krzycho44 13.06.07, 17:32 pewien mój znajomy,który 25 lat temu był na Białym i teraz tam zawitał,określił ten akwen nastepująco" to wygląda tak,jakby pośrodku rynku,ktoś bajoro wykopał".Pojechałem, popatrzyłem,ZGADZA SIE. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mnien Re: Białe Jezioro,, 14.06.07, 20:17 Ja byłem tam później niż 25 lat temu i mam porównanie. Jak stanąłem na jednym brzegu to nie widziałem drugiego brzegu, a teraz .... Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Białe Jezioro,, 14.06.07, 20:40 Coś konfabulujecie moiściewy. Pierwszy raz nad Białym byłem 55 lat temu. Tego oczywiście nie pamietam. Jednaj jak pamięcią sięgam to granice jeziora cofnęły sie co najwyżej kilka metrów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Białe Jezioro,, 14.06.07, 21:16 Mnie akurat nie chodziło o rozmiar, tylko o tą dziką zabudowę,dookoła jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: Białe Jezioro,, 15.06.07, 08:36 krzycho44 napisała: > pewien mój znajomy,który 25 lat temu był na Białym i teraz tam > zawitał,określił ten akwen nastepująco" to wygląda tak,jakby pośrodku > rynku,ktoś bajoro wykopał".Pojechałem, popatrzyłem,ZGADZA SIE. Nie rozumiem zarzutów...jezioro jako jezioro jest całkiem niezłe jeśli chodzi o czystość wody. A że ludzi dużo, no cóż jeśli miejsce atrakcyjne to i ludzie się zjeżdżają, przecież gdyby to było brudne, śmierdzące bajoro na pewno nie byłoby tam takich tłumów. Są zwolennicy dziczy na wakacje, są też tacy co lubią tłumy, białe jest dla tych drugich. Moim skromnym zdaniem, niezadowolenie wynika z błędnego wyboru miejsca na odpoczynek;-). Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Białe Jezioro,, 15.06.07, 11:51 wypoczynek nad Białym,to przesada,chyba ze ma ktoś swój domek daleko od plaży.a tak to owszem raj dla piwoszy i bandy rozwydrzonych wyrostków,strzelających do wszystkiego co sie rusza.patrz "Nowy Tydzień". Odpowiedz Link Zgłoś
kingulinek Re: Białe Jezioro,, 22.06.07, 10:38 Oj znowu dywagacje na temat gustu.A przecież to indywidualna sprawa kto gdzie lubi wypoczywać. Dla mnie Białe jest ok. Czysta woda, dobre jedzenie, i do lasu blisko, jak też rozrywki dla najmłodszych. A na Mazury trzeba jechać 500km i nad żadnym jeziorem nie ma takiej infrastruktury jak nad Białym.Ja lubię to nasze jeziorko a jak nie mam ochoty na tłum to jadę nad Grabniak. Odpowiedz Link Zgłoś