isoxazolidine Re: o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 31.10.05, 12:16 jak w temacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: eee...ale o co chodzi? n/t 02.11.05, 08:40 o drogę ekspresową S12 Wrocław-Piotrków-Radom-Lublin w kontekście Narodowego Planu Rozwoju. jeśli realizacja wejdzie do NPR to Puławy będą na linii jednego z ważniejszych korytarzy komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: eee...ale o co chodzi? n/t 04.11.05, 10:00 jeśli wejdzie droga zdaje sie daleka co z tym mostem? będzie, nie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
jazzak Re: eee...ale o co chodzi? 05.11.05, 00:46 m.in napisał: > co z tym mostem? będzie, nie będzie? A ja go widzę oczyma wyobraźni! Odpowiedz Link Zgłoś
m.in tyle znalazłem: 09.11.05, 18:23 Obwodnica Puław i remont autostrady - podpisanie umów o dofinansowanie 10 października Ministerstwo Infrastruktury podpisało umowy o dofinansowaniu dwóch projektów drogowych współfinansowanych przez Sektorowy Program Operacyjny Transport – fundusz Unii Europejskiej.(...) Budowa I etapu obwodnicy miasta Puławy długości 12 km wraz z budową nowego mostu przez rzekę Wisłę długości 1038 m. Wartość tego projektu wynosi 408 mln zł, a wartość dofinansowania wyniesie około 293 mln zł. Budowa nowego odcinka drogi krajowej nr 12 w Puławach to część większego zadania inwestycyjnego, jakim jest budowa północnej obwodnicy Puław w ciągu drogi krajowej nr 12 Radom – Lublin. Celem budowy obwodnicy miasta Puławy (etap I) jest : lepsze połączenie drogi krajowej nr 12, a docelowo drogi ekspresowej S12 z siecią autostrad i dróg ekspresowych, usunięcie tzw. „wąskich gardeł” w ciągu drogi krajowej przyciągnięcie inwestorów krajowych i zagranicznych, ułatwienie ruchu turystycznego w regionie, poprawa dostępności Białorusi, Ukrainy i Rosji z krajami Unii Europejskiej poprzez sieć drogową Projekt obwodnicy miasta Puławy (na odcinku od km 7+600 do km 11+120) zakłada budowę dwujezdniowej drogi lasy technicznej „GP” (2 x 10,0 m) wraz z mostem na rzece Wiśle. Na pozostałym odcinku (tj. od km 0+000 do km 7+600 oraz od km 11+120 do km 12+708) przewiduje budowę drogi jednojezdniowej (szerokości 11 m). Zakres inwestycji obejmie również budowę systemu odwodnienia drogi, zagospodarowanie terenów zieleni oraz przebudowę sieci infrastrukturalnych. źródło: gddkia.sprint.com.pl/article/informacje/aktualnosci/article.php/id_item_tree/2946feed6e09a635148d445d16b238f7/id_art/452d605f18630704777ad85d3b604423 Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 10.11.05, 09:31 No, no, no ! To nam się Pułąwy rozbudują, że hoho. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 10.11.05, 10:45 mnie najbardziej interesuje jak to będzie po stronie Góry Puławskiej przebiegać w sumie to kawał drogi - 12 km teraz wiekszość trasy Pułąwy Radom jest po remoncie ale wąska została tak samo a w sumie skoro ma być ekspresówk a to na poczatek powinni ją chyba ciut poszerzyć chyba ze ekspresóka ma biec jakoś inaczej tyle pytań sie ciśnie na klawisze.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 10.11.05, 11:00 a tu jest obrazek: www.wojewodztwo.radom.pl/s12/fot_1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jazzak jeszcze o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 15.11.05, 21:53 m.in napisał: > mnie najbardziej interesuje jak to będzie po stronie Góry Puławskiej przebiegać w sumie to kawał drogi - 12 km Pewnie będą 'dziabać' skarpę > teraz wiekszość trasy Pułąwy Radom jest po remoncie ale wąska została tak samo > a w sumie skoro ma być ekspresówka to na poczatek powinni ją chyba ciut poszer > zyć chyba ze ekspresóka ma biec jakoś inaczej Zakładam, że obwodnica będzie taka jak w Białobrzegach na 7-ce - ale jak zabraknie kaski to będzie taka jak w Jędrzejowie. Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: jeszcze o ekspresówce wschód-zachód przez puł 17.11.05, 10:48 10% obwodnicy Jędrzejowa jest OK - ta czesc od strony Kielc Odpowiedz Link Zgłoś
jazzak Re: jeszcze o ekspresówce wschód-zachód przez puł 20.11.05, 19:10 Tydzień temu, niedzielny kierowca - na oko 70 lat w Fiacie 126p na tej obwodnicy prawie pozbawił mnie życia, brrrr. Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 02.12.05, 13:23 S12 pójdzie przez Puławy właśnie nowym mostem. i trzeba zadbać, by wszystkie jej elementy realizowane były w wariancie dwujezdnoiwym z pełną infrastruktorą ... Odpowiedz Link Zgłoś
m.in Re: o ekspresówce wschód-zachód przez puławy 19.04.06, 02:12 jest stronka www.pulawymost.pl/main.php mozna obserwować wprawdzie nie on-line ale zawszec coś ;) ja teraz bede miał przerwe w przyjazdach wiec z przyjemnoscią popodglądam ;) Odpowiedz Link Zgłoś