Dodaj do ulubionych

promocja chełma

11.05.08, 10:00
Tak wygląda strona czełmskiej informacji turystycznej
www.itchelm.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=66
Ciekawe co się dowie o Chełmie obcokrajowiec klikając na linka umieszczonego na tej stronie przygotowanej przez urzad marszałkowki www.turystyka.lubelskie.pl/index.php/lrt/page/133/

Co gorsza chełmska strona została przygotowana za pieniądze unijne.
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: promocja Chełma - robota dla nas Chełmian! 12.05.08, 12:44
      Sami weźmy się do roboty!!!
    • tomekjot Re: promocja chełma 12.05.08, 13:14
      No nic raczej nie zrozumie, nie sadze żeby j. polski był powszechnie
      znany na swiecie
      • andrzej.sawa Re: promocja chełma 14.05.08, 14:20
        Władza najlepiej wydaje nasze pieniądze,a promocje najlepiej robią obywatele.
    • informacja_online Re: promocja chełma 17.05.08, 21:59
      Rzeczywiście strona www.itchelm.pl jest w tej chwili tylko w jednej wersji
      językowej.Już niebawem pojawią się kolejne 3 wersje ( angielska, niemiecka i
      ukraińska). Jest to stan chwilowy gdyż strona jest w przebudowie. Poprzednia
      strona, która funkcjonowała przez 3 lata pod tym samym adresem jest jeszcze
      dostępna na www.itchelm.pl/1.

Jeżeli natomiast chodzi o stronę Urzędu Marszałkowskiego to jest ona w kilku
      wersjach językowych i cały czas jest dostępna, więc nie wiem w czym problem.
      • kwiat_paproci Re: promocja chełma 23.05.08, 14:09
        Jeśli będą, to bardzo dobrze, bo stworzenie takiej strony to nie taki duży
        koszt, a podejrzewam, że przynosi o wiele lepsze rezultaty niż koszmarne
        bilbordy reklamujące podziemia, na dodatek ustawione w Chełmie. A tak swoją
        drogą, na tle takiego Zamościa czy Kazimierza mamy praktycznie zerową
        rozpoznawalność. Ba, nawet w naszym województwie wiele osób w ogóle nie kojarzy
        Chełma. Coś by trzeba było w końcu z tym zrobić.
        • ole707 Re: promocja chełma 25.05.08, 11:23
          Orzeł z Rejowca nic nie pomógł, ale kto teraz dba o wizerunek Rybkowa????
    • kochamchelm Re: promocja chełma 25.05.08, 17:18
      "Super" promocję zrobił naszemu miastu Graby w 2002 roku jak ze szpitala
      ogłosił, że Chełm "zbankrutował" .....:)
      • ole707 Re: promocja chełma 03.06.08, 15:57
        Z szacunkiem proszę o doktorze piszesz!!!!
    • kwiat_paproci Re: promocja chełma 03.06.08, 14:57
      Dziś na głównej stronie gazeta.pl reklamowany jest artykuł o logach różnych
      miast. Zastanowiło mnie, czy w Chełmie też pomyślano o czymś takim, bo ostatnio
      każde miasto, nawet najmniejsze musi mieć coś takiego, choć nie bardzo rozumiem
      tak nagłe zapotrzebowanie. I choć jakiegoś symbolu graficznego miasta nie udało
      mi się znaleźć, to bardzo przyjemnie zaskoczyło mnie logo powiatu chełmskiego,
      które wygląda tak:
      www.powiat.chelm.pl/img/logo_big.jpg
      Dorobiono do tego nawet jakąś ideologię:
      www.powiat.chelm.pl/news.php?lng=pl&pg=&id=3
      a wg mnie (choć nie jestem w tej dziedzinie absolutnie żadnym fachowcem) to po
      prostu bardzo ładny znak, nieprzekombinowany, przyjemnie kojarzący się z
      przyrodą, estetyczny. Mam nadzieję, że będzie ono wykorzystywane do promocji
      regionu, bo na tle niektórych prezentowanych w artykule wypada od nich o wiele
      lepiej. Szkoda by było, gdyby się marnowało. Cieszy mnie również to, że nie
      zlecono takiej pracy jakiejś cioci Krysi pana prezesa, tylko młodemu,
      wykształconemu człowiekowi. Ale się rozpisałam ;)
      • andrzej.sawa Re: promocja chełma 04.06.08, 12:41
        Logo moze ważne,ale istotniejsze jest,że ludzie,szczególnie ci na
        zachód od Wisły zwykle nie maja pojęcia gdzie jest Chełm.
        Ostatnio rozmawiałem na spotkaniu w Warszawie z wieloma osobami,w
        tym na tzw. świeczniku.Niestety chyba tylko Marszałek Senatu Pan
        Borusewicz wiedział coś o Chełmie.
        • kwiat_paproci Re: promocja chełma 04.06.08, 16:36
          Zgadzam się, zresztą pisałam już o tym trochę wyżej, że rozpoznawalność naszego
          miasta jest bliska zeru i to nawet w regionie. Jak mówię znajomym, że jestem z
          Chełma, to 9/10 robi minę, jakby chcieli coś o nim powiedzieć, ale zupełnie nie
          wiedzą co, a 1/10 mówi "Aaaa, tam robią te serki z duchem!" ;)
          • andrzej.sawa Re: promocja chełma 13.06.08, 11:17
            Kwiatuszku apeluję nie tylko do Ciebie - promujmy!!!!
    • kwiat_paproci Re: promocja chełma 06.06.08, 20:11
      wiadomosci.mediarun.pl/news/27182,Lubelskie_w_kampanii_telewizyjnej,group2
      No proszę, miło, że również nasze miasto uwzględniono w tej kampanii :)
      • fshut.fshut Re: promocja chełma 15.06.08, 20:42
        kwiat_paproci napisała:

> wiadomosci.mediarun.pl/news/27182,Lubelskie_w_kampanii_telewizyjnej,group2
        > No proszę, miło, że również nasze miasto uwzględniono w tej kampanii :)
        Swoją drogą to zabawne że najważniejsze do zobaczenia w Chełmie to świadectwo kradzieży kopalin i to pod własnymi domami(sczał w kostkie- może właśnie dlatego inni Żydzi chełmskich nie poważali).
        Oczywiście do legitymizacji tego procederu powstały później fantastyczne legendy o schronieniach.
        • andrzej.sawa Re: promocja chełma 16.06.08, 13:33
          Nie gadaj o kradzieży - kiedyś wlaścicielem tego co pod jego terenem byl właściciel terenu.
          • fshut.fshut Re: promocja chełma 17.06.08, 05:47
            andrzej.sawa napisał:

> Nie gadaj o kradzieży - kiedyś wlaścicielem tego co pod jego terenem byl właści
            > ciel terenu.
            Jasssne,od chałupy do środka ziemi.
            Aż dziw,że na Śląsku,w Wieliczce czy innych Złotoryjach nie pozyskiwano surowców
            bezpośrednio pod budynkami.
            Wydobycie takie miało znamiona gospodarki rabunkowej,ale dzięki temu
            mamy w Chełmie takie same tradycje jak Śląsk ponieważ tu i tam mogą występować
            szkody górnicze.
            Sam jestem właścicielem całego kosmosu widzianego nad moim dachem i jak jeden z
            bohaterów filmu "Nie ma mocnych" nie dopuszczę by ktokolwiek latał po MOIM niebie!
            P.S.
            Kreda mogła być wyłączona ze swobodnego wydobywania jako surowiec strategiczny
            (wśród nich wymienić należy nadające się do technicznego uzyskiwania z nich
            metali - rudy piętnastu rzadkich pierwiastków metalicznych, minerały nadające
            się do wydobywania z nich siarki, minerały fosforowe, glinki i łupki
            ogniotrwałe, niektóre kwarcyty, magnezyty, grafit i węgiel brunatny.
            Pozdrawiam
            • andrzej.sawa Re: promocja chełma 30.06.08, 12:33
              Niestety własność tego co pod Twoim placem,to w Polsce przeszłość,a tzw.gospodarka rabunkowa istniała wszędzie.
    • leniwy_wiesniak Re: promocja chełma 24.06.08, 18:13
      Zajrzałem na

www.turystyka.lubelskie.pl/index.php/lrt/page/133/

i mnie zamurowało. Mieszkałem w Chełmie kilkanaście lat i naprawdę nie
      wiedziałem, że stąd "(...)już tylko krok do Kazachstanu"

Pięknie, pięknie :)
    • tomekjot polska na weekend 27.07.08, 10:22
      okazuje sie , że w Chełmie szybko rozszedł sie nakład przewodnika dołaczonego do sobotniej 'Wyborczej". Mnie udało się go kupić, byłem ciekawy co w wnim znałało sie o chełmie i okolicach. wziałem go do reki, zaczałem czytac i od razu zaskoczenie. o chełmie i okolicach nie ma dosłownie nic?! nawet podziemia kredowe nie sa interesujące do zwiedzania.

Tak wygląda Chełm z perspektywy Warszawy.
      a swoja drogą- czy w wydawnictwie - wydającym podobno najlepsze przewodniki- nie mają zadnych informacji o chełmie.
      • kwiat_paproci Re: polska na weekend 28.07.08, 13:41
        Możliwe, że się mylę, ale Chełm chyba nie leży na terenach Wyżyny Lubelskiej. A
        przewodnika niestety zdobyć mi się nie udało, za późno sobie o nim przypomniałam :(
        • tomekjot Re: polska na weekend 28.07.08, 15:26
          Z tytułem- też dali plamę- do przewodnika wrzucili informacje o Roztoczu i
          Polesiu Lubelskim ( Włodawa, Sosnowica) i zgodnie z tytułem - Lublin i okolice,
          Kazimierz, Puławy, Nałęczów.
          • kwiat_paproci Re: polska na weekend 28.07.08, 21:21
            Czyli wyszedł im taki groch z kapustą, mogli dać tytuł "województwo lubelskie" w
            takim razie. Jeśli faktycznie poza rejonami Wyżyny opisali także inne nie
            uwzględniwszy przy tym Chełma, to nie najlepiej świadczy to o ich profesjonalizmie.
            • andrzej.sawa Re: polska na weekend 05.08.08, 13:24
              No to może my profesjonalnie powinniśmy dop...wydawcy za takiego
              śmiecia.
              • tomekjot Re: polska na weekend 05.08.08, 15:44
                Na szczęście, juz wyrosłem z okresu- gdy czytałem wyborcza dla
                samej treści. Dla mnie stała sie juz tylko dodatkiem do płyt,
                ksiażek i innch rzeczy do której

Swoją droga, kto to widział budować fontannę, w takim miejscu.
                Czy wśród hałasu i spalin samochodowych to dobre niejsce na
                odpoczynek.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka