marabr 23.09.06, 23:07 Kto ma ochote pogadać? nie mówię juz teraz ale .... Piszcie co tam słtchac, co ciekawego i ogólnie co chcecie różne tematy bo mieszkam od m-ca w gdansku i mi sie nudzi. Tesknie za Białą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marabr Re: Kto pogada? 23.09.06, 23:09 Może jest ktoś na tym forum z bialej a kto mieszka w gdańsku. Tak na marginesie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Kto pogada? 24.09.06, 20:44 ja od czerwca wrocialam do Białej z Olsztyna,chociaż w Białej jest ok, to tesknie za Olsztynem, jeziorami.......... Odpowiedz Link Zgłoś
mix1970 Re: Kto pogada? 21.11.06, 01:13 A ja od wielu lat mieszkam w Olsztynie, a pochodzę z Białej Podlaskiej i miło mi było przeczytać, że po studiach wróciłaś do Białej. Wszyscy narzekają, że w tym mieście nie ma perspektyw i młodzi ludzie uciekają, a tu proszę, wróciła i pracę znalazła, brawo! Więc ta nasza kochana Biała nie jest tak nieprzyjazna, jak niektórzy twierdzą...Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 24.09.06, 21:07 Cześć! Co ogólnie ciekawego sie dzieje.Bo tu jest gdzie chodzić i z checią bym poszła gdyby mój synek był starszy.A w białej jak nie było tak nie ma gdzie chodzić.Wogóle to kim jestescie i co robicie.Może gdzie mieszkacie? a noż się znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Kto pogada? 24.09.06, 21:23 hey, teraz pogoda jest swietna wiec z synkiem pod parasole, a wieczorem bez synka, to jest kilka klubow, czy barow w centrum, dla chcącego nie ma nic trudnego, da sie tu w Białej ciekawie zorganizować czas..... ja własnie w czerwcu skonczylam studia w Olsztynie i wrocilam do Bialej gdzie udalo mi sie znalesc prace.....to tyle odemnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 24.09.06, 21:36 Też bym poszła pod parasolki na piwko bo pogoda jest super.A samej z małym nie chce sie nigdzie wychodzić.Jedynie pod blok czasem na plażę się przejdę bo blisko ale i to sie nie chce samej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Kto pogada? 24.09.06, 21:56 wiesz ja jeszcze nie mam dzieci, ale moja siostra ma,a ona kilka ciekawych osob ( czyli takich mam jak ty) poznala własnie pod blokiem, na spacerze,i innych podobnych miejscach, a plaży to ja Ci zazdroszcze;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 24.09.06, 22:20 W sumie tak.Najłatwiej poznac pod blokiem ale większość mam tutaj pracuje(z tego co widzę) bo w dzien ich nie widać.Albo sie mijamy bo rzadko jakieś widzę.A jeśli chodzi o plaże to super bo mam jakieś 15 min spacerkiem.a też samej nie chce się za bardzo łazić.Nie ma do kogo gęby otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Kto pogada? 24.09.06, 22:28 ja tak miałam jak tylko wrocilam do Białej, nie mialam do kogo geby otworzyc,wiekszosc znajomych powyjezdzala do Wawy,wiec........ postanowialam wypelnic sobie jakos czas np. cwicze joge (w domu) no i jeszcze pare rzeczy mozna znalesc na ta samotność ;-), a jak tam starówka w Gdańsku??? Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 24.09.06, 22:49 Starówka spoko.Fajnie jest tutaj.BArdzo mi się podoba to miasto.Wiesz z małym raczej mi nie wyjda jakiekolwik zajecia czasem nawet nie mogę posprzątać bo piszczy i krzyczy mama ze łzami w oczach.Nawet jak wychodze do toalety to muszę go brac bo płacze.Troche ciężko tak samej z maluszkiem.Acz kolwiek nie narzekam na niego bo go bardzo kocham i oddałabym mu wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Kto pogada? 24.09.06, 23:18 nie bylam jeszcze w Gdańsku, ale zamierzam ;-), zdaje sobie sprawe,ze z malym teraz jak jest ;-), ale przeciez nie zawsze tak bedzie, troche podrośnie i bedziesz miala troche czasu dla siebie i bedziesz sobie go wtedy organizować, niestety taka jest rola matek, mnie tez to czeka w przyszlości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 25.09.06, 19:20 Chyba nikt nie chce gadac.widocznie nic sie w bialej nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Kto pogada? 25.09.06, 19:46 Dzieje się pewnie tyle samo co i w Gdańsku. Praca dom, dom praca. W Białej to wygląda tak: pobudka 6,30, ablucje i kurcgalopem do pracy na 7,30, arbajt na 1000% i już powłócząc nogami powrót do domu na szybki obiad, następnie prace domowe w zależności od chęci, potem czas wolny, godzina 12-1 cisza nocna. Tak jest przez cały tydzień a potem łykend. Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 a w weekend 25.09.06, 21:48 też się czasmi pracuje :) Chociaż będą grać na dniach w kinie Smotność w sieci, chciałam się wybrać. Lecz wszyscy odradzają bo winny nie fajny. A książka była boska :) Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 26.09.06, 12:01 Tu też nic ciekawego.Kinoplex pod oknem ale nie chce się. koncertów troche ale z kim malego zostawie.24 godz na dobe siedzę z synkiem.Mały idzie spać ok 21 a ja ok 24-1 bo rano o 6 pobudka.Dobrze że pogoda spoko to można na plaże poleciec albo na spacer do sopotu deptakiem.Przynajmniej czas leci.Najgorsze jest to że nikogo tu nie znam.Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Kto pogada? 26.09.06, 16:42 Czemu jesteś taka smutna? Przecież fakt, że mieszkasz w Gdańsku to nie koniec świata a znajomych napewno znajdziesz, dopiero jesteś tam miesiąc, daj sobie trochę czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: Kto pogada? 26.09.06, 17:12 dokładnie, czasu potrzebujesz........jeszcze bedziesz nam tutaj narzekać na brak wolnego czasu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 marabr 26.09.06, 21:31 jesttakie forum Klub Matek Wyrodnych , na nim jest trochę kobietek z Trójmiasta. Spróbuj z nimi nawiązać kontakt :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga9001 katiaa 27.09.06, 09:29 nie rozumiem o co Ci chodzi? Moim zdaniem lepiej podsunąć jakis pomysł niż głąskać po głowie i mówić , ze wszystko bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: katiaa 27.09.06, 09:35 ja tez nie rozumiem o co ci chodzi, no to podsuń, a nie zaczynasz od "wyrodnych matek" Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_beret Re: katiaa 27.09.06, 10:58 Widać ,że nie zaglądałaś na to forum. forum jest bardzo sympatyczne ,a wyrodne matki są w w cudzysłowiu,i nie chodzi o to,że matki biją swoje dzieci,ale .....sama zobacz;) forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34708 Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: katiaa 27.09.06, 11:08 na forum zagladam od czerwca, moze to nie jest dlugo, ale troche jest, no i nie spotakalam sie takim komentarzem, moze i byl w "", mi sie nie milo to czytało, wiec to skomentowałam, chyba mi wolno;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_beret Re: katiaa 27.09.06, 13:15 wolno,wolno:) ale nabrać troszkę dystansu ,do tego co się pisze na forach też wolno:DDD Jaka tam u Was (w Gdańsku) dzisiaj pogoda? Odpowiedz Link Zgłoś
kaaatia Re: katiaa 27.09.06, 15:24 oki, bedzie wolno i dystans tez ;-), ja tam jestem w Białej, a tu pogoda BOSKA, a o Gdańska to mam nadzieje, ze marabr się odezwie i nam napisze Odpowiedz Link Zgłoś
coll_age Re: Kto pogada? 21.11.06, 17:46 kochana... dzieci dorastają, pomyśl, że będzie tylko lepiej... a tatuś to przy dziecku Ci nie pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 21.11.06, 22:27 Włąśnie odeszłąm od meza i jestem z powrotem w bialej Odpowiedz Link Zgłoś
coll_age Re: Kto pogada? 22.11.06, 21:07 ał... bardzo mi przykro... że też ja zawsze muszę coś chlapnąć... ale tego Gdańska to straszliwie Ci zazdrościłam- takie moje niespełnione marzenie; czy teraz już Ci lepiej- w Białej?... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 27.09.06, 22:49 Cześć. Sorki że milczałam ale korzystałam z pogody i łaziłam z małym.Piękna pogoda jest chociaż ma się od jutra psuć.Jeśli chodzi o mojego doła to nie mam go tylko tęsknię jeszcze za domem. A teraz tu bedzie mój dom. jak bedziecie chcieli zobaczyc mojego synka to puszcze link.Bo na razie to go kasuje. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi. piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
marabr Re: Kto pogada? 28.09.06, 10:55 Cześć kaaatia! Zresztą wszystkim. Wczoraj zgasłam a dzisiaj mały zrobił mi pobudkę o 6 rano. nie długo lecimy dada tylko ze pogoda się psuje najwyzej pójdziemy na plac zabaw w galerii. NA pewno dużo tam swieżego powietrza.:-) Pozdrowionka P.S. a jak w białej? Kaaatia wbij się na gg 7149175 jak bys miała ochote i czas. Teraz to ja spadam bo mały mi chałupe rozwala i do kompa sie dobiera. Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz Rozrzuceni po swiecie,tęsknimy do korzeni.... 25.11.06, 13:56 Witajcie! Minęło lat 40 gdy przez Płock,Kraków,Gdańsk,Koszalin dotarłem z Białej do Szczecina.W kolejnych miastach zostawiłem kawałek czasu z mego życia. Od 20 lat założyłem rodzinę i osiadłem w Szczecinie. W Bialej zostali sostra i brat.Póki żyli Rodzice zaglądałem tam dość często. Urodziłem się we wsi Kłoda Duża.W Białej uczyłem się w Technikum /które zwało się najpierw Technikum Rachunkowości Ministerstwa Finansów,następnie T.Ekonomiczne a w Końcu Zespół Szkół./ .Tam zostały koleżanki i koledzy ze szkoły i z pracy,z ZHP, z klubu krótkofalowców/SP7 Zanzibar Japan/...ze wspólnych wycieczek rowerowych i wypadów "ciuchcią do Leśnej,konstantynowa,Rozkoszy,Janowa.... Poznawaliśmy tą ziemię podlaską i z autopsji i z opowiadań kolegów i kolezanek.Słuchaliśmy o pogromie unitów w Pratulinie,o letnich kuligach Radziwiłła po drodze cukrem wysypanej do Porosiuk ,O Rodzinie Koniuszewskich którzy spalili się za Polskość w "Ukażnie" czyli Kłodzie Małej,o cudach w Leśnej i Kodniu,o świętej górze Garbarce,o terspolskich superogórkach,o wysadzaniu przez partyzantów pociągach pod Chotyłowem,O pięknie Serpelic,o jałowcu w Neplach,o kopalni kredy i uroku Mielnika.Do dzisiaj brzmią w uszach miejscowości o urokliwych nazwach z których pochodiło grono znajomych:Czeberaki,Kolano,Kiełbaski,Zaberbecie,Kijowiec,Michałki,Zabłocie,Ortel Królewski.Ortel Książęcy....A wszędzie historia dawna i legendy przeplatały się ze wspomnieniami z ostatniej wojny. Teraz,mimo że przez ponad 20 lat mieszkam na Zachodnim Pomorzu i wraz z dziecmi zwiedzamy i poznajemi tą Ziemię i jej historię,to jest to historia obca/dla mnie/.Dzieci moje/-syn student Politechniki i córka maturzystka/-nie przejmują się historią. Ale ja tęsknię za tamtymi zimami i tamtymi wiosnami.Tęsknię za tamtymi burzami z piorunami jak kanonada pod Waterloo a których tu od lat nie słyszałem,za jesienią pełną grzybów tak różnorakich ,których tu nigdy nie znalazłem. Dla moich dzieci tutaj jest ich rodzinny dom i ich korzenie,ale nie moje... Oglądając poniemieckie domy,kamienice,wiejskie obejścia/a dużo jeżdżę/ zastanawiam się jak bardzo tęsknią byli mieszkańcy/i właściciele/tych rodzinnych domów do tych zapewne kochanych kątów dzieciństwa,młodości,dorosłości... Zastanawiam się CO kieruje Eryką Steinbach-rewanżyzm czy nostalgia za dzieciństwem w Rumii./mieszkałem jako kawaler w Rumii-Janowie/. Wybaczcie ten przydługi post,ale sami go sprowokowaliście!:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Rozrzuceni po swiecie,tęsknimy do korzeni.... 25.11.06, 14:53 Witaj. To miło, że wpadłeś do nas, nie licz specjalnie na duży odzew, ale zwsze możesz na tym forum potęsknić sobie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
em-biz Re: Rozrzuceni po swiecie,tęsknimy do korzeni.... 25.11.06, 15:25 Witaj Wielka Pustynio!:-) Ciekawy nick.Historyczno-geograficzno-orientalny. Nie,nie licze na pogaduszki,ot,przelotem wpadłem na bialskopodlaskie forum i czytając wątek miesięcznej Gdańsczanki i Olsztynianki zebrało się na wspominki.A i pogoda za oknem nostalgiczno-refleksyjna. 3m się!"Pustynio":-))) Odpowiedz Link Zgłoś
negev56 Re: Rozrzuceni po swiecie,tęsknimy do korzeni.... 25.11.06, 15:43 ...ok, Ty też... Odpowiedz Link Zgłoś