agul77 Re: z psem do amsterdamu.... 14.09.07, 21:43 sory...za szybko kliklam:) mam pytanie...moze ktos bedzie mogl mi pomoc,,,chcemy sie wybrac do Amsterdamu jutro na kawke:)jedziemy z Niemiec daleko nie ma wiec dlaczego nie?:) problem w tym ze musimy jechac z psem i tu moje pytanie czy sa jakies regulacje dotyczace specrow z psem po miescie? mozna ?nie mozna? ewentualnie gdzie mozna? czy musi miec kaganiec itp. bede wdzieczna za kazda odpowiedz dziekuje i pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
tijgertje Re: z psem do amsterdamu.... 15.09.07, 08:45 Psa z kagancem w mojej okolicy nie widzialam jescze, wiec obowiazkiu widocznie nie ma. Pies musi byc na smyczy, w parkach czasem moga biega swobodnie, chyba, ze jest gdzies tabliczka:honden aan de lijn (psy na smyczy). Po psie rtrzeba sprzatnac, do wyprowadzania psow sa czasem specjalne miejsca oznaczone "honden toilet". Nie wolno wpuszczac psow na tereny placow zabaw. Nie wim, jak to jest ze sklepami itp, nieraz widzialam psy w restauracjach, wiec podejrzewam, ze prawie nie ma jakis specjalnyh oraniczen, w razie watpliwosci mozna przy wejsciu zapytac. Odpowiedz Link
agul77 Re: z psem do amsterdamu.... 15.09.07, 09:39 tijgertje napisała: > Psa z kagancem w mojej okolicy nie widzialam jescze, wiec obowiazkiu > widocznie nie ma. Pies musi byc na smyczy, w parkach czasem moga > biega swobodnie, chyba, ze jest gdzies tabliczka:honden aan de lijn > (psy na smyczy). Po psie rtrzeba sprzatnac, do wyprowadzania psow sa > czasem specjalne miejsca oznaczone "honden toilet". Nie wolno > wpuszczac psow na tereny placow zabaw. Nie wim, jak to jest ze > sklepami itp, nieraz widzialam psy w restauracjach, wiec > podejrzewam, ze prawie nie ma jakis specjalnyh oraniczen, w razie > watpliwosci mozna przy wejsciu zapytac. bardzo dziekuje za odpowiedz to zara pedzimy podziwiac Amsterdam i okolice pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link