09.01.17, 19:54
Zastanawiacie się już nad tym ? A może macie od lat wybrane, wymyślone i nie będzie z tym żadnego kłopotu? Nadajecie po jednym czy dwa imiona? A może macie jakieś rodzinne tradycje z tym związane ?

U nas to zawsze mega trudność :) My mamy po jednym i dzieci też tak będą miały, to na pewno. Moja córka nie miała z tym żadnego kłopotu i podała swoje typy w 3 minuty po tym kiedy dowiedziała się o czekającym ją rodzenstwie :) Nie znamy jeszcze płci, ale że sama już wkręciłam sobie chłopca to łatwiej mi dla niego wymyślać :) Więc może Tymon ....
Obserwuj wątek
    • e_le_n_a Re: Imiona :) 09.01.17, 21:40
      Tymon bardzo ładne :) Ja mam po jednym typie dla dziewczynki i po jednym dla chłopczyka ale mojemu się nie podoba,może da się jeszcze przekonać ... :) Dzieci głosują tak jak ja wiec mamy przewagę ;-)
    • sunshine_83 Re: Imiona :) 10.01.17, 00:14
      Dla chłopca mężowi podoba się Dominic Benjamin. Dla dziewczynki jakoś do mnie się przyczepiło Arianna. W skrócie Aria.
    • masha_4 Re: Imiona :) 10.01.17, 09:10
      Mi się bardzo podoba Zoja, ale... u nas WSZYSCY na M... Więc jedyny dla mnie typ od dawna to Marianna, niestety, mężowi się średnio podoba, ale w sumie przy każdym dziecku był taki scenariusz;) I tak wszyscy mówią do brzucha Marianka:D
      • joannapoznan Re: Imiona :) 11.01.17, 09:34
        My dla dziewczynki mieliśmy wybrane z 3 opcje, ale będzie synek więc zaczęło się nerwowe szukanie bo niestety mało nam się podoba, a już wspólnie to w ogóle ciężko. Na razie na hot liście tylko Leon i Bruno.
        • malszysz Re: Imiona :) 11.01.17, 12:54
          Leon to był mój typ do niedawna, ale starsza córka ma Lena i uznałam, że Lena i Leon słabo brzmi. Dla córki mamy Nina dla syna.... spór trwa, najmniej emocji budzi Jan ale jest mega popularne. Chociaż 10 lat temu mało kto dawał dziewczynkom Lena a dziś..... też mega popularne. Czekamy na informacje o płci i będziemy intensywniej myśleć.
          • joannapoznan Re: Imiona :) 11.01.17, 13:34
            obyśmy do lipca miały tylko takie problemy :)
            • e_le_n_a Re: Imiona :) 11.01.17, 13:52
              Ja się nie przejmuje czy jest popularne czy nie :) ważne żeby nam się podobało :)
              • sunshine_83 Re: Imiona :) 11.01.17, 14:32
                Od dziecka podobało mi się imię Victoria. Ale przyszły takie czasy ze co druga dziewczynka jaka znam to Wiktoria. Zaszłam w ciąże i postanowiłam ze będzie Sophie/Zośka i jak na złość imię nagle popularne. Mieliśmy chłopca wiec sprawa się rozwiązała. Teraz jakoś pomimo ze imię mi się nadal podoba nie dam juz. Za dużo wszędzie tych imion. U mlogego w klasie są 3 Wiktorie i 2 Zośki. Niedawno spodobała mi się jeszcze Emma.
                • e_le_n_a Re: Imiona :) 11.01.17, 15:49
                  U mnie najtypy to Lenka, Bruno,Wiktor... :)
          • wisnia-w-czekoladzie Re: Imiona :) 11.01.17, 21:06
            Malszysz, ja mam w domu 5-letnią Ninę :) Polecam ! :-D Nie znudziło się, odmieniamy na wiele sposobów, nadal uważam że jest cudne, wdzięczne, dźwięczne i w ogole, hehe. Ale jestem obiektywna ;-P
            • e_le_n_a Re: Imiona :) 11.01.17, 22:25
              Zapomniałam o Nince,mnie też się podoba 😊
      • wisnia-w-czekoladzie Re: Imiona :) 11.01.17, 21:09
        Jeszcze rozważ Janinę :) Dla mnie bardzo bardzo ach :) Jako że mam Ninę to nie dam, wiadomo.
        Można wołać Janka, Janeczka ale również Nina, Ninka. Oj dałabym :)))
        • wisnia-w-czekoladzie Re: Imiona :) 11.01.17, 21:13
          Popierdzieliłam coś w drzewku, sorki. Do malszysz to wyżej napisalam :) a teraz jeszcze sobie odpisuje, ehhhhh :)))
          • e_le_n_a Re: Imiona :) 11.01.17, 22:24
            Już się bałam,że gadasz do siebie haha :p
    • hanti Re: Imiona :) 13.01.17, 20:07
      Z każdym kolejnym dzieckiem mam coraz większy problem :-) a z najmłodszym pod koniec ciąży nam się zmieniło bo miał byc Maciej a jest Piotr.
      Teraz dla dziewczynki chyba Zosia (chociaż mi się bardzo jeszcze Stefcia podoba), a dla chłopca Tomek ?? Serio z chłopcem miałabym ogromny kłopot wiec po cichu liczę na dziewczynkę ;-)
      • joannapoznan Re: Imiona :) 17.01.17, 09:52
        :) też mam wrażenie, że chłopięcych jest jakoś mniej. U nas nadal Leon, Brunon mi się podoba jeszcze Mikołaj

dla dziewczynki podobała mi się Mia, Hania i Marianna
        • malszysz Re: Imiona :) 17.01.17, 14:29
          Nina u nas na bank będzie, jeśli to córka a jak syn.... ostatnio jeszcze Miron nam się spodobał ale znowu starszej córce nie podoba się, jak się wyraziła: brzmi jak imię niefajnego dzieciaka :-) cokolwiek to znaczy;
    • lurien Re: Imiona :) 23.02.17, 11:18
      wiśnia-w-czekoladzie mój najstarszy to Tymon, polecam :) Czasem przez niektórych nazywany niepoprawnie Tymoteuszem, nie każdy wie, że to dwa inne imiona, innych problemów brak:)
      • e_le_n_a Re: Imiona :) 23.02.17, 23:35
        Jeśli chodzi o drugie imię to córki mają po mnie a synek po ojcu i tym razem planuję podtrzymać tę tradycję :) przynajmniej tu jesteśmy zgodni ;-)
    • karolonka Re: Imiona :) 13.03.17, 16:09
      hey u nas będzie Stefan ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka