08.02.17, 20:23
Rany jak mnie dopadło :(
Nie wiem co bardziej : choroba czy zaskoczenie ..... Ja nie choruję !! Tak zaatakować bezbronnego ?? !! :-)
Czym się ratować ? Póki co vit c, isla do ssania i syrop na gardło i kaszel z babki
Obserwuj wątek
    • e_le_n_a Re: Zdycham 08.02.17, 23:01
      Zdrówka biedaczku.
      Ja walczę od soboty z mega katarem .
      w naszym stanie to najbezpieczniejsze domowe sposoby,łóżko,kołderka,herbata z sokiem malinowym i cytryną. Na gardło biorę Tantum Verde i to mi na ogół pomaga. Rutinoscorbin czy cerutin można spokojnie,kanapki z czosnkiem jeśli lubisz.Do nosa sol fizjologiczna i w inhalacjach,ja mam jeszcze olejek Olbas i wdycham sobie z chusteczki. Zatoki czasami smaruję Amolem.I mam sól bocheńską,albo iwonicką,którą podgrzewam na patelni,potem w skarpetkę i na zatoki :) pomaga :)
      Jest taka seria dla ciężarnych Prenalen,ale w sumie jak obczaiłam skład to syrop jest syfiaty , syrop glukozowo-fruktozowy pierwszy składnik :/ ,tabletki na gardło nie próbowałam bo mam uczulenie na propolis a spray do nosa ma w sobie głowie wodę morską ale pewnie cośtam udrożni. :) na kaszel suchy bo mokry mam rzadko brałam Stodal albo Sinecod,chcociaż czytałam,że nie jest zalecany w ciązy,ja go chyba brałam w I trym nawet ale lekarz mi pozwolił.
    • hanti Re: Zdycham 10.02.17, 11:33
      Zdrowia, współczuję Ci bardzo, bo ciąża i choroba to chyba najgorsze połączenie z możliwych.
      • e_le_n_a Re: Zdycham 14.02.17, 14:33
        Wisieńka jak zdrówko?
        • wisnia-w-czekoladzie Re: Zdycham 14.02.17, 19:08
          Zeszło ze mnie, weszło na córkę :( prawie 40 stopni :( w pracy prawdziwy pomór 3/4 zespolu nie ma, więc z lekka kocioł. Z moim kaszlem jeszcze muszę się rozprawić, bo uparty skubaniec. Dzięki piękne za pamięć :) Chyba już chce wiosnę ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka