anetamr 03.02.06, 10:17 Kto z Was zgłaszał usterkę drzwi do mieszkania? U kogo miał być wczoraj serwis Dierre i u kogo usunęli zgłoszoną usterkę? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
shaddock Re: Serwis Dierre 03.02.06, 10:21 Ja zgłaszałem, na protokole odbioru zresztą. Byli w połowie grudnia, obiecali się pojawić za dwa tygodnie, do tej pory ich nie ma. Wczoraj też nie przyszli, mimo że "młody" z budowy obiecał, że ich przyśle. Odpowiedz Link
anetamr Re: Serwis Dierre 03.02.06, 10:47 Również zgłaszałam. Mieli być wczoraj i byli. Usunęli 2 usterki z 22 zgłoszonych. Powiedzieli na budowie, ze nie było lokatorów w mieszkaniach. Przynajmniej w moim przypadku nie jest to prawdą. Kierownik Budowy ograniczył się do powieszenia kartki z ogłoszeniem, że będzie serwis 2.02. Nikt z budowy nie pofatygował się, żeby sprawdzić czy zgłoszone usterki serwis załatwił, czy nie. Za tydzień znowu sobie zrobią wycieczkę do Krakowa i może znowu dłubną coś w jednych drzwiach, albo i nie.. Wydzwaniam do społdzielni i na budowę, że miał być serwis a nie było i spotykam się ze zdziwieniem, bo przecież niektórzy lokatorzy to 4 miesiące czekają na usunięcie usterki.... Płaćmy podwykonawcom i nie sprawdzajmy czy wywiązują się ze swoich obowiązków czy nie ! Brawo dla Spółdzielni! Odpowiedz Link
anetamr Re: Serwis Dierre 03.02.06, 15:09 Kontaktujcie się z panem Augustyniakiem, bo on jest słowny i jak poprosiłam to juz dzisiaj mam załatwione drzwi. A na budowie to się można umawiać... Serwis przyjedzie i im powie, ze lokatrow nie było w mieszkaniu. Odpowiedz Link
shaddock Dokument o nagłówku "zlecenie" 09.02.06, 12:37 W sobotę 4 II wieczorem panowie z Dierre przyszli, obejrzeli drzwi, obiecali naprawę na dziś w godzinach 17.00-20.00. Problem w tym, że w sobotę podpisałem im dokuemnt będący zleceniem naprawy (rubryczka "cena" była pusta) i teraz obawiam się, czy przypadkiem nie strzeli im do głowy obciążyć mnie kosztami. Na budowie zarówno p. Stefańczyk, jak i p. Jabłoński uspokajali, że lokator nie uczestniczy w rozliczeniach za naprawę usterek między Spółdzielnią, Wojt-budem a przedstawicielem Dierre, ale równocześnie byli bardzo zdziwieni że serwis Dierre dał mi taki dokument do podpisu. Czy ktoś wie coś na ten temat? Odpowiedz Link