Gość: qbek IP: *.visp.energis.pl 17.10.02, 19:54 A co myślciie o kampanii wyborczej? Jak Wam podobają się programy wyborcze, ulotki i plakaty? Szczególnie cieakwie wyglądą walka o stołki w Radzie Powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ciupazka Re: a wybory? IP: *.it 18.10.02, 11:14 Ani sie nie obejrzycie , jak rozwiążą Sejm i będziecie wybierać, wybierać, wybierać i nic nie robić , ino wybierać. A ci wybrani za nasze pieniądze urządzają cyrk dla "inteligencji" i pospólstwa. I na co komu myślenie, im kto głupszy, tym lepszy. A kiedy oszczędza oczy , nie patrząc na te gębusie i ryje od koryta, to zdrowszy na ciele i na duszy. Bawcie się sami! Wybierajcie też! Odpowiedz Link Zgłoś
mirrek Re: a wybory? 18.10.02, 16:13 Gość portalu: Ciupazka napisał(a): > > > Ani sie nie obejrzycie , jak rozwiążą Sejm i będziecie wybierać, wybierać, > wybierać i nic nie robić , ino wybierać. A ci wybrani za nasze pieniądze > urządzają cyrk dla "inteligencji" i pospólstwa. I na co komu myślenie, im kto > głupszy, tym lepszy. A kiedy oszczędza oczy , nie patrząc na te gębusie i ryje > od koryta, to zdrowszy na ciele i na duszy. Bawcie się sami! Wybierajcie też! pamietaj , jezeli nie glosujesz, nie masz prawa narzekac zlych politykow nie wybieraja zli ludzie , ale dobrzy, ktorzy zostaja w domu tak jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: a wybory? IP: *.it 18.10.02, 20:08 Dopóki nie będzie opracowanych kryteriów, które musi spełnić kandydat na posła, samorządowca itp., dopóty będziemy mieć to co mamy i co nas już mierzi. Samozwańcy, niedouczeni fachowcy, zielona młodzież, sportowcy popularni, to są kandydaci w obecnych wyborach samorządowych. I na kogo tu głosować? Dlaczego na wszystkie stanowiska kierownicze należy stanąć do konkursu i spełnić pewne, określone wymogi, a kandydując do samorządu, czy do Sejmu można być przygłupem i jest o key! A ja dodatkowo wymagałabym świadectwo zdrowia psychicznego i eliminowała w ten sposób kandydatów wymagających leczenia swojego psyche. Nie dziwota, że administracja państwowa jest chora, a w Sejmie mamy to, co wszyscy widzimy.To są wzorce dla młodych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: a wybory? IP: *.visp.energis.pl 19.10.02, 01:14 Ludzie gdyby chcieli nie wybieraliby glupich i chorych. Tyle, ze taka jest demokracja, a wybor jest zazwyczaj szeroki. Przykladem sa obecne wybory wahlarz wyboru jest tak duzy, ze nawet czlowiek glupieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mirrek Re: a wybory? 19.10.02, 14:35 ... na tym polega urok demokracji - wybierany jest najlepszy demagog Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: a wybory? 20.10.02, 13:10 Jak ludzie bedą czerpać wiedzę o świecie z TV (Big Brothera), kościoła, wiadomego radia... to będzie tylko gorzej z demokracją i ten "urok demokracji" wcześniej czy później przemieni się w tyranię...Ludzie ani się obejrzą jak stracą wolność...a wystarczy trochę pomyśleć przed wyborami, zastanowić się poczytać z różnych źródeł, myślenie przecież nie boli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: a wybory? IP: *.visp.energis.pl 24.10.02, 19:06 Ale na to nie ma czasu!!! Nie w dzisiejszym komsumpcjonistycznym, materialnym modelu zycia! Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: a wybory? 24.10.02, 12:57 mirrek napisał: > pamietaj , jezeli nie glosujesz, nie masz prawa narzekac > zlych politykow nie wybieraja zli ludzie , ale dobrzy, ktorzy zostaja w domu > tak jak Ty a ja leje na wybory - przynajmniej nie bede narzekal :"))) juz od jakiegos czasu zauwazam, ze to nie ma sensu - w polsce zawsze beda rzadzic w ten sam sposob, bez wzgledu na to ktora strona, czy opcja polityczna jest u wladzy. efekty takie same. to chyba nasz charakter, czy nie tak? a ja wole sie odsunac od tego i miec pretensje tylko do siebie samego jezeli cos mi nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel Re: a wybory? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 16:42 jak zwykle do rady powiatu dostaną się najlepsi, będą to osoby kompetentne, pełne pomysłów oraz mające wizję rozwoju szeroko rozumianej limanowszczyzny. Co ciekawe jakakolwiek myśl o korupcji nie zmąci tych szlachetnych głów, ba wręcz przeciwnie przekażą oni diety na cele charytatywne. Starostą zostanie najlepszy z nich i jedną z pierwszych decyzji będzie obniżenie sobie pensji do kwoty minimum socjalnego...................................................................... ................................................................................ ................................................................................ ................................................................................ ...................................a teraz drogie dzieci, po bajeczce. Paciorek i spać Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: a wybory? 21.10.02, 10:14 A wiecie kto jest na liście PiS-u...Otho znasz go niejaki "kopyto"..Pasuje w sumie do Kaczyńskich.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: a wybory? 24.10.02, 13:00 ja obserwuje kampanie w lublinie, zwrocilem tez uwage na to co sie dzieje w krakowie... to jest kampania na najwiekszego clowna! kto bardziej sie przypodoba ludowi ten wygra! podejrzewam, ze w mniejszych miejscowosciach to musi wygladac jeszcze bardziej zenujaco. choc - turniej w kregle kandydatow na prezyndenta w miescie Lublinie :))) paranoja! to tylko przekonuje mnie do mojej postawy - olac wybory - to i tak niczego w moim zyciu nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: a wybory? 24.10.02, 13:48 yhwh napisał: > ja obserwuje kampanie w lublinie, zwrocilem tez uwage na to co sie dzieje w > krakowie... > to jest kampania na najwiekszego clowna! kto bardziej sie przypodoba ludowi ten > > wygra! podejrzewam, ze w mniejszych miejscowosciach to musi wygladac jeszcze > bardziej zenujaco. > choc - turniej w kregle kandydatow na prezyndenta w miescie Lublinie :))) > paranoja! > to tylko przekonuje mnie do mojej postawy - olac wybory - to i tak niczego w > moim zyciu nie zmieni! Jeżeli będziemy olewać wybory to któregoś dnia obudzisz się w państwie rządzonym przez Samoobronę i LPR i to dużo zmieni w Twoim życiu, ale wtedy może być już za późno na reakcje...Gdy normalni odpuszczają wybory, to tragedia, zapaleńcy i przeświadczeni o swojej misji zawsze głosują i oni na takim podejściu tylko mogą zyskać :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otho Re: a wybory? IP: 217.97.141.* 25.10.02, 11:49 Niby masz racje faciu, ale kogo wybrać, kiedy oni wszyscy tacy sami. Gówno zawsze na wierzch wypłynie i taka prawda obowiązuje w polityce. Oczywiście jak od każdej zasady są wyjatki tylko jakoś nie udaje mi sie ich poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
yhwh Re: a wybory? 30.10.02, 13:22 faciu napisał: > zapaleńcy i przeświadczeni o swojej misji zawsze głosują i oni na takim > podejściu tylko mogą zyskać:(( nie sądzę :((( Odpowiedz Link Zgłoś
faciu Re: a wybory? 30.10.02, 20:39 yhwh napisał: > faciu napisał: > > > > zapaleńcy i przeświadczeni o swojej misji zawsze głosują i oni na takim > > podejściu tylko mogą zyskać:(( > > nie sądzę :((( Spójrz na Holandie i Austrie...znajdziesz odpowiedź... Gdy ludzie tracili całkiem zainteresowanie tymi którzy nimi rządzą, szybko pojawiał się tyran tak było i będzie... Odpowiedz Link Zgłoś