IP: *.visp.energis.pl 17.10.02, 19:54
A co myślciie o kampanii wyborczej? Jak Wam podobają się programy wyborcze,
ulotki i plakaty? Szczególnie cieakwie wyglądą walka o stołki w Radzie
Powiatu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: a wybory? IP: *.it 18.10.02, 11:14

Ani sie nie obejrzycie , jak rozwiążą Sejm i będziecie wybierać, wybierać,
      wybierać i nic nie robić , ino wybierać. A ci wybrani za nasze pieniądze
      urządzają cyrk dla "inteligencji" i pospólstwa. I na co komu myślenie, im kto
      głupszy, tym lepszy. A kiedy oszczędza oczy , nie patrząc na te gębusie i ryje
      od koryta, to zdrowszy na ciele i na duszy. Bawcie się sami! Wybierajcie też!
      • mirrek Re: a wybory? 18.10.02, 16:13
        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

>
        >
        > Ani sie nie obejrzycie , jak rozwiążą Sejm i będziecie wybierać,
        wybierać,
        > wybierać i nic nie robić , ino wybierać. A ci wybrani za nasze pieniądze
        > urządzają cyrk dla "inteligencji" i pospólstwa. I na co komu myślenie, im kto
        > głupszy, tym lepszy. A kiedy oszczędza oczy , nie patrząc na te gębusie i
        ryje
        > od koryta, to zdrowszy na ciele i na duszy. Bawcie się sami! Wybierajcie też!

pamietaj , jezeli nie glosujesz, nie masz prawa narzekac
        zlych politykow nie wybieraja zli ludzie , ale dobrzy, ktorzy zostaja w domu
        tak jak Ty
        • Gość: Ciupazka Re: a wybory? IP: *.it 18.10.02, 20:08

Dopóki nie będzie opracowanych kryteriów, które musi spełnić kandydat na
          posła, samorządowca itp., dopóty będziemy mieć to co mamy i co nas już mierzi.
          Samozwańcy, niedouczeni fachowcy, zielona młodzież, sportowcy popularni, to są
          kandydaci w obecnych wyborach samorządowych. I na kogo tu głosować? Dlaczego na
          wszystkie stanowiska kierownicze należy stanąć do konkursu i spełnić pewne,
          określone wymogi, a kandydując do samorządu, czy do Sejmu można być
          przygłupem i jest o key! A ja dodatkowo wymagałabym świadectwo zdrowia
          psychicznego i eliminowała w ten sposób kandydatów wymagających leczenia
          swojego psyche. Nie dziwota, że administracja państwowa jest chora, a w Sejmie
          mamy to, co wszyscy widzimy.To są wzorce dla młodych?
          • Gość: bartek Re: a wybory? IP: *.visp.energis.pl 19.10.02, 01:14
            Ludzie gdyby chcieli nie wybieraliby glupich i chorych. Tyle, ze taka jest
            demokracja, a wybor jest zazwyczaj szeroki. Przykladem sa obecne wybory wahlarz
            wyboru jest tak duzy, ze nawet czlowiek glupieje.
            • mirrek Re: a wybory? 19.10.02, 14:35
              ... na tym polega urok demokracji - wybierany jest najlepszy demagog
              • faciu Re: a wybory? 20.10.02, 13:10
                Jak ludzie bedą czerpać wiedzę o świecie z TV (Big Brothera), kościoła,
                wiadomego radia... to będzie tylko gorzej z demokracją i ten "urok demokracji"
                wcześniej czy później przemieni się w tyranię...Ludzie ani się obejrzą jak
                stracą wolność...a wystarczy trochę pomyśleć przed wyborami, zastanowić się
                poczytać z różnych źródeł, myślenie przecież nie boli !
                • Gość: bartek Re: a wybory? IP: *.visp.energis.pl 24.10.02, 19:06
                  Ale na to nie ma czasu!!! Nie w dzisiejszym komsumpcjonistycznym, materialnym
                  modelu zycia!
        • marekwino Re: a wybory? 23.10.02, 13:10
          wow
        • yhwh Re: a wybory? 24.10.02, 12:57
          mirrek napisał:

> pamietaj , jezeli nie glosujesz, nie masz prawa narzekac
          > zlych politykow nie wybieraja zli ludzie , ale dobrzy, ktorzy zostaja w domu
          > tak jak Ty

a ja leje na wybory - przynajmniej nie bede narzekal :")))
          juz od jakiegos czasu zauwazam, ze to nie ma sensu - w polsce zawsze beda
          rzadzic w ten sam sposob, bez wzgledu na to ktora strona, czy opcja polityczna
          jest u wladzy. efekty takie same. to chyba nasz charakter, czy nie tak?
          a ja wole sie odsunac od tego i miec pretensje tylko do siebie samego jezeli
          cos mi nie wychodzi.
    • Gość: fidel Re: a wybory? IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.02, 16:42
      jak zwykle do rady powiatu dostaną się najlepsi, będą to osoby kompetentne,
      pełne pomysłów oraz mające wizję rozwoju szeroko rozumianej limanowszczyzny. Co
      ciekawe jakakolwiek myśl o korupcji nie zmąci tych szlachetnych głów, ba wręcz
      przeciwnie przekażą oni diety na cele charytatywne. Starostą zostanie najlepszy
      z nich i jedną z pierwszych decyzji będzie obniżenie sobie pensji do kwoty
      minimum
      socjalnego......................................................................
      ................................................................................
      ................................................................................
      ...................................a teraz drogie dzieci, po bajeczce. Paciorek
      i spać
      • faciu Re: a wybory? 21.10.02, 10:14
        A wiecie kto jest na liście PiS-u...Otho znasz go niejaki "kopyto"..Pasuje w
        sumie do Kaczyńskich..
        :))
        • yhwh Re: a wybory? 24.10.02, 13:00
          ja obserwuje kampanie w lublinie, zwrocilem tez uwage na to co sie dzieje w
          krakowie...
          to jest kampania na najwiekszego clowna! kto bardziej sie przypodoba ludowi ten
          wygra! podejrzewam, ze w mniejszych miejscowosciach to musi wygladac jeszcze
          bardziej zenujaco.
          choc - turniej w kregle kandydatow na prezyndenta w miescie Lublinie :)))
          paranoja!
          to tylko przekonuje mnie do mojej postawy - olac wybory - to i tak niczego w
          moim zyciu nie zmieni!
          • faciu Re: a wybory? 24.10.02, 13:48
            yhwh napisał:

> ja obserwuje kampanie w lublinie, zwrocilem tez uwage na to co sie dzieje w
            > krakowie...
            > to jest kampania na najwiekszego clowna! kto bardziej sie przypodoba ludowi
            ten
            >
            > wygra! podejrzewam, ze w mniejszych miejscowosciach to musi wygladac jeszcze
            > bardziej zenujaco.
            > choc - turniej w kregle kandydatow na prezyndenta w miescie Lublinie :)))
            > paranoja!
            > to tylko przekonuje mnie do mojej postawy - olac wybory - to i tak niczego w
            > moim zyciu nie zmieni!

Jeżeli będziemy olewać wybory to któregoś dnia obudzisz się w państwie
            rządzonym przez Samoobronę i LPR i to dużo zmieni w Twoim życiu, ale wtedy może
            być już za późno na reakcje...Gdy normalni odpuszczają wybory, to tragedia,
            zapaleńcy i przeświadczeni o swojej misji zawsze głosują i oni na takim
            podejściu tylko mogą zyskać
            :((
            • Gość: otho Re: a wybory? IP: 217.97.141.* 25.10.02, 11:49
              Niby masz racje faciu, ale kogo wybrać, kiedy oni wszyscy tacy sami. Gówno
              zawsze na wierzch wypłynie i taka prawda obowiązuje w polityce. Oczywiście jak
              od każdej zasady są wyjatki tylko jakoś nie udaje mi sie ich poznać.
            • yhwh Re: a wybory? 30.10.02, 13:22
              faciu napisał:

> zapaleńcy i przeświadczeni o swojej misji zawsze głosują i oni na takim
              > podejściu tylko mogą zyskać:((

nie sądzę :(((
              • faciu Re: a wybory? 30.10.02, 20:39
                yhwh napisał:

> faciu napisał:
                >
                >
                > > zapaleńcy i przeświadczeni o swojej misji zawsze głosują i oni na takim
                > > podejściu tylko mogą zyskać:((
                >
                > nie sądzę :(((

Spójrz na Holandie i Austrie...znajdziesz odpowiedź...
                Gdy ludzie tracili całkiem zainteresowanie tymi którzy nimi rządzą, szybko
                pojawiał się tyran tak było i będzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka