Dodaj do ulubionych

internet net system

21.02.11, 15:11
Nie polecam tego dostawcy internetu. Podpisałem z nimi umowę ok 4 miesiące temu i miałem już 5 awarii ponadto internet nie działa poprawnie pod windowsem 7 (oczekiwanie na połączenie 30 min , przerwy w połączeniu) Gdy zgłosiłem awarie powiedziano mi że to wina windowsa 7 :)dodam że komputer testowałem u innych operatorów i tam działa wszystko poprawnie.
Obserwuj wątek
    • janson7 Re: internet net system 12.03.11, 09:31
      U mnie i kilku znajomych w tym bloku działa bezawaryjnie odkąd zmieniono zasilanie na 3 klatce, gdzie była rozdzielnia. A
      Przypuszczam że masz coś ze sprzętem, może to być jakieś złośliwe oprogramowanie czyt. wirus!
      • lo-kii Re: internet net system 18.03.11, 13:15
        To nie problem wirusów ani sprzętu, komputer testowałem pod u upc i tam wszystko działa poprawnie. Problemy są pod windows 7 i vista na linuxie i xp działa dobrze.
    • janson7 Re: internet net system 20.03.11, 00:01
      Nie wiem w takim razie co może być przyczyną.
      U mnie na XP, Vista home premium 32b i Win 7 ultimate 64B działa idealnie. Z tym że win 7 chodzi zdecydowanie najlepiej w porównaniu do starszych systemów, nie mam żadnego oczekiwania na połączenie itp, nawet na 512kb

Jaką wersję win7 posiadasz i czy jest legalna... niestety w necie jest ogrom "kluczy" które co prawda aktywują system i wydaje się że działa normalnie, ale pozostawiają furtki które tworzą podobne do opisywanych przez ciebie problemów. To że działa u innego operatora, może oznaczać iż ten ma po prostu lepsze zabezpieczenia niż netsystem.
      I jeszcze czy masz router wi-fi czy kablem?
      • lo-kii Re: internet net system 26.03.11, 10:13
        Windows 7 64 legalna wersja połączenie kablem. Sprawdzałem na forach i znalazłem dużo wątków ludzi którzy też mają problemy z internetem w net system na windows 7 i vista a poza tym dzwoniłem do net system i pan od reklamacji powiedział mi aby używać linuxa lub xp ponieważ windows 7 i vista mają problemy z połączeniem internetowym :) . Mam pytanie a Ty masz router czy kabel ?
        • janson7 Re: internet net system 26.03.11, 12:57
          Ja ma router, dopiero trzecia firma z kolei zadziałała w net system, bo tp-linki nie chciały współpracować i jeden d-lik który przerywał co chwilę połączenie. Teraz mam belkina i wymiata.
          Ale wcześniej miałem na win 7 bezpośrednio z sieci na kablu i też działało dobrze.
          Powinieneś sprawdzić u jakiegoś sąsiada jak twój komp działa, albo załatwić sobie wi-fi (CHYBA ŻE MASZ WBUDOWANE) i przez nie się połączyć. Jest w bloku kilka niezabezpieczonych sieci to się podepniesz na chwilkę i będziesz wiedział już więcej na ten temat.
          Pytałem kilku znajomych i z win7 i działają komputery wyśmienicie.... ale wszyscy mają wi-fi tak się akurat składa. Może tu jest coś zakręcone
    • oleanders Re: internet net system 04.04.11, 21:57
      u mnie też ciagle zacina się net ,którego dostawcą jest net system.W moim przypadku ,,winny"
      jest router.mimo tego że router jest świeżo kupiony.
      Czy ktoś korzysta z GH Netu?Myslę nad podpisaniem umowy znimi.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka