Gość: kaja IP: 212.244.254.* 16.08.02, 09:27 jestem ciekawa czy zaglądają tu Kłodczanie, którzy wyemigrowali w inne strony (Polski, świata?)?. ja np. wybyłam do stolicy, ale w Kłodzku bywam dość często...:))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: emigranci??? IP: *.acn.waw.pl 16.08.02, 16:42 Bywaja i to czesto :)))))))) witam krajanke :))))))))) Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
znuzony Re: emigranci??? 16.08.02, 16:54 Trzeba przyznać,że trochę ludzi wyjeżdża z naszego wyśmienitego miasta.Dotyczy to chyba przedewszystkim ludzi młodych.Niestety,nasz miasto,choć bogade w zabytki,biedne w potrzeby życiowe.Ciężko tu o pracę,i o wykształcenie.Pomimo,że jest trochę szkól prywatnych,a nawet filia uw,jednak wiele ludzi wyjeżdża do Wrocławia,na studia i do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: emigranci??? IP: *.ny325.east.verizon.net 18.08.02, 18:20 ale tak cale moje pokolenie ze szkoly podstawowej i L.O. wtedy... lata 60te i poczatek 70tych rozjechlo sie po calym swiecie . pozdrowienia z Nowege Jorku Adam Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: emigranci??? 22.08.02, 14:02 Emigrant poznanski wpsiuje sie rowniez. Co prawda nie jestem z Klodzka, ale skonczylem tam ogolniak:). W zwiazku z tym pozwolilem sobie dopisac sie do listy emigrantow. A forum Klodzka odkrylem dopiero dzis.... Ale chyba lepiej pozno niz wcale. Pzdr. z Wielkiej Polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryl Re: emigranci??? IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 26.09.02, 12:28 zaglądają, ja wyemigrowałem 10 lat temu do Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: emigranci??? 26.09.02, 12:50 Gość portalu: kryl napisał(a): > zaglądają, ja wyemigrowałem 10 lat temu do Poznania O, gosciu, to prawie w tym samym czasie co ja... Konczyles w Klodzku ogolniak? A moze przypadkiem skonczyles studia w Poznaniu? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryl Re: emigranci??? IP: *.proxyplus.cz / 10.0.0.* 27.09.02, 12:09 skończyłem Technikum Budowlane w Kłodzku a zupełnie nie przypadkiem studia w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debbie Re: emigranci??? IP: *.we.client2.attbi.com 23.11.02, 02:23 czesc wszystkim ktorzy pewnego dnia odkryja ten portal. mysle ze wiekszosc osob ktore emigruja zawsze staraja sie wracac do swoich korzeni.Osobiscie,prawie kazdego dnia sprawdzam co sie dzieje w moich okolicach,a pochodze z Polanicy Zdroju.W Klodzku skonczylam LO w 96r.Obecnie studiuje i mieszkam w Kaliforni... Odpowiedz Link Zgłoś
zyggis Re: emigranci??? 24.11.02, 16:25 Klaniam sie serdecznie Wszystkim z ukochanej Ziemi Klodzkiej.W 1978 r ukonczylem Filie Poli.Wrocl, tak byla taka uczelnia w Koldzku...Dawne lata, wiem ze ciezko mi nawet znalezc Kogos z tamtych czasow...A chwile spedzone w Klodzku w latach 1972 do 1978 , ta najpiekniejsze czasy mojego zycia.Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam cieplutko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: emigranci??? IP: *.look.ca 03.03.03, 06:00 Oh Klodzko ! Mile wspomnienie. Kiedys nasza uczelnia z Poznania urzadzila nam plener malarski w Srebrnej Gorze. Pewnego dnia postanowilem odwiedzic zamieszkalych w Klodzku przyjaciol z ktorychmi laczy nas przyjazn z lat szkoly podstawowej. Do Klodzka dojechalem altobusem. Gdy dzis wspominam ta wyprawe z przed wielu wielu laty; jakze ta nasza Polska byla olbrzymia. Do miejscowosci do miejscowosci jechalo sie i jechalo dobrych kilka godzin. No coz ja tez emigrant, mieszkaniec Kanady a scislej Toronto. U nas juz prawie polnoc 12:00 dochodzi czyli w Klodzku 6:00 rano. poniedzialek, 3.III.03.....i siarczyscie zimno - 17C. marian99@idirect.com Filip A jednak mi zal, ze po Moskwie nie suna juz sanie i nieba mi zal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: emigranci??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.03, 20:38 W 1968 ukończyłam Szkołę Ćwiczeń (która stała się pod koniec "trójką"), potem LO i wyjechałam. Bardzo zależy mi na odnalezieniu mojego kolegi z podstawówki, który wyemigrował gdzieś w świat w 1968 roku Wiktora Nowickiego (ur.1953). Miał o 5 lat młodszego brata Piotra(1958r.). Był też starszy brat, którego imienia nie znam. Mieszkali przy tej samej ulicy przy której była Straż Pożarna. Wiem, że tutaj są w większości młodzi ludzie, ale może Wasi rodzice coś wiedzą. Tęsknię za Kłodzkiem i wracam tam kiedy tylko mogę. Całe moje dzieciństwo i młodość związane jest z tym uroczym miastem. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: emigranci??? IP: *.ny325.east.verizon.net 18.05.03, 18:07 Gość portalu: Maria napisał(a): > W 1968 ukończyłam Szkołę Ćwiczeń (która stała się pod koniec "trójką"), potem > LO i wyjechałam. Bardzo zależy mi na odnalezieniu mojego kolegi z podstawówki, > który wyemigrował gdzieś w świat w 1968 roku Wiktora Nowickiego (ur.1953). > Miał o 5 lat młodszego brata Piotra(1958r.). Był też starszy brat, którego > imienia nie znam. Mieszkali przy tej samej ulicy przy której była Straż > Pożarna. Wiem, że tutaj są w większości młodzi ludzie, ale może Wasi rodzice > coś wiedzą. Tęsknię za Kłodzkiem i wracam tam kiedy tylko mogę. Całe moje > dzieciństwo i młodość związane jest z tym uroczym miastem. Pozdrawiam > wszystkich. Droga Pani Jestem tym starszym baratm Adamem bratem Wiktora Wiadomosc wyslalem do Wiktora w St Paul . Co za mila wiadomosc Bylem w Klodzku Traugutta 6 u Cioci Klary na Jej 80+ urodziny Zawsze wracamy do Koldzka maszego miasta... prosze o wiadomosc dziekuje Adam Nowicki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: emigranci??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.03, 22:40 Uwierzyć nie mogę w Pana wiadomość Panie Adamie! Szukałam w różny sposób - bez rezultatu! Jestem wzruszona i szczęśliwa. Dziękuję serdecznie ! Podam swój adres mariazav@poczta.onet.pl Kiedy otrzymam list z Pana lub Wiktora adresem podam więcej szczegółów. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiktor Re: emigranci??? IP: *.gmacrfc.com 19.05.03, 15:22 Zdaje mi sie, ze ktos mie szuka. Mieszkam czesc czasu w Minneapolis, a czesc w NY, USA. Korespondencje mozna adresowac do victornowicki@hotmail.com. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zyggis Re: emigranci??? 15.05.03, 19:30 Juz 25 lat milelo jak ukonczylem Filie Poit Wrocl w Klodzku, gdzie sa ludzie z tamtych lat ?????Pozdrawiam Zyggi Odpowiedz Link Zgłoś