Dodaj do ulubionych

Kim jestem?

30.04.11, 13:50
Jeśli ktoś miałby ochotę na małe oderwanie się i pobawienie się w zagadki, zapraszam :)
Kiedyś już taką formę proponowałam, mówimy o jakiejś postaci z Jeżycjady w 1 os. l.poj. podając jakieś charakterystyczne określenie, kto zgadnie, zadaje następne.

Mam oczy równie niebieskie, jak powieki.
Obserwuj wątek
    • marionela Re: Kim jestem? 30.04.11, 14:48
      Monika Kałużna, po mężu Pałys.

Jestem atletyczną brunetką z nieco końską szczęką.
      • the_dzidka Re: Kim jestem? 30.04.11, 15:01
        Ciotka Felicja Borejko!

Nawet ciche burczenie w moim żołądku miało jakiś żałosny ton.
        • marionela Re: Kim jestem? 30.04.11, 15:34
          Oo, niełatwe. Nie mam pojęcia.
        • ananke666 Re: Kim jestem? 30.04.11, 15:43
          Pawełek Nowacki?
          • the_dzidka Re: Kim jestem? 30.04.11, 15:45
            Pawełek.
            • ananke666 Re: Kim jestem? 30.04.11, 18:10
              Mam bluzkę zapiętą krzywo.
              • ateh7 Re: Kim jestem? 02.05.11, 21:02
                Danka Filipiak.

Kocham młodzież.
                • zla.m Re: Kim jestem? 02.05.11, 23:21
                  Dmuchawiec

lubo

pani Sznytek (deklaratywnie i wspomnieniowo)
                  • ateh7 Re: Kim jestem? 03.05.11, 13:11
                    Nie, to była pani Pościkowa :)
                    • slotna Re: Kim jestem? 03.05.11, 14:17
                      W przeciwienstwie do nazartego piramidonem Dmuchawca, ktory jej tam nie kochal.
                      • ateh7 Re: Kim jestem? 04.05.11, 01:03
                        Tak. I w przeciweiństwie do pani Sznytek, która sie jej bała.
    • czerwona_skarpeta Re: Kim jestem? 30.04.11, 18:47
      Danka?
      Zalesianie to moja idee fixe od lat studenckich

• nioszka Re: Kim jestem? 30.04.11, 19:03
        Baltona.

Mam zapasy "Przemysławki".
        • ding_yun Re: Kim jestem? 30.04.11, 19:27
          pan Jankowiak.

żyję (według niektórych) w ubogim świecie kapralskich doznań
          • slotna Re: Kim jestem? 30.04.11, 19:48
            Kreska
            • ding_yun Re: Kim jestem? 30.04.11, 19:58
              A nie, zmyłka, Kreska tylko zachowywała się jak kapral, doznania miała zgoła inne.
              • nioszka Re: Kim jestem? 30.04.11, 21:04
                z kapralem to mi się pani Basia od Paszkieta kojarzy, ale to też chyba nie ten trop, bo nie te doznania :)
                • ding_yun Re: Kim jestem? 30.04.11, 21:22
                  Podpowiem, że postać jest bardziej związana z Kreską niż z Basią i była już wspomniana w tym wątku.
                  • ananke666 Re: Kim jestem? 01.05.11, 00:29
                    Pan Jankowiak w oczach Kozia.

Uważam piramidon za cudowny lek.
                    • slotna Re: Kim jestem? 01.05.11, 00:42
                      Dmuchawiec
                      • chomiczkami Re: Kim jestem? 03.05.11, 10:47
                        No, a gdzie pytanie? :) Już wymyśliłam zagadkę, tylko muszę najpierw zgadnąć jakąś poprzednią.
                      • slotna Re: Kim jestem? 03.05.11, 11:55
                        No ale ja nie wiem, czy dobrze! Nie mam ksiazek...

Trzymam zwierze za skronie.
                        • anutek115 Re: Kim jestem? 03.05.11, 12:44
                          slotna napisała:

> No ale ja nie wiem, czy dobrze! Nie mam ksiazek...
                          >
                          > Trzymam zwierze za skronie.
                          >
                          Pani Sznytek, jak mniemam :).
                          • slotna Re: Kim jestem? 03.05.11, 12:48
                            Pania Sznytek mialam na mysli :) Dawaj.
                          • anutek115 Re: Kim jestem? 03.05.11, 12:48
                            anutek115 napisała:

> Pani Sznytek, jak mniemam :).
                            >
                            Nie wiem, czy dobrze, i czy powinnam pytanie zadać, ale zadam :).

Marszczę brwi i robie swoje.
                            • chomiczkami Re: Kim jestem? 03.05.11, 17:33
                              Robrojek?
                              • anutek115 Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:04
                                Probuj dalej :).

Oraz OT - skąd ty bierzesz te cudne sygnaturki??? Co je widzę, mam ochotę spytać i teraz sie okazji chwytam!
                                • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:15
                                  Józinek?:)

( nie pamiętam, kto z państwa wymyślił Jozina z Suteryn, ale kocham to określenie ):)
                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:27
                                    Nie (zaczynam chichotac radosnie, nigdy dotąd nie udało mi sie wymyslic trudnej zagadki!!!!).
                                • chomiczkami Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:27
                                  Eee... to może Gabryela?

OT - A to zależy, którą :) co mi się spodoba, to wrzucam. Akurat teraz, jak widzę, mam na dole Laurę Wolf ;) ten cytat doskonale określa moją skromną osobę. Reszta cytatów jest teraz chyba z DB, no i jeden mój ulubiony - z instrukcji zgłoszenia urodzenia dziecka w USC. I tyle, cała tajemnica, niedługo postaram się odświeżyć moje sygnaturki, bo już nieco się wytarły.
                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:29
                                    Nie Gabryela - podpowiem, że płeć meska to jest.

Oraz - to jest oryginalna instrukcja USC? Padłam dopiero teraz tak stuprocentowo!!!!
                                    • chomiczkami Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:36
                                      Pasuję, serio. Ostatnie strzały: Mamert? Żaczek?

Nie wiem, czy oryginalna. Podaje ją serwis becikowe.com, no i kilka innych miejsc, więc może i oryginalna :). Akurat kwestia nadawania imion jest dla mnie bardzo ciekawa, co zresztą chyba widać w moich ulubionych forach. O, tak. Lista for tłumaczy większość sygnaturek.
                                      • nioszka Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:44
                                        To ja przycupnę i poczekam, aż ktoś to rozwiąże...
                                        • anutek115 Re: Kim jestem? 03.05.11, 20:48
                                          Podpowiedź druga - plec męska, Neojezycjada.
                                          • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 03.05.11, 21:12

i telefon do przyjaciela: Kazimierz? ( strzelam, w ciemno a pambók odpowiedzi nosi)
                                            a co to było to swoje, co robił?:) < chytrutko>
                                            • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 04.05.11, 00:07
                                              MAM! :))
                                              Sprężyna.
                                              Naszpan polonista, Adam w oczach pana Gruszki: " Uparciuch. Zawsze taki był, nawet jako mały dzieciak. Cichy, grzeczny, ale uparty. Marszczył brwi i spokojnie robił swoje"
                                              ( przed wydłubaniem Fidelisa gotowa byłam sobie pukiel dać uciąć, że chodzi o Fryderyka i przeczesywałam Żabę pod kątem Fryc w oczach Wolfiego). Ale co. Ale co? Pacułka jest wielki człowiek!:D < a przynajmniej taką mam nadzieję :P>

teraz ja?

podnoszę w górę spłowiałe oczka.

( mogłam wyskoczyć Wiśnikiem/Wiśniakiem? z super tekstem, ale nie znajdę od pierwszego kopa):)
                                              • jamniczysko Re: Kim jestem? 04.05.11, 09:04
                                                Staruszka w tramwaju, miażdżąca stopy Maćka za pomocą swoich?
                                                • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 04.05.11, 09:09
                                                  jamniczysko napisała:

> Staruszka w tramwaju, miażdżąca stopy Maćka za pomocą swoich?

Tak, jamniczysko, ta sama :)
                                                  A ty, kim jesteś?:)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 04.05.11, 10:34
                                                    A ja mam płatki uszu rozciągnięte przez kolczyki.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 04.05.11, 10:37
                                                    Marta Jedwabińska.

Rzucam spojrzenie sugerujące, że moi rodzice są toksyczni.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 04.05.11, 10:44
                                                    Roma Kowalik.

Wpadam do kuchni rozpromieniona i z plecaczkiem.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 04.05.11, 10:52
                                                    Kreska udająca się do Pobiedzisk.

Muszę umyć plecki.

• jamniczysko Re: Kim jestem? 04.05.11, 11:14
                                                    Pan Kurka (bucu jeden).

Noszę w domu przy gościach purpurowy szlafrok z czarną literą "Z".
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 04.05.11, 11:30
                                                    Juleczka Żak.

Tłumacze sie, że mi wlasy posiwiały i mam zaniedbane ręce.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 04.05.11, 11:31
                                                    Mila u wód.

Mam małego, żółtego, ale za to brzydkiego psa.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 04.05.11, 14:36
                                                    Geniusia-Aurelia???
                                                    (zgaduję)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 04.05.11, 15:07
                                                    A, nie, nie.:)
                                                    Myślałam, że okaże się bardzo łatwe, bo poszłam tropem.
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 04.05.11, 17:54
                                                    Zbysławem?:) Zbysław miał niedużego, za to brzydkiego (!!) psa koloru żółtego.

Zaś Ignac ( tak! IGNAC!) ekstraordynaryjnie piękny! ( powiedziała bardzo czegoś urażona w imieniu bogu ducha winnego psa):)

Kim jestem? Samorzutnie biorę na siebie brzemię konwersacji i zaświadczam płynnie.
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 04.05.11, 19:13
                                                    Pan Wiśniak! Swietnie jest napisany pan Wiśniak, co zdanie o nim to perła!

Mam serdeczny sposób bycia i ostre spojrzenie (?).
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 04.05.11, 22:02
                                                    Eno, ale to nie może tak być, że myślę, myślę i nic nie wymyślam :)
                                                    Jakieś łatwiejsze te zagadki proszę, ja daję banalne :P
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 05.05.11, 09:25

kurczę, nie wiem! jakaś podpowiedź k'naprowadzeniu na trop?:)

( anutek powinien zostać zamknięty w piekarniku Gabusi. za zawyżanie i mnożenie trudności:D)
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 10:26
                                                    pola_lawendowe napisała:

>
                                                    > kurczę, nie wiem! jakaś podpowiedź k'naprowadzeniu na trop?:)
                                                    >
                                                    > ( anutek powinien zostać zamknięty w piekarniku Gabusi. za zawyżanie i mnożenie
                                                    > trudności:D)

Zaraz w piekarniku, wystarczy w tej granatowej kuchni z czerwonym cynobrem i zegarem sloneczkiem :)))!

Podpowiedź - postać wystepuje w "Kalamburce".
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 05.05.11, 10:36
                                                    Strzelam: Dyrektorka szkoły?
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 11:11
                                                    Ależ nie! Postac jak najbardziej pozytywna to jest :DDD.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 05.05.11, 11:16
                                                    Lonia?
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 11:37
                                                    Jeszcze bardziej pozytywna ;D.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 05.05.11, 11:59
                                                    Gizela cy co?
                                                    Ale to nie było w jednym zdaniu?
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 13:38
                                                    Nie Gizela i bylo w jednym (stąd mój znak zapytania, bo mnie sie te dwie wymienione cechy troszku nie zgadzają, ale ja nie autorka...)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 05.05.11, 13:54
                                                    A komu się zgadzają!

Niemniej, drogą eliminacji: Hanna B.?
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 05.05.11, 15:02
                                                    jamniczysko napisała:

> A komu się zgadzają!
                                                    >
                                                    > Niemniej, drogą eliminacji: Hanna B.?

Jamniczysko wygrała bon żywieniowy do zrealizowania w stołówce najbliższego ośrodka FWP :))

To Hanna Borejko, masz rację. ( ale ile mnie ta Twoja racja zdrowia kosztowała :D)

" Matka Ignacego - drobna rudowłosa dama o serdecznym sposobie bycia i ostrym spojrzeniu (...) "

Kim jesteś, jamniczysko ?:)
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 15:21
                                                    No chciałam z gratulacjami lecieć, ale mnie pola ubiegly :))). Jamniczysko, czołem biję! I czekamy na twoją zagadkę.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 05.05.11, 15:31
                                                    Jako niemowlę nosiłam skarpetki z falbaneczką.:)
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 15:39
                                                    Wszystkie dziewczęta, wnioskujac po upodobaniach modowyh pani MM :)))). A serio, oddalam się myśleć.
                                                  • anutek115 Re: Kim jestem? 05.05.11, 15:39
                                                    anutek115 napisała:

> Wszystkie dziewczęta, wnioskujac po upodobaniach modowyh pani MM :)))). A serio
                                                    > , oddalam się myśleć.
                                                    >

MODOWYCH, rzecz jasna :D.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 05.05.11, 15:48
                                                    Hmm, za dużo tych niemowląt nie było chyba opisanych...
                                                    Stawiam na Łusię, bo mi te falbanki pasują :)
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 05.05.11, 16:11
                                                    nioszka zadaje pytanie, odgadła. :)
                                                    To Łusia. :)
                                                    Żaba, str 209 : "(...) potem włączyła się Łusia, mówiąc, że ona wtedy nosiła ciepłe skarpeteczki z falbaneczką, które mama przechowuje w komodzie do dziś"
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 05.05.11, 16:20
                                                    Och, zgadłam, zgadłam! ;)
                                                    Dobra, to ja proste i z pamięci, nie mam książek tu w pracy :)

Nigdy nie byłem dobrym gimnastykiem.
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 05.05.11, 16:22
                                                    :))
                                                    Toś proste zadała, doprawdy! Strzelam: Wolfi ?:)
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 05.05.11, 16:26
                                                    Nene :)
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 05.05.11, 16:28
                                                    ( znowuż się zachowują. do piekarnika!):))
                                                    Aj?:) Idę szukać :)
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 05.05.11, 16:32
                                                    Idź, idź, na razie nie podpowiadam :)
                                                  • nessie-jp Re: Kim jestem? 05.05.11, 17:01
                                                    > Nigdy nie byłem dobrym gimnastykiem.

Jedyny znany mi niedobry gimnastyk z Jeżycjady to Ignacy, któremu głowa wydawała się zbyt wielka po wstąpieniu na wysokości...

Ale ja nie czytałam tych wszystkich apokryfów itp.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 05.05.11, 20:31
                                                    On ci to, ze zwojami firanek :)
                                                    (Swoją drogą, to ja też zawsze miałam jakąś fobię, związaną z przewrotami przez skrzynię. Pasjami uwielbiałam skakać przez nią (kuczny i taki przerzut ciała), ale zawsze panicznie się bałam robić przewroty na tej górnej części z wyściółką. Nie wiem czemu, ale miałam wrażenie, że skręcę sobie kark.)

Ale ok, zagadkę proszę :)
                                                  • nessie-jp Re: Kim jestem? 05.05.11, 23:01
                                                    Cynicznie chrupię i oglądam niedozwolone programy telewizyjne na cały regulator.
                                                  • quilte Re: Kim jestem? 06.05.11, 00:10
                                                    Małoletni sąsiad Żaczków z "Szóstej klepki"? Ten, od którego dzwonili do szpitala, gdy Krystyna zaczęła rodzić? I od serwisu w kwiatuszki, na którym później wylądował Mysz? Malinowski, czy jakoś??
                                                  • nessie-jp Re: Kim jestem? 06.05.11, 04:21
                                                    quilte napisała:

> Małoletni sąsiad Żaczków z "Szóstej klepki"? Ten, od którego dzwonili do szpita
                                                    > la, gdy Krystyna zaczęła rodzić? I od serwisu w kwiatuszki, na którym później w
                                                    > ylądował Mysz? Malinowski, czy jakoś??

Tak, ten sam :) Ale chyba Nowakowski mu było! Zadawaj zagadkę.
                                                  • chomiczkami Re: Kim jestem? 13.05.11, 13:14
                                                    Ponieważ quilte od tygodnia nie zadała zagadki, trochę odświeżę temat banalną zagadką ;].

Mam jelito na spółę z Inką.
                                                  • ding_yun Re: Kim jestem? 13.05.11, 13:19
                                                    chomiczkami napisała:

> Ponieważ quilte od tygodnia nie zadała zagadki, trochę odświeżę temat banalną z
                                                    > agadką ;].
                                                    >
                                                    > Mam jelito na spółę z Inką.

Dorota.

Niejedno już w życiu widziałam.
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 17.05.11, 15:22
                                                    ding_yun napisała:
                                                    " Niejedno już w życiu widziałam"

po zapadłej gwałtownie ciszy wróżę, że ciemniśmy, jak tabaka w rogu.
                                                    szanpani koleżanka uprzejmie proszona jest o jaką podpowiedź? :)
                                                  • zla.m Re: Kim jestem? 17.05.11, 20:18
                                                    Ha! Kelnerka w knajpie "Piastowska", w której raczyła wymiotować mała, zaospiona Laura (NiN):

"Na szczęście, kelnerce minął już pierwszy szok.
                                                    Odczekała, aż Laurze przejdzie, po czym jednym energicznym ruchem
                                                    kobiety, która niejedno już widziała, zwinęła cały obrus wraz z
                                                    wazonikiem, różami i resztą i wyniosła to wszystko na zaplecze. "

Przyznaję się jednak do pomocy wyszukiwajki w wersji elektronicznej ;-)

Więc w zamian coś łatwego:
                                                    "znam film „Frankenstein”, reżysera Jamesa Whale’a, rok produkcji 1931."
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 17.05.11, 20:38
                                                    Mateusz z CR, przyszły filmoznawca.

Jestem jedyna na podbijanie tłumów.
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 17.05.11, 21:19
                                                    "Jestem jedyna na podbijanie tłumów."
                                                    Jesteś pięcioletnią Pulpecją, wykwitem lat siedemdziesiątych, ogonkującą z Ignacym po salceson i wątrobiankę:)

ding - za szatańsko wyciągniętą kierowniczkę z nutrzych czeluści - moje uznanie i cała garść podziwów, węszyłam, węszyłam: Lisiecki - prawie, ale nie. Portierka w szpitalu z OwR - prawie, ale też NIE. Kozio - nie! no, cholera... :))
                                                    zla.m - a choćby i drogą małego matactwa! jesteś wielka jak słoń, męczy mnie to od południa;)
                                                    a ja, kim jestem i jak mam na imię?:)

Byłam w kinie! Z krzyczącą przeraźliwie te słowa młodą dziewczyną. Byłam w kinie!
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 19.05.11, 08:06
                                                    Rysiek, Rysiek masz na imię!

Mam mięsisty nos, małe oczka i czerwoną głowę?
                                                  • minerwamcg Re: Kim jestem? 19.05.11, 20:25
                                                    Robrojek?
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 19.05.11, 20:49
                                                    ależ:)
                                                    Nasz cudowny Robroj, choć kurdupel, to gdzieżby tam miał czerwoną głowę! Z pewnością ma miedzianą, złotą, płomienno jesienną, pokrytą ślachetną patyną, najcudniejszą tuż po Borejkach głowę godną Cezarów! O cudownie sklepionym czółku nie wpominając. Cium, cium, pyszulka, wąs i aureolka.

jamniczysko jest chudą panią policjantką, nagle wyrosłą u boku swojego kolegi, niczym grzyb o czerwonej głowie, mięsistym nosie i wścibskich oczkach:)
                                                    Czarna polewka.

to nią ( i całą komendą) dyrygował później Ignaś, Władca niedostępnych tępej i brudnej Policji Elektronicznych Gadżetów.

W moim nosie lśnią dwie świeczki, a w oczach - zdumienie.

• jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 07:49
                                                    Widzę, że nikt nie odgadł...

Gieniusia mała dwie świeczki miała.

Nie posiadam ani jednego przedmiotu, który byłby brzydki.
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 20.05.11, 08:14
                                                    Uhm, miała ( bardzo kocham Geniusię z OwR):)

Jesteś Natalią Niedojdą i Twoje piękne przedmioty to nie pospolity bajzel, a artystyczny nieład, nieprawda. :)

Moje nazwisko było przedmiotem kpin i uciechy :)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 08:54
                                                    Robertem Rojkiem jesteś (swoją drogą, nigdy nie rozumiałam, co śmiesznego mogło być w nazwisku Rojek).

Pijam kawę celem pokrzepienia się przed egzekucją.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 20.05.11, 12:30
                                                    Czyżbyś była niedźwiedziowato-wilkowatym Baltoną przygotowującym się do egzekucji elementu drobiowego?

A ja ładnie wymawiam O.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 12:38
                                                    Laura, zastygnięta na widok matki, która pojawiła się w Śmiełowie?
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 20.05.11, 12:41
                                                    Jesteś Ignacym majestatycznie wtańcowującym Milę w bliższą znajomość !:)

a ja poetycznie użalam się nad uschniętym drzewkiem.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 12:50
                                                    Czyli Łusią jesteś.:)

A ja mam wytworną stópkę rozmiar 41.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 20.05.11, 12:56
                                                    Na którą cięzko kupić pantofle, które ładnie by wyglądaly. Zwłaszcza do ślubu. Ida.

Mam wstręt do prądu.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 13:00
                                                    Gabrysia.

(Ciekawe, czy znała porzekadło mojej koleżanki, że z ch... i z prądem żartów nie ma?)

Pochylam się nad skrzynką selerów.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 20.05.11, 13:10
                                                    Pan Jankowiak w swoim sklepiku przydomowym?
                                                    (strzelam)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 13:13
                                                    Nie. :)
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 20.05.11, 14:09
                                                    No to strzelam w inną stronę, czyli Pulpecja, która to selery mogła sadzić.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 14:13
                                                    Nie, nie, poprzedni trop był lepszy.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 20.05.11, 14:20
                                                    W sensie że sklep? To może pan Rudzik?
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 20.05.11, 14:35
                                                    W sensie że sklep, ale nie pan Rudzik. W CzP ten sklep usytuowan.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 20.05.11, 15:18
                                                    A, to ja bez książki nie dam rady. Daję pole do popisu innym :)
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 21.05.11, 22:01
                                                    Ugh, Jamniczysko, tak się nie robi!
                                                    s. 143 CzP: "Właścicielka "Crystyna Shop" powiedziała znad skrzynki selerów, że jej też się to podoba".

No, to jak Wy tak, to ja też tak:)
                                                    Nie wiem dlaczego otrzymałem spojrzenie pełne buntu, rozpaczy i gniewu.
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 22.05.11, 00:25
                                                    Nie wiem dlaczego otrzymałem spojrzenie pełne buntu, rozpaczy i gniewu.

jaka to ulga wiedzieć psim swędem!:)

Jesteś Wojtkiem Szymą, kolegą Tomka Kowalika z roku. Po otrzymaniu aż się zachłysnąłeś, więc wirtualnie walę w Wojtusiowe plecki ;)

No, jak ty tak, to ja też tak ( jest pergamin, sznur i hak ;))

Idę powoli, godnie, odziana w czarne błyszczące spodenki z satyny, wymachując dużymi rękami i gadając ?
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 23.05.11, 08:02
                                                    Pan Bula, wczasowicz z zasadami.

Uroniłam bidon.

(Dobra, przyznaję, że z Crystyną od selerów to było przegięcie.)
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 23.05.11, 08:45
                                                    > (Dobra, przyznaję, że z Crystyną od selerów to było przegięcie.)
                                                    Wcale nie - wcale nie. Crystynka od selerów w Shopie była pyszną zagadką.
                                                    Oprócz, tfu, selerów ;)

Jesteś Pyzunią, w płóciennych czerwonych szortach, poszukująca uronionego pod nogami ciżby.

Jestem zakrzykającą piersiowo damą w atłasach.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 23.05.11, 08:53
                                                    Pani_znów_żeście_go doprowadzili_Maciołkowa?
                                                  • pola_lawendowe Re: Kim jestem? 23.05.11, 09:02
                                                    A jakże. Dramatyzująca dama z psinką :)

Kim jesteś?:)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 23.05.11, 09:15
                                                    Używam nosowego sopranu.
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 23.05.11, 11:39
                                                    Jak dla mnie, to Danka, ale po Waszych zagadkach to już niczego nie jestem pewna ;P
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 23.05.11, 12:01
                                                    W pewnym sensie, acz w tym wypadku nie do końca. ;)
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 25.05.11, 13:48
                                                    Utknęło, więc odpowiedź Nioszki uznają niniejszym za zadowalającą.:)

Kim jesteś?
                                                  • nioszka Re: Kim jestem? 25.05.11, 14:59
                                                    Też nie lubię jak utyka ;), ale zaspokój moją ciekawość i podaj pełną odpowiedź ;)

Hm... szukam czegoś w głowie...
                                                    (dobra, będzie banalne)
                                                    No to ja mam niby nadąsaną twarz, ale za to pełną zębów.
                                                  • jamniczysko Re: Kim jestem? 25.05.11, 15:02
                                                    Elka.:)

Aniela udawała Dankę, używając nosowego sopranu.

Przemówiłam tonem elegijnym.
                                                  • ding_yun Re: Kim jestem? 19.05.11, 22:47
                                                    pola_lawendowe napisała:

> ding - za szatańsko wyciągniętą kierowniczkę z nutrzych czeluści - moje uznanie
                                                    > i cała garść podziwów, węszyłam, węszyłam: Lisiecki - prawie, ale nie. Portier
                                                    > ka w szpitalu z OwR - prawie, ale też NIE. Kozio - nie! no, cholera... :))
                                                    > zla.m - a choćby i drogą małego matactwa! jesteś wielka jak słoń, męczy mnie to
                                                    > od południa;)

Ach, nie ma co podziwiać <dyga>. Kelnerka z "Piastowskiej" pojawiła się w moim chorym umyśle z dwóch powodów:

1.Czytam właśnie NiN. Robię to zawsze o tej porze roku gdy tęsknota za wakacjami staje się nieznośna.

2.Dawno dawno temu przy okazji jakiś Jeżycjadowych zagadek, ktoś zagiął mnie pytaniem w jakich kolorach utrzymana była "Piastowska". To był bodaj pierwszy raz, kiedy nie wiedziałam czegoś z Jezycjady i cały ten fragment potem mocno wbił mi się w pamięć.
                                                  • zla.m Re: Kim jestem? 19.05.11, 22:55
                                                    > ding - za szatańsko wyciągniętą kierowniczkę z nutrzych czeluści - moje uznanie
                                                    > i cała garść podziwów, węszyłam, węszyłam: Lisiecki - prawie, ale nie. Portier
                                                    > ka w szpitalu z OwR - prawie, ale też NIE. Kozio - nie! no, cholera... :))
                                                    > zla.m - a choćby i drogą małego matactwa! jesteś wielka jak słoń, męczy mnie to
                                                    > od południa;)

Dzięki :)) Ja osobiście podejrzewałam jakieś niesympatyczne sąsiadki z Kalamburki...

To było trudne, ding, ty tak z pamięci ją podałaś? Prawdziwa fanka :)))
                                              • anutek115 Re: Kim jestem? 04.05.11, 10:08
                                                pola_lawendowe napisała:

> MAM! :))
                                                > Sprężyna.
                                                > Naszpan polonista, Adam w oczach pana Gruszki: " Uparciuch. Zawsze taki był, n
                                                > awet jako mały dzieciak. Cichy, grzeczny, ale uparty. Marszczył brwi i spokojni
                                                > e robił swoje"

Brawo, Pola!!!! Do czego zmusza ludzi niewinna forumawa zabawa, doprawdy :). Wygrałaś uscisk dłoni prezesa. Znaczy, pani prezes. Znaczy, foruma. Znaczy, Dzidki :))).

> ( przed wydłubaniem Fidelisa gotowa byłam sobie pukiel dać uciąć, że chodzi o F
                                                > ryderyka i przeczesywałam Żabę pod kątem Fryc w oczach Wolfiego). Ale co. Ale c
                                                > o? Pacułka jest wielki człowiek!:D < a przynajmniej taką mam nadzieję :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka