Dodaj do ulubionych

Wypowiedzi sprzed 5 lat

11.07.13, 17:39
Czy naprawdę warto je podbijać? Przez te 5 lat sporo się jednak zmieniło i sama nie wiem, czy mam polemizować ze swoimi własnymi wypowiedziami z 2008 roku, których już nie pamiętam i nie wiem, o co mi wtedy chodziło... ;)

Może lepiej zalinkować po prostu stary wątek w nowym temacie i porozmawiać na nowo, już w kontekście McDusi i Sprężyny?
Obserwuj wątek
    • turzyca Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 11.07.13, 21:01
      Forum przestalo archiwizowac watki, stad ten wysyp podbijanych wypowiedzi.
      I czesto gesto to dziala tak, ze szuka sie jakiegos slowa, trafia na ciekawa wypowiedz, czyta watek, paluszki swierzbia, wiec sie odpowiada, nie patrzac na date, a jak watek wyplynie, to pojawiaja sie kolejne nowe posty.
    • emae Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 11.07.13, 23:26
      Ojej, no. Ja całym sercem jestem z tymi osobami, które tak kusi i świerzbi, żeby skomentować fajny post sprzed lat. Bardzo zresztą lubię te dawne posty, takie jeszcze... nieświadome ;) Z czasów, gdy zastanawialiśmy się, o czym też może być "Czarna Polewka" :)

Rozumiem to i lubię to, choć sama z lekkim przestrachem czytam moje posty sprzed lat - infantylne, słodziusie, egzaltowane... Ale czemu miałabym mieć coś do zarzucenia tym osobom, które odkopują takie posty? Nie zaprzeczam, pisałam to i tamto, przyznaję się do wszystkiego :) Żebym jeszcze tylko potrafiła mieć większy dystans do tych głupstw! Ale to tylko i wyłącznie mój problem, że tego dystansu nie mam.
      (A ile ja literówek popełniłam, redaktor, co za wstyd...) :D

Jeśli nie masz ochoty polemizować sama ze sobą - nie polemizuj przecież :)
      • kkokos Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 13.07.13, 14:11
        sama z lekkim przestrachem czytam moje posty sprze
        > d lat - infantylne, słodziusie, egzaltowane...

pacz pani, to zupełnie odwrotnie niż ja - wieczne zadziwienie: to jaaaa pisałam? takie mądre rzeczy? takie wyważone posty? takie logiczne? a skąd ja to wiedziałam?? :)
      • nessie-jp Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 13.07.13, 21:24
        Oj, no przecież nie będę tłukła po łapach chochlą za podbijanie ;)

Myślałam tylko, że to odwieczne starcie szkoły falenickiej z otwocką
        • dakota77 Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 14.07.13, 06:10
          Jestem przeciwna sztucznemu podnijaniu starych watkow, ale jesli kogos zainteresowala dyskusja, czemu ma sie nie dopisac?:) Nie zawsze patrzy sie wtedy na date.
    • ciotka_scholastyka Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 12.07.13, 08:50
      Widziałam podobną historię na forum Montgomery, z tym że tam odbywało się sztuczne podbijanie ciekawych wątków. za pomocą posta "up" albo "do góry". Nic nowego to nie wnosiło do dyskusji i mocno denerwowało niektórych użytkowników.
      Ale to jest co innego - sztuczne podbijanie faktycznie jest niepotrzebne, ale skoro ktoś naprawdę ma coś do powiedzenia w temacie wątku, to dlaczego nie?
      • verte34 Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 12.07.13, 11:38
        Toć.
        Zabawnie i pouczająco jest zobaczyć takie stare wypowiedzi, własne i innych, tu i gdzie indziej.
        Ostatnio ktoś tak podbił wątek chyba z 2006 r. na Forum Humorum - było o "mordowaniu piosenek", czyli przekręcaniu tekstów na śmiesznie - i co widzę: Meduzę naszą miłą, wyrafinowaną, i jej propozycję "Mój sokole przezroczysty, widać ci w żołądku glisty".
        Osłabłam ze śmiechu; uwielbiam taki humor... no i ten element zaskoczenia :D

__
        Niepowtarzalne~własnoręcznie
        • kkokos Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 13.07.13, 14:14
          bu
          wyszukiwarka forumowa nie chce pokazać "Mój sokole przezroczysty".
          a też bym chciała poczytać :(
          • pampelune Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 13.07.13, 15:06
            Tu szukaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,384,48591888,,Mordujemy_piosenki.html?v=2
            • kkokos Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 13.07.13, 15:44
              ach, mój sokole, mój przejrzysty :)

całkiem zapomniałam o tym forum, a przecież kiedyś też tam pisywałam. jak teraz czytam - ileż tam trafiało Bardzo Poważnych Osób kompletnie nie kumających, że wszystkie wpisy to wygłupy...
    • guineapigs Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 14.07.13, 18:35
      Ja troche na zasadzie: nie wiem za bardzo o co chodzi ale się wypowiem.
      Ja chyba raczej nie odkopywałam watków sprzed lat, a przynajmniej nie pamietam, więc - że tak powiem - nie za bardzo jestem w temacie.
      Mysle, że jednak jakis watek zakończył zywot kilka lat temu, powinien zostać zamkniety, aczkolwiek dostepny do czytania.
      Jak ktos w takim watku przeczyta coś intrygujacego, ciekawego, nawet nowego - niech załozy nowy watek ale wskazujac na ten stary (typu 'bibliografia' w wypracowaniach).
      Chodzi o to, że czesto ktos wpisuje jedną odpowiedź w jakims watku sprzed lat I to w środku tzw. drzewka, watek idzie do gory, a tu sie po selekcji 'od najnowszego' okazuje, że to li i jedynie odpowiedź typu: Cesia to nie Czesia, Celestyna to nie Czesława, Robrojek przyjechal syrenka szwagra a nie trabantem wujka, itp.
      Jest mozliwość założenia nowego watku - na interesujacy temat - i z tego trzeba korzystać, szczególnie że temat watków bardzo czesto schodzi na plan dalszy i pojawiaja sie w 70 proc (powiedzmy) wypowiedzi typu: ja, u mnie w rodzinie, moja mama, moje dzieci itp. a to traci na aktualności co roku niemal (szczególnie jak mowa jest o technice czy modzie)
      • meduza7 Re: Wypowiedzi sprzed 5 lat 15.07.13, 10:17
        No niestety. Na forach gazetowych kiedyś wszystkie wątki, w których nie było odpowiedzi przez ileś tam czasu, były automatycznie zamykane i archiwizowane. Po czym coś się w polityce administracyjnej zmieniło, wątki zostały odarchiwizowane i znów można się dopisywać, stąd fala wykopków archeologicznych ;). Natomiast, w przeciwieństwie do forów opartych na phpBB, admin nie ma możliwości zablokowania pojedynczego wątku, może go co najwyżej usunąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka