Dodaj do ulubionych

[Trochę OT] o pszczołach

12.01.19, 13:27
Pszczoła podobno czasem może przeżyć użądlenie kręgowca, pod warunkiem, że żądlony jest na tyle cierpliwy, że da je pół minuty na wykręcenie się ze skóry. Czyżby Flobry był aż takim męczennikiem:
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: [Trochę OT] o pszczołach 12.01.19, 13:58
      Nie byl. On nie czekal, az pszczola sie wykreci i odleci, tylko "zdjal ja z siebie i odlozyl do ula". Niestety przypuszczenie, ze odlozyl truchlo, a nie zywa pszczole jest uprawnione.
    • ciotka.scholastyka Re: [Trochę OT] o pszczołach 12.01.19, 16:01
      > Pszczoła podobno czasem może przeżyć użądlenie kręgowca

Przez dłuższą chwilę usiłowałam zrozumieć, jak i jaki kręgowiec może użądlić pszczołę :)
      • mmoni Re: [Trochę OT] o pszczołach 12.01.19, 17:45
        Już jak to pisałam, widziałam, że to dwuznaczne, ale polszczyzna po prostu nie daje możliwości napisania tego jaśniej.
        • bupu Re: [Trochę OT] o pszczołach 12.01.19, 19:16
          mmoni napisała:

> Już jak to pisałam, widziałam, że to dwuznaczne, ale polszczyzna po prostu nie
          > daje możliwości napisania tego jaśniej.
          >

Pszczoła czasami może użądlić kręgowca i przeżyć.
    • sayoasiel Re: [Trochę OT] o pszczołach 12.01.19, 16:25
      Nawet gdyby Florek tak robił, to Ignaś by tego nie widział, a scenę opisuje się z jego perspektywy.
    • lord_vmordevol Re: [Trochę OT] o pszczołach 14.01.19, 08:54
      mmoni napisała:

> Pszczoła podobno czasem może przeżyć użądlenie kręgowca, pod warunkiem, że żądl
      > ony jest na tyle cierpliwy, że da je pół minuty na wykręcenie się ze skóry. Czy
      > żby Flobry był aż takim męczennikiem:

Badanie jest przeprowadzone w zaburzonych warunkach, bo on przecież najpierw pozbył się jadu z pszczoły. Z puchnącego organizmu mogłoby z tym wyciąganiem być inaczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka