Gość: andala IP: *.idg.com.pl / 172.16.4.* 22.05.03, 16:38 Panie Orliński - gdzie Pan znalazł takich znawców sf? "Imperium..." jest uznane za NAJGORSZĄ część cyklu GW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bronowicki Re: Znawcy IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 22.05.03, 16:47 Dla mnie jest to najlepsza czesc SW. ZDECYDOWANIE Odpowiedz Link Zgłoś
brydzyt Re: Znawcy 22.05.03, 16:52 Nie ufam zawsze i wszędzie recenzjom, ale z tą zgadzam się całkowicie. Jestem trochę rozczarowana, bo nie ma już tej tajemnicy i świeżości , o kt. mowa w tytule... Ale pójdę raz jeszcze, bo w głowie mam rzeczywiście niezły mętlik... Tak przy okazji, to mogę się czuć nomen omen wybrańcem, bo obejrzałam już Reaktywację, a w W-wie trudno się doprosić o jakikolwiek bilet w jakimkolwiek kinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. Re: Znawcy IP: *.rezist.com 22.05.03, 18:25 Oczywiscie ze najlepsza. Bez fanfarowego zakonczenia. Keshner odwalil piekna robote, przejmujac co prawda prace nad filmem w polowie, ale zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crosser Imperium rulez IP: *.crowley.pl 23.05.03, 09:32 Ja też uważam, że jest to najlepsza część cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: Imperium rulez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 13:31 Gość portalu: crosser napisał(a): > Ja też uważam, że jest to najlepsza część cyklu. i dla takich glabow nakrecili ta czesc! Filmy z Van Damem tez sie podobaja? i karate? i disco polo? i masz fajne dresy... jasne! Odpowiedz Link Zgłoś
amalczewski Znawcy zesrawcy 25.05.03, 23:35 Byłem dzisiaj w kinie na Matrix reloaded, myślałem, że mnie huj trafi jak musiałem oglądać przez ponad pół godziny chamskie i debilne reklamy przed filmem. Sam film to takie ble ble ble, nikt nie wie o co chodzi, fajna napierdalanka, strzelanka i już. Kolejna pieprzona bzdura z hollywud do robienia pieniędzy. Kończe, bo jestem w matriksie. Neo nie wiem co wybrać matriks czy rzeczywistość. Do sklepu na dole przywieźli jabole, nie wyjde, nie wyjde, jak sie napierdole. A może zostane w matriksie!!! Morfeusz daj mi morfiny, bo niezwytrzymam. ps. kupiłem sobie dzisiaj sandały i plecaczek. W tygodniu kupie jeszcze czarne okulary i zapierdalam przez matriks na maxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Master More to say have you? IP: *.devs.futuro.pl 22.05.03, 16:50 Gość portalu: andala napisał(a): > Panie Orliński - gdzie Pan znalazł takich znawców sf? > "Imperium..." jest uznane za NAJGORSZĄ część cyklu GW!!!! To nieprawda. Mówi się, że najmroczniejsza część cyklu GW, Imperium kontratakuje, jest zarazem najlepszą, choć to oczywiście kwestia gustu. Jednak tu nie było pomyłki. Trudno krytykować znawców, samemu nim nie będąc. MORE TO SAY HAVE YOU? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny Re: More to say have you? IP: *.speed.planet.nl 22.05.03, 16:56 No czekam z niecierpliwoscia do piatku, kiedy Matrix bedzie wyswietlany w PL. Ja osobiscie jestem rozczarowany po Reaktywacji, niestety bracia Wachowscy przedobrzyli. Uwielbiam Matrixa(cz.1) ale druga niestety nie spelnila moich oczekiwan. Ale i tak pojde na Reaktywacje drugi raz. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
r2r Re: 'Matrix - Reaktywacja'. Bez rewolucji 22.05.03, 16:54 Rzeczywiscie, Imperjum jest najlepsze, to nie tylko moja ale bardzo czesto spotykana opinia. A Matrix, coz zobacze wtedy bedzie mozna cos powiedziec, ale odnoszenie sie do Animatrixa i gry uwazam, za przejaw czystej komercji - gre i DVD z Animatrixem kupcie sobie najpierw, zanim pojdziecie do kina, zdaja sie nam mowic bracia Wachowscy. Wrrrrrrrrrrrrrrrr.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mil Re: 'Matrix - Reaktywacja'. Bez rewolucji IP: *.science.uva.nl 23.05.03, 09:07 r2r napisał: > A Matrix, coz zobacze wtedy bedzie mozna cos powiedziec, ale odnoszenie sie do > Animatrixa i gry uwazam, za przejaw czystej komercji - gre i DVD z Animatrixem > kupcie sobie najpierw, zanim pojdziecie do kina, zdaja sie nam mowic bracia > Wachowscy. Nie do konca. DVD z Animatrixem wychodzi dopiero w czerwcu... Co prawda niektore z animacji byly dostepne na sieci, a Final Flight of the Osiris podobno byl wyswietlany w kinach przed Dreamcatcherem, ale np. ten epizod z chlopcem ktory sam sie uwalnia z Matrixa oficjalnie jeszcze nie jest dostepny. Tak wiec ludzie, ktorzy go nie widzieli, dziwia sie podczas ogladania Reloaded, kim jest ten wkurzajacy szczeniak w Zionie obskakujacy Neo i Trinity... Dziwna to zaiste polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Simplex Re: 'Matrix - Reaktywacja'. Bez rewolucji IP: *.cisn.pl 23.05.03, 16:35 r2r napisał: > A Matrix, coz zobacze wtedy bedzie mozna cos powiedziec, ale odnoszenie sie do > Animatrixa i gry uwazam, za przejaw czystej komercji - gre i DVD z Animatrixem > kupcie sobie najpierw, zanim pojdziecie do kina, zdaja sie nam mowic bracia > Wachowscy. Wrrrrrrrrrrrrrrrr.............. > Ja zamiast warczec ponad 3 tygodnie temu sciagnalem sobie pirackiego animatrixa i piracka gre Enter the Matrix (az 4CD - podziekowania dla kolegi z AGH ;-) i mam gdzies plany marketingowe braci Wachowskich :-)))) 4 odcinki animatrixa dostepne oficjalnie w Sieci sa IMO najlepsze - tak ze ogolnie Animatrix mnie troche rozczarowal (ale "Ostatni lot Ozyrysa" powala!!!) a gra? Hmmmm, na Athlonie XP 1800, GF4Ti4200 i 512 MB ram skacze na najnizszej rozdzielczosci i najnizszych detalach (!!!) ze nie da sie grac! Moze wyjda jakies patche - ale strona wizualna tej gry w zaden sposob nie uzasadnia az takich wymagan sprzetowych. A na Reaktywacje oczywiscie pojde do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
r2r Re: 'Matrix - Reaktywacja'. Bez rewolucji 22.05.03, 16:54 Rzeczywiscie, Imperium jest najlepsze, to nie tylko moja ale bardzo czesto spotykana opinia. A Matrix, coz zobacze wtedy bedzie mozna cos powiedziec, ale odnoszenie sie do Animatrixa i gry uwazam, za przejaw czystej komercji - gre i DVD z Animatrixem kupcie sobie najpierw, zanim pojdziecie do kina, zdaja sie nam mowic bracia Wachowscy. Wrrrrrrrrrrrrrrrr.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Imperium jest najlepszą częścią Gwiezdnych Wojen IP: *.rsmas.miami.edu 22.05.03, 17:00 Gość portalu: andala napisał(a): > Panie Orliński - gdzie Pan znalazł takich znawców sf? > "Imperium..." jest uznane za NAJGORSZĄ część cyklu GW!!!! Ma rację. Na pewno są przeciwne poglądy, ale to, że Imperium jest najlepszą częścią trylogii (a nawet pięciologii) to dość częste przekonanie. Ja je także podzielam. Oto cztery przypadkowe linki, w tórych ono pada: www.rateitall.com/item.asp?i=348C1E0B-F76A-4C44-9093-ED1148C12031 www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/6304539266/104-4017543-1176705?vi=glance entertainment.msn.com/Movies/Movie.aspx?m=27844 www.fuzzydog.com/zzempirestrikes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b@RT! Re: Imperium jest najlepszą częścią Gwiezdnych Wo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 10:08 Gdybym spotkał tego gościa, który powiedział, że Imperium jest najgorszą częścią GW i powiedziałby mi, że jest fanem GW, a ja usłyszałbym na zadane pytanie taką odpowiedź, po prostu wyśmiałbym kolesia i delikatnie mu zasugerował, żeby nie szafował platkietką "fan GW", chyba, że to był jakiś przypadkowy lamer, który chciał zaznaczyć swoją obecność na forum. Zastanówmy się jeszcze raz co ten kolo powiedział... Imperium jest NAJGORSZĄ częścią GW... eeehmmm... ten tego... znaczy się jak?... NAWET od Phantom Menace?!?! :-O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: IP: *.epfl.ch 22.05.03, 17:40 Wiecie co - jeszcze na zadnym filmie sie tak nie wynudzilam - malo brakowalo i bym usnela - ale fotele byly nie za wygodne - zaluje ze wogole ludzie wydaja kase zeby zrobic takie wielkie GOWNO :))))) sorry za wyrazenie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanna czy warto?! IP: *.sjc.ca.bbnow.net 22.05.03, 19:44 Ja sie z toba calkowicie zgadzam. Czekalam z niecierpliwoscia na premiere. Wykupilam bilety duzo wczesniej i bylam na pierwszym seansie. I szczerze mowiac wynudzily mnie akcja/ lub nieakcja, 14 min walki, po czym Neo unosi sie w powietrze niczym super man. Chociaz podobala mi sie jazda pod prad motocyklem :) Wiele osob zmienilo zdanie po obejrzeniu Matrix po raz kolejny .. czy warto?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny Re: czy warto?! IP: *.speed.planet.nl 22.05.03, 22:59 Tez uwazam ze film jest sredni, nie spelnil moich oczekiwan- rozczarowal, choc nie jest oczywiscie zly. Niestety nie dorownuje Matrixowi cz.1 Szkoda. Mysle jednak ze zobacze za pare miesiecy czesc ostatnia, moze wtedy sie okaze ze film nie jest taki kiepski jako calosc. A swoja droga takie "uciecie" filmu tylko rozdraznia, calkiem inaczej zrobil to Jackson z Wladca Pierscieni. Bardziej mi pasuje taka trylogia z kazda czescia ktora konczy sie dajac przedsmak nastepnej czesci......... PS Dodam ze jestem fanem Matrixa, ktory uwazam za najciekawszy film ostatnich lat. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesiek Re: ???????????? IP: *.chello.pl 22.05.03, 22:56 Kogo tak naprawdę kochanieńka obchodzi czy się wynudziłaś czy nie. Napisałabyś coś sensowniejszego skoro już obejrzałaś (a większość nie), np. dlaczego był twoim zdaniem taki nudny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewidzialny Re: ???????????? IP: *.speed.planet.nl 22.05.03, 23:04 Nie bedziemy opisywac filmu bo nie o to chodzi.....nie nalezy zdradzac akcji i zakonczenia....bo to nie byloby fair, prawda? Ja na filmie nie nudzilem sie poza kilkoma momentami kiedy natlok akci byl taki ze nie widzialem kto kogo sciga i dlaczego...serio troche za duzo tej techniki. A juz porazka filmu bylo miasto Zion, Jezu co za tandeta, przemowienie Morfeusza.....co tu kurcze bylo?? Muzyka rodem z tandetnych klipow z MTV. ROzneglizowane laski, spocone ciala.....co to za film? Czyzby byl to uklon w strone mlodziezy???/ Na mnie to zrobilo zle wrazenie. Zle zobaczcie sami! No i czekam na reakcje polskich widzow juz jutro. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: ???????????? IP: *.polish.org 22.05.03, 23:31 ja was bardzo wszystkich przepraszam, ale jak mozna bylo przetlumaczyc oryginalny tytul jako reaktywacje????? Reloaded powinno zostac nieprzetlumaczone, komputer i terminologia komputerowa jest dusza tego filmu i kluczem do jego "zrozumienia"...jezeli o takim mowic mozna. Co do waszych stekan i ujadan jaki to ten matrix glupi i prozny, ja wam tylko odpowiem, ze jak nie zaczniecie go ogladac jak normalny film a nie adaptacje biblii to nigdy wam sie nie spodoba ani nie dorosnie do waszych oczekiwan. jak wam potrzeba "glebi" to sobie pogladajce bergmana albo kieslowskiego, a nie braci wachowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejira barany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 00:05 w naszym kraju przecietny mieszkaniec nie chodzi nawet 1 do roku do kina wiec nie oczekujmy ze ci ktorzy podnieceni pobiegli do kina slyszac slowo matrix docenia ten film. mimo paru momentow kiedy fabula meczy film jest swietny a jego warstwa wizualna w 100% wynagradza wszelakie niezadowolenie widza. A ci ktorzy nie rozumieja, uwazaja ze cos nie ma sensu lub ze jest sciagniete niech najpierw obejrza animatrixy, pograja w gre dowiedza sie czegos wiecej o calym przedsiewzieciu wachowskich a potem niech komentuja zawziecie. A ze nie polecieli na kase jak to wiekszosc osob pise radosnie powinien swiadczyc fakt ze matrix od poczatku byl planowany jako trylogia a nie dokrecony po sukcesie pierwszej czesci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bucz Re: barany IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 01:21 Gość portalu: hejira napisał(a): > najpierw obejrza animatrixy, pograja w gre dowiedza sie czegos wiecej o calym W gre nie gralem bo nie bawia mnie takie bzdety, chetnie obejrzalbym natomiast dokrecony do niej material filmowy. Animatrixy uwazam zas za duzo ciekawsze od Reaktywacji - maja w wiekszosci ciekawa fabule i nie stawiano w nich przede wszystkim na efekty. (no moze z wyjatkiem final flight of the osiris, ale to z kolei jest wg mnie arcydzielo animacji 3d) > przedsiewzieciu wachowskich a potem niech komentuja zawziecie. A ze nie > polecieli na kase jak to wiekszosc osob pise radosnie powinien swiadczyc fakt > ze matrix od poczatku byl planowany jako trylogia a nie dokrecony po sukcesie > pierwszej czesci! Co nie przeszkodzilo warner brothers w rozkreceniu jednej z bardziej nachalnych kampanii reklamowych filmu, ktory z pewnoscia potrafilby sie sam obronic w obliczu ogromnej popularnosci poprzedniej czesci, a tak juz na starcie mialem pewien niesmak ze to wszystko to jedna wielka komercja. (i tak zreszta jest) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek NIE ROZUMIECIE FILMU... IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 23.05.03, 14:02 Z tego co przeczytałem, to większość z was nie rozumie tego filmu (może nie filmu, a jego sensu). Jeśli do kina idzie ktoś kto w życiu nie przeczytał, ani nie oglądnął czegoś z fantastyki (albo fantasy) to jak się taki Matrix ma delikwentowi spodobać??? Widzi taki tylko efekty specjalne i akcję, albo jej brak - tylko o tym piszecie. NIE UMIECIE OGLĄDAĆ FILMÓW!! To moje prywatne zdanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagienny Re: NIE ROZUMIECIE FILMU... IP: *.rej.edu.pl 26.05.03, 09:58 problem w tym misiu, ze ja nieco wiecej kumam z tej fantastyki niz ten przecietny zjadacz celuloidu... i film jest jak na razie denny. kino to rozrywka i jako takiej ma dostarczac. poki co wyznawcow i fanatykow matrixa znajduje w czesci spoleczenstwa, ktora na codzien nie obcuje z fantastyka. cyberpunk jest gatunkiem dosc interesujacym o kopiowaniu schematow i wzorcow przez matrix (obydiwe czesci) nie wspomne, jesli jak sugerujesz kumasz o co chodzi, wiesz z jakich filmow pochodza (nie kultowych) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torkwe Re: NIE ROZUMIECIE FILMU... IP: www:* / 192.168.4.* 26.05.03, 11:27 Gość portalu: bagienny napisał(a): > problem w tym misiu, ze ja nieco wiecej kumam z tej fantastyki > niz ten przecietny zjadacz celuloidu... i film jest jak na razie > denny. z powodow jakich?? wszyscy tu tylko wystawiaja ocene ale nikomu sie nie chce argumentowac. Byl denny i juz! No nie? > o kopiowaniu schematow i wzorcow przez matrix (obydiwe czesci) > nie wspomne, jesli jak sugerujesz kumasz o co chodzi, wiesz z > jakich filmow pochodza (nie kultowych) a co w tym zlego?? wiekszosc ludzi krytykuje Reaktywacje za smieszne wg nich nawiazania - np do Supermana itd. Nie przychodzi im do glowy ze te nawiazania moga byc calkowicie przemyslane i zamierzone. A jesli chodzi o niemoznosc zrozumienia Matrixa przez osoby nie sznajace fantastyki, to wiem ze tak jest z wlasnego doswiadczenia. Gdy Marix lecial na TVN namowilem moja matke zeby obejrzala. Bedac wyksztalcona i inteligentna osoba, zupelnie nie mogla zrozumiec o co w filmie chodzi :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek DNO TOTALNE! widac,ze plagiatem byla 1czesc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 13:54 > Z tego co przeczytałem, to większość z was nie rozumie tego > filmu (może nie filmu, a jego sensu). Jeśli do kina idzie ktoś > kto w życiu nie przeczytał, ani nie oglądnął czegoś z > fantastyki (albo fantasy) to jak się taki Matrix ma > delikwentowi spodobać??? Widzi taki tylko efekty specjalne i > akcję, albo jej brak - tylko o tym piszecie. > NIE UMIECIE OGLĄDAĆ FILMÓW!! To moje prywatne zdanie... Po pierwsze gdybys cokolwiek czytal to bys wiedzial, ze oglądnął jest formą bardzo rzadko uzywana. Poza tym - 1 czesc Matrix opowiadala historie i mogla byc wielowatkowo i wielorako interpretowana - chociazby jako wizja czlowieka zyjacego w totalitarnym panstwie- skoro cos czytales to zapewne wiesz, ze fantastyka rozwijala sie w europie srodkowej i wschodniej poniewaz mogla opowiadac o tym czego by nie puscila cenzura. Stad taka popularnosc ksiazek Strugackich i mimo alegorycznej formy opowiadania o rzeczywistosci czesto ksiazki byly cenzurowane! Mistrz i Malgorzata - ksiazka ktora mozna okreslic chyba jako "fantasy" w przyjetej tu nomenklaturze nazewniczej tez nie opowiada tylko o diablach.... Podobnie "Alicja po drugiej stronie lustra" itp. Tu wlasnie nawiaze do Matrixa - jak zapewne widzieliscie wszyscy pierwsza czesc Matrixa obfitowala w takie zartobliwe i subtelne pomysly-watki.A gdzie to jest w drugiej czesci? Pokazcie mi chociaz JEDEN pomysl w drugiej czesci ktory bylby klasy Pierwszej czesci! Gdzie sie podzialy subtelne gry z widzem? Gdzie sa dwuznacznosci? Gdzie jest akcja? Pierwsza czesc byla droga bohatera przez nierzeczywisty swiat w celu wyzwolenia sie a potem walki z systemem az do przezwyciezenia go! ALE w takim ukladzie 2 czesc musialaby wygladac zgola odmiennie! Widac JASNY BRAK LACZNOSCI MIEDZY IDEOLOGICZNYM PODLOZEM 1 CZESCI a 2 CZESCIA! Dlatego uwazam, ze 1 czesc byla tworzona przez kogos innego niz 2! W pelni zgadzam sie z przedmowcami, ze sceny w Zionie byly KOSZMARNE! TANDETA! Nagle pojawia sie jakas rownolegla-zupelnie nieistotna dla sedna sprawy-akcja z murzynkiem i jego rodzina! Ja przepraszam, ale co mnie to interesuje? To jest Pearl Harbor czy Matrix? Dobrze, ze Neo nie stanal na dziobie swojego statku i nie krzyknal- jestem krolem swiata - chociaz to by najbardziej pasowalo do tego typu akcji. Prostacka - bez polotu - nawiazujaca co najwyzej do filmow klasy B a moze nawet C! DNO! Nie warto isc na 3 czesc! Intryga i akcja godna zapijaczonych mozgow braci Wachowskich! WSTYD! i naciaganie na kase! Zaluje wydanych pieniedzy na bilet! Gdybym chcial obejrzec walki to bym wypozyczyl godziny szczytu albo film z brucem lee albo chociazby wlaczyl polsat lub relacje z zawodow kung fu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew Matrix IP: 202.138.222.* 23.05.03, 02:20 nastepna zakala lub chala amerykanska...niech zyje polski film. Dziwn swiara powinien byc wybranym najlepszym filmem roku 2002...wybrano chale "Chicago" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Rozczarowanie IP: *.cable.mindspring.com 23.05.03, 03:30 Pierwszy Matrix byl wielkim przelomem w pokazywaniu filmow akcji. Niestety Reloaded niczym nie zachwyca i nawet te wspomniane przez poprzednikow poscigi i waliki z klonami tego nie wynagradzaja. Film nie jest nudny, ale uwazam go za WIELKIE ROZCZAROWANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekjans Wrazenia po MATRIXIE: REAKTYWACJA 23.05.03, 03:12 Wlasnie wrocilem z kina: film zaczal sie 0:01. Nie zaciekawił mnie, nudzil, czasami byl smieszny. "SUPERMAN" byl przesadzony. Jedynie poscig oceniam jako zaje...biszczy. A poza tym, no nie wiem, nie zachwycil. Wiekszosc widzow wychodzila z kina z mieszanymi uczuciami. Efekty bardzo ciekawe, ale fabula zbyt plytka jak na polskiego widza, moze dla rynku amerykanskiego OK, ale nie dla nas. Na trzecia czesc nie czekam z utęsknieniem. Pozdrawiam wszystkich. A i jedna z najwazniejszych rzeczy: POLECAM SOUNDTRACK. Jest swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XcX Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 05:19 A wg mojego gustu to cala ta "saga" Lukasa to jeden wielki holywwodzki bzdet. Ogladalem wszystkie czesci i musze przyznac, ze kazda mnie rozczarowala. Kiedys kiedy Lukas mial jeszcze jakies pomysly to nie starczalo mu techniki na pokazanie tego. Kiedy ma dzis technike, to nie ma pomyslu. I wyszlo z tego gadzeciarstwo. Sztuka dla sztuki. A co do Matrixa - trudno w sequelu o zaskoczenie, skoro pewne watki maja byc kontnuowane (no chyba, ze juz w pierwszej scenie zakwestionuje sie cala pierwsza czesc - np. Neo sie budzi i to wszystko to byl sen, idze do roboty w McDonaldzie, zakochuje sie, ale ona zdradza go z innym, w koncu sie pobieraja i maja trojke dzieci i zyja szczesliwie, ale byloby zaskoczenie:)). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilthar Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 09:47 Gość portalu: XcX napisał(a): > A wg mojego gustu to cala ta "saga" Lukasa to jeden wielki > holywwodzki bzdet. Ogladalem wszystkie czesci i musze przyznac, > ze kazda mnie rozczarowala. Kiedys kiedy Lukas mial jeszcze > jakies pomysly to nie starczalo mu techniki na pokazanie tego. > Kiedy ma dzis technike, to nie ma pomyslu. I wyszlo z tego > gadzeciarstwo. Sztuka dla sztuki. > A co do Matrixa - trudno w sequelu o zaskoczenie, skoro pewne > watki maja byc kontnuowane (no chyba, ze juz w pierwszej scenie > zakwestionuje sie cala pierwsza czesc - np. Neo sie budzi i to > wszystko to byl sen, idze do roboty w McDonaldzie, zakochuje > sie, ale ona zdradza go z innym, w koncu sie pobieraja i maja > trojke dzieci i zyja szczesliwie, ale byloby zaskoczenie:)). Kurde ! Sam nie wiem co o tym sądzić jak żekł król Dezmod przyłapany na oszukiwaniu w karty :-). Ale powiem jedno - jeszcze się taki nie narodził coby wszystkim dogodził, hej ! Pozdrówka, Kilt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: IP: 217.96.16.* 23.05.03, 07:35 Panie Andal pan oglądał którąś z części Gwiezdnych Wojen? Jeśli uważasz że Powrót Jedi jest lepszy niż Imperium kontratakuje to nie wiem co o tym myśleć. Wielkim rozczarowaniem było też Mroczne Widmo. Pierwsza część Gwiezdnych Wojen to był piękny, świeży wiatro od morza, potem była burza a dalej to tylko fale robione w basenie. Mam nadzieję, że ostatnia część będzie lepsza. Orliński ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Czy oni przez te ciemne okulary to cos widzą - czy to IP: 195.116.250.* 23.05.03, 08:42 tylko dla szpanu - takie okularki były modne 20 lat temu... A poza tym : dobry bałach nie jest zły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: IP: *.bmj.net.pl 23.05.03, 09:16 Byłem, ale gniot. Trydno o większą lipe - gonitwa po autostradzie i okładanie się - a właściwie machanie rękami między walczącymi to prawie cała akcja. Pomysł na ten film to zrobić reklamę i dzięki niej wyciągnąć pieniądze od widzów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bird Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 11:06 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Byłem, ale gniot. Trydno o większą lipe - gonitwa po > autostradzie i okładanie się - a właściwie machanie rękami > między walczącymi to prawie cała akcja. Pomysł na ten film to > zrobić reklamę i dzięki niej wyciągnąć pieniądze od widzów To trzeba było zostać w domu. Ludzie, czego wy się spodziewaliście ???? Objawienia ??? Stado marudzących malkontentów. To źle, to nudne, to niedobre.... Siedźcie barany w domach, a jeśli chcecie głębi, to idźcie na Felliniego !! Nie można was już czytać - jeden wielki lament zblazowanych łebków pod hasłem "nie takie rzeczy widziałem, nic mnie nie zachwyca" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: under Re: IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.05.03, 09:25 zalosna opinia. a czego sie spodziewaliscie do cholery ?! ze matrix nagle okaze sie czyms innym ? brak mu swiezosci ? krytycy od siedmiu bolesci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bird Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 11:16 Gość portalu: under napisał(a): > zalosna opinia. a czego sie spodziewaliscie do cholery ?! ze > matrix nagle okaze sie czyms innym ? brak mu swiezosci ? krytycy > od siedmiu bolesci! Brawo, Under ! zgadzam się z Tobą absolutnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi Pytanie IP: 213.17.165.* 23.05.03, 09:37 Ciekaw jestem interpretacji tego co jest w Reaktywacji. Czy Matrix ma drugie dno? Wyglada na to ze Neo i nawet caly Zion jest pod kontrola. I niewykluczone ze sam Neo moze okazac sie .... programem komputerowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b@RT! Nie mogę zgodzić się z panem Orlińskim... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.03, 10:01 twierdzenie, że te dwie efektowne sceny niczemu nie służą, bo wiadomo, że na nikt nie może zginąć jest jednak trochę na wyrost. Owszem, kiedy ktoś się zapatrzy na coś, żeby zrobić to "naj", może się zatracić, ale ja bym tak ostro tych scen nie potraktował, poza tym, że są czymś nowym w kinie, to myślę, że służą przede wszystkim rozrywce widzów, nie trzeba się dopatrywać w każdej klatce filmu od razu ukrytych sensów i warst filozoficznych. To tak, jakby powiedzieć, że wiadomo, że Blues Brothers dojadą Chicago, więc po co kręcić te wszystkie sceny pościgu i niszczyć tyle samochodów (najwięcej w historii kina nomen omen), albo, że przecież wiadomo, że Titanic zatonie, po co więc ten cały rozmach tego love story... etc. etc. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilk1 Kultowe rozczarowanie czyli agent Smith zasysa kaskę IP: *.acn.pl 23.05.03, 10:26 Matrix zassał Naszą kaskę dając w zamian poniższy Dekalog: 1. Jam jest admin Mamoń - szczególnie nie chodź na masowo promowane sequele 2. Kontraktuj komercyjne bożki odwalające chałturę (Scenografowie, choreografowie, muzycy) 3. Pokaż religię jako techno-patos dla przedszkolaków 4. Uczcij miłość ojca i matki Klossową sceną erotyczną 5. Prawdziwa krew to chlupot i chrupot 6. Daj mnóstwo pieprzenia ustami ze szczególnym wyróżnieniem francuszczyzny i włoszczyzny (Merowinga i Persefony) 7. Ukradnij autostradę tak by Bullit i Ronin się tym nie przejęli 8. Nie pozwalaj pokazać aktorom że potrafią zagrać, a zwłaszcza kobietom 9. Przekalkuj niesmacznie Supermana i Gwiezdne Wojny 10. Pożycz moc dla agentów Systemu od hitlerowców z radzieckich filmów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bizon Re: IP: 140.171.124.* 23.05.03, 10:28 Gość portalu: andala napisał(a): > Panie Orliński - gdzie Pan znalazł takich znawców sf? > "Imperium..." jest uznane za NAJGORSZĄ część cyklu GW!!!! Nie wiem gdzieś to wyczytał ale na pewno nie na stronach znawców SW. Imperium Najgorsze??????????????? A cóż to za HEREZJE, nie wiem skądś Ty takich "znawców" wytrzasnął ( chyba przedszkolaki które kochają JAr Jar'a) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trinityfan Re: IP: 3.111.149.* 23.05.03, 10:31 Najlepiej to isc na film, a nie czytac recenzje. To tak naprawde widzowie decyduja czy film im sie podoba czy nie, bo filmy kręci sie dla publicznosci. Niektorzy z komentatorów piszą, że film im sie nie podobaltak jak I cz. ale i tak jeszcze raz na niego pojdą - więc, chyba coś w nim jest.....prawda ?? Ja go widziałem wczoraj w Łodzi i mnie osobiście powalił, choć czegoś mu brak (może tej świeżości ?). Zachęcam wszystkich - idźcie i ocencie sami. Pozdrowienia dla recenzentów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajcew Re: IP: 80.51.242.* 23.05.03, 10:39 Gość portalu: andala napisał(a): > Panie Orliński - gdzie Pan znalazł takich znawców sf? > "Imperium..." jest uznane za NAJGORSZĄ część cyklu GW!!!! Tak? To ja się chyba nie znam. Dla mnie jest lepsza niż New Hope i Return of Jedi, zabija je mrocznym klimatem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donpedro Re: IP: 195.205.239.* 23.05.03, 10:46 Gość portalu: andala napisał(a): > Panie Orliński - gdzie Pan znalazł takich znawców sf? > "Imperium..." jest uznane za NAJGORSZĄ część cyklu GW!!!! Pani(e) Andala ge z kolei Ci bezosobowi uznający. Dla mnie impreium jest bez porównania lepsze od reszty cyklu (zwłaszca jeżeli idzie o chałę prequeli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eiffel Wielki kicz ! IP: *.w81-249.abo.wanadoo.fr 23.05.03, 11:19 Wczoraj widzialem film (w pewnym miescie we Francji, gdzie jest on na ekranach juz od tygodnia) i musze ze smutkiem przyznac, ze takiego dna nie widzialem. Zaden film z typu kontynuacji watku mnie tak nie rozczarowal jak ten kicz (bo trudno to nazwac Matrixem). Po kolejnym kilkunastominutowym watku rodem wzietym z gier komputerowych, mialem goraco dosc tego filmu.Tylko ciekawosc jak zakonczy sie watek, ktory niestety gubi sie w bezsensownych dialogach, zatrzymala mnie w fotelu do konca. Ten film nie ma nic wspolnego z Matrixem. Chyba tylko aktorow. Zapomnijcie o oryginalnosci Matrixa. Morfeusz, wizjoner i przywodca duchowy z Matrixa, jest tutaj poslusznym kapitanem zywcem wzietym z Gwiezdnych Wojen lub StarTreka. Potem zamienia sie na moment w amerykanskiego "glosiciela" zachecajacego do wielkiej Rave Party i zbiorowego transu. Neo zasuwa po niebie jak Superman poruszajac za soba calem miasto. Jeszcze da sie przez momemnt ogladac walki kung-fu, ale po chwili i to staje sie nudne. Mam wrazenie, ze jest to film promocyjny wielkich producentow gier komputerowych jak Play Station. Musieli niezle w niego zainwestowac. A effekty specjalne znudza sie po kilku minutach. Mam nadzieje, ze bedzie to wielka klapa, bo dla prawdziwych fanow Matrixa, jest to jak zaprzeczenie pierwszej czesci: jego oryginalnosci, polotu i przede wszystkim glebi. Być może uswiadomi to rezyserom, ze nie powinno sie tylko gonic za kasa, zdradzajac pierwotne intuicje. Slowem nie polecam, a nawet szczerze odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo [...] IP: proxy / 10.10.120.* 23.05.03, 11:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś