Dodaj do ulubionych

52.2.4.6/44

23.01.12, 09:08
Witam serdecznie. Od kilku dni mój piesek jest jakiś dziwny, smutny. Ma apetyt, jest zdrowy, ale niepokoi mnie ten smutek. Zapytałam Księgę o powód i odpowiedziała : 52 z liniami 2.4.6 na 44. Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • signe2 Re: 52.2.4.6/44 23.01.12, 12:01
      witaj, ja nie jestem znawczynią, ale ten Twój piesek mnie zaciekawił i pomyślałam, że może on się z jakiegoś powodu martwi o Ciebie...linia 2, bo inne linie wg mnie mówią,żeby trwać w spokoju w sprawie pieska i że 44 może dotyczy jakiejś Twojej sprawy, gdzie piesek nie może Ci pomóc, iść z Tobą...
      pozdrawiam, bardzo przepraszam, jeśli to bzdura, może można by to nazwać fantazją na tle ichingowym...
    • jasnygrom Re: 52.2.4.6/44 23.01.12, 21:09
      :)
      Przemiana 52.2.4.6 daje w wyniku 32 Trwanie, natomiast 44 na końcu otrzymamy z 52.2.4.5

życzliwe pozdro :) ryx
      • martinusa Re: 52.2.4.6/44 24.01.12, 09:20
        Dziękuję za opdowiedź.
        Może powodem jest moje mniejsze zaangażowanie, może za mało czasu mu poświęcam, za mało zabaw, spacerów? Mam nadzieję, ze jego stan nie wynika z choroby bo już myślałam aby jechac do weterynarza. Z heksagramów wynika , że jego stan nie jest niczym nienormalnym, prawda? Może potrzebuje takiego wyciszenia. Poobserwuję go uwaznie i zobaczymy.
        Dziekuję.
        • transwizje Re: 52.2.4.6/44 24.01.12, 13:05
          3 linie zmienne, kontakty z najbliższym otoczeniem. Nudzi się, może ma depresję. Więcej spacerów mu się przyda.
          Pozdrawiam
          ES
        • jasnygrom Re: 52.2.4.6/44 24.01.12, 19:50
          :)

- - - - - - - - [A]
          Pierwsze dwie linie zmienne (52.2.4) dają taki obraz:

|::|:: 52.2
          |::||: Wstrzymuje łydki. Nie może pomóc temu, za kim idzie. Jego serce nie jest radosne.
          ------
          Piesek chwyta swą panią za łydki, jakby chciał ją przed czymś powstrzymać.

|::||: 18.4
          |:|||: Toleruje to, co zniszczył ojciec. Uporczywość przynosi upokorzenie.
          ------
          Przypuszczalny powód smutku pieska, może tylko patrzeć.

I teraz 2 wersje z 3-tą zmienną linią. Albo wypadła...

- - - - - - - - [B1]
          ...linia 5 i wtedy dostajemy:

|:|||: 50.5
          |||||: Ting ma żółte uchwyty i złote pierścienie. Korzystna jest stałość.
          ------
          Kocioł ofiarny gotowy. Mam nadzieję, że to nie piesek jest złożony.

|||||: 44.0 Spotkanie
          |||||: Panna jest potężna, nie należy się żenić z taką panną.
          ------
          Czyli piesek chce powstrzymać przed Spotkaniem.

- - - - - - - - [B2]
          ...linia 6 i wtedy dostajemy:

|:|||: 50.6
          ::|||: Ting ma pierścienie z jaspisu. Wielkie szczęście. Wszystko przynosi korzyść.
          ------
          Droga wiedzie w górę.

::|||: 32.0 Trwanie
          ::|||: Sukces. Bez winy. Korzystna jest stałość. Korzystne jest mieć dokąd pójść.
          ------
          Doświadczenie podpowiada długie czekanie.

Czy coś z powyższego miało/ma/może mieć miejsce?

życzące zdrowia pieskom, kotkom i innym przyjaciołom pozdro :) ryx
          • martinusa Re: 52.2.4.6/44 25.01.12, 13:51
            52.2
            > |::||: Wstrzymuje łydki. Nie może pomóc temu, za kim idzie. Jego serce nie jest
            > radosne.
            > ------
            > Piesek chwyta swą panią za łydki, jakby chciał ją przed czymś powstrzymać.
            Czyżby tęsknił za moją Mamą? Wyjechała ponad miesiąc temu , a z nią tez jest zżyty.

- - - [B2]
            > ...linia 6 i wtedy dostajemy:
            >
            > |:|||: 50.6
            > ::|||: Ting ma pierścienie z jaspisu. Wielkie szczęście. Wszystko przynosi korz
            > yść.
            > ------
            > Droga wiedzie w górę.
            >
            > ::|||: 32.0 Trwanie
            > ::|||: Sukces. Bez winy. Korzystna jest stałość. Korzystne jest mieć dokąd pójś
            > ć.
            > ------
            > Doświadczenie podpowiada długie czekanie.

"Droga wiedzie w górę" , na przeciwko naszego domu rzeczywiscie jest droga w górę , prowadząca do sąsiadów, do których mój piesek często chodził i nadal chodzi, ale rzadziej.
            Czekanie ciągle kojarzy mi się z moją Mamą. Mam wrażenie, ze on za nią tęskni. Przez to, że Jej nie ma prawie cały dzień jest sam, a jak przyjeżdzam to na mój widok tak dziwnie piszczy.
            Chyba pani Ewa miała rację, on chyba ma depresję.

Wczoraj byłam z nim na dłuższym spacerze i poświęciłam mu cały wieczór.

A co symbolizują te żółte uchwyty i złote pierścienie?

pozdrawiam
            • transwizje Re: 52.2.4.6/44 25.01.12, 16:43
              a choćby uszy pieska i obrożę, jaką się zakłada, żeby zmienić jego położenie w bezpieczny sposób.
              ;-)
              ES
              • martinusa 23.1.5.6/3 04.04.12, 08:11
                Witam. Długie spacery i zabawy poprawiły humor mojemu piesiowi,a w siódmym niebie był gdy do domu wróciła moja mama. Wczoraj jednak zauważyłam u niego nipokojące objawy, mianowicie suchy, ciepły noc i drgawki wskazujące na gorączkę. Podałam mu aspirynę, jeśli dziś nos nadal będzie ciepły mama pojedzie do weterynarza. zapytałam Księgę co było powodem złego sampoczucia piesia i otrzymałam 23.1.5.6/3. Czy to brzmi groźnie????
                • transwizje Re: 23.1.5.6/3 04.04.12, 12:27
                  Infekcja będzie zaleczona, ale może pojawić nowy powód do zmartwień, łącznie z jakimś guzem nowotworowym. Jaki jest wiek psa?

Pozdrawiam,
                  Ewa
                  • martinusa Re: 23.1.5.6/3 04.04.12, 13:16
                    Rzeczywiście jest lepiej, temperatura spadła, widać, że ma więcej sił.
                    Mój piesek ma 10 lat, skończył 10 lat w styczniu. Kurcze , ale się zdenerwowałam. Co teraz robić?
                    • martinusa Re: 23.1.5.6/3 04.04.12, 13:31
                      Chciałabym jeszcze dopowiedzieć odnośnie wczorajszej sytuacji . Gdy po południu wróciłam do domu Mondo przyszedł do mnie, ale bez większego entuzjazmu, owszem cieszyl się, ale nie tak jak zawsze i na dodatek troszkę popiskiwał tak jakby się żalił. No i zaczęlam go czesać i oglądać i okazało się, że na głowie tak blisko czoła ma dziurkę i ułamany ząb. Podejrzewam, że ściął się z jakimś psem. Był słaby, jak szliśmy nad rzekę to szedł powoli, wygladał na zmęczonego, niewyspanego. Natomisat wieczorem pzryjechał mąż mojej Mamy i wtedy dziwnie się zachowywał. Pzrywitał go, ale potem przybiegł do mnie, i takim błagalnym wzrokiem patrzył mi prosto w oczy i dawał łapke i miał drgawki , czesto ma takie drgawki gdy suki mają cieczkę, ale teraz na pewno nie mają. Wtedy dalam mu aspirynę i położył się.
                      Nie wiem co teraz zrobic. Pani Ewo co ja mam teraz zrobić? Nie wiem, może jakieś badania?
                      Czytałam , że 3 heksagram może wskzywac na chorobę nowotworową, a 23 na odejście chorej osoby. Wszystko wskazuje na jego chorobę?
                      • martinusa Re: 23.1.5.6/3 04.04.12, 14:14
                        Prosze nie myślec, że piesek boi się męża mojej mamy. Wręcz przeciwnie, bardzo go lubi, często mu towarzyszy gdy pracuje na dworze, czy w ogrodzie.Opowiem jeszcze jedną sytuację. Otróż w niedziele rano mąż mamy przygotowywał auto następnego dnia wczęśnie rano wyjeżdzał w delegacje. Jak otworzył auto to Mondo wskoczył, położył się z tyłu na siedzeniach i spał. Po jakimś czasie musiał jechac do sklepu po jakieś części i wołał go aby wyszedł z auta, ale nie chciał , mama też go wołała , próbowała zwabić , ale nic nie pomagało, żadne prośby. Stwierdziliśmy, że najwidoczniej stęsknił się za jazdą w samochodzie. Odkąd mama wyprowadziła się z miasta nie okazywał takiej ochoty.
                        Ja jednak miałam dziwne odczucie co do tej sytuacji, wyglądało to tak jakby piesek coś wyczuwał. Może powinnam zapytać Księgę co radzi w związku ze zdrowiem mojego piesia?
                        • transwizje Re: 23.1.5.6/3 05.04.12, 12:28
                          Tak, spytaj, co możesz zrobić i jak to traktować.
                          Pozdrawiam, ES
                          • martinusa Re: 23.1.5.6/3 05.04.12, 13:09
                            Zapytałam co mogę zrobić i jak to traktować i otrzymałam :
                            1 z liniami zmiennymi 2.4.6/ 63.
                            1 heksagram mówi o inicjatywie o aktywności, o linii 4 pisała Pani " 1.4 to jest wtedy, gdy pojawia się idea bez żadnych realnych podstaw", smok występujący w liniach zmiennych najpierw się pojawia, spotyka z kimś ważnym- czy może chodzić o weterynarza?, potem jest butny, chwiejny lot tez nie brzmi optymistycznie,-chwiejny lot kojarzy się z niepewnością, a 63 o pozytywnym zakończeniu sprawy. I jak to teraz ze sobą połączyć?
                            • martinusa Re: 23.1.5.6/3 06.04.12, 11:39
                              Nie wiem czy to o czym napiszę ma związek z moim pieskiem, ale musze o tym napisać. Dziś miałam sen, śniło mi się, że jestem w szpitalu. bardzo dokładne obrazy pzredstawiały mejście do szpitala, duże przestronne sale i ja na łóżku szpitalnym. Mówiłam rodzinie, że muszę znowu położyć się do szpitala, wydaje mi się, że dotyczyło to problemów skórnych. Sennik tłumaczy, że sen o szpitalu to smutne wieści lub wypadek. Zapytałam Księgę jak ten sen odnieść do własnej osoby i otrzymałam 25.4.6/3. Czekają mnie trudności, niuchronne, nioczekiwane, ale czego moga dotyczyć? Wieści o zdrowiu mojego pieska? A moze dotyczy mojego jutrzejszego wyjazdu do rodziny? Oba heksagramy straszne są. W ogóle dziś jestem roztrzęsiona, czuję niepokój , a na myśl o jutrzejszym wyjeździe dostaję gęsiej skórki.Co zatem wg heksagramów może się zdarzyć. Możliwe, że pewne wydarzenia mogą spowodowac zmianę planów, ale czy mogę myślec o najbliższej przyszłości? Czy to słuszne?

Pozdrawiam i proszę o sugestie.
                            • martinusa 1 z liniami zmiennymi 2.4.6/63 11.04.12, 09:44
                              Rozumiem, że oba heksgramy sa pozytywne i nie zapowiadają nic zlego? Bardzo proszę.
                              • transwizje Re: 1 z liniami zmiennymi 2.4.6/63 11.04.12, 11:56
                                Martinusa, nie mam pojęcia. Sama się przekonasz. Żyj i przyjmuj życie jakie jest. I-Cing jest po to tylko, żeby lepiej rozumieć rzeczywistość stającą się. Jeśli cię niepokoi znaczy, że lepiej jest odłożyć wróżbiarstwo na jakiś przynajmniej czas.
                                Pozdrawiam
                                ES
                                • martinusa Re: 1 z liniami zmiennymi 2.4.6/63 11.04.12, 12:10
                                  Dziękuję.
                                  Niepokoi mnie tak jak każdego. Myślę, że nie jedna osoba na moim miejscu zaniepokoiłaby się gdyby otrzymała odpowiedź wskazującą na poważną chorobę swego pupila. Dlatego posłuchałam rady i zapytałam co mogę z tym zrobić i jak traktować.
                                  • transwizje Re: 1 z liniami zmiennymi 2.4.6/63 12.04.12, 12:10
                                    Naprawdę potrzebujesz rady, aby się zmotywować? Słuchaj swego serca. Zawsze i wszędzie. Pozdrawiam, ES
                                    • martinusa Re: 1 z liniami zmiennymi 2.4.6/63 04.10.12, 15:18
                                      Niecałe 2 miesiące po slowach Pani Ewy o możliwych problemach mojego pieska ze zdrowiem zaczeły się jego problemy i trwają... I ciągle się zastanawiam , jak to możliwe? Skąd Księga o tym wiedziała? Ta sytuacja zaprzecza temu w co wierzyłam, że życiem rządzi przypadek.Czyli mogłam zapobiec jego chorobie, mogłam coś zrobić? Wszystko na to wskazuje
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka