Dodaj do ulubionych

Czy widziałyście/widzieliście już okładkę ...

08.03.06, 22:56
..."Czarnej polewki" ?? Jeśli nie to tu można już podziwiać:

www.akapit-press.com.pl/akapit/index.php?body=towary_szczegoly&id_towaru=181

I od razu nasuwa się pytanie któż to jest na tej okładce?
Ja podejrzewam że to Ignacy Grzegorz ,a jakie są wasze typy ?
Obserwuj wątek
    • asia-fb Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 08.03.06, 23:37
      Oooo ;)
      Faktycznie, może to być Motyl (te uszka...), ale też może to być zupełnie nowa
      osoba, zgodnie z najnowszą świecką tradycją ;)
    • k_linka Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 08.03.06, 23:44
      To Ignacy Grzegorz jak zywy, jest nawet loczek nad czolem...
      Czyzby jakas pretendentka do lapki miagwy sie trafila? I Borejkowie stana na
      drodze tej milosci???
      • refiona Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 09:05
        To co, już na Wielkanoc w księgarniach;)?
        • magda_b Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 09:16
          i chyba plan Jeżyc z drugiej strony jest?
          • magda_b Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 09:27
            a te uszy Ignacego G. to jakieś nienaturalnie czerwone...
            • tilija Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 10:56
              Noo, ciekawe któż to sprawił, że krew w żyłach miągwy szybciej krąży???
              No i jak postać Ignacego połączyć z tytułem?
          • tilija Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 11:07
            To jest zarys drzewa genealogicznego Borejków i jednocześnie zapowiedź
            napisania encyklopedii Jeżycjady, która wszystko uporządkuje. "Szczegóły
            potem ...w grudniu? na gwiazdkę? zobaczymy". Fantastycznie!
    • the_dzidka Ale wredny :) 09.03.06, 11:05
      Ma wyjątkowo niemiły wyraz twarzy :)
    • nighthrill Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 15:29
      Czy on trzyma talerz z czarną polewką?
      Hehe, ciekawe:) Może przez niego (lub też dzięki niemu, zależy jak na to
      popatrzeć) nie dojdzie do małżeństwa Laury i Wolfiego?
    • yomajka Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 17:24
      oj nieeee , nie chce juz o nich- tzn tak, zawsze dobrze jak są ( borejkowie) ,
      ale liczyłam już na Kreskę,żaków., ale nie Ignacy w roli głównej...
    • anulka_85 Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 18:49
      A gdzie można zobaczyć tylną okładkę?

Ignacy Grzegorz na głównego bohatera pasuje mi raczej średnio. Przeciez to
      jeszcze dzieciak i do tego miągwa jakich mało. Obawiam się, że ksiazka moze
      byc... nudna :( Tesknie juz do Zaków, czemu oni sie nie pojawiaja? :( Ktos juz
      kiedys napisal, ze najnowsze czesci to 'powiesc w odcinkach'. Okladka czarnej
      polewki sugeruje kolejny niedokonczony odcinek. Nie zmienia to jednak faktu, ze
      przez te 2-3 miesiace bede nieciepliwie oczekiwala czarnej polewki. Mam
      nadzieje, ze MM mile nas wszyskich zaskoczy i napisze bestseller na miare
      pulpecji :)))))))
      • julus_d Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 09.03.06, 19:04
        Nie nie nie! Nie zgadzma się! To jest zmienianie budowy jeżycjady! 16 tomów było
        o dziewczynachi nagle 17 o chłopaku?(chociaż trudno powiedzieć, żeby JT było o
        dziewczynie, Trolla jest tylko przykrywką) Nie zgadzam się! Zgadzam się z jedną
        z moich przedmówczyń, Borejkowie są fajni, ale ja chce Kreske, albo Żaków, albo
        nawet Baltonów czy Rojków1 Anulka masz racje! Najnowsze częsci to powieść w
        odcinkach! Tylko obawiam się, że będzie trzeba czekaćdłużej niż 2,3 miesiące,
        ale i tak bedę niecierpliwie oczekiwał!
    • emae Może być ciekawe 10.03.06, 09:21
      Ignacy G. Stryba to wbrew pozorom ciekawa i skomplikowana postać, książka może
      być naprawdę dobra... Poza tym wcale nie jest powiedziane, że nie pojawią się
      tam Zakowie czy Kreska. Przecież np. na okładce Brulionu Bebe B. jest tylko
      Bebe z zeszytem, a w książce jest bardzo dużo o Anieli. Ja uważam, że Czarna
      Polewka może nas pozytywnie zaskoczyć. Niemniej również jestem
      zdziwiona "męską" twarzą na okładce. No ale cóż... Ocenimy, jak przeczytamy :))
      • czekolada72 Re: Może być ciekawe 10.03.06, 11:53
        Moze Ignacy bedzie takze "przykrywka", moze bedzie komentowal tylko? a cała
        rzecz bedzie dotyczyc kogos zupełnie innego? no nic - czekajmy niecierpliwie
        dalej!
    • kosheen4 oglądacie M jak Miłość? :) 10.03.06, 12:34
      jeśli to Motyl, to wygląda jak syn Marty Mostowiak alias Papugi
      :D
    • przemkowa.b Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 11.03.06, 14:03
      Błagam!!!Nie!!!
      Tylko nie ten wredny smarkacz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • ryza_malpa1 Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 19.03.06, 20:46
      hehhehe...to ja już wiem co będzie.
      Ignacy Grzegorz struje Pyziaka z zazdrości o mamusie tytułową czarną
      polewką !!!!!
      • iwoniaw Ale ma uszy czerwone... 21.03.06, 14:21
        Pewnie znów się wydały jakieś matactwa świątobliwego miągwy... Namącił do tego
        stopnia, że któryś konkurent sióstr został odrzucony?
        • saiss A może 22.03.06, 21:33
          powróci wątek Trolli? W końcu Ignaś się w niej hm, hm, zabujał ;)
          • iwoniaw Hmmmmmmmm... 23.03.06, 15:25
            Może - zwłaszcza, że Ignaś ma, zdaje się, 12 lat, a Trolla jest przynajmniej o 4
            lata starsza (była w gimnazjum, gdy J. i I.G. w 3. klasie podstawówki - swoją
            drogą, dlaczego oni nie chodzą do jednej klasy?) - to spora różnica jeszcze w
            tym wieku. No cóż, zobaczymy...
            • kormoran7 Re: Hmmmmmmmm... 23.03.06, 17:16
              12 latek z 16 latka?Nie no nie rubmy siary:)Taki mezalians to wrecz skandal.
              Chyba Pani M nie zrobi z tej ksiazki groteski.:)
              • veteranka2 Re: Hmmmmmmmm... 24.03.06, 13:28
                Moze w nowej ksiazce Ignacy G. sie troche wybieli bo w Jezyku Trolli pani MM
                zrobila z niego kompletnego mazgaja. A przeciez dobrze sie zapowiadal: jako
                dzidzius patrzyl tymi swoimi madrymi oczkami:-)
    • tk_s Re: Czy widziałyście/widzieliście już okładkę .. 24.03.06, 21:39
      To niewątpliwie Miągwa;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka