Gość: grzybek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 00:11 Mam prosbe do wszystkich, htorzy wiedza cos na tema produkcji tych grzybow, a takze sprzetu jaki jest potrzebny do ich uprawy. Prosze o jak najwiecej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: pieczarki i boczniaki IP: *.devs.futuro.pl 02.05.04, 11:32 myślisz o rozpoczęciu ich uprawy? ja też nad tym myślałem, skąd jesteś? może połaczymy nasze siły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybek Re: pieczarki i boczniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.04, 12:22 Na razie tylko mysle, bo nie wiem jakimi srodkami trzeba dysponowqac. Myslalem o wydzierzawieniu pomieszczen po jakichs pgr-ach, a co dalej? trzeba nabyc specjalne stelaze, grzybnie , klimatyzator itd. Jestem z oklic Gorzowa Wlkp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: pieczarki i boczniaki IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 00:42 myslamem o tym interesie,duzo trzeba wylozyc na poczatek.wiem ze zysk jest niezly jak wszystko pojdzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybek Re: pieczarki i boczniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 18:08 Duzo, to jest pojecie wzgledne. A mnie interesuja konkretne kwoty. 20tys? 50tys? 100tys? 200tys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybek Re: pieczarki i boczniaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 18:05 Widze, ze duzo ludzi ma zamiar sie w to bawic. Sam od dluzszego czasu staram sie zdobyc te informacje, ale nikt nie chce sie nimi dzielic- widocznie strach przed konkurencja. Na pewno potrzebne jest duze pomieszczenie, ale jak wielkie? zalezy od potrzeb. Potrzebne sa rowniez specjalne stelaze(regaly), na ktorych uklada sie mate z grzybnia. Klimatyzator, aby utrzymywac temp. przez caly rok. Chlodnia, aby przechowywac grzyby w temp. +1st. C. A poza tym palety, skrzynki, sprzet do wozenia palet, auto dostawcze. Trudno mi cokolwiek mowic i doradzac, bo nie zajmuje sie tym- mija wiedza jest oparta na tym, co zaslyszalem i wyczytalem. Jesli ma Pan jakies inne pomysly, prosze o podzielenie sie nimi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: pieczarki i boczniaki IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.04, 13:01 Proponuję skorzystać z przyjaciela google www.google.pl/search?q=technologia+%2B+uprawa+%2B+pieczarki&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=pl&lr= i np. dodatkowo zakupić książeczki i biuletyny hodowców, które w przystępny sposób podają jak założyć hodowlę, technologię oraz ekonomię produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.warkocz145 Re: pieczarki i boczniaki 25.11.20, 11:50 ja hoduje boczniaki i potrzebujesz na pewno jakiś pieniek z drzewa liściastego w którym zrobisz takie otwory wiertarką. I kup dobra grzybnie! ja się przejechałem kilka razy i teraz kupuje tylko z takiej strony grzybnie.pl od nich mi najlepiej rosną. Później jak już masz tą grzybnie to ja zatykam otwory woskiem pszczelim i zostawiam. Tylko temperatura musi być z 10 stopni najmniej . Odpowiedz Link Zgłoś