Gość: andel Może jeszcze kompy i drukarki... IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.11, 20:00 opodatkować? Jakby nie patrzeć jest to udogodnienie. Bezpłatne wysyłanie prywatnych maili i oglądanie stron to przecież przychód. Zastanawiam się, czy klima w pracy upalnym latem to też nie jest nie przych[ł]ód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kp Pracodawca podwozi cię do pracy? Zapłacisz poda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 20:18 jak się ma głupiego pracodawcę to tak jest.Wystarczy podwyższyć pensję o 50-70zł i potem potrącić te 50-70zł pracownikowi za koszty dojazdu Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Jak wysram się w pracy to PO też każe płacić? 14.10.11, 20:19 Jaka stawka będzie o kilo stolca i kto to będzie ewidencjonował? Donald Schetyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: Jak wysram się w pracy to PO też każe płacić? IP: *.dynamic.chello.pl 14.10.11, 22:46 To sędzia był z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar To jest bardzo chore 14.10.11, 21:40 Czy doczekamy się kiedyś ministra finansów rozumiejącego, że nie warto za parę groszy przekonywać obywateli, że państwo jest ich śmiertelnym wrogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuję w US, Pracodawca podwozi cię do pracy? Zapłacisz poda... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 22:01 Należy opodatkować dyskonty a właściwie klientów dyskontów bo kupują taniej i tym samym osiągają dodatkową korzyść. Należy opodatkować klientów tych stacji benzynowych którzy kupują taniej na stacjach gdzie jest taniej. Podstawą opodatkowania jest różnica od drożej o taniej. Należy opodatkować wszystkich co skąpią pieniędzy na zakupy po nie kupując zachowują pieniądze dla siebie i to trzeba opodatkować. Należy opodatkować tych co się onanizują bo odnoszą korzyść nie wydając pieniędzy w lesie na skrzyżowaniu. Podstawą opodatkowania będzie to co lafiryndy biorą razy to ile zdrowy facet w miesiącu musi. Gaysów należy opodatkować podwójnie bo luksus musi kosztować! Należy opodatkować wszystkich obywateli Bulandy bo odnoszą korzyść mając taki rząd (zarząd) Zielonej Wyspy. Aby żyło się lepiej i to "lepiej" trzeba opodatkować. Bo za pis żyło by się gorzej. Stąd wynika podstawa opodatkowania. Należy opodatkować Czarne Kiecki bo pracują niewiele a wiedzie im się dobrze. Stąd wynika podstawa opodatkowania bo wszystkim jest ciężko. Mam jeszcze wiele pomysłów ale je ogłoszę jak zostanę ministrem. [...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feles Re: Pracodawca podwozi cię do pracy? Zapłacisz po IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 22:09 Masz mój głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuję w US Należy jeszcze opodatkować . . . IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.10.11, 22:24 Należy opodatkować dyskonty a właściwie klientów dyskontów bo kupują taniej i tym samym osiągają dodatkową korzyść. Należy opodatkować klientów tych stacji benzynowych którzy kupują taniej na stacjach gdzie jest taniej. Podstawą opodatkowania jest różnica od drożej o taniej. Należy opodatkować wszystkich co skąpią pieniędzy na zakupy po nie kupując zachowują pieniądze dla siebie i to trzeba opodatkować. Należy opodatkować tych co się onanizują bo odnoszą korzyść nie wydając pieniędzy w lesie na skrzyżowaniu. Podstawą opodatkowania będzie to co lafiryndy biorą razy to ile zdrowy facet w miesiącu musi. Gaysów należy opodatkować podwójnie bo luksus musi kosztować! Należy opodatkować wszystkich obywateli Bulandy bo odnoszą korzyść mając taki rząd (zarząd) Zielonej Wyspy. Aby żyło się lepiej i to "lepiej" trzeba opodatkować. Bo za pis żyło by się gorzej. Stąd wynika podstawa opodatkowania. Należy opodatkować Czarne Kiecki bo pracują niewiele a wiedzie im się dobrze. Stąd wynika podstawa opodatkowania bo wszystkim jest ciężko. Mam jeszcze wiele pomysłów ale je ogłoszę jak zostanę ministrem. [...] Odpowiedz Link Zgłoś
olias Pracodawca podwozi cię do pracy? Zapłacisz poda... 15.10.11, 00:15 ale jaja! ciekawe ile oni zamierzaja ztego zebrać. 15 tys zł? minus koszty, nie zdziwię się gdy koszty zeżrą cały "zysk". a tak właściwie to dlaczego? ja na LENIA Tuska nie głosowałem. Ani teraz ani nigdy. niech sciągają futerka z lemingow i sprzedają. Tusek! jak mnie zrobisz ministrem to mam parę nowych pmysłów. Np. 1. za każde otwarcie lodówki w domu - podatek klimatyczny. 2. za .... (stop, inne zdradzę jak zostanę ministrem). Odpowiedz Link Zgłoś
busio71 Pracodawca podwozi cię do pracy? Zapłacisz poda... 15.10.11, 00:22 A u mnie w pracy w toalecie jest darmy papier toaletowy, zapewne teraz po użyciu będzie trzeba zanieść do księgowej, a ta centymetrem zmierzy długość i naliczy właściwa kwote zaliczki na podatek. Co oszczędniejsi bedą się podcierać kalendarzami ale taki komfort tylko raz w miesiącu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: auxan A co z REALem? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.10.11, 00:55 Podwozi potencjalnych klientów do swoich sklepów. Czy przejazd autobusem REALu mam sobie zaliczyć jako przychód i udać się do US by zapłacić podatek? A może to REAL powinien ten podatek za mnie odprowadzić? Poza tym, urzędnik który to wymyślił i sędzia który przyznał rację powinni zapłacić podatek za nieodpłatne korzystanie z pomieszczeń pracodawcy, łącznie z korzystaniem z łazienki i czajnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: A co z REALem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 02:35 A co z sokiem Caprio, który kosztuje 4zł i składa się z 1 litra + 1 litr gratis (czyli w sumie 2 litry). Czy od tego drugiego litra trzeba zapłacić podatek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: A co z REALem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 08:53 Ten litr nie jest gratis- to chwyt marketingowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: A co z REALem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 09:44 ja wiem, ale wytłumacz to skarbowce... jak byk jest napisane gratis, więc jest gratis... a od gratisów podatek płacić trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Pracodawca podwozi cię do pracy? Zapłacisz poda... IP: *.lsanca.fios.verizon.net 15.10.11, 08:08 zaczadzenie Slaska jest spore , wiemy wszyscy, i to niestety mialo wplyw na mozgi tych biednych ludzi z WSA i urzedu. Na pocieszenie ;To sie zdarza w kazdym kraju Odpowiedz Link Zgłoś