romek744 16.09.06, 11:19 No, no, to może być dobre: www.networkmagazyn.pl/news/wrzesien_06/news_20060912.html romek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romek744 Re: shakeout 18.11.06, 10:42 Czy ktoś z Was już czytał tę książkę? networkmagazyn.pl/ludbrook.htm Jakie wrażenia? romek Odpowiedz Link
pietro-77 Re: shakeout 18.11.06, 12:28 Ale z tym podkładem dzwiekowym przesadzili :) Wywaliło mi prawie okna w domu :) Odpowiedz Link
pietro-77 Re: shakeout 18.11.06, 19:26 Ja wiem czy z kopem? jezeli ktos otworzy ta strone w nocy lub spiacym dzieckiem w domu to nie wiem czy bedzie przygotowany na taka niespodzianke :) odruchowo wcisnie X :):) i po krzyku wiec dla mnie nie z kopem a raczej SKOPANA :) oferta :) zreszta byle jak napisana oferta nic w sumie z niej nie mozna wyczytac layout tez nieprzyjemny maciupkie literki na meczącym oczy tle. Ogolnie kupia ta pozycje tylko Ci ktorzy traktuja tamto czasopismo za "wyrocznię" Odpowiedz Link
zorina Re: shakeout 18.11.06, 19:47 A ty masz dzieci? Bo ja mam i z zasady mam wyłączony głos :) Odpowiedz Link
romek744 Re: shakeout 18.11.06, 21:19 Właśnie. Ja mam małe dzieci i to właśnie z tego powodu mam ściszony dźwięk w laptoku, żeby dawać czadu kiedy chcę i kiedy mi pasuje. Według mnie muzyka z wykopem, bo wiadomości w tej książce są dla branży znaczące. A czy książke kupią Ci, którzy czytają gazetę? Nie mam pojęcia. Czytałem jedno i drugie i żadne nie ma ze sobą nic wspólnego. Raczej kupią ją ludzie, którzy interesują się branżą na poważnie. Wiem Pietro (widać to po Twoich wcześniejszych postach tutaj i na innych forach o MLM), że chciałbyś, aby to Twoja strona www była wyrocznią branży. No cóż, są lepsi :) romek Odpowiedz Link
romek744 Re: shakeout 18.11.06, 21:33 Z resztą ja chyba zapytałem, czy ktoś czytał tę książkę, a Ty o jakichś literkach i męczących oczach w tle... romek Odpowiedz Link
pietro-77 Re: shakeout 18.11.06, 23:49 Są lepsi byli lepsi i bedą lepsi :) Takie jest zycie. Nie wiem gdzie napisalem ze chcialbym aby moja strona byla wyrocznią?? A moze to Ty jestes wyrocznia i wiesz co ja chce?? Stwierdzilem tylko suchy fakt ze oferta jest zrobiona po amatorsku. Bo jest. Odpowiedz Link
pietro-77 Re: shakeout 19.11.06, 00:01 A pozatym Richard Poe pisal juz o tym 10 lat temu. Odpowiedz Link
justa_79 Edward Ludbrook na seminarium Oriflame w Warszawie 17.09.07, 11:54 30.08.2007: Edward Ludbrook na seminarium Oriflame w Warszawie Przedwczoraj w warszawskim hotelu Sofitel Victoria odbyło się seminarium firmy Oriflame Poland, na którym swoją dwu godzinną prelekcję o marketingu sieciowym zaprezentował Edward Ludbrook. Był to pierwszy w historii polskiego MLM tak profesjonalny wykład na tematy związane z strategiami, postawami liderów, motywacją i przyszłością pracy w tym biznesie. W seminarium wzięło udział 700 osób współpracujących z Oriflame. Podstawowymi zagadnieniami poruszanymi tego dnia były elementy związane z planami firmy na przyszłość - wprowadzenie najnowszej serii produktów oraz najbliższa kampania reklamowa, aczkolwiek organizatorzy spotkania nie zapomnieli również o uhonorowaniu kilkumiesięcznej pracy swoich najprężniejszych liderów. Wręczono 47 nominacji dyrektorskich, 4 nominacje na złotych dyrektorów, 1 osoba została dyrektorem szafirowym, a dyrektorami dwudiamentowymi 2 osoby. Seminarium uwieńczył dwugodzinny wykład nowozelandczyka, Edwarda Ludbrook`a. O jego wizji dotyczącej network marketingu moglibyśmy się wcześniej dowiedzieć z wydanej nie dawno w Polsce książki pt.: "Shakeout - Wielki obraz ukazujący, dlaczego marketing sieciowy przeżywa ponowny rozkwit", a o zdolnościach i predyspozycjach oratorskich dotychczas mieliśmy okazję usłyszeć od znawców branży z innych krajów świata. Jednak to, co Edward zademonstrował tego wieczoru w Warszawie przeszło najśmielsze oczekiwania zarówno naszych dziennikarzy, jak i dystrybutorów i dyrekcję Oriflame.: - Jestem nim absolutnie zachwycona jako człowiekiem, profesjonalistą i znawcą marketingu sieciowego. Niewiele jest osób, które potrafią w tak prosty i nie amerykański sposób dotrzeć do ludzi bez względu na ich profil osobowościowy i przygotowanie. Jestem zachwycona - taki był gorący komentarz Edyty Kurek, dyrektora generalnego Oriflame Poland, tuż po zejściu Edwarda ze sceny. Naszym skromnym zdaniem, jak i przesłuchując liczne wypowiedzi, jakie uzyskaliśmy od liderów Oriflame, którzy wcześniej przeczytali książkę Ludbrooka wniosek nasuwa się jeden - swoim pierwszym show w Polsce Edward po prostu udowodnił, że obecnie jest jednym z najlepszych strategów i mówców świata w branży marketingu sieciowego. Obszerny reportaż z seminarium Oriflame ukaże się już w październikowym wydaniu NETWORK magazynu, natomiast ekskluzywny wywiad jakiego udzielił nam tego dnia Edward, będzie można niebawem obejrzeć w postaci filmu na stronie: www.networkmagazyn.pl www.networkmagazyn.pl/news/08_2007/news_30_08_07.html Odpowiedz Link
romek744 Re: Edward Ludbrook na seminarium Oriflame w Wars 18.09.07, 10:53 Byłaś tam Justa? Jakie wrażenia? romek Odpowiedz Link
justa_79 Re: Edward Ludbrook na seminarium Oriflame w Wars 18.09.07, 12:50 niestety, nie byłam, ale podobno było super, facet w porządku i to, co mówił, nie było tylko na amerykańską modłę. można było dostać książkę z autografem ;) Odpowiedz Link
zorina Re: Edward Ludbrook na seminarium Oriflame w Wars 02.10.07, 06:35 Dostać - znaczy się kupić ;) Byłam, kupiłam, słyszałam :) Rzeczywiście wykład był daleki od tych wszystkich krzyków i braw (np Kirka Rectora -amerykanina który też szkolił liderów Oriflame) Bardzo mi się podobała refleksja nas różnicami w mentalności europejczyków i amerykanów - nie chodzi o to, żeby być jak oni, tylko żeby zrozumieć jacy my jesteśmy i do tego dostosować system i sposób pracy, przekazywania wiadomości. Jedno się sprawdza wszędzie - trzymać się optymistów, którzy z zapałem ruszą do pracy wierząc, że może im się udać - zamiast próbować "przekonać" pesymistów, że powinni uwierzyc w siebie, spróbować itp... szkoda czasu i energii. Kolejna cenna myśl - szkolenia, szkolenia, szkolenia. Niby takie oczywiste, ale ilu mamy konsultantów (mówię teraz o Oriflame, ale myslę, że w innych firmach bywa podobnie) którzy wchodzą do firmy, biora katalogi i ruszają na podbój świata. Nie mają czasu na szkolenia, spotkania z liderem, "bo przecież wiedzą na czym to polega, trzeba pokazywac katalogi, zbierac zamówienia i zapraszać do wspołpracy". Tylko potem ze zdziwieniem stwierdzają, że "nikt nie chce kupować, nikt nie chce się wpisać". podobał mi się przykład z daniem kluczy i wypuszczeniem na autostradę nastolatka - żeby się nauczył jeżdzić autem...Jakie jest prawdopodobieństwo, że nie zginie? kto zaryzykowałby taki eksperyment? Gdyby wszystko samo się robiło, byłabym już milionerką. A jeszcze nie jestem :( :P Generalnie wykład był takim streszczeniem książki, którą przeczytałam w drodze powrotnej do domu ( jednak opłacało się pojechać PKS-em ;) ) Co więcej, zmobilizowało mnie to do przeczytania jeszcze kilku innych książek, które "od dawna chciałam przeczytać" M. in. "Zjedz tę żabę" Bryana Tracy -coś w sam raz dla mnie. Lenić się i ściemniać można jak już się do czegoś dojdzie - mi jeszcze sporo brakuje, więc zaczynam swój shakeuot. Będziecie trzymać kciuki? ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link
romek744 Re: Edward Ludbrook na seminarium Oriflame w Wars 02.10.07, 12:28 Jasne, trzymam kciuki. romek Odpowiedz Link
arystoteles.pl Re: shakeout 04.06.09, 13:26 Tutaj ta ksiazka do nabycia za polowe ceny: www.allegro.pl/show_item.php?item=654103083 Odpowiedz Link
ukfan Re: shakeout 17.11.09, 00:13 umiesz liczyc licz na siebie! Masz firme? polecam to rozwiazanie! www.koniec-zus.pl Odpowiedz Link