Dodaj do ulubionych

Czy potrzebna kasa fiskalna przy usługach budowl

IP: *.pai.net.pl 22.10.13, 18:35
Witam.
Moje pytanie jak w temacie. Czy potrzebuje kasy fiskalnej przy prowadzeniu DG wykonując usługi budowlane na 8%, dokładnie to jest montaż urządzeń grzewczych i montaż stolarki drzwiowej. Do tej pory wystawiałem F-vat drukowane z programu fakturującego, w tym miesiącu jednak przekraczam dozwolony próg, a słyszałem gdzieś, że przy usługach (bynajmniej niektórych) nie potrzeba kasy. Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • saczek1 Re: Czy potrzebna kasa fiskalna przy usługach bud 11.11.13, 15:10
      Zapytaj się w jakimś biurze z księgowością, specjaliści powiedzą Ci na 100%. Najwyżej Cię skasują na 50 zł za poradę.
    • Gość: Wiki Re: Czy potrzebna kasa fiskalna przy usługach bud IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.14, 11:02
      Ustawodawca przewiduje szereg zwolnień związanych ze stosowania kasy fiskalnej. W Twoim przypadku mogłoby znaleźć zastosowanie zwolnienie wynikające z pkt 34 załącznika do rozporządzenia w sprawie zwolnień z kasy fiskalnej, który określa czynności podlegające zwolnieniu w tym również: świadczenie usług na rzecz osób fizycznych nieprowadzących działalności gospodarczej oraz rolników ryczałtowych, o ile łącznie są spełnione następujące warunki:
      1) każde świadczenie usługi dokonane przez podatnika jest dokumentowane fakturą, w której są zawarte dane identyfikujące odbiorcę;
      2) liczba świadczonych usług, o których mowa w pkt 1, w poprzednim roku podatkowym nie przekroczyła 50, przy czym liczba odbiorców tych usług w tym okresie była mniejsza niż 20

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka