Gość: kena31 IP: *.telpol.net.pl 15.07.05, 00:49 mozecie mi podpowiedziec skad brac towar-gdzie sa dobre hurtownie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: byniu Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:26 napisz gdzie to moze Ci doradze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kena31 Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.telpol.net.pl 15.07.05, 19:09 jestem ze slaskiego ale odleglosc dobrej hurtowni nie gra roli.Z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciucholander Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 16:13 Witam. Przede wszystkim przemyśl dobrze sprawę, czy aby wiesz w co wkładasz pieniadze. Ciucholandy prowadzę od 7 lat i przez ten czas branża zmieniała się kilkunastokrotnie. Minęły już "dobre czasy" kiedy to kupując tzw.niesort, marża w sklepie przekraczała 500%. Dzisiaj dobry towar ( który jest jedynym narzędziem do walki z rosnącą konkurencją ) , to dostęp do dobrej hurtowni, gdzie "wyrobione kontakty" odgrywają znaczącą rolę. Jesli takich się nie posiada, czasami sprząta się hurtownika z tego co mu zostaje po stałych klientach. Wspomniany dobry towar, kosztuje w granicach 20pln/kg. Dobrze przanalizuj opłacalność inwestycji...ale cóż , nie po to piszę posta, żeby Cię zniechęcić, lecz dlatego, żeby chociaż trochę przedstawić Ci rzeczywistość. Jak masz jakieś pytania, to chętnie podzielę się tym co wiem. fael@o2.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.gdynia.mm.pl 21.07.05, 06:22 hello 20 zł za kg??ja mam sklep duzy zaznaczam i prosperuje super, otwieram teraz drugi mniejszy jakies 60 m2 i mam nadzieje ze tez sie rozkreci:) mam dobrego hurtownika i płace 4,50 za kg odzieży z angli, ciuchy czyste, mało odżutu, wiec dasz rade i ty, powodzenia, aaa jestem z trojmiasta:) Odpowiedz Link Zgłoś
korneliap do Aliny 21.07.05, 07:25 czy ta hurtownia to moze Bahus? Oni maja tez siedzibe w łodzi i kiedys chcialam tam podjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: do Korneliap IP: *.gdynia.mm.pl 23.07.05, 11:33 nie, to hurtownia z borkowa za gdańskiem, mam jeszcze jedna ale juz z niej nie biore, bo buty, buty i brudne szmaty były wiec odrzut wielki:(a ta hurtownia w łodzi dobra ?? a za kg płace 4,50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciucholander do Aliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:25 Tak Alino, 20pln za kilogram. Towar, który kupuję jest w pierwszym gatunku, w pełnym słów znaczeniu. W moim regionie ludzie już nie chcą kupować niesortu, stało się to nieopłacalne i myślę, że w niedługim czasie podobnie będzie w innych miastach, ale cóż to tylko moje prywatne zdanie. Nie wiem jak długo się zajmujesz tą branżą ? Jeśli długo to pewnie wiesz że " dobre czasy się skończyły ". Można tu jeszcze powiedzieć o spowszednieniu sklepu - rok, półtora.....ehhh co ja tu będę dużo mówił. Tylko sort w pierwszym gatunku i końcówki serii ( dobre i markowe ) pozwalają mi naprawdę dobrze zarobić. Proponuję zrobić test: wszyscy, prowadzący ciucholandy niech napiszą tutaj : w Jakiej miejscowości go prowadzą, jak zlokalizowany jest sklep, powierzchnia, klient docelowy, reklama itp , oraz jakie macie średnie obroty dzienne w okresie np. od marca do czerwca. Myślę, że coś ciekawego może z tego wyniknąć. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.gdynia.mm.pl 29.07.05, 06:21 napiszę szczerze, mój lumpeks przez znjomych nazywany pewexem, sprawdził się, zarabiam, otwieram w przyszłym tyg. drugi:) to dobry biznes jezeli macie dobre miejsce, moj jest na duzym biednym w sumie osiedlu, ale inwestcja w reklame sie zwraca:)przyjeżdzaja ludzie z innych dzilnic, bogatsi i biedniejsi, mam opracowany swoj system ktory sie sprawdza, ale dochodziłam do niego probą prob i błedow, duzo pracy al sie oplaciło, teraz zatrudniam kobitki do trudnej roboty mi zostaje wycena, podstawa do zaufany pracownik, bo przemiał kasy jest tak duzy ze jak wziełaby sobie babka u mnie pracujaca 100 zł lub 200 zeta dziennie nie kapnełabym sie a na 24 dni robocze to wielka strata, coz powiem tak opłaca sie, zobaczymy(podziele sie newsem)jak pojdzie drugi sklep:)mam nadzieje ze rownie z ok, dotacja to duzy plus 11 tys zwrotu to sporo, hhmm wiem ze sie uda i ze bede ciagnac ten biznes! mysle o hurcie, ale musze znależc osobe ktora bedzie szukac dla mnie kontaktow w angli, wierze ze i wam sie uda, powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjabolek@o2.pl Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:30 Alino, bardzo proszę o kontakt. Myślę o otwarciu takiego sklepu w małym miasteczku i tego się właśnie obawiam. Co prawda konkurencja jest niewielka i właściewie to kiepsko zaopatrzona ale moja sytuacja jest kiepska i boję się zaryzykowa. Bardzo prosze o jakieś wskazówki co do towaru i perspektyw na taką działalnośc w małym mieście w Dolnośląskim. z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: chce otworzyc ciuchland IP: 193.24.24.* 29.09.05, 10:17 witam, też jestem zainteresowana rozpoczęciem takiej działalności. Napisz proszę ile na tym można zarobić (na czysto). Nie interesuje mnie konkretna kwota ale rząd wielkości (3, 5 może 10 tyś PLN). Mając tę informację będe wiedziała na jaki lokal moge się zdecydować (ile przeznaczyć na wynajem) Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimiszka Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.toya.net.pl 14.08.05, 15:01 Wszystko zależy od miasta od dzielnicy i od przelotowości ulicy.Sklepów dzisiaj jest tak dużo że klient może przebierać jak w ulęgałkach. Dlatego rację bytu mają tylko bardzo duże sklepy o dużej powierzchni albo duże sieci.Mały sklep zawsze będziew tym wyścigu przegrywał tak jak jest to w innych branżach.Już dawno się skończyły kokosy i aby dobrze zarobić to trzeba niestety mieć dojscia do bardzo dobrego towaru atrakcyjnego cenowo i bardzo często wymieniać go .Sama reklama nic nie zdziała jak towar będzie kiepski chyba że sklep jest w bardzo biednej dzielnicy ale i tam ludzie nie chcą kupować byle czego. Nikt nie da tobie adresu swoich kontaktów bo wiadomo,że jest to zawsze konkurencja ,a żeby natrafić na dobrą hurtownię to niestety trzeba parę razy polec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liowa Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:58 Tak naprwdę w każdej hurtowni z niesortem trafia się towar dobry i trafia się zły, zależy od dostawy, dzielnicy zbiorów itd.Mieszkam w lubelskim i temat ciucholandów jest już właściwie skończony.Ale kiedyś była na tym straszna kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: chce otworzyc ciuchland IP: 193.24.24.* 29.09.05, 14:34 ILE NA TYM MOŻNA ZAROBIĆ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 02:45 w branży od początku... i powiem Wam ( chociaż nie chce mi się już o tym mówić ) Czasy prawdziwych zarobków się już skończyły. Powód? - Państwo promuje przedsiębiorczość od złej strony ...Urzędy Pracy dają kredyty ( przykład ) , każdemu ( bez obrazy ) ...otwierają się takie sklepy jak grzyby po deszczu ...Były ślusarz, monter, czy ekspedientka ze spożywczaka ( z pełnym szacunkiem dla nich ) w nadzieji na dużą kasę ehh ... Nie polega to na wynajęciu lokalu i kupnie 300 kilo niesortu po 3pln i myśleniu "teraz to ja wykoszę wszystkich niskimi cenami" Przechadzam się po miescie i widzę jak szybko te "sklepy" się zamykają , przy okazji psując branżę - która była kiedys dobra. Ci ludzie nie znają pojęcia "jakość" , a z resztą wielu innych również ...a statystyka bezrobocia niby maleje ...śmiech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ata68 Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.zmigrod.jarsat.pl 03.10.05, 19:25 Myśle o otwarciu sklepu lub churtowni. Mogę przywozić towar prosto z Holandi. co radzicie. Bo narazie tylko myśle i się boje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 13:40 jak będziesz mieć taką samą hurtownię jak ort. to gratuluję z góry sukcesu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liowa Re: chce otworzyc ciuchland IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 15:17 Holandia to prawie to samo co Niemcy, jeśli chodzi o towar.Nie radze,a uwierz mi, wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś