Dodaj do ulubionych

Kredyt w wysikości 1 000 000 Eur

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.03, 00:32
Pewni ludzie zaproponowali mi załatwienie kredytu w wysikości 1 000 000 Euro
zaznaczając że jest to kwota minimalna. Oczywiście fimą kredytującą jest Ban
Zachodni, oprocentowanie 4%, najdziwniejsze w tej ofercie jest to że
zabezpieczeniem jest kwota 400 000 zł zablokowana na moim własnym koncie w
jednym z polskich banków.
Czy ktoś z was słyszał o takim kredycie?
Czy jest to możliwe żeby było tylko takie zabezpieczenie?
Oczywiście poza tym muszę mieć biznesplan, odpowiednie obroty przez ostatnie
3 lata no i wykazać się też niezłym dochodem. To wszystko jest podobno
dowodem na to że firma faktycznie działa a jej działalnośc przynosi dochody a
kredyt jest potrzebny do rozwoju.
Ponieważ są to pośrednicy więc chcą prowizję i to wcale nie małą ale dopiero
po uzyskaniu kredytu i otrzymaniu go na konto.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Pawel_z_Melbourne obawiam sie ze to kant... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 22.02.03, 07:16
      400,000 nie jest zadnym zabezpieczniem kwoty 1,000,000
      - zabawne, ze gdy szukalem kredytow dla Polskich firm trafilem na podobna
      oferte: 100,000,000 jesli dasz 400,000 zastawu :))

to nie ma zadnego sensu ekonomicznego wniosek: kant
      (posrednicy tez moga byc nabrani)

P.
      • Gość: SKAUT Re: też sądzę że to kant ale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.03, 09:17
        > to nie ma zadnego sensu ekonomicznego wniosek: kant

Też mi się wydaję że to kant tylko pytanie gdzie?
        400 tys. wpłacam na własny rachunek w jednym z polskich banków.
        Prowizje wypłacam po otrzymaniu pieniędzy.

Ponieważ tak naprawdę nie potrzebuję takiego kredytu a jedynie wystarczyła bi
        mi kwota 300 tys. zł, czyli mniej niż zabezpieczenie, to nie wchodziłem już w
        szczegóły.
        Może kant jest w umowach które trzeba wcześniej podpisać z pośrednikami no ale
        tego już się nie dowiem.
        • Gość: PawelD ale... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 24.02.03, 10:31
          tez nie wiem gdzie - nie znam umow, moze byc tak, ze zadania (np. udzielenia
          upowaznenia, lub tez ma byc to ICH konto....

proponuje przeczytaj
          www.creativewinwin.com/Siedemspos.htm
          "Siedem sposobów by się nie dać okłamać

CO ROBIĆ, ABY NIE DAĆ SIĘ OKŁAMAĆ ?

Artykul ukazal sie oryginalnie w
          ,,Businessman Magazine” nr.7/8 1992

• Gość: P_z_M a listy z Nigerii to juz po Polsce chodza? IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 24.02.03, 10:41
          • adam.67 Re: a listy z Nigerii to juz po Polsce chodza? 24.02.03, 14:11
            Ech, no pewnie że chodzą :)))) i to nie tylko z Nigerii, jest jeszcze parę
            innych krajów obfitujących w "łowców jeleni".
            Nie ma tygodnia, żebym nie dostawał "URGENT BUSINESS PROPOSAL - CONFIDENTIAL"
            co ciekawe, że jest jeszcze sporo frajerów, którzy podchodzą bezkrytycznie do
            tego bull shitu...
            pozdroovka
            A.
            • Gość: rudy Re: a listy z Nigerii to juz po Polsce chodza? IP: *.chello.pl 06.03.03, 00:37
              dostaję co tydzień. Uparli się na mnie. Twardo im odpisuję, że dla 10.000.000
              usd dupy mi się nie chce ruszyć :)
    • Gość: warium Re: Kredyt w wysikości 1 000 000 Eur IP: *.zdunska-wola.sdi.tpnet.pl 02.03.03, 15:25
      Wiele banków zachodnich nie tylko udziela kredytów na bandyckich zasadach tak
      jak to ma miejsce w Polsce, ale inwestuje w działalność gospodarczą przejmując
      udziały w firmach. Nie wiem jak jest w tym konkretnym przypadku. Zależy co to
      są za ludzie, którzy są pośrednikami. Trzeba zbadać ten przypadek indywidualnie.
      Jest jeden problem, na który warto zwrócić uwagę. Po co korzystać z pośredników
      skoro takie sprawy można załatwiać bezpośrednio z zainteresowanymi bankami?
      Zachodni kapitał interesuje się tylko i wyłącznie dobrymi projektami mającymi
      ekonomiczne podstawy. Ich interesuje biznes a nie układy, znajomości czy
      pośrednicy. Nauczmy się żyć zgodnie z zasadami ekonomii i zostawmy wreszcie w
      spokoju realia komunistyczne.
      • Gość: SKAUT Re: Kredyt w wysikości 1 000 000 Eur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.03, 16:20
        To co piszesz w teorii ładnie brzmi, gorzej z praktyką.
        Jak dotrzeć do tych banków chcących inwestować w polskie firmy

Pozdrawiam
        • Gość: Pawel_z_Melbourne nieporozumienie... IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 03.03.03, 19:33
          banki z zasady nie inwestuja w firmy.

od tego sa
          - business angels
          - venture capital

-----------
          oczywiscie - czasami udzialowcani 'venture capital' sa banki, ale to inny
          sposob myslenia.

moge Wam podrzucic moj tekst '12 Creative Ways to Finance a business'

chcecie?

P.
          • Gość: Pawel_z_Melbourne PS: sa: IP: *.sunsh2.vic.optusnet.com.au 03.03.03, 19:38
            'Polsko-Amerykanski Fundusz Rozwoju Przedsiebiorczosci

- Fundusz Micro

P.
          • warium Re: nieporozumienie... 03.03.03, 23:58
            Nie zapominajmy że obracamy się w Polskiej rzeczywistości. Wszelkie fundusze
            polsko- jakieś , nawet amerykańskie nie działają tak jak powinny. Stosy papierów
            uwarunkowania, biurokracja - typowo polska! Może w Ameryce jest inaczej-
            na pewno jest inaczej. Ja sam osobiście rozmawiałem z wicedyrektorem sieci
            banków holenderskich, który jeździ po Europie- zwłaszcza wschocniej i już
            sfinansował kilka przedsięwzięć. Dowiedziałem się z rozmowy że: jeżeli jest
            technologia, która jest nowością w Unii- to w ciągu 48 godz. zjawiają się
            eksperci, którzy sami robią całą procedurę łącznie z pisaniem biznesplanu i
            badaniem rynku. Zwracam uwagę na dwa fakty. Trwa wojna ekonomiczna, w której
            zwyciężą tylko ci, którzy mają nowe rozwiązania - bo one dają przewagę nad
            innymi. W unii nie ma gospodarki rynkowej tylko jest gospodarka KONKURENCYJNA.
            Dlatego bez nowości nie ma rozwoju. Mamy przykład Polski- Zadnego postępu
            tylko handel importowanymi wyrobami. Po drugie od ludzi, o których mówię można
            uzyskać finansowanie projektów pod warunkiem posiadania dobrego-
            przyszłościowego projektu. Zaden bank zachodni nie będzie zajmował się pomysłami
            które do tej pory realizował nasz biznes- polo. Ja interesuję się wyłącznie
            nowymi technologiami, które powstają w Polsce. Nie pomagam biznesmenom, którzy
            przez kilka lat sprowadzali śmieci z zagranicy, a mnie i moich znajomych
            traktowali jak chorych psychicznie. Mogę pomóc tym, którzy naprawdę myślą.
            Jeżeli tacy są- zapraszam do współpracy. warium@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka