Gość: ms. Bee IP: *.nasze.pl 17.04.07, 22:49 Jeszcze jedno pytanko: jakie warunki trzeba spełniać, żeby móc "zatrudnić" kogoś na staż z Urzędu Pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szelma81 Re: Stażysta z Urzędu Pracy - jak go zdobyć? 18.04.07, 09:48 zciagasz ze str urzdu formularz, albo bierzesz go osobiscie i wypelniasz tammusisz podac plan stazu na 6 miesiecy, ogolnie to wypisujesz tam na comasz ochote,potem zanosisz to do urzedu i czekasz, ale wiem z doswiadczenia, ze trzeba tam potemciagle dzw i pytac jak z twoim podaniem, i ja osobiscie skladam z 3 razy zanim sodtalam stazyse, ale jest jest 2 opcja, przygotowanie zawodowe, polega na tym samymtez wypelniasz formularz i tez mozesz dostac kogos za darmo do pracy, mi osb b odopiadaja ludzie z przygotowania zawadowego, starsi i juz troszke doswiadczeni w boju, zycze cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio zgadza się IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 10:15 złożyc wniosek zawsze mozesz, ale ciężko potem się doczekać kogoś; akurat u mnie w mieście większość stazystów "przejada" urząd miasta - co pół roku mają kilkudziesięcioosobowe pakiety - co jest trochę krzywdzące dla samych stazysów, bo wiadomo, że urząd takiego nie zatrudni (a na pewno nie np. 40 osób), tylko po 6 miesiącach weźmie sobie nowego - a jak staż wygląda w urzędzie, to każdy się może domyśleć: kawka, ksero, latanie z dokumentami i korespondencją z jednego oddziału do drugiego; przygotowanie zajebiste... a prywatne firmy czekają miesiącami na jednego czy dwóch, gdzie szanse na pozostanie w firmie są o wiele większe niż w urzędzie - ja akurat sie o stażystę nie starałem, ale wiem od znajomych, jak to u nich wyglądało; jest jeszcze inna opcja - chętny na staż w twoej firmie może sam wystąpić do urzędu o skierowanie na staż do ciebie; tak mój śfagier kiedyś zrobił, zaraz po studiach - wtedy urząd troche inaczej podchodzi, przynajmniej on dostał staż bez czekania; urząd też nie traktuje takiego wniosku olewawczo, że wypełniasz a oni to gdzieś wrzucają i sami nie wiedzą potem gdzie, kto, komy i za ile :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms. bee Dziękuję :) IP: *.nasze.pl 18.04.07, 22:44 Dzięki za odpowiedź,ośmieliło mnie to trochę. Ciekawe czy nie będą patrzeć krzywo na to, że to jest nowopowstała firma.. Ale potrzebny jest mi pracownik do pomocy, a jako że dopiero zaczynam, nie stać mnie na to żeby go zatrudnić.. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew1000 Re: Dziękuję :) 20.04.07, 07:27 Jest kilka dobrodziejstw. Dobry jest też na początek działalności kredyt dla bezrobotnego absolwenta w BGK. odnośnie stażystów, to raz mi się trafiła taka dziewoja,że hohoho, obsługę ksero złapała po tygodniu, nie potrafiła nawet wyciąć prostych rzeczy z papieru... mam nadzieję, że trafisz lepiej. ......................................... CSN wycieraczki z klasą wycieraczki i maty sklep internetowy Odpowiedz Link Zgłoś