Dodaj do ulubionych

Stażysta z Urzędu Pracy - jak go zdobyć?

IP: *.nasze.pl 17.04.07, 22:49
Jeszcze jedno pytanko: jakie warunki trzeba spełniać, żeby móc "zatrudnić"
kogoś na staż z Urzędu Pracy?
Obserwuj wątek
    • szelma81 Re: Stażysta z Urzędu Pracy - jak go zdobyć? 18.04.07, 09:48
      zciagasz ze str urzdu formularz, albo bierzesz go osobiscie i wypelniasz
      tammusisz podac plan stazu na 6 miesiecy, ogolnie to wypisujesz tam na comasz
      ochote,potem zanosisz to do urzedu i czekasz, ale wiem z doswiadczenia, ze
      trzeba tam potemciagle dzw i pytac jak z twoim podaniem, i ja osobiscie skladam
      z 3 razy zanim sodtalam stazyse, ale jest jest 2 opcja, przygotowanie zawodowe,
      polega na tym samymtez wypelniasz formularz i tez mozesz dostac kogos za darmo
      do pracy, mi osb b odopiadaja ludzie z przygotowania zawadowego, starsi i juz
      troszke doswiadczeni w boju, zycze cierpliwosci
      • Gość: Pio zgadza się IP: *.plock.mm.pl 18.04.07, 10:15
        złożyc wniosek zawsze mozesz, ale ciężko potem się doczekać kogoś;
        akurat u mnie w mieście większość stazystów "przejada" urząd miasta - co pół
        roku mają kilkudziesięcioosobowe pakiety - co jest trochę krzywdzące dla samych
        stazysów, bo wiadomo, że urząd takiego nie zatrudni (a na pewno nie np. 40
        osób), tylko po 6 miesiącach weźmie sobie nowego - a jak staż wygląda w
        urzędzie, to każdy się może domyśleć: kawka, ksero, latanie z dokumentami i
        korespondencją z jednego oddziału do drugiego; przygotowanie zajebiste...

a prywatne firmy czekają miesiącami na jednego czy dwóch, gdzie szanse na
        pozostanie w firmie są o wiele większe niż w urzędzie - ja akurat sie o
        stażystę nie starałem, ale wiem od znajomych, jak to u nich wyglądało;

jest jeszcze inna opcja - chętny na staż w twoej firmie może sam wystąpić do
        urzędu o skierowanie na staż do ciebie;
        tak mój śfagier kiedyś zrobił, zaraz po studiach - wtedy urząd troche inaczej
        podchodzi, przynajmniej on dostał staż bez czekania; urząd też nie traktuje
        takiego wniosku olewawczo, że wypełniasz a oni to gdzieś wrzucają i sami nie
        wiedzą potem gdzie, kto, komy i za ile :)

pozdro
        • Gość: ms. bee Dziękuję :) IP: *.nasze.pl 18.04.07, 22:44
          Dzięki za odpowiedź,ośmieliło mnie to trochę. Ciekawe czy nie będą patrzeć
          krzywo na to, że to jest nowopowstała firma.. Ale potrzebny jest mi pracownik
          do pomocy, a jako że dopiero zaczynam, nie stać mnie na to żeby go zatrudnić..
          Pozdrawiam!
          • zbigniew1000 Re: Dziękuję :) 20.04.07, 07:27
            Jest kilka dobrodziejstw.

Dobry jest też na początek działalności kredyt dla bezrobotnego absolwenta w
            BGK.

odnośnie stażystów, to raz mi się trafiła taka dziewoja,że hohoho, obsługę
            ksero złapała po tygodniu, nie potrafiła nawet wyciąć prostych rzeczy z
            papieru... mam nadzieję, że trafisz lepiej.

.........................................
            CSN wycieraczki z klasą
            wycieraczki i maty sklep internetowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka