kperlinska 04.10.08, 14:53 Mam prośbę - czy ktoś dokładnie wie jakie aktualnie są wartości od progowe od jakich ogłasza się przetarg, itd. Znalazłam takie informacje, ale nie wiem, czy są aktualne. Co się zmieniło wg. nowego prawa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyked Re: nowe wartości progowe 07.10.08, 09:10 Przetarg ogłasza się od 14.000 EURO Zachęcam do odwiedzania strony: www.uzp.gov.pl Tam znajdziesz wszystkie bieżące zmiany w przepisach. Np.: Dnia 5 grudnia 2007 roku w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej zostało opublikowane rozporządzenie Komisji WE NR 1422/2007 z dnia 4 grudnia 2007 r. zmieniające dyrektywy 2004/17/WE i 2004/18/WE Parlamentu Europejskiego i Rady w odniesieniu do progów obowiązujących w zakresie procedur udzielania zamówień. Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 stycznia 2008 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kancelariazp.pl Re: nowe wartości progowe 15.10.08, 22:07 Ostatnie rozporządzenie dotyczące kwot progowych jest z 19 grudnia 2007 r. (weszło w życie 1 stycznia 2008 r.) i od tamtej pory nic się w kwestii progów nie zmieniło. Jeśli chodzi o kwotę poniżej, której nie stosuje się procedur Pzp, to w dalszym ciągu jest to 14 000 euro- i tu też się nic nie zmieniło. Więc nie bardzo wiemy o jakie „nowe prawo” chodzi. Ostatnia nowelizacja, która wejdzie w życie 24 października br. również nie odnosi się do kwot progowych. Pozdrawiamy Zespół Ekspertów Kancelarii Zamówień Publicznych Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś