Dodaj do ulubionych

Lody wloskie

IP: *.dip.t-dialin.net 22.06.03, 12:21
jak to w Polsce wyglada?Sa sprzedawane na deptakach czy trzeba szukac?Mam na mysli automat z paroma smakami pod parasolem bezposrednio przy deptaku albo
pawilonik na kolkach do transportu za samochodem albo nawet sam.dostawczy z oknem do sprzedazy.Potrzebne jest tylko zrodlo pradu.Lody wloskie,milk shake (to sa lody wloskie w plynie,produkowane przez ta sama maszyne) w przeciwienstwie do "normalnych" lodow nie zawieraja prawie tluszczu.Nowa maszyna firmy Carpigiani,taki Mercedes w tej branzy kosztuje 30 tys.euro,uzywana 15 tys euro,albo amerykanski Taylor,taki VW w tej
branzy nowy 15 tys,uzywany 10.Uzywane mam na mysli 2-3 letnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 00:43
      Jak bym napisal,otwieram fabryke Mercedesa i szukam inzynierow,watek bylby pelny.Ale lody sprzedawac...?
      • skks Re: Lody wloskie 23.06.03, 08:51
        No nie wiem czy zartujesz? czy tylko tak się wygłupiasz:)
        Automaty, lady, zamrażarki są właściwie wszędzie gdzie tylko można je
        postawić:)
        Trzeba wymyślić coś lepszego:)
        coś czego jeszcze nie ma.
        A i ceny jakieś takie ~~~ .W sumie to muszę sprawdzić cło w Unii na eksport
        takich maszyn z Polski ale coś mi się wydaje, że w tych cenach to mogę Ci parę
        sztuk ożenić:)
        • Gość: Janusz Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 23.06.03, 14:27
          skks napisał:

> No nie wiem czy zartujesz? czy tylko tak się wygłupiasz:)
          > Automaty, lady, zamrażarki są właściwie wszędzie gdzie tylko można je
          > postawić:)
          > Trzeba wymyślić coś lepszego:)
          > coś czego jeszcze nie ma.
          > A i ceny jakieś takie ~~~ .W sumie to muszę sprawdzić cło w Unii na eksport
          > takich maszyn z Polski ale coś mi się wydaje, że w tych cenach to mogę Ci parę
          > sztuk ożenić:)

Takie to skomplikowane?Tu masz stragan,jaki chcialbym otworzyc tam,gdzie turysci i im proponowac zdrowy,beztluszczowy Soft ice albo lod jogortowy.
          za 2-4 zlote.
          www.heica.de/carpigiani.htm
          • Gość: Beata Re: Lody wloskie IP: *.sympatico.ca 08.07.03, 00:26
            Gość portalu: Janusz napisał(a):
            href="http://www.heica.de/carpigiani.htm"target="_blank">www.heica.de/carpigian
            i.htm</a>

Czesc Janusz chcialabym sie Ciebie zapytac o ten "stragan" z lodami ,czy jest
            on zasilany z wlasnego generatora czy z sieci? Ewentualnie gdzie moge znalezc
            wiecej szczegolow na ten temat.Dziekuje za ewentualna odpowiedz.
            • Gość: Janusz Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 08.07.03, 00:34
              Gość portalu: Beata napisał(a):

> Gość portalu: Janusz napisał(a):
              > href="http://www.heica.de/carpigiani.htm"target="_blank">www.heica.de/carpig
              > ian
              > i.htm</a>
              >
              > Czesc Janusz chcialabym sie Ciebie zapytac o ten "stragan" z lodami ,czy jest
              > on zasilany z wlasnego generatora czy z sieci? Ewentualnie gdzie moge znalezc
              > wiecej szczegolow na ten temat.Dziekuje za ewentualna odpowiedz.

Ja tez stawiam sobie to pytanie.Normalnie ten stragan zasilany jest pradem z sieci,np.z domu prywatnego,gdzie wlascicielowi placisz.(musisz go najpierw znalezdz)Gdzies w polu,przy basenie albo cos podobnego jest ciezko z pradem.Agregat pradotworczy jest bardzo glosny i smierdzi na spaliny.Chyba przy Morskim Oku odpada.Ale agregat przerobiony na gas,dostepny w Polsce.Jest duzo cichszy i nie smierdzi.To by bylo to.
              pzdr
    • Gość: Jan Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.03, 00:41
      Zadnego zainteresowani?Za wysoko na polskie progi?Moze lepiej przewozna ubikacja?Przyczepa niskopodlogowa z 10 pisuarami i 5 klozetami dla kobiet razy 50 groszy?postawic na rynku we Wroclawiu albo Gdansku?
      www.fly-and-die.de/Toalete2.jpg
      • macant Re: Lody wloskie 27.06.03, 07:15
        idz w ch.!
    • Gość: Henio Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 28.06.03, 03:02
      mniam mniam
    • Gość: Edek Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 04.07.03, 01:16
      Zly pomysl?Wszedzie to jest?
    • Gość: darek Re: Lody wloskie IP: *.sonata.waw.pl 07.07.03, 19:03
      janusz jak chcesz moge sprowadzic automaty z wloch napisz na cik-f@gazeta.pl
      • Gość: Janusz Re: Lody wloskie IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.03, 22:27
        Gość portalu: darek napisał(a):

> janusz jak chcesz moge sprowadzic automaty z wloch napisz na cik-f@gazeta.pl

dziekuje za odzew.Wydaje mi sie,ze te automaty we Wloszech bardzo drogie,drozsze niz w Holandi( mam na mysli uzywane).Szukalem juz w internecie i mniej wiecej wiem.Niemcy odpadaja,sa mlode maszyny ale strasznie drogie.I teraz lato,to i cena tez odpowiednio wysoka.Zanotuje twoj adres i jak bedzie tak daleko zamelduje sie.Planuje w tym roku cos kupic, na wiosne w Niemczech otworzyc i w Polsce prowadzic.Gdzies na Wybrzezu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka