Gość: kamilos21 IP: *.eranet.pl 07.12.08, 20:02 witam, jestem poczatkujacym producentem odziezy wełnianej, zastanwiam sie ile % dorzuci sklep do ceny zaoferowanej przezemnie zanim wstawi artykul na swoja polke. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: revision Re: marża w sklepie IP: 213.134.179.* 07.12.08, 21:15 Tyle ile będzie chciał, lub mógł. Tyle ile będzie chciał - bo to też zależy jakich ma klientów, gdzie ma sklep, ile musi zarobić, żeby starczyło na same opłaty itd. A też musi się liczyć z konkurencją i rynkiem, na którym jest. A druga sprawa jest też taka, że jest mnóstwo idiotów, którzy, sorry za dosłowność, ale zarzynają ciekawy produkt ceną. Czasem lepiej takie coś regulować w umowie sprzedaży. Jako producent możesz ządać określonych warunków sprzedaży Twojego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilos21 Re: marża w sklepie IP: *.eranet.pl 07.12.08, 22:31 ja wiem ze wszystko nalezy w umowie okreslic, ale pytam teoretycznie. Chcialbym wiedziec osoba ktory wstawialy wlasnej produkcji ubrania do skelpow; ile sklep dodaje do ceny za jaka wy my sprzedajecie produkt i wstawia na pulke. Np. zakladjac ze moje koszty produkcji + moja marża to 50zl za tyle wstawiam do sklepu , ile teraz on dorzuci? czy marża skalpu zalezy od formy w jakiej wstawiamy towar? komis badz sklep kupuje od nas. Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszet Re: marża w sklepie 08.12.08, 00:14 Wszystko zależy od ceny konkurencyjnych produktów. Jeśli Twoja cena to 50zł... a cena detaliczna konkurencyjnych produktów wynosi 60zł to długo nie pociągniesz. Jeśli natomiast cena detaliczna produktów konkurencji wynosi 300zł, to marża pośrednika biorącego od Ciebie może wynieś kilkaset procent i nie powinieneś mieć problemów ze zbytem. Wszystko zależy od otoczenia/kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike68 Re: 50% to minimum marży w sklepie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.08, 08:08 i te 50% jest bardzo konkurencyjne nawet ja mam 50% marży na odziezy wystawiając ją na Allegro i mając SS , zależy jaki to towar bo jak te 50zł cenowo dla sklepu okaże się klapą to kolega popłynie bo na taki towar cena minimum 75zł jeżeli to 50 w zakupie to brutto ale znam sklepy co walą 100% i więcej marży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamilos.21 Re: 50% to minimum marży w sklepie IP: *.eranet.pl 08.12.08, 23:03 pytalem teoretycznie , nie jest dla mnie wazne ze daby produkt X ktory zaoferuje sklepowi sprzedaje mu za 50 czy 100zl. tylko teoretycznie jak to wyglada gdy producent ubran wstawia je do sklepu , z jaka marża sklepu musi sie liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike68 Re: 50% ja daję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 19:13 i jestem konkurencyjny nawet do bazaru , masz coś ciekawego to chętnie ofertę przejżę , wyłącznie odzież damska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perejro Re: marża w sklepie IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.08, 13:56 Zrób mały wywiad gospodarczy. Przejrzyj oferty handlowe producentów podobnych wyrobów i porównaj z cenami w sklepach. Oferty nie są jakąś wielką tajemnicą. Narzuty nalicza się w %. Dla danej kategorii produktów detaliści przyjmują z reguły podobny narzut. Odpowiedz Link Zgłoś
rattir Re: marża w sklepie 01.06.18, 19:56 Czy ktoś wie jaka jest marża w sklepach jeździeckich? Zwłaszcza marża czapraków mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: producent Re: marża w sklepie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.06.18, 13:10 Biorąc pod uwagę cenę materiału i robociznę,to między 500 a 1000% Odpowiedz Link Zgłoś