Dodaj do ulubionych

Polecam film !!!!!!

• bebiak "Dzień kobiet" 28.09.13, 14:27
      To polski film, który uciekł mi z kin a że już ukazał się na dvd - nabyłam i w ramach aktualnego byczenia się w domu obejrzałam.
      Do polskich filmów podchodzę z ostrożnością choć uważam, że filmy dramatyczne potrafimy zrobić całkiem dobre. Dobrze zrobiony jest i "Dzień kobiet" dotyczący szeroko opisywanego w prasie skandalicznego traktowania pracowników w marketach (można przełożyć i na inne miejsca pracy w mojej ocenie).
      Pewnie wcześniej czy później pojawi się z TV stąd dziś zgłaszam celem zwracania uwagi bo film obejrzeć naprawdę warto.
    • bebiak "Zanim spadnie śnieg" / "Before snowfall" 13.10.13, 19:56
      U nas wyświetlony w kinie właśnie dziś w ramach Warszawskiego Festiwalu Filmowego.
      To norweski film drogi traktujący o problemie zabójstw honorowych, z przepięknie pokazanymi zaułkami biednego i patologicznego Stambułu.
      Koniecznie jeśli wejdzie na ekrany kin!
      Dziś u nas oklaski po projekcji i pełna sala plus widzowie na schodkach - to nieczęsty przypadek!

I przyznaję się:
      pokazany przemyt Kurdów przez granicę turecko-grecką. Za nic nie wiem skąd tj z jakiego miejsca w Grecji Kurdowie odjechali w głąb Europy, nie wiem i już!
      • bebiak "Zanim spadnie śnieg" /"Before snowfall" - trailer 13.10.13, 19:58
        Zapomniałam o trailerze:

www.youtube.com/watch?v=aTR23exgNI8
        • lilalo1972 CHCE SIE ZYC I SESSIONS 23.10.13, 18:25
          a mi polecano to
          www.youtube.com/watch?v=qHZo0LMBOw4&feature=share
          jeszcze nie widzialam, ale podobno swietne kino!
          a z podobnych tematow (same zycie!) polecam The Sessions!
          www.youtube.com/watch?v=Fy2y7UIpgP4
    • bebiak "Ida" 02.11.13, 01:10
      Kolejny wyśmienity polski film, który w Warszawie wszedł na ekrany kin tydzień temu.
      Do tej pory krążył po festiwalach (m.in. Gdynia, Warszawa) zdobywając zasłużone nagrody.
      Agata Kulesza, jedna z naszych czołowych od jakiegoś czasu (i uwielbianych przeze mnie) aktorek przeszła w tym filmie samą siebie: zagrała rolę Wandy tak doskonałe, że aż strach bać się o jej (Kuleszy) przyszłość!
      Zachwycona byłam nie tak dawno świetną rolą Kuleszy w pięknym polskim filmie pt "Róża", widziałam Ją w tym roku na deskach naszego teatru Ateneum w sztuce "Merylin Mongoł" - to fenomenalna Aktorka przez wielkie A!

Czytałam ostatnio w Gazecie jakiś wywiad z Kuleszą (a najnowsze "Zwierciadło" nabyte wczoraj leży na stole z kolejnym sporym wywiadem do przeczytania), gdzie bardzo mi się podobało to co opowiadała o filmach, w których gra mając świadomość, że dziś chadza się "na Kuleszę". Opowiadała coś w rodzaju, że dziś mówi się, iż jeśli gra Kulesza to trzeba film obejrzeć, bo dobry ale Ona obawia się (z uśmiechem to mówiła), że jak tak dalej będzie to niedługo ludzie zaczną mówić: "O Bosz.... , znowu ta Kulesza" !

BTW, póki co Kuleszy nie mam dosyć, uwielbiam Ją bo to aktorstwo, jak napisałam, przez wielkie A a film "Ida" do obejrzenia koniecznie!
      I już!

O filmie tutaj:
      www.filmweb.pl/film/Ida-2013-546529
      • bebiak Re: "Ida" w kinach w Szwecji :) 03.11.14, 17:05
        A doniosę Wam, bo mnie to cieszy, że od minionego piątku naszą "Idę" można oglądać w kinach w Szwecji smile
    • bebiak "Pogorzelisko" do obejrzenia dziś na TVP Kultura 31.05.14, 19:09
      Jak ja tu dawno nic nie wpisywałam!! .. aż się wstydzę!

Lalka dziś odkryła projekcję no to ja za Nią tu przybiegłam, bo może kogoś zainteresuje!
      O "Pogorzelisku" było gdzieś tam wyżej bo film ma już kilka lat ale dziś na TVP Kultura jest możliwość jego obejrzenia!
      Ja osobiście polecam bardzo, bardzo.
      www.teleman.pl/tv/Pogorzelisko-588195
    • bebiak "Nakarmić kruki" Carlosa Saury 26.07.14, 00:36
      Bardzo stary [1976] ale w mojej ocenie doskonały film Carlosa Saury "Nakarmić kruki" do obejrzenia już w sobotę - szczęśliwi ci, którzy będą go mogli obejrzeć.

Tutaj więcej:
      www.teleman.pl/tv/Nakarmic-Kruki-1133768
    • bebiak "El Greco" i "Duchy Goi" 30.10.14, 22:10
      Przez kilka ostatnich dni odbywał się w Warszawie przegląd nowego kina greckiego, w czasie którego mogliśmy obejrzeć kilka (dokładnie: 7) filmów greckich.
      Wśród filmów pojawił się i film "El Greco", którego miałam nie oglądać, bom go na dużym ekranie widziała jakieś 6 lat temu a nadto ponieważ dobrze zapisał się w mej pamięci nabyłam czas jakiś temu w Atenach dvd.

Pomyślałam jednak, że co duży ekran to duży ekran i do kina w końcu na "El Greco" poszłam. Kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że to film, który obejrzeć po prostu trzeba i to nie tylko dlatego, że El Greco urodził się na Krecie i ten kreteński duch wciąż w filmie daje o sobie znać mimo, że większość życia El Greco spędził przecież w Hiszpanii.

Tutaj nieco o filmie:
      www.filmweb.pl/film/El+Greco-2007-394719
      którego dodatkowym atutem jest piękna muzyka Vangelisa.

Historycznie w filmie "El Greco" dotykamy czasów Świętej Inkwizycji (niech ją szlag!!!!) i ja chyba tak pod wpływem tego filmu (Inkwizycja, malarstwo...) dwa dni temu zapodałam sobie w domu wieczorem z dvd film pt "Duchy Goi". Oglądałam kiedyś ten film w kinie i podobnie jak "El Greco" wywarł na mnie bardzo korzystne wrażenie stąd i dvd nabyłam.
      Dla mnie dodatkową atrakcją "Duchów Goi" jest oczywiście Javier Bardem, którego zmysłowego głosu mogę słuchać wiecznie (nie oglądam wersji z lektorem a z napisami stąd... Bardem mówi!)
      Tu o filmie "Duchy Goi":
      www.filmweb.pl/Duchy.Goi
      a ja obydwa filmy mocno Wam polecam, choć wiem, że to nie są nowe filmy i być może doskonale je znacie smile

• bebiak "Rozstanie": jutro Ale kino+, g. 21.55 31.10.14, 20:50
      "Rozstanie" - śliczny irański film, o którym już bodaj dwukrotnie gdzieś tam wyżej Wam wspominałam - do obejrzenia w telewizji jutro tj. w sobotę o godz. 21.55 na kanale Ale kino+.

Tutaj o filmie:

www.teleman.pl/tv/Rozstanie-875756
    • bebiak "Jeszcze nie wieczór" w najbliższą niedzielę 31.10.14, 20:58
      To bardzo ciepłym, polski film z cała plejadą doskonałych naszych aktorów, z których niektórzy zagrali siebie: to mieszkańcy podwarszawskiego Domu Artystów Weteranów w Skolimowie.

Film można będzie obejrzeć w najbliższą niedzielę, 2 listopada, o godz. 22.25 na TVP 1 .

Tutaj o filmie:
      www.teleman.pl/tv/Jeszcze-Nie-Wieczor-689199
    • bebiakk "Kierowca dla Wiery" TVP Kultura czwartek 19.11.14, 22:17
      Smutny, nieco banalny ale ciekawie zrobiony i choć widziałam kilkakrotnie (mam na dvd) z przyjemnością obejrzę jak tylko mi czas pozwoli, a skoro tak to i Wam polecam: jutro, w czwartek, godzina 22.15 (czasu polskiego), TVP Kultura

www.teleman.pl/tv/Kierowca-Dla-Wiery-739345
      www.filmweb.pl/film/Kierowca+dla+Wiery-2004-187336
    • bebiakk "Rewers" dziś na TVP Kultura o 20-tej 23.11.14, 13:14
      Dobrze zrobiony film stąd oczywiście Wam go polecam mimo, że nie nowy i pewnie większości już znany ale może ktoś zechce jednak obejrzeć?

www.filmweb.pl/Rewers
    • bebiakk "Duchy Goi" dziś na TVP1 18.01.15, 14:41
      Jakoś wieczorem, późnym wieczorem!
      Zawszę ten film Wam polecę (gdzieś wyżej o nim wspominałam), bo go bardzo lubię no a i Bardem też tam jest... Co prawda niesympatyczną rolę gra ale co Bardem to Bardem wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka