koxanaki 26.01.12, 10:45 Przepraszam, ale watek o mace zostal zrchiwizowany, a mam zagwozdke: czy αλεύρι όλυρας to to samo co αλεύρι ζέας ??????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalal-ka Re: znow o mace 26.01.12, 16:24 Poszperałam i oto rezultaty: όλυρα to pszenica orkisz a ζέα to pszenica płaskutka poczytaj i oceń pl.wikipedia.org/wiki/Pszenica_orkisz pl.wikipedia.org/wiki/Pszenica_p%C5%82askurka Odpowiedz Link
koxanaki Re: znow o mace 26.01.12, 21:44 A w greckiej wikipedi znalazlam w opisie maki orkiszowej, ze βότκα όλυρας στην Πολωνία[10]. a to chyba chodzi o zytniowke, czy jak sie nasza "narodowa" wodka nazywa, no ale przeciez nie orkiszowka??? Odpowiedz Link
morita11 Re: znow o mace 27.01.12, 16:20 Koksonaki droga, a ja si zastanawialam a jaka mace chodzi i w koncu, z ciekawosci w watek weszlam Odpowiedz Link
koxanaki Re: znow o mace 27.01.12, 18:59 DDDDDDDDDDDDDDDD No maca z maki z pszenicy plaskutkowej na przepisie z uzyciem maki orkiszowej wyszla rewelacyjna Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: znow o mace 27.01.12, 19:19 A jednak orkiszowa wódka istnieje...trzeba będzie przetestować www.nalewki-i-inne.pl/wodka_orkisz.php Odpowiedz Link
koxanaki Re: znow o mace 27.01.12, 19:52 Cale zycie sie ucze I prosze nie dosc, ze wodka to jeszcze dzieki orkiszowi bogata w witaminy i proteiny - samo zdrowie Odpowiedz Link
morita11 Re: znow o mace 28.01.12, 07:23 No, pijac taka wodke powiedzenie "na zdrowie" nabiera sensu Odpowiedz Link
penteli Re: znow o mace 12.02.12, 21:20 Moje drogie, kopię po necie chyba od godziny i nic, jakaś ślepawa jestem chyba. Gdzie kupujecie mąkę orkiszową? Proszę o konkretne linki. A najlepiej, żeby można było płacić przy dostawie, bo nadal nie zrobilam sobie e-bankingu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
koxanaki Re: znow o mace 13.02.12, 16:19 No ja nie pomoge, bo ja rozne maki kupuje po prostu w lokalnych sklepach z biologiczna zywnoscia. Odpowiedz Link