rene1231 23.02.08, 14:04 Jeżeli nie ma o czym pisac to może czas zacząc temat Wielkiej Nocy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachula_gr Re: Wielkanoc 23.02.08, 16:45 Ale w jakim sensie o Wlk Nocy? Moze tutaj znajdziesz cos interesujacego? Calkiem swiezy watek... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26121&w=59805041 Odpowiedz Link
rene1231 Re: Wielkanoc 23.02.08, 17:21 bachula_gr ja już to czytałam,ale dzięki za przypomnienie. Jestem ciekawa jak to będzie w tym roku,przecież między tegorocznymi świętami jest miesiąc różnicy Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanoc 23.02.08, 19:00 > Jestem ciekawa jak to będzie w tym roku,przecież między tegorocznymi świętami jest miesiąc różnicy Dla mnie bez roznicy bo i tak na swieta nie polece do Polski wiec dalej nie jestem w temacie Twojego watku Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanoc 23.02.08, 19:08 A jednak jest jeden klopotliwy aspekt takiej rozbieznosci w datach....bedzie kicha ze znalezieniem kartek wielkanocnych w polowie marca w Grecji. A ja jestem kartkowo-uzalezniona.... Odpowiedz Link
bebiak Re: Wielkanoc 24.02.08, 02:02 bachula_gr napisała: > A jednak jest jeden klopotliwy aspekt takiej rozbieznosci w > datach....bedzie kicha ze znalezieniem kartek wielkanocnych w > polowie marca w Grecji. A ja jestem kartkowo-uzalezniona.... Kicha z tym, żeśmy się nie dogadały bo Ci posłałam w czwartek chyba całkiem pokaźną przesyłkę i wrzucenie do niej paru kartek doprawdy nie byłoby problemem... ( Wobec Twojej kichy i mojej kichy myślę, że nie pozostaje Ci nic innego jak to co ja zrobiłam jak byłam swego czasu na urlopie wychowawczym. Z przyczyn finansowych (kurde, małe dziecko, mąż w wojsku... no, cienko było aż głupio) kupiłam jakiś brystol, pocięłam ładnie na kartki, farby nawet miałam i ... malowałam te kartki wielkanocne Kurde, ileż czasu mi to zajęło to historia ale ile radości podobno (zupełnie niespodziewanej dla mnie!!) ludzikom sprawiłam to inna sprawa Basia moy, jest jescze miesiąc - do dzieła! Będę Cię wspierać duchowo Całuję. B. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanoc 24.02.08, 06:50 bebiak napisała: > Kicha z tym, żeśmy się nie dogadały bo Ci posłałam w czwartek chyba całkiem pokaźną przesyłkę i wrzucenie do niej paru kartek doprawdy nie byłoby problemem... ( Kicha i tak bo przeciez nie bede polskich kartke z Grecji do Polski wysylac )) A dla Ciebie Bebiaku gotowam skonstruowac jakies wielkanocne dzielo z kawalkami greckich czerwonych skorupek, tudziez kawalkiem barana... choc uznaje wyzszosc Bozego N. nad Wielka Noca wiec raczej latwiej ida mi zajecia plstyczne wgrudniu niz marcu. PS- a teraz oczywiscie spac nie bede po nicach w oczekiwaniu na listonosza. Dzieki. Odpowiedz Link
sylwialew Re: Wielkanoc 23.02.08, 21:07 Wchodzą wczoraj do mnie do księgarni dwie dziewczyny mówiące do polsku,podchodzą do lady i po grecku pytają o kartki na Wielkanoc.A ja po polsku odpowiadam ze jeszcze nie mamy hehheeheh ale miały śmieszne miny Odpowiedz Link
flisvos Re: Wielkanoc 24.02.08, 11:04 zapomnialam, ze u nas wielkanoc wczesniej, a kiedy trzeba te kartki bedzie wyslac? kiedy wielkanoc w polsce? musze polatac po ksiegarniach, moze cos znajde ps bachula jak znajde, chcesz zeby ci wyslac? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Wielkanoc- flisvos 24.02.08, 15:57 > bachula jak znajde, chcesz zeby ci wyslac? Jasne, ale taka zaadresowana do MNIE, obojetne czy na polska WLkNOc (koniec marca) czy na grecka Pasche (koniec czerwca) ))) Czekam. Wlasnie znalazlam na www.unicef.gr jeszcze zeszloroczna kolekcje, aczkolwiek nie maja przecen )) Tak wiec sobie poradze. Dzieki, Iza. Odpowiedz Link
rene1231 Re: Wielkanoc 24.02.08, 13:32 Ja mam proźbe do mieszkanek Aten:jeżeli będziecie wiedziały coś ne temat święcenia koszyczków to dajcie znac.Ja pierwszym autobusem była bym dopiero koło 10godz.ale mam nadzieje że zdąże na któreś święcenie Odpowiedz Link
sylwialew Re: Wielkanoc 25.02.08, 22:39 img208.imageshack.us/my.php?image=901176757153uy9.jpg Odpowiedz Link