01.05.12, 21:34
Nie wiem czemu zniknął(zostal skasowany) mój post odnośnie odkupienia tatracykliny.trochę to dziwne. W kazdym razie otrzymałam niezbędna dla mnie pomoc. Bardzo dziękuję. pozdrawiam Aga
Mam póżna (nastoletnią) postać boreliozy z chlam i myco i prawdopodobnie bart. Owszem nie udzielam sie aktywnie na forum ale duzo czytam (głównie watki zarchiwizowane) Szkoda,że administratorzy tego nie zrozumieli i skasowali mój temat. Proszę sprawdzić moje wpisy z 2009 roku. Czyli jak będę miała jakis lek do odstąpienia to tez zostanie to skasowane?

Przykro,że dzieja sie takie dziwne rzeczy. Choroba trudna a tu jeszcze swoi mnie kasują.;-(

Pozdrawiam Agata

Obserwuj wątek
    • zazule Re: zaginął 01.05.12, 23:39
      Aga to chyab raczje chodzi o to, ze takie posty sa kasowane bo regulamin forum nie dopuszcza handlu lekami. Popatrz na to troche od stan moderatorów i dobrze ze przez bb nei sa czasem zbyt szybcywink

pozdr
      zaz
      • aaggaa77 Re: zaginął 02.05.12, 00:02
        zazule dziękuję za odpowiedź. Życzę zdrowia i bardzo ciesze się,ze moderatorzy nie są zbyt szybcy wink
        • aaggaa77 Re: zaginął 02.05.12, 00:06
          Jak człowiek chory i zdesperowany to nie myśli o regulaminie.wink tylko o lekach,że może zabraknąc i co wtedy? Znowu gorzej. Tfu odpukać.....
          • aaggaa77 Re: zaginął 02.05.12, 00:17
            Wiem,że niektórzy się usmiali z mojego postu - dostałam maile. Pozdrawiam Ciepło tych chichoczących. Dobrze,ze wtym zakrętkowanym świecie ktoś mial powód do usmiechu. Dobranoc Aga
            • ines108 Re: zaginął 02.05.12, 16:17
              Aga nic się nie przejmuj smile ! pozdrawiam!
              • aaggaa77 Re: zaginął 03.05.12, 10:58
                ines108 napisała:

> Aga nic się nie przejmuj smile ! pozdrawiam!
                Nie nie przejmuje się już mi lepiej a to ,że ktoś jest bardziej drazliwy na tinidazolu zwlascza przy neurobor. będzie chyba zrozumiałe?? P
                Pozdrawiam

Tak sie zastanawiam czy nie zrobić z tego własnego watku??? wink)
                • ewa475 Re: zaginął 04.05.12, 10:23
                  Agasmile
                  Koniecznie zrób z tego swój własny wątek,wtedy i leki w razie potrzeby "się znajdą".
                  Z problemem leczenia boreliozy wszyscy jesteśmy razemsmile
                  Szczególnie to widać na zjazdach!
                  • aaggaa77 Re: zaginął 04.05.12, 13:39
                    ewa475 napisała:

> Koniecznie zrób z tego swój własny wątek,wtedy
                    > Z problemem leczenia boreliozy wszyscy jesteśmy razemsmile
                    > Szczególnie to widać na zjazdach!
                    Przy takim wsparciu grzechem byłoby nie spróbować. Dziękuję.

Było tak........zaczęłam chorować w 97 roku i tak ciągnęło się aż do 2009 . Kiedy to po długiej tułaczce po specjalistach( psychiatrach, neurologach, neurochirurgach, reumatologach, endokrynologach, okulistach....w tym krajowych konsultantach) i łykaniu tony leków, które mi nie pomagały znalazłam przyczynę swoich wieloletnich schorzeń i dolegliwości. I jak to u większości osób z chroniczną boreliozą( i bez rumienia) bywa w postawieniu diagnozy pomógł mi internet a nie lekarze.

W maju 2009 roku miałam już objawy z prawie każdego układu ( częstomocz, kołatanie serducha , potworne zlewne poty, bóle mięśniowo stawowe, drżenia mięśni, kłucie w oczach, zamazany obraz, mroczki itp)ale najbardziej dokuczały mi objawy neurologiczne. Znowu miałam zaburzenia równowagi, światłowstręt , straszną nadwrażliwość na dotyk i dźwięki, głowę ciężką, problemy z koncentracją i czułam się zupełnie wyczerpana Właściwie to choróbsko zamknęło mnie w domu. Leżałam w łóżku gapiąc się bezmyślnie w telewizor ale któregoś dnia coś mnie tknęło i jeszcze raz zaczełam szperać w necie. Wpisałam w google zaburzenia równowagi i znalazłam coś o boreliozie. I wtedy przypomniała mi się ilość moich bliskich spotkań z kleszczami- wielokrotnie od 1990 roku. . Weszłam na stronę SCHNB. I po przeczytaniu objawów i kilku historii chorych na BB....a zwłaszcza historii Marceliny oniemiałam bo to jakbym czytała o sobie. Tylko u mnie zaczęło się na studiach a nie w liceum. Jak się zapewne domyślacie zaczęłam wykonywać badania( Elisa, WB i koinfekcje ). Na szczęście wyniki WB i elisy miałam pozytywne i mogłam rozpocząć leczenie. Odetchneęłam. Na reszcie wiedziałam co było przyczyną moich wieloletnich dolegliwości. Rodzina zaczeła patrzeć na mnie jak na chorego a nie mitomana czy hipochondryka . Ale to była ulga. Nie musiałam już nic ukrywać i najbliżsi zaczeli mi w końcu wierzyć. Pełna wiary i optymizmu rozpoczęłam leczenie wg ILADS. Nasze super zestawy abx stawialy mnie na nogi i łykałam je do września zeszłego roku . ale niestety miałam przerwę w leczeniu i od lutego br.znowu mam nasilone objawy neurologiczne( zaburzenia równowagi). Ponownie zaczynam walkę z tym cholernym krętkiem. I tym razem nic nie stanie mi juz na przeszkodzie żeby go pokonać .

W lutym b.r. załamałam się zupełnie ,ze znowu zaczynam od zera ale teraz jakoś lepiej stoję psychicznie i znowu mam wiarę,ze zniszczę to paskudztwo.

A było tak, w lutym , a dokładnie 1. miałam przeprowadzany zabieg chirurgiczny ( usuwano mi kaszaka z szyi) i od niego wszystko się zaczelo. Jakieś 2 tygodnie po zabiegu zrobiłam się coraz słabsza, a po kilku dniach dołączyło odczucie huśtania, kołysania. Głowa stawała sie coraz cięższa az w końcu zaczełam mieć zaburzenia równowagi identyczne jak te nawracające przed laty( 2002, 2006, 2009 r)Początkowo "miotało” mną tylko kilka godzin ale już w marcu zaburzenia dręczyły mnie na okrągło. Doszła podwyższona temperatura i bóle glowy. Trochę nie mam siły opisywać dalszego przebiegu zdarzeń ale aktualnie jestem na zestawie tetracyklina, azytromycyna i tini. I w porównaniu do zeszłego miesiąca czuje się znacznie lepiej. ale na tym forum trochę jak recydywistka. wink) Witam wszystkich ciepło. Aga
                    • aaggaa77 Re: zaginął 04.05.12, 13:54
                      Przepraszam za te literówki, pisałam dośc szybko.
                      • aaggaa77 Re: zaginął 04.05.12, 15:49
                        Na zestawie prostym i zapewne wszystkim dobrze znanym czuje się lepiej. Pulsy tinidazolu 3 dni a 3-4 przrwy najwięcej wniosły nowego do tego leczenia.Na tini pojawiaja sie nowe objawy: stawowe, korzonkowe ,wzrasta temperatura,odczuwam klucie w lewym oku i piski w lewym uchu, parestezje(mrowienia, drętwienia ) drżenia, no i parę innych objawów...dlugo by wymieniac. Natomiast w przerwie pulsu czuje sie znacznie lepiej. Czyli co? nadal herxuje na tini. i rozwalam cysty. hmmm..... mogłoby juz ich nie być..... I ile ja tego w sobie jeszcze dziadostwa mam......?????

Nie sa to jakies powalające reakcje i da sie wytrzymać, choć czasem boli piekielnie ale chyba w końcu polubię ten tinidazol. Najwyższa pora. tylko po tini jest duza poprawa.
                        • aaggaa77 Re: zaginął 04.05.12, 23:45
                          Strasznie sie przed chwila obśmiałam. Znalazłam link do pierwszego mojego postu zamieszczonego na tym forum. Ale byłam naiwna myslałam ,że zmienie starego lekarza. A tu cala historia.
                          forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102157843,102157843,Jak_dlugo_doxy_tini_i_azitrox_internistka_nie_wi.html?wv.x=1
                          Niestety nie miałam opisywanych przeze mnie wlewów. Nie udało mi się wyszkolić lekarki.
                          • aaggaa77 Re: zaginął 05.05.12, 11:22
                            Znowu jestem po pulsie tini i jest na prawde dobrze. Dalej nie mam zaburzeń równowagi( od 29. kwietnia) i glowa lżejsza, sił ciut przybywa . Chód jeszcze jakis kaczy ale od wczoraj i z tym jest poprawa, bywa normalnie.
                            Obym nie zapeszyła.
                            • aaggaa77 Re: zaginął 05.05.12, 16:56
                              A ze staro/nowych objawów doszedł jeden wstydliwy- od kilku godzin znowu strzzelam takie byki ortograficzne,że płakać mi się chce. Swoi to rozumieją bo dużo osób z bb tak ma ale przed obcymi to trochę wstyd.
                              • aaggaa77 Re 07.05.12, 10:53
                                od wczoraj mam bardzo nasilone objawy miąsniowo- stawowe a jestem w przerwie od pulsu tini. Ból kolan byl straszny ale z biodrami dalo sie wytrzymac. mam też straszne mrowienia przeplatane z przykurczami mięsni łydek, no i znowu silne objawy- problemy ze snem i straszne rozbicie- to takie najbardziej w tej chwili nasilone i najbardziej dokuczające objawy.
                                • aaggaa77 Re: Re 05.06.12, 11:36
                                  Akualny zestaw od czwartku( na razie tj dzisiaji jutro0tylko cedax i tiniplus suplementy
                                  1x ceftriakson iv- biotrakson 2,0g w Na CL
                                  2x ciprofloksacyna iv- proxacin 400mg.

Objawów mnogośc po prostu wszystko na raz zwłaszcza objawy bartonellozy nasilone.
                                  • aaggaa77 Re: Re 05.06.12, 11:37
                                    A do wlewów jeszcze pulsy tinidazolu zapomniałam.
                                    • iwi-32 Re: Re 05.06.12, 13:56
                                      Trzymaj się dzielnie Agatko, kibicuje Ci z całych sił!
                                      Jesteś zadowolona z nowego lekarza?
                                      Pozdrawiam!
                                      • great.blondino Re: Re 05.06.12, 16:10
                                        Aga w zestawie brakuje czegos na forme bez sciany komorkowej. Z tego co wiem Cipro nie ma zadnej aktywnosci wobec BB.
                                        • aaggaa77 Re: Re 09.06.12, 07:16
                                          Tak wiem,ze nie ma nic na formę bez ściany komórkowej ale teraz mam tłuc bartonellę. Nie wiem czy właczyć makrolidy.? na razie miałam wlewy dopiero 2 dni dzisiaj 3, będe sie w tej( azitro/klarytro) sprawie kontaktować z lekarzem . Na razie jestem zadowolona z lekarki nawet bardzo.
                                          • great.blondino Re: Re 11.06.12, 19:35
                                            ja leczylem jednoczesnie bart i BB i w zestawie mialem:

Zinnat 2x1g
                                            Rolicyn 2x150mg
                                            Avelox 1x 400mg
                                            Rif 1x600mg
                                            Tynidazol

Efekty niezle.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka