Dodaj do ulubionych

Wynik badania - zaginął

13.11.25, 08:18
Dziewczyny,lekarz rodzinny zlecił wykonań płatne badanie,by obliczyć wskaźnik Homma.Poszlam do laboratorium w przychodni,zapłaciłam 65 zł i na tym się skończyło.Rodxinny nie omówił wyniku bo żadna z rejestratorek płatnego wyniku nie włożyła do mojej kartoteki jak prosilam mając telekonsultacje.Wyniku nie odebrałam kilka miesięcy wiedzac ,że jak będę w pobliżu to tam podejde.Krew zrobiona w lutym.Ostatnio podeszłam w wakacje,wyniku nie było w przychodni.W przychodni mówią pójść do diagnostyki,w diagnostyce mówią pójść do przychodni.Jak to rozwiązać?
Obserwuj wątek
    • gryzelda71 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 08:21
      W laboratorium nie ma?
    • anajustina Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 08:48
      Od lutego i tak pewnie mało wiarygodne, zrobiłabym nowe.
    • kk345 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 08:52
      Nie biegać między placowkami. Złożyć w diagnostyce wniosek o wydanie duplikatu badań, mają obowiązek przechowywać wyniki przez 20 lat.
      • gryzelda71 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 08:52
        Zwykle są dostępne po zalogowaniu.
        • kk345 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 13:32
          Tylko przez miesiąc albo trzy, zależy od labu.
          • bagietka01 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 13:39
            Ja mam sprzed kilku lat.
            • kk345 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 14:08
              Już wiem: w Diagnostyce 3 miesiące przy logowaniu sie numerem zlecenia, dłużej, jeśli masz utworzone konto stałego klienta.
              • boggi_dan Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 22:40
                Nie musisz mieć konta, wystarczy kod który ci dają.
                • kk345 Re: Wynik badania - zaginął 14.11.25, 23:49
                  Nie pierdziel głupot, bo się wypowiadasz nie na temat- jak zwykle
      • siedemkropek82 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 09:56
        Dzięki
    • szmytka1 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 09:08
      Jako, że badam moje dziecko czesto, to mam wiele takich przypadków, a to skrzep w próbce, a to niewłaściwie odczytano zlecenie i zbadano co innego, a to inny problem. Za każdym razem bez problemu robili drugi raz oznaczenie, z posiadanej próbki krwi, jeśli było to możliwe, lub prosili o ponowne stawienie się na pobranie. Nie pobierali drugi raz opłaty.
      • bib24 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 22:34
        tylko ona chce reklamować po wielu miesiącach z powodu nie odebrania wyniku....
    • iwles Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 09:48

Nie masz wyniku online?
      • siedemkropek82 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 09:55
        Nie ma go na stronie diagnostyki.Sa tylko te na NFZ a ten płatny nie ma go.
        • bagietka01 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 09:59
          Powinien być. Mam wszystkie, płatne i nie.
          • jdylag75 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 11:16
            Tez tak mam, łącznie z histopatologią i badaniami genetycznymi, co mnie bardzo zdziwiło.
          • iwles Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 19:53

No właśnie też tak mam. I na NFZ i płatne.
    • aankaa Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 14:26
      odżałować 65 zł i zrobić nowe badanie. Tym bardziej, że przez kilka miesięcy to mogło się nieco zmienić
    • zerlinda Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 14:56
      Serio od lutego nie byłaś zainteresowana wynikiem płatnego badania a teraz nagle zaginął? Masz chociaż paragon, żeby zareklamować usługę?
    • saszanasza Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 21:58
      Odpowiada podmiot który wykonał badanie i pobrał oplatę. Jeśli badanie zaginęło, powinnaś miec drugi raz pobraną krew nieodplatnie
      • saszanasza Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 22:06
        saszanasza napisała:

> Odpowiada podmiot który wykonał badanie i pobrał oplatę. Jeśli badanie zaginęło
        > , powinnaś miec drugi raz pobraną krew nieodplatnie
        >

Mogły zaistniec różne sytuacje, albo pielęgniarka w przychodni przy pobraniu nie odhaczyła tego badania i lab nie wykonało, albo odhaczyła a laboratorium nie wykonało, albo coś stalo się z próbką, ale wtedy lab. wysyla raport niezgodności do przychodni podając przyczyne (brak probki, za malo krwi do badania, źle oodowana próbka itd itd), jednak to powinno być wyjaśnione na linii przychodnia-laboratorium.
    • bib24 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 22:33
      nie widzialąś swojego wyniku od zrobienia przez kilka miesięcy? to po co wogóle się badalaś jak cię nie obchodzi wynik?
    • eliszka25 Re: Wynik badania - zaginął 13.11.25, 23:37
      A w jakim celu chcesz teraz odbierać wyniki badania krwi, które robiłaś w lutym? Przecież one są już dawno nieaktualne. Oczywiście wyniki badań nie powinny tak sobie ginąć, ale od czasu zrobienia tych badań minęło jakieś 10 miesięcy. Przez ten czas mogło się zmienić praktycznie wszystko. Zbadaj się jeszcze raz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka