icrew
22.06.12, 08:14
Witam.
Przypomne, ze leczylem sie ILADS od czerwca do grudnia 2011 roku i lekarz uznal, ze juz nie musze sie leczyc ale mialem jeszcze 2 objawy.
Takie pobolewanie glowy (palenie) i drapanie w gardle, krtani.
Pamietam, ze we wrzesniu, pazdzierniku 2010 mialem jeszcze objawy bardzo duzego oslabienia organizmu, poty, bole miesni, jak chodzilem to sie pocilem ciagle, stany podgoraczkowe, mocne bole gardla i chyba wezlow chlonnych, promieniowanie w strone uszu, bole prostaty itd. Takie objawy tez moze dawac bartonella?
Od lutego 2012 dostalem jakiejs wysypki na twarzy i mam ja do dzis tylko juz duzo mniejsza. Dermatolog uznala, ze to tradzik ale pewny nie jestem, mam 27 lat.
Od polowy maja 2012 znowu moj stan sie zaczal pogarszac. Zaczalem czuc mocniejsze bole glowy, miesni, odczuwac tez prostate itd.
Wynik na chlamydie pneumoniae mialem w IgG 99,70 w styczniu 2011, a w lipcu 138,71.
IgM mialem zawsze ujemne. Trachomatis tez mialem ujemne w IgG i IgM.
Moje wyniki z lutego 2012 to:
- babeszjoza IgG – ujemny (IFA)
- chlamydioza psittaci IgG – ujemny (IFA)
- chlamydioza trachomatis IgG – ujemny (IFA)
- chlamydioza pneumoniae IgG – dodatni 64 (IFA) od miana 16 jest dodatni, a w ostrej fazie choroby od 512
- mykoplazmoza IgG – dodatni 12 (ELISA) – od 11 jest dodatni więc wyszło na styku
- bartonelloza IgG (hensalae) – dodatni 64 (IFA) – od miana 64 jest dodatni, a w ostrej fazie choroby od 256 więc również wyszło na styku
- bartonelloza IgG (quintana) – ujemny
- borelioza IgG (WesternBlot) – wszędzie wyszedł ujemny
Dostalem kontakt do lekarza ILADS do Slupska (nowy lekarz).
Po wizycie dr stwierdzila, ze na pewno mam tez borelioze i zapisala mi Biotrakson 4g pon-czwartek i 3 dni przerwy, Azimycin co drugi dzien i wlaczenie Tinidazolu w 4 tygodniu leczenia.
Jakos nie chce w to wierzyc, ze mam borelioze bo wyniki WB mam ujemne i nie mam jakis objawow stawowych, a od 2 lat bym na pewno cos juz mial. Normalnie chodze na treningi, tancze itp.
Caly czas odczuwam tez jakbym co jakis czas mial stan podgoraczkowy.
Czy u mnie te palace bole glowy non stop i gardlo moze powodowac ta podwyzszona bartonella czy raczej niedoleczona chlamydia?