Dodaj do ulubionych

Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z bb

26.10.14, 20:42
Witam Wszystkich serdecznie

Mam do Was pytanie -> po jakim czasie od podanie pierwszego antybiotyku lub ziół odczuliście poprawę stanu zdrowia tak że np część objawów Wam się wycofało.
PS.
Proszę Wszystkich tylko o pisanie na temat w tym wątku do zadanego pytania.
Obserwuj wątek
    • 1bernard1 Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 26.10.14, 21:30
      to zależy od intensywności zakazenia ale chyba pierwsza poprawa wyłoniła się z nieustannego herxa po 3 miesiącach.
      • uruz2 Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 26.10.14, 22:40
        Czwarty miesiąc leczenia.
    • wietom1 Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 27.10.14, 07:28
      Niesamowicie dobrze mój organizm reagował na najzwyklejszą kurkumę i kilkanaście godzin po spożyciu dawki nie mniejszej niż 5 gram ustępowały tymczasowo bóle stawów i częściowo mięśni. Nie ustępowały jeszcze całkowicie gdyż każda przerwa w używaniu powodowała powrót dolegliwości. Dopiero po ponad półrocznym stosowaniu objawy nie wróciły

A co objawów neurologicznych gromadzących się przez lata to:
      - zaczęły ustępować po około 2-3 tygodniach ale stopniowo około 90% minęło dopiero po pół roku leczenia gdy nawet nie tylko mogłem chodzić, nie miałem okresów całkowitej ślepoty ale. także mogłem już prowadzić samochód (nie tylko na prostej drodze).
      - pozostałe 10% (neurogenny pęcherz i nieostry wzrok) regenerują się do dnia dzisiejszego i ten proces idzie bardzo wolno. Sukcesem jednak jest tak prozaiczna rzecz jak ...sikać mniej niż 10 razy na dobę i czytać kilkadziesiąt stron książki bez okularów.

Nie stosowałem antybiotyków, lecz radykalną dietę i zioła głównie azjatyckie w ilościach uważanych czasem za śmiertelne, ale... mój lekarz jak widać- wiedział co robi.
      Pierwsze 2-3 tygodnie nazwałbym jednak najtrudniejszym okresem najbardziej natężonych objawów, gdy ma się dość wszystkiego i woli się umrzeć niż znosić te katusze. Prawie każdego dnia miałem 2-3 godziny gdy mogłem w miarę normalnie pracować i 2-3 godziny gdy wyłem z bólu przypominającego szorowanie drucianą szczotą po odkrytym mózgu. Pozostałą część dnia gotowałem te wywary lub spałem.

Teraz gdy sporadycznie, mimo ostrzeżeń lekarza prowadzącego przeforsuję się fizycznie lub psychicznie - pojawia się nawet na cały dzień stan nienaturalnego zmęczenia. Organizm sam daje znak abym nie robił więcej niż mogę i abym nie stresował się czymś czego psychika może nie wytrzymać. Gdy racjonalnie gospodaruję siłami wszystko jest OK i mogę funkcjonować normalnie od rana do wieczora, nie próbując nawet dawać z siebie więcej niż mogę dać.
      • miroslaw111 Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 27.10.14, 09:21
        Stosuję trzeci miesiąc polskie zioła w 1,5rocznej borelii +koinfo.Zmieniam co kilka tygodni skład.
        Efekt mniejszy niż oczekiwałem ,to są zasługi- mniejsza drażliwość,większe chęci i mniejsze zmęczenie,bóle jakby bardziej "płynne",może jest poprawa snu. Ale część objawów ma dobry przebieg również przez przyjmowanie supli,trudno powiedzieć co dało poprawę.

Nie było żadnego -drastycznego efektu , tzn zioły pomogły nieco ,ale w sposób niezauważalny ,po kilku tyfodniach dopiero odczułem pozytywne skutki terapii.Zioła działają tak słabo że zmieniając je nie widzę zmiany samopoczucia ...
        • aqarel Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 27.10.14, 10:41
          Brałem antybiotyki przepisane przez lekarza(a miałem dużo...jak dla mnie w tamtym czasie strasznie dużo) w trzeciej może w piątej dobie żona wezwała pogotowie i wylądowałem w szpitalu (na kilka godzin). To jedyny herx, potem zanik objawów i poprawa formy fizycznej i psychicznej. Teraz wiem że to było kilka procent poprawy ale wtedy to dla mnie było ozdrowienie. Na całe zycie zapamietam chwilę, kiedy siedząc za kierownicą samochodu mogłem przez prawe ramię zobaczyć co jest za tyną szybą, cofając samochodem.
          Nie doczekałem się kontaktu z lekarzem prowadzącym więc zakończyłem leczenie(2007rok).
          Cwiczenia, zioła i rower w piwnicy(taki prawdziwy a do niego trenażer z regulacją obciążenia), niewielki wysiłek fizyczny a ogromna poprawa wydolności.
          Na wiosnę truchtanie, no i jakoś potem poleciało, biegi i takie tam pozostałe zabawy.
          Suplementów w tebletkach prawie nie brałem(vitabuerlecytynę i geriawit brałem). Sam coś sobie wynajdywałem u Dr. Różańskiego mieszałem ważyłem i łykałem. Teraz mimo sporego wysiłku obywam się bez sztucznych suplementów...wolę sam namieszać, wymiksować.

Powiadasz że zioła to nie bardzo....może i nie, bo trzeba im dużo czasu poświęcić a gotowy suplemencik lub preparat witaminowy, z konserwantami i masą tabletkową(który może leżeć kilka lat i jest "zdrowy")
          to ciach z blisterka na rączke i już mamy załatwioną całą tablicę witaminek i minerałów.
          Tak opisałem swój stan w 2010 roku

Obecnie czuję się zdrowy, wspieram sie ziołami i marzeniami, nowymi wyzwaniami.
          Bywają gorsze dni (nie wykonam tego co sobie zaplanowałem) ale to pikuś.
          Dla tych co mówią że nie można się wyleczyć...powiem wolę być w takim stanie jak teraz według co niektórych "zaleczony", "chory" niż czuć się tak jak przed 2000 rokiem a wtedy byłem zdrowy smile .
    • michal056 Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 27.10.14, 12:07
      W szpitalu na Wolskiej w Warszawie dostałem przez 6 tyg 2x4gr.Chyba po 3 tygodniach już poczułem poprawę, a po 6 tygodniach było już znacznie lepiej.Mogłem już rękę podnieć ponad głowę, zeszła ze mnie mgła umysłowa nie parzyłem na świat przez szybę.
      Leczyłem się jeszcze 3 lata non-stop wg ILADS i od 5 lat jestem w bardzo dobrej formie.
      • the_kure Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 02.03.19, 00:35
        a jak z zanikami miesni ? udalo sie zregenerowac ? jest mozliwosc jakiegos kontaktu z Toba ? pewnie juz tu nie zagladasz po 5 latach.
    • pies_z_laki_2 Re: Pytanie do osób wyleczonych - zaleczonych z b 27.10.14, 22:41
      IGN - zawsze do usług smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka