Dodaj do ulubionych

Żłobki - opinie

IP: *.plusgsm.pl 21.07.05, 10:29
jako że mam dość negatywne opinie na temat żłobków , napiszczie jakie macie
doświadczenia , na co zwrócić uwagę przy wyborze żłobka. Ponieważ to dotyczy
małych dzieci które jeszce nie potrafią się skutecznie bronić wydaje mi się iż
warto poznać doświadczenia osób które korzystały z tych instyucji ..
Obserwuj wątek
    • mama_pysiaczkow Re: Żłobki - opinie 21.07.05, 10:58
      W Siedlcach działa obecnie chyba tylko jeden złobek - na os. 1000-lecia. Co
      innego w duzych miastach - jest z czego wybierac.
      • Gość: Pawełek Re: Żłobki - opinie IP: *.bci.net.pl 21.07.05, 11:29
        mama_pysiaczkow napisała:

> W Siedlcach działa obecnie chyba tylko jeden złobek - na os. 1000-lecia. Co
        > innego w duzych miastach - jest z czego wybierac.

ale te w dużych miastach też mają różne opinie, np: ten nasz sąsiedzki przy
        Sanockiej nazywany jest Oświęcimem...
        Nieporównywalnie lepsza sytuacja jest z przedszkolami w naszej okolicy, ale
        może dlatego, że rzecz rozgrywa się już o nieco starsze dzieci :-)
        • mama_pysiaczkow Re: Żłobki - opinie 21.07.05, 11:32
          Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> ale te w dużych miastach też mają różne opinie, np: ten nasz sąsiedzki przy
          > Sanockiej nazywany jest Oświęcimem...
          > Nieporównywalnie lepsza sytuacja jest z przedszkolami w naszej okolicy, ale
          > może dlatego, że rzecz rozgrywa się już o nieco starsze dzieci :-)

powiedz coś więcej. przedszkola owszem wiem - ale moje maluchy idą do złobka -
          więc to mnie bardziej interesuje :-)
          • Gość: n_l Re: Żłobki - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:37
            wprawdzie doświadczenia są dość odległe, ale zdania nie zmieniłem
            -wszytko tylko nie żłobek!!!
          • Gość: Pawełek Re: Żłobki - opinie IP: *.bci.net.pl 21.07.05, 11:59

przedszkola owszem wiem - ale moje maluchy idą do złobka -
            > więc to mnie bardziej interesuje :-)

mój Tosiek nigdy do żłobka nigdy nie chodził, więc to co wiem, nie pochodzi z
            osobistych doświadczeń, a jedynie z informacji uzyskanych od innych osób.
            Informacje nigdy nie zostały zwerfikowane.
            Otóż, mówi się o tym żłobku oświęcim, gdyż mimo ładnego placu rzadko widuje się
            dzieci na zewnątrz nawet w bardzo pogodne i słoneczne dni. Mówię oczywiście
            przede wszystkim o tych starszych dzieciach (np. dwulatkach) które bardzo
            chętnie przecież bawią się na placach zabaw...
            Słyszałem, zaznaczam, słyszałem, że rodzice odbierali stamtąd dzieci z
            odparzeniami, czyli można przypuszczać, że maluch mógł w kupce trochę za długo
            leżeć... Negatywna opinia tak poszła w świat, że z roku na rok coraz mniej
            dzieci jest tam oddawanych...
            Najlepiej pójść tam osobiście i pogadać.

Powodzenia

PS. A czy Ty przypadkiem nie szukałaś wcześniej przedszkola? W jakim wieku są
            Twoje maluchy?
            • mama_pysiaczkow Re: Żłobki - opinie 21.07.05, 12:09
              moje Maluchy za kilka dni skończą 2 latka :-).
              Przedszkola znam bo znajoma posłała swoje dziecko na Dickensa - my za rok
              poslemy na Korotyńskiego - o ile się dostaniemy ...
              Pruszkowskiej nikt nie poleca chociaz nikt nie wie dlaczego :-)

Moje dzieci idą właśnie na Sanocką. Znam żłobek z opowiadań kolezanki. Jej
              synek chodził przez 1,5 roku i byli bardzo zadowoleni. Sporo zajęć dodatkowych
              i to mnie zachęciło.
              Moje dzieci będa chodziły na 4 godziny dziennie - później będzie zabierała je
              niania.

Rozmawiałam z pania dyrektor złobka i mi się podobała.
              Plac zabaw rzeczywiście świetny. Podobno przed południem (oraz po spaniu ale to
              moich Maluchów nie dotyczy) dzieci są na placu. Zachęcała nas aby już teraz
              przchodzić na plac z Maluchami - wiem, ze niektóre mamy chodzą.

Pozdrawiam
              p.s. miałeś mnie zagadac ;-)ile ma twój Malec?
              • Gość: Pawełek Re: Żłobki - opinie IP: *.bci.net.pl 21.07.05, 12:37

> moje Maluchy za kilka dni skończą 2 latka :-).
                > Przedszkola znam bo znajoma posłała swoje dziecko na Dickensa - my za rok
                > poslemy na Korotyńskiego - o ile się dostaniemy ...

rozważaliśmy Dickensa, tymbardziej, że sporo znajomych dzieci tam się wybiera.
                Od września idzie właśnie na Korotyńskiego...dostał się :-)))

> Pruszkowskiej nikt nie poleca chociaz nikt nie wie dlaczego :-)

taaa, też sie z tym spotkałem:
                - Pruszkowska NIE
                - Dlaczego?
                - Nie wiem...
                :-)
                Ja to na Pruszkowskiej mam praktycznie za plecami, ale nie wysyłam tam małego
                ze względu na betonowe podwórze (w dużym stopniu), stare metalowe zabawki
                stojące na nim, i zbyt bliska odległość od ulicy...
                Co do przedszkolanek, to też nigdy nic złego nie słyszałem, raczej tak
                neutralnie...

>
                > Moje dzieci idą właśnie na Sanocką. Znam żłobek z opowiadań kolezanki. Jej
                > synek chodził przez 1,5 roku i byli bardzo zadowoleni. Sporo zajęć
                dodatkowych
                > i to mnie zachęciło.
                > Moje dzieci będa chodziły na 4 godziny dziennie - później będzie zabierała je
                > niania.
                >
                > Rozmawiałam z pania dyrektor złobka i mi się podobała.
                > Plac zabaw rzeczywiście świetny. Podobno przed południem (oraz po spaniu ale
                to
                >
                > moich Maluchów nie dotyczy) dzieci są na placu. Zachęcała nas aby już teraz
                > przchodzić na plac z Maluchami - wiem, ze niektóre mamy chodzą.

no właśnie, najlepiej samemu sprawdzać i weryfikować opinię
                >
                > Pozdrawiam
                > p.s. miałeś mnie zagadac ;-)ile ma twój Malec?
                3 lata

Miałem zagadnąć, ale od tamtej pory widziałem Cię (o ile nie jestem w błędzie,
                bo nie mam pewności, czy osoba, którą mam na myśli to właśnie Ty ;-) ) tylko z
                za szyby raz na przystanku przy Bitwy Warszawskiej...:-)
                • mama_pysiaczkow Re: Żłobki - opinie 21.07.05, 12:45
                  a jak wpadłeś ze ja to ja?

u nas na osiedlu większosć dzieci idzie własnie od września na Korotyńskiego.
                  znam przynajmniej dwójkę 3 latków które tam właśnie idą.
                  • Gość: Pawełek Re: Żłobki - opinie IP: *.bci.net.pl 21.07.05, 12:58

> a jak wpadłeś ze ja to ja?
                    >
                    > u nas na osiedlu większosć dzieci idzie własnie od września na Korotyńskiego.
                    > znam przynajmniej dwójkę 3 latków które tam właśnie idą.

ale ja ciągle nie mam pewności...;-)
                    wiem, że w mojej najbliższej okolicy mieszka pewna osoba (brunetka), którą
                    kojarzę z Siedlec (1000-lecia, dziewiątka???). Spaceruje czasami z dwójką
                    dzieci (bliźnięta?), czasmi gdzieś w okolicach kościoła na Dickensa przemyka,
                    czasami karmi kaczki w okolicznym parku (zasława malickiego)...:-)

Mój Antek to taki wyrośnięty blondynek w okularach, który zawsze robi dużo
                    hałasu wokół siebie...:-)))

PS. Mogę się przecież mylić (co do Ciebie, nie co do Antka :-))) :-)
                    • mama_pysiaczkow Re: Żłobki - opinie 21.07.05, 13:50
                      Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> ale ja ciągle nie mam pewności...;-)
                      > wiem, że w mojej najbliższej okolicy mieszka pewna osoba (brunetka), którą
                      > kojarzę z Siedlec (1000-lecia, dziewiątka???). Spaceruje czasami z dwójką
                      > dzieci (bliźnięta?), czasmi gdzieś w okolicach kościoła na Dickensa przemyka,
                      > czasami karmi kaczki w okolicznym parku (zasława malickiego)...:-)
                      >
                      > Mój Antek to taki wyrośnięty blondynek w okularach, który zawsze robi dużo
                      > hałasu wokół siebie...:-)))
                      >
                      > PS. Mogę się przecież mylić (co do Ciebie, nie co do Antka :-))) :-)

jak będę w sobotę lub niedzielę karmić kaczki to się rozejrzę :-)
                      ale zagadaj koniecznie :-).
    • Gość: e_magnolia Re: Żłobki - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:09
      a ja bym chciała czasami naszego roczniaka gdzieś do rówiesników wypuścić, bo
      pod blokiem nie bardzo mamy warunki na swawolne hasanie, a stasiekdo dzieci to
      aż się rwie, ale jak sobie pomyslę, ze jest tylko jeden żłobek to mnie mierzi,
      bo brak konkurencji zdrowy nie jest, naprawdę nie ma w 80 tys. mieście
      prywatnej tego typu placówki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka