Dodaj do ulubionych

Hosanna Festival

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:40
jak wrażenia? ja byłem dziś na tym ostatnim zespole - fajnie grali ale jakoś
tak cicho - nie było poweru,
full ludzi, wejście było za darmo - więc zrobiło to swoje
Obserwuj wątek
    • Gość: fanka Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 02:34
      cicho?? chłopie, to chyba nie byłeś do końca!!! był taki power, że jeszcze mi
      się spać nie chce :)
      • Gość: widz Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 09:51
        Gość portalu: fanka napisał(a):

> cicho?? chłopie, to chyba nie byłeś do końca!!! był taki power, że jeszcze mi
        > się spać nie chce :)

Popieram jest to pierwszy festiwal na którym coś słychać as nie tylko łomot ze
        sceny. Kiedys rozmawiałem z gościem co prowadził festiwal i mówił że to
        najwiekszy minus festiwalu nagłośnienie. w tym roku go nie ma ale nagłośnienie
        jest super. Bemol to jednak fachowa firma.
        • Gość: hohoho Re: Hosanna Festival IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 28.08.05, 23:43
          Amfiteatr pękał w szwach!A cały festiwal tak jakby bardziej profesionalny, już
          nie taka salka na parafii i te gwiazdy z ikrą Boża;)
          Byle tak dalej:)
    • Gość: fanka Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 02:24
      A zobaczcie, co piszą o festiwalu na stronie sobotniej gwiazdy wieczoru czyli
      tych 40i30na70: www.czterdziestu.pl/

Chyba naprawdę im się podobało!
      • Gość: simply Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:21
        Dzięki temu, że prowadziłem festiwal, mogłem rozmawiać z gwiazdami wieczoru i
        wszyscy - 40i30/70, Viola Brzezińska i David MacDonald - byli przede wszystkim
        pod wielkim wrażeniem siedleckiej publiczności.

Dla mnie to też niesamowite doświadczenie, że ludzie potrafią bawić się super na
        tego typu koncertach... Wczoraj David powiedział bardzo mocne świadectwo wiary a
        ci młodzi przed sceną słuchali go lepiej niż nauczyciela w szkole ;)

Dziękuję wszystkim za obecność na 12 Hosanna Festival!
      • Gość: JJ Re: Hosanna Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:57
        Dziękuję za te słowa. Rzeczywiście, bardzo nam się podobało! Wspaniała
        publiczność, wspaniała atmosfera! Zaprosicie nas za rok? :)

JJ
        czterdziestu.pl
        • Gość: Cuba Re: Hosanna Festival IP: 80.51.51.* 30.08.05, 11:18
          Zespół był niesamowity, tego nam na festiwalu trzeba wspaniałej muzyki i pięknej
          modlitwy. Jesteście Bożymi Ludzmi.
        • Gość: Cuba Re: Hosanna Festival IP: 80.51.51.* 30.08.05, 11:18
          Zespół był niesamowity, tego nam na festiwalu trzeba wspaniałej muzyki i pięknej
          modlitwy. Jesteście Bożymi Ludzmi.
          • brytanbrytan Re: Hosanna Festival 02.09.05, 08:22
            www.echo.siedlce.net/?p=17&j=1&id=1425
            • Gość: simply Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:05
              Dzięki brytan za ten tekst i obsługę medialną festiwalu! Niestety drugi tygodnik
              (TS) nie popisał się zbytnio... właściwie nie powinien publikować tak miernego -
              moim zdaniem - artykułu. Dziś do redakcji TS wpłynęła oficjalnie prośba o
              sprostowanie tego, co pojawiło się w gazecie:

Szanowna Redakcjo Tygodnika Siedleckiego!

W imieniu Komitetu Organizacyjnego 12 Hosanna Festival dziękuję za umieszczenie
              informacji o zorganizowanej przez nas imprezie. Jednak mam wrażenie, że autor
              artykułu "12 razy Hosanna" (TS w powiatach, nr 36) nie zawsze pisze prawdę, albo
              nie zna znaczenia niektórych słów. I tak:

- w nagłówku artykułu czytamy "prawdy ewangeliczne w rytmie nowoczesnej muzyki"
              a już w pierwszym zdaniu prawdy te zamieniają się na "ewangelizacyjne". Są to
              dwa różne słowa, których znaczenie też jest inne. Nieprawdziwe jest
              stwierdzenie, że celem festiwalu jest przekazanie ludziom prawd
              ewangelizacyjnych. Prawd ewangelicznych - tak.

- nieprawdą jest, że imprezę organizuje Kościół Katolicki. Organizatorami
              Hosanna Festival od wielu już lat jest Katolickie Stowarzyszenie Młodzieży,
              Centrum Kultury i Sztuki w Siedlcach oraz Miejski Ośrodek Kultury w Siedlcach,
              co nie równa się stwierdzeniu zaprezentowanemu przez autora tekstu.

- nieprawdą jest, że ks. Henryk Drozd, proboszcz parafii św. Józefa w Siedlcach,
              był współorganizatorem festiwalu. Rzeczywiście - ksiądz proboszcz z całego serca
              zadbał o to, by w piątek, kiedy festiwal odbywał się w par. św. Józefa, niczego
              nam nie brakowało, jednak to raczej ks. Marka Chomiuka (jako asystenta KSMu)
              należy wymieniać, jeśli już mówi się o współorganizatorach.

- nieprawdą jest, że w sobotni dzień festiwalu rozpoczął się nabożeństwem
              eucharystycznym. Rozpoczął się Mszą świętą, czyli Eucharystią. Nabożeństwo
              Eucharystyczne to zupełnie co innego.

Żywimy nadzieję, że autor ww. materiału wyciągnie odpowiednie dla siebie
              wnioski, a czytelnicy Tygodnika Siedleckiego będą rzetelnie informowani o
              aktualnych wydarzeniach w naszym regionie.

Z poważaniem,

Jacek Garbaczewski
              rzecznik prasowy Hosanna Festival

Siedlce, 02.09.2005r.
              • Gość: hohoho Re: Hosanna Festival IP: *.sdl.vectranet.pl / 195.117.151.* 02.09.05, 15:22
                Hehe...i bardzo dobrze!Jak nie wiedzą to niech nie piszą!
                Zresztą Tygodnik w żadnym stopniu nie jest obiektywny i cokolwiek by się działo
                pod szyldem np.Summertime choćby był to największy gniot to i tak napiszą,że
                było wspaniale!? jak np.występ panów ze "Śpiewających Fortepianów".
                TS to gazetka pokroju szkolnej w której nie można napisać nic złego o
                nauczycielach.Dlatego wogole mnie nie dziwi,że słowa ewangeliczne i
                ewangelizacyjne wg TS to synonimy.
                • Gość: simply Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:37
                  No i redakcja TS pokazała "klasę" - przez ponad tydzień żadnej odpowiedzi na mój
                  e-mail, żadnego sprostowania w wydaniu papierowym, elektronicznym, etc. Szacunek
                  dla czytelnika WIELKI.

Oby tak dalej, droga redakcjo... Powodzenia!
                • Gość: ups Re: Hosanna Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 10:50
                  sprawa nie dotyczy całej redakcji tylko dziennikarza zajmującego sie sprawami
                  muzyki i kultury, to naprawdę słaby punkt tego tytułu
                  • Gość: Regon Re: Hosanna Festival IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:29
                    Gwoli ścisłości - autor artykułu "Dwanascie razy Hosanna" z nr.36 "Tygodnika
                    Siedleckiego" na co dzień NIE zajmuje się " sprawami muzyki i kultury". Jest
                    korespondentem lokalnym. Człwoeik najmocniej kojarzony z tym działem to całkiem
                    inna osoba. I inaczej się podpisuje.
                  • Gość: simply Re: Hosanna Festival IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:40
                    (pgl) czyli (chyba) Piotr Giczela wykazał się więc daleko idącą amatorszczyzną,
                    przerabiając jedynie informacje prasowe, przesyłane przed i w trakcie festiwalu
                    do mediów.

Ponadto, jeśli do redakcji wpływa oficjalny list od organizatora (elektroniczne
                    też mogą być oficjalne), to chyba należałoby sprawę podjąć i dać jakąkolwiek
                    odpowiedź.

W poprzednich latach TS pisał o festiwalu bardzo dobrze (!) dlatego jesteśmy
                    zdziwieni tym, co gazeta zaprezentowała w tym roku. Świadczyć to może tylko o
                    pełnej ignorancji wydarzenia, w którym przez trzy dni trwania imprezy wzięło
                    udział ok. 10 tysięcy osób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka