Dodaj do ulubionych

sklepy komputerowe w Wołomine

24.03.05, 09:29
chcialem podzielic sie wrazeniami z kupna 2 metrow kabla sieciowego (z
zalozeniem koncowek) w wołominskich sklepach komputerowych. Na poczatek
napisze, ze na gieldzie kosztowaloby to gora 3 zlote.

Ile kosztuje w naszym Wołominie? Otoz w Pol-Kompie na koscielnej (ten sklep na
parterze przy skrzyzowaniu Koscielna-Legionow) zarządano ode mnie... 12 zł ! I
widac bylo ze sprzedawca chcial po prostu zrobic klienta w konia, bo kazdy kto
nie zna cen zaplacilby tyle. Gdy sie zasmialem i spytalem za co? Musial
wymyslec ze biora po 3 zl za metr kabla (80 groszy na gieldzie), a zeby dobic
do 12 zl dodal ze po 3 zlote za koncowke, ktora kosztuje jakies 30gorszy. no
coz... byla to ostatnia moja wizyta w tamtym sklepie i wam tez sczerze odradzam.

Polecam natomiast sklep na legionow na przeciw Lidla, gdzie kupilem ten kabel
zrobiony i spawdzony dokladnie przy mnie za 5 zł Smile to juz o wiele
przystepniejsza cena. To chyba najtanszy sklep w naszym miescie.
Obserwuj wątek
    • piegowata Re: sklepy komputerowe w Wołomine 25.03.05, 07:00
      Wawero?
      Ja właśnie (jako nieświadoma blondie) padłam "ofiarą" tego sklepu, o którym mówisz :-/ i za trzymetrowy, obrobiony kabelek sieciowy zapłaciłam ho ho ile, i to 2 lata temu.
      No cóż, ale to se ne vrati...
      Fajnie, że zacząłeś taki wątek na forum. Może dzięki systemowi "un unemu, un unemu" przestrzeżemy się przed nieuczciwymi firmami, i to nie tylko w branży komputerowej.
      Pozdrawiam
      • aerde Re: sklepy komputerowe w Wołomine 25.03.05, 07:35
        piegowata napisała:

> Może dzięki systemowi "un unemu, un unemu" przestrzeżemy się przed
        > nieuczciwymi firmami, i to nie tylko w branży komputerowej.
        Albo wykończymy konkurencję (tudzież nielubianych znajomych) za pomocą
        bezpodstawych szkalowań... Ja tam podchodzę z dużą rezerwą do tego, co jest
        wypisywane w takich miejscach - gdzie wiele osób uważa, że są anonimowi i mogą
        pisać wszystko, co im ślina na jęzk przyniesie, nie ponosząc żadnych
        konsekwencji.
        • piegowata Re: sklepy komputerowe w Wołomine 25.03.05, 08:44
          Zależy to oczywiście od uczciwości forumowiczów. Ja staram się być rzetelna. Tak, jak Ty, z dużą rezerwą podchodzę do takich informacji, które w wielu wypadkach okazują się plotką. Ale solidnie argumentowane wypowiedzi pozwalają przynajmniej wzmóc czujność, by nie zostać oszukanym. Zwykle ufam tylko temu, o czym sama się przekonam. Ostrzeżenia na forum nie są dla mnie wyrocznią, ale impulsem do zachowania ostrożności. W przypadkach wysokości cen, łatwo jest sprawdzić, czy ktoś bezpodstawnie szkaluje firmę, wystarczy zajrzeć i spytać. Przecież nie jesteśmy dziećmi :)
          Więcej optymizmu, aerde :))
          Ciepło pozdrawiam (zawsze z zainteresowaniem śledzę Twoje posty)
          • aerde Re: sklepy komputerowe w Wołomine 25.03.05, 12:45
            Generalnie się zgadzam, ale... ;-)))

To nie jest kwestia optymizmu. Założenie, że wszyscy piszący są dorośli i
            odpowiedzialni jest chyba zbyt daleko idące. To forum nie jest zbyt aktywne,
            dlatego tego może tu nie widać, jak niewiele trzeba, by chowając się za rzekomą
            anonimowością, nawrzucać drugiej osobie, ośmieszyć, oskarżyć i Bóg wie co
            jeszcze. Ty podchodzisz może do takich postów z rezerwą, ale inni
            niekoniecznie. Post wysłany przez wawero na pierwszy rzut oka wygląda ok. Nie
            ma inwektyw, za to wiadomo, dlaczego jeden sklep jest lepszy od drugiego. Ale
            na samym końcu jest coś, co powoduje u mnie pewien dysonans. "To chyba
            najtanszy sklep w naszym miescie". Przypadek czy próba mniej lub bardziej
            zakamuflowanej reklamy? Wiem, pewnie się czepiam...

Kontynuujmy ten wątek, jest on na pewno przydatny (sam zresztą od czasu do
            czasu korzystam z takich form zdobywania informacji), ale może przydałaby się
            pewna kontrola tego, co byłoby tu pisane. Ja, na przykład, nie dopuszczałbym
            postów typu "ten jest be, a ten cacy", gdzie nie ma żadnego uzusadnienia. Ja
            też nie lubię pewnych miejsc, ale nie proponowałbym tam nie chodzić, bo ja nie
            lubię ;-)

Strasznie poważnie to wszystko zabrzmiało, więc może już skończę, zanim nie
            wyjdę na zgreda ;-))). A może już za późno? :-)
            • piegowata Re: sklepy komputerowe w Wołomine 25.03.05, 14:43
              "Nad wszystkim czuwaaa gospodarz domuuu...."
              A nad tym forum czuwa altu, i ma moc moderowania. Można więc mieć nadzieję, że wszelkie pomówienia, (a nie rzetelne opinie) będą dyskretnie i rozważnie usuwane.
              Liczę jednak na rozsądek tak piszących, jak i czytających. Może wiosna jest przyczyną mojego nagłego przypływu optymizmu?
              Pamiętasz aerde, taki wątek o pani sprzedawczyni z żabim okiem i czosnkowym oddechem? Myślę, że nikt rozsądny nie wziął sobie do serca tej jadowitej "krytyki" (cudzysłów zamierzony). A jeśli wziął, to znaczy, że można go omamić każdym bezsensownym i tandetnym argumentem. A na takich ludzi i tak i tak nie ma sposobu :)

> Strasznie poważnie to wszystko zabrzmiało, więc może już skończę, zanim nie
              > wyjdę na zgreda ;-))). A może już za późno? :-)

Przeciwnie! Twoja opinia jest świetną uwerturą dla tego wątku. Myślę, że będzie tonowała emocje i podnosiła poziom wypowiedzi innych :)
              Pozdrawiam
              • wawero Re: sklepy komputerowe w Wołomine 07.07.05, 10:45
                Wow! nie zagladalem na forum, a widze ze po moim temacie sie dyskusja zawiazala i to bardzo powazna. No to ja moze wtrace swoje 5 groszy, ze rzeczywiscie trzeba byc ostroznym z internetowymi opiniami, o czym nie raz przekonalem sie na allegro, gdzie konkurenja wyzera konkurencje.
                No coz... ostatnie zdanie rzeczywiscie jest haczykiem do zaczepienia sie, brzmi troche marketingowo i pewnie normalnie bym tego nie napisal. Ale wrocilem na prawde zbulwersowany z tej wycieczki po kabel i wiedzialem, ze jedyne co moge zwrobic to ostrzec przed tymi sklepami znajomych. Forum to tez duza grupka ludzi. A moze mialem nadzieje ze przeczyta to ktos z feralnego sklepu (no w koncu to komputerowcy) i sie w nim krew zagotuje jak wtedy we mnie :>
                ale to jedyna bron nas! konsumentow!
                • wawero Re: sklepy komputerowe w Wołomine 07.07.05, 10:47
                  A jak tu juz jestem, to poskarze sie na kwiaciarnie :) ale to juz moze w nowym poscie, zeby nbylo zauwazone.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka