Dodaj do ulubionych

GETIN - prawo poboru

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:14
Jestem laiczką jesli chodzi o sprawy giełdowe, ale mam pytanie czy mogłby
ktoś z lepszą wiedzą powiedzieć mi kiedy zostaną przyznane akcje w związku z
prawem poboru, mam konto w portalu www.doakcji.pl i czy stanie się to
automatycznie ?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: pianka Re: GETIN - prawo poboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 22:13
      Musisz kupic akcje nowej emisji , same napewno Ci sie nie zapisza.
      Takze zastanow sie , albo kupuj akcje NE albo sprzedaj PP, jak beda notowane.
      • Gość: oligo Re: GETIN - prawo poboru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 20:56
        prawa poboru zjawią sie same(dla niewtajemniczonych- to przenosnia) na twoim
        koncie makl.czy ktoś wie od kiedy można sprzedać prawa poboru i za ile?
        • Gość: bip Re: GETIN - prawo poboru IP: *.tvgawex.pl 28.05.05, 08:48
          No właśnie znalazły się na moim koncie. Co mogę teraz zrobić; kupić akcje nowej
          emisji i jak czy pominać tę pozycję"milczeniem"?
          • Gość: pol Re: GETIN - prawo poboru IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.05, 22:32
            własnie.Slyszalem, że bedzie mozna kupic akcje za 2,40 pod koniec czerwca, ale
            co z nimi bedzie później i czy rzeczywiście one będą tyle kosztowały i jak one
            sie maja do kursu które teraz obowiązuje czyli w okolicach 3,20??? Bedzie
            wdzięczny za wyjasnienia od jakis wytrawnych graczy....Dzieks z góry
            • Gość: wiedzacy Re: GETIN - prawo poboru IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 22:52
              Macie teraz PP. Są 3 możliwości:
              1. za kilka dni PP będzie można kupować i sprzedawać na giełdzie przez około 7
              dni, cena pewnie w przedziale 20-30 groszy, a więc możecie to sprzedać,
              2. w określonym przez Getin terminie (15-17.06. ale mogło się zmienić - trzeba
              się upewnić w Biurze Maklerskim), mając na rachunku PP, należy w Biurze zapisać
              się na akcje nowej emisji w stosunku 3 PP - 1 nowa akcja i wpłacić kasę w
              wysokości 2,40 zł x ilość zamawianych akcji; potem akcje zostaną dopisane do
              rachunku i bedzie je można sprzedać po cenie obowiązującej na giełdzie (może 3
              zł, może 5 zł, a może i 10 zł),
              3. można nic nie robić i olać posiadane PP i opisane wyżej możliwości, a
              następnie zgłosić swoją kandydaturę do tytułu "Debil Roku".

Ludzie - skoro macie pytania co do PP tzn., że macie rachunek w Biurze
              Maklerskim. Pracujący tam maklerzy są od tego żeby wam wszystko wyjaśnić, podać
              terminy i procedury. Nie należy się ich bać ani wstydzić - nie wiem, to dzwonię
              i pytam i już! Fajnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka