marcel64 10.04.06, 16:16 Pamietajcie omijajcie BPH z daleka od samego poczatku olewaja klienta! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcel64 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 11.04.06, 15:59 Podwyzszam, zeby bylo widoczne dla ostrzezenia innych Odpowiedz Link
tool10 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 11.04.06, 16:07 ale to obecnie nie tylko przypadłość BPH poprostu jest tak dużo klientów na kredyty hipoteczne, że musi się to odbić na jakości obsługi niestety...bankom, doradcom tak nie zależy bo i tak wyrobia plan z dużą nadwyżką...Generalnie jednak najgorzej jest z tym w takich bankach-molochach jak PKO, BPH bo niektórzy po kredyt to tylko tam gdzie mają konto i gdzie znają bank a wiadmo PKO czy BPH zna prawie każdy...Pozdr. Odpowiedz Link
ryar Re: Pamientajcie omijajcie BPH 11.04.06, 19:47 dzisiaj był news że się wycofują z walutowych więc ruch się trochę zmniejszy Odpowiedz Link
posen80 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 11.04.06, 16:09 Ja mam natomiast inne teraz zdanie na temat BPH. Miałem zawiłą sytuację ze zdolnością kredytową, inne zobowiązania kredytowe. No i muszę przyznać, że trafiłem do oddziału BPH, w którym potraktowano mnie profesjonalnie, szybko i bezproblemowo. Do marcel64: Widocznie składałeś wniosek w kiepskim oddziale! Odpowiedz Link
marcel64 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 12.04.06, 16:01 W bardzo kiepskim, ale w centrali powiedzieli- "ze sie czepiam". Ale na szczescie mam juz kredyt w PKO SA- 2 dni!!! i zeszli mi z marzy do poziomu konkurencji Odpowiedz Link
posen80 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 13.04.06, 08:21 Czyli masz odpowiedź, dlaczego Ciebie tak kiepsko traktowali - czepiałeś sie!!! Odpowiedz Link
marcel64 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 18.04.06, 12:09 Jesli ktos kto udziela kredytu nie wie jakie papiery mam doniesc to chyba przesada czy czepianie sie? Odpowiedz Link
arcusfreitag Re: Pamientajcie omijajcie BPH 18.04.06, 15:39 ja tam mam kredyt w bph i jestem zadowolony z nich i polecam Odpowiedz Link
posen80 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 18.04.06, 18:45 Ja nie mogę narzekać na BPH. Fakt, musiałem donosić dokumenty, ale moja sytuacja była wyjątkowa. Sam uważałem ją za bardzo zamotaną! Dziś podpisałem umowę. A w sierpniu odbiór mieszkania!!! Odpowiedz Link
nkabi Re: Pamientajcie omijajcie BPH 18.04.06, 20:39 Czy moze orientujecie sie czy koniecznie trzeba przyjac karte kredytowa od bph, gdy bierzemy tam kredyt? Odpowiedz Link
agass78 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 18.04.06, 22:37 Ja tez nie narzekam, super doradca,wszystko doklanie omowione i wytlumaczone i caly czas w kontakcie,mimo ze po wszytskim przechodzi sie juz do dzialu posprzedazowego.W banku przesympatyczni ludzie i w ogole ok. Bardzo dobre warunki i wszystko na czas. Co do karty,w celu skorzystania z promocji (marza 0,95%)trzeba ja wziasc,moze byc najzwyklejsza,nie trzeba brac calej kasy, wystarczy ze przez 12 miesiecy zaplacisz raz w miesiacu np za paliwo czy zakupy,potem splacasz i wszystko gra, a marza w ten sposob niska. Pomimo ze jestem przeciwnikiem kart wzielam nic nie zaszkodzi jak nie bedziesz szalec) Ja tez moge BPH polecic, a nie ukrywam ze biegalam po kliku bankach Pozdrawiam Odpowiedz Link
nkabi Re: Pamientajcie omijajcie BPH 19.04.06, 11:08 Ja mam dostać marże 1,25%, ale wkład własny mam poniżej 50 %. Przy jakich warunkach można uzyskać marże 0,95%??? Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewcik29 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 19.04.06, 15:20 Nie mam pojęcia, musisz negocjować... My wpłacamy z mężem 5 tys i bierzemy kredyt na 295 tys. Dostaliśmy marżę 1,25%+0,20% zwyżki bo ja jestem głównym kredytobiorcą i zmieniam pracę. Nową umowę mam wprawdzie na czas nieokreślony ale dopiero miesiąc... Pomimo tego promesę dostaliśmy I tak się cieszymy. Mam tylko pytanie, czy też narzucili Ci w bph ubezpieczenie na życie przez pierwszy rok kredytowania?? Coś mi się wydaje że to jest naciąganie.... Odpowiedz Link
agass78 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 19.04.06, 20:25 Nie musialam miec zadnej polisy na zycie,wklad wlasny refinansuje czyli biore na 293.000 na 100%, marza 0,95% + LIBOR 3M. Odpowiedz Link
robpro15 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 19.04.06, 20:45 Omijajcie ten bank z daleka. Jeszcze nie spotkałem się z takim lekceważeniem Klienta. Wszystko jest piękne do momentu złożenia wniosku. Czas oczekiwania maxymalnie 2 tygodnie, jak zapewnianiano. W rzeczywistości ponad miesiąc, z podpisaniem umowy 1.5 miesiąca, po telefonach, pismach i założeniu, że bank sam finansuje developera, czyli ma wszystkie jego dokumenty. Harmonogram spłaty który miał zostać przekazany w ciągu 14 dni od daty podpisania umowy jest przesyłany ponad miesiąc. Na telefony, pisma, maile bank nie reaguje. Pozdrawiam ten BANK ! Odpowiedz Link
wiola2375 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 26.04.06, 18:44 Witam!Ipodpisuje sie pod tym co napisał mój poprzednik jestem z Poznania i oni tutaj robią dokładnie to samo!!!!Zwlekają z podpisaniem umowy a moja 1 rata wpłaty za mieszkanie minęła 20 kwietnia.Ja już nie mam siły i nerwów a przecież już są naliczane odsetki od tej 1 raty,a i przy okazji jescze wyszły inne rzeczy ale nie chce mi sie już pisać.Najgorsze jest to że dzwonią ze spółdzielni i straszą że wymówią mi umowe,ale to nie moja wina ,że ten p......ny bank tak nas olewa. Odpowiedz Link
ewcik29 do agass78 19.04.06, 21:02 A mogę wiedzieć w jakim mieście bierzesz kredyt? Jaki masz wkład własny? Skąd taka mała marża banku w oprocentowaniu? Taka promocja jest chyba przy wkładzie własnym większym niż 50%. Ja mam znikomy wkład własny. A nie biorą czasami w bph libor 6m? Generalnie zgodzę się z Tobą, że oferta bph jest jedna z korzystniejszych. Część banków np. mbank, czy millenium kuszą niskim oprocentowaniem, ale jest ono dowolnie ustalane przez bank. Nie jest funkcją marży i libora. Pozdr. Ewa Odpowiedz Link
kriss_333 Re: do agass78 19.04.06, 21:46 millenium ma marze i libor, pewnie chodzilo Ci o Multibank i mbank Odpowiedz Link
ewcik29 Re: do agass78 19.04.06, 22:10 Chyba masz rację. I jeszcze Raiffeisen też tak ma z tego co pamiętam. Pozdr E Odpowiedz Link
agass78 Re: do agass78 19.04.06, 22:51 Kredyt i bank biore w W-wie,wklad wlasny mialam 5% (ale go refinansuje) czyli w biore na 100% wartosci nieruchomosci do tego kredyt wykonczeniowy w kwocie 50.000, wiec razem 293.000 Dostalam marze 0,95% + LIBOR 3M, do czasu wpisu do hipoteki podwyzszone o 0,9%, zamiast placenia comiesiecznego ubezpieczenia (w Millenium to byla kwota okolo 160 zl. Mysle ze to zalezy gdzie trafisz i do jakiego doradcy,a potem dzialu posprzedazowego.Ja trafilam ekstra,w umowie byl blad jak czytalam,wliczyli LIBOR 6M,zaraz powiedzialam i zmienili na 3m lacznie z decyzja,wszytsko super,obsluga super. Ja trafilam naprawde dobrze. Caly czas jestem w kontakcie z doradca + doradca posprzedazowym - nie mam problemow Jak chce napisz na priv podam Ci namiary jak jestes z W-wy Pozdrawiam Odpowiedz Link
ewcik29 Re: do agass78 20.04.06, 09:52 Niestety jestem z Krakowa No to faktycznie trafiłaś doskonale Masz warunki rewelacyjne!!! Serdecznie pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
rwasowski Re: do agass78 20.04.06, 21:59 Mam identyczne warunki jak Ty i tez sluze kontaktem do handlowca. Jedna rada - po kredyt w BPH nie udawajcie do oddzialu - tam oferta jest gorsza!!! o 0,3%, dostaniecie 1,25, a my z agass78 mamy 0,95 )) pozdr Odpowiedz Link
agass78 Re: do agass78 20.04.06, 22:05 A masz jakies problemy z bankiem?,bo ja nie,jestem zadowolona,wszystko mi tlumacza czasami jak dziecku z przedszkola,ale chyba wlasnie o to chodzi,zeby pytac i dostawac odpowiedzi. Ja trafilam dobrze,i widze ze wszyscy sa zainteresowani obsluga poczawszy od doradcy poczatkowego,po posprzedazowego az po pania od rachunkow i kart kredytowych. Tez sluze dobrym kontaktem do doradcy ale w W-wie Odpowiedz Link
apalgan Re: do agass78 09.05.06, 09:28 A mozesz podać kontakt do tego dobrego handlowca? W jakim oddziale / centrali pracuje.Ja jestem z Wawy i tez rozwazam wziecie kredytu u nich.Pozdrawiam Odpowiedz Link
adamus123 Re: do agass78 10.05.06, 22:26 Witam.z miłą chęcią polecam bardzo sympatyczną Panią z banku bph, u której ubiegałem się o kredyt.Szybko i solidnie.Szczerze polecam.Jeśli chodzi o marżę dostałem 0,98.Więcej info na maila. Odpowiedz Link
gocha755 Re: do agass78 09.05.06, 10:47 Witam> ja własnie chcę zamienić kredyt i przejśc do BPH. zaproponowano mi marzę 1,25 i powiedziano ze juz nie moge negocjować bo to i tak jest nisko. Mam prośbe mozesz mi podać namiary na ten bank gdzie dostałeś marzę na o,95. Z góry wielkie dzięki. Jestem z Warszawy Odpowiedz Link
agass78 Re: do agass78 09.05.06, 18:18 Moge Wam podac nie ma problemu, ale tylko mailowo, nie chce tutaj wymieniac nazwisk. Wszystkim odpisuje na maile Ale z tego co wiem, to marza 0,95% niestety juz nie funkcjonuje, to byla jakas promocja do konca marca, ale nie zaszkodzi zapytac Pozdr i czekam na kontakt na miala gazetowego Pozdr Odpowiedz Link
asia_mysia Re: Pamientajcie omijajcie BPH 20.04.06, 11:01 witam my tez z mezem mamy przykre doswiadczenie z bankiem bph staramy sie o kredyt na dokonczenie budowy chcelismy 86tysiecy złozylismy dokumety oczywisicie była potrzebna wycena czy te 86 tys starczy na dokonczenie budowy pani rzeczoznawca wyliczyła ze starczy koszt rzeczoznawcy 500zł wszystkie dokumety były no i decyzja ze nie dostaniemy kredytu bo te 86tys nie starczy nam na dokonczenie budowy no i z kredytem mozemy sie pozegnac i KTO NAM ZWRUCI TE PIENIADZE ZA RZECZOZNAWCE NIKT moze dla kogos to mało ale dla nas to duzo (dodam ze wkładu wlasnego mamy 70tysiecy w rachunkach to ruwnowartosc kredytu nie rozumie banku jestesmy zdenerwowani dzis maz jedzie do pko moze tam sie uda. Odpowiedz Link
robpro15 Re: Pamientajcie omijajcie BPH 20.04.06, 19:26 Właśnie zamiast harmonogramu dostałem wezwanie do zapłaty. Naliczają odsetki oraz koszty wysłania listu 6.5. Jutro jestem umowiony z dyrektorem oddziału w tej sprawie. Mam przygotowane pismo o odstąpieniu od Umowy z ich przyczyn. Jeszcze raz pozdrawiam ten BANK! Odpowiedz Link