Dodaj do ulubionych

Pięć mgnień Ligi Mistrzów

01.10.09, 09:33
Real zachwyca i gra z każdym meczem coraz lepiej?!?
Przecież oni z OM mogli przegrywać 0:2 do przewrotki Benzemy, tak to nie stworzyli nic... Słaby mecz, a wynik nieproporcjonalny po karnym z kapelusza dla Satelitarios.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pablo Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: 204.44.31.* 01.10.09, 09:47
      Dokładnie. Mnie tam Real nie zachwycił w LM niczym. Cristiano jest faktycznie groźny, ale mecz był remisowy do przerwy i gdyby nie "karny z kapelusza" to Marsylia by się nie posypała na 3:0. Jeżeli chcą zachwycać i wygrać LM to czeka ich jeszcze długa droga do zgrania, czego im z całego serca NIE życzę.
    • Gość: Lucio Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:25
      "Karny z kapelusza" ? Chłopie ,nie wiem czy ty grałeś kiedykolwiek w piłkę ale w cywilizowanym świecie za takie desperackie,bezmyślne wślizgi z zamiarem urwania nogi to się wyp..dala z boiska i kara dla Marsylii i dla Pana Bambo była adekawtna do przewinienia . Owszem ,trafił w piłkę ale na samym końcu. Wczoraj podobną opinie o tym zajściu wygłosiło dwóch gwiazdorów polskiego kopactwa trawiastego -Kowalczyk i Świerczewski ale im to się nie dziwie bo ich grać uczył między innymi pan Janusz W. a on uważał że jak się samemu kopać piłki nie umie to przynajmniej przeciwnika trzeba skopać.
    • johnnyjochym Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów 01.10.09, 10:58
      real zachwycil?! jakis zart!
    • break-thru Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów 01.10.09, 11:13
      Hehe Świerczewski to jest faktycznie ekspert od tego jak oceniać faule. :D

Ciekawe tak naprawdę co się stanie z Realem kiedy dostanie zadyszki, bo kiedyś dostanie.
    • Gość: aksolotl Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:46
      to uroczę w takie roztrzęsienie popadają nasi kibice Barcelony na każdą pozytywną opinię o grze Realu. Real może dostać zadyszki podobnie jak Barcelona. Się zobaczy. Jak na mój gust ta perezowa galaktyczność trochę śmierdzi supermarketem ale chłopaki grają momentami kapitalnie. Jeśli Pellegrini będzie to trzymał w garści, to Ronaldo (co by o nim nie mówić, to kapitalny piłkarz) z Kaką i Benzemą potrafią rozklepać każdą obronę (trzecią bramkę ktoś widział?). Inna rzecz, że obrona, też gra brazilianę (czyli, że nie gra). Olympique to nie są pierwsi lepsi kopacze, Niang w lidze strzela aż miło. Sprawdzi się na mocnych przeciwnikach. Barca z Interem zagrała kupę, ale nie musiała grać więcej. Oba kluby sprawdzą się w poważnych meczach i wtedy można będzie oceniać. Póki co oba kluby rozjeżdżają Primera Division aż przykro patrzeć.
    • Gość: faster Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.superkabel.de 01.10.09, 12:03
      Milan schodzi na psy i dobrze
      forumpilkarskie.pev.pl
    • Gość: Blind Faith Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 12:30
      Dobrze że Milan na psy schodzi ? Cieszysz się z tego że zmniejsza się ilość zespołów mogących wygrać Lige Mistrzów ? Rzeczywiście rywalizacja o puchar strasznie na tym zyska jak się będą tłukły tylko Real i Barca . Oj jakie to będzie ciekawe ! Jak 50 -rundowy pojedynek braci Kliczków.
    • siaba1984 Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów 01.10.09, 12:34
      Wg mnie 1 połowa była na remis Real nie zachwycił a OM miało okazje, ale..... druga połowa? Real trochę lepiej a OM stracił parę po czerwonej kartce, gdyby nie to daliby radę.........
    • Gość: gizmo Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:41
      Gdyby taka akcje jak przy trzeciej bramce Realu zrobila Barcelona to artykul nazywalby sie "5 boskich dotkniec pilki", "geniusze" itd. Pan Rafal Stec na swoim blogu przeprowadzilby dokladna analize piszac o geniuszu tego team'u.

A przypomne tylko, ze czerwona kartka to juz tylko dopelnienie porazki OM. Karny byl tylko formalnoscia, przypomne jeszcze raz: bylo juz 2:0 kiedy wylecial zawodnik OM.
      Wynik powinien byc wyzszy, ale Higuain jeszcze w swojej optymalnej formie nie jest.
      Ale po to jest system roszad, zeby zawodnicy z lawki byli wzmocnieniem, a nie oslabieniem. Pelegrini stosuje system roszad, zeby tej zadyszki nie bylo.

Pozdrawiam wszystkich zakochanych w Barcelonie;)
    • Gość: daro Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.10.09, 13:41
      Najbardziej rozwalają mnie komentarze ekspertów i kibiców, że karny był z kapelusza bo przecież trafił w piłkę.... i co z tego że trafił w piłkę?!! Przy okazji mu mało nogi nie urwał!!! Karny ewidentny i trzeba albo nigdy w życiu nie grać w piłkę, albo byc tępym bezmózgiem podatnym na opinie pseudokomentatorów, aby sądzić że było inaczej.
    • Gość: Igi Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 13:44
      żal z barcelony Manchester United i tak najlepszy nooby
    • Gość: Basinas Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 14:05
      Daro No własnie i jeszcze dodam że jakby taki wślizg jaki Diawara zrobił na Ronaldo wykonał na Messim to ci sami znawcy chcieliby pewnie murzyna co najmniej ukrzyżować .
    • plosiak Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów 01.10.09, 14:12
      @ gizmo

Chłopaczku, ogarnij się. W chwili otrzymania czerwonej kartki było 1:0. Druga bramka padła z karnego. Myśl przed napisaniem czegokolwiek.

Do przerwy OM była drużyną lepszą, szkoda że nie wykorzystała którejś z okazji. Real nie zachwycił, jedyny przebłysk gry na najwyższym poziomie to podania przy bramce nr 3. Ronaldo jest niesamowicie skuteczny, ale ciekawe jak długo jeszcze jeden piłkarz będzie trzymał ten zespół. Real broni się wynikami, ale nie stylem. Jednak na to przyjdzie czas, Barca gra w swoim zestawieniu od dawna, a Real to jednak nowa ekipa.
    • Gość: Pablo Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: 204.44.31.* 01.10.09, 14:14
      Bez przesady z tym Realem i Barcą. Są jeszcze Anglicy którzy jakoś w ostatnich latach skutecznie dochodzą do finału (czasem nawet wygrywając :) Szkoda jednak, że forma włoskich klubów spadła bo LM rządzą już tylko hiszpańskie i angielskie. Ale i to się pewnie za jakiś czas zmieni.
    • Gość: aksolotl Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 14:21
      => plosiak - rozumiem, że brak jednego gracza znacznie ułatwił strzelenie karnego, tak?:) Sądzisz, że Diawara praktykuje voodoo albo potrafi tak głośno powiedzieć: "bu!", że Kaka, ba, może nawet sam Messi mógłby nie strzelić?:)
    • break-thru Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów 01.10.09, 14:42
      @aksolotl "to uroczę w takie roztrzęsienie popadają nasi kibice Barcelony na każdą pozytywną opinię o grze Realu. Real może dostać zadyszki podobnie jak Barcelona. Się zobaczy."

--
      Proszę mi tu nie imputować kibicowania Barcy. Ameryki nie odkrywasz, tym, że każdy klub może dostać zadyszki. Ciekawi mnie Real i to, czy po takim euforycznym starcie, gdy przyjdzie kryzys ta drużyna będzie miała jakiś charakter by mimo to ciągnąć i LM i Primera.
    • blanco77 Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów 01.10.09, 14:59
      No tak, karnego dla Realu nie było... Czekam tylko, jak jakiś rzeźnik tak samo wejdzie w Messiego bądź innego karakana z Campo Nuevo. Zapewne wtedy kibice blaugrana znów wpadną amok, a Pep z wściekłości w pojedynkę załatwi włoską policję skarbową.
    • Gość: aksolotl Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 15:10
      => break-thru
      pierwsze zdanie zbiorczo obejmowało wszystkich święcie zbulwersowanych. czyli nie Ciebie, tym bardziej, że akurat tego jak real zareaguje na pierwszą stratę punktów też jestem ciekaw. to będzie sprawdzian czy ten zestaw piłkarzy działa jak drużyna
    • Gość: Gość Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.icpnet.pl 01.10.09, 15:11
      Jetem fanem GRY Barcy, ale fakt, że krytyka Realu po tym meczu to jakaś pomyłka. Fakt drugi to, że Real nie ma jeszcze stylu (nie mylić z indywidualnymi umiejętnościami ), ale widać, że pracuje nad jego stworzeniem. Innym tematem jest, że Barca tworzy swój styl z produkowanych, w dużej części, w jej "fabryce" podzespołów (messi, Xavi, Iniesta itd.), a Real "półprodukty" (Ronaldo, Kaka itd.) kupuje najlepsze ale od innych "producentów".
    • Gość: jotek Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.elpos.net 01.10.09, 15:48
      Uważam swojim skromnym zdaniem, że wślizg był ostry, ale czysty. Diawarra najpierw trafił w piłkę, a później podwinęła się tam noga żelusia. Piszecie, że mało mu nie urwał nogi... Ale zauważcie że to był ronaldo(gwiazda najlepiej znająca tajniki aktorstwa), skoro była to tak bolesna kontuzja to dlaczego nie zszedł odrazu z boiska, aż dziw że karnego nie strzelał. Nie pisze tego że jestem kibicem barcy, bo nie jestem. Mam ją głęboko w ..... Wolę the blues i nie mam pretensji do piłkarzy z angielskiej ligi za kontuzje essiena czy joy cola. Trudno uprawia się ten sport, bierze się kasiorę to trzeba się liczyc z ostrymi wejściami, co nie oznacza że popieram chamstwa jakiego dopuścił się witsel.
    • Gość: ble Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.icpnet.pl 01.10.09, 15:52
      Jotek nie chodzi o to czy popierasz chamstwo tylko o to czy faul był... A był z pewnością.
    • Gość: GARN Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: 80.54.21.* 01.10.09, 15:58
      Zachwyca FCB i tylko ona
    • Gość: Gałkiewicz Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 16:16
      Ale kiedy ja się wcale nie zachwycam ( jęczy ). nie mogę oglądać więcej jak dwóch akcji. Jak to mnie zachwyca, kiedy mnie nie zachwyca!?
    • Gość: oioioio Re: Pięć mgnień Ligi Mistrzów IP: *.gb.net.pl 01.10.09, 16:28
      zastanówcie się co wypisujecie ... czysty wslizg to taki, który nie trafi w nogi zawodnika.Jak piłkarz trafi najpierw w piłke, a pózniej w nogi to jest faul i tyle w tym temacie.Jakoś sam Diawarra nie protestował po tej kartce, wiedział, że trafił nogami w Ronaldo, ale może po prostu niektórzy muszą zaakceptować to, że urodzili się głupi i wiele jeszcze o świecie nie wiedzą, a tym bardziej o piłce nożnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka