Dodaj do ulubionych

Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagrodą

IP: *.anicasystem.com.pl 21.10.09, 09:08
Wy juz w tamtym sezonie fartem w 93 minucie pierwszym celnym strzalem wygraliscie mecz 1 na 100, wiec moze troche ciszej tam...
Obserwuj wątek
    • Gość: o. Belzebub Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagrodą IP: *.tktelekom.pl 21.10.09, 09:18
      Fartem jak fartem, ale przede wszystkim oszustwami sędziego. xavi płaczek. Typowy piłkarzyk barcelonki, jak nie idzie po ich myśli to płacze.
      • Gość: s Nie wiem skąd wnioskujesz, że płacze IP: *.ericsson.net 21.10.09, 09:30
        Naprawdę boli. Xavi przyznaje, że zagrali słabo pod bramką i stwierdza fakt. Nie
        wiem skąd wnioskujesz, że płacze. Jeśli mają przegrać jakiś mecz, to lepiej
        teraz niż w finale :-)
        • Gość: x Re: Nie wiem skąd wnioskujesz, że płacze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:00
          bo nie umie po męsku przyznać się do porażki, tylko jęczy że Kazań
          nie zasłużył. A otóż zasłużył i mało tego, wygrał.
          • slonx Re: Nie wiem skąd wnioskujesz, że płacze 21.10.09, 11:18
            Zespół, który przez 90 minut muruje bramkę, 2 razy zaledwie wychodząc na połowę
            rywala nie zasługuje na zwycięstwo. można chwalić za ambitną postawę, za walkę,
            odwagę... Ale bez jaj. Zasłużone zwycięstwo odnosi zespół, który dominuje,
            kontroluje przebieg spotkania. Wystarczy spojrzeć na statystyki (i na skróty) by
            zauważyć, że Kazań miał mnóstwo szczęścia. Xavi ma rację i tyle, ale taka już
            jest piłka.

Wisła przegrała z Levadią w meczu na wyjeździe, który wyglądał tak samo.
            Holandia została wyeliminowana przez Włochów na Euro 2000 po spotkaniu, w którym
            Włosi również konsekwentnie murowali bramkę. Holandia stworzyła sobie multum
            sytuacji, miała 2 karne, ale nic nie wpadło i odpadli po karnych...

Nie wmawiaj mi, że taki styl gry oznacza, że zasługuje się na zwycięstwo. Barca
            zagrała słabo, ale i tak lepiej na tle Rubina. pod bramką zabrakło zimnej krwi,
            o czym świadczą zmarnowane sytuacje, słupki i poprzeczki...

Co do zeszłego sezonu, to odwalcie się krytykanci Barcy. Zapomnieliście o
            pierwszym meczu na Camp Nou z Chelsea, gdzie sędzia nie podyktował ewidentnej
            jedenastki dla Barcy, oraz nie pokazał czerwonych kartoników Ballackowi i
            Alexowi? Zapomnieliście.
            Teraz sobie odpowiedzcie znawcy, jak by wyglądał ten mecz przy grającej w 9
            Chelsea i prowadzeniu 1:0...
            Skończyłoby się tym, że w rewanżu nie byłoby o czym wspominać.

Nie zachęcam do tępienia morderców futbolu, ale stawianie im pomników pod
            kłamliwymi hasłami w stylu "zasłużone zwycięstwo" to jeszcze większa żenada niż
            podziękowania Kręcinie za używane dresy...
            • Gość: JJ Re: Nie wiem skąd wnioskujesz, że płacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 12:07
              Kogo obchodzi to czy Rubin zasłużył czy nie. Ważne kto strzelił więcej bramek!
            • Gość: mjoodek Re: Nie wiem skąd wnioskujesz, że płacze IP: *.aster.pl 21.10.09, 12:21
              "Holandia stworzyła sobie multum
              sytuacji, miała 2 karne, ale nic nie wpadło i odpadli po karnych..."

jak jakaś drużyna marnuje 2 karne i przegrywa mecz grając 11stu na 10ciu, to NIE
              zasłużyła na zwycięstwo. po prostu.
              • slonx Re: Nie wiem skąd wnioskujesz, że płacze 21.10.09, 15:41
                czyli w twoim mniemaniu na zwycięstwo zasługuje każda drużyna, która je odniosła?

a jak jakaś drużyna cały mecz się broniła, pomagały słupki, poprzeczki, 40
                strzałów na bramkę, cały czas piłka na ich połowie...

oni dajmy na to wyjdą z kontrą w doliczonym czasie gry, strzelą załużmy gola ze
                spalonego, sędzia go uzna i wygrają. Zwycięstwo wtedy zasłużone?

Na zwycięstwo zasługuje drużyna, która gra ładniej, ciekawiej, stwarza sporo
                sytuacji i dąży konsekwentnie do jak najlepszego rezultatu. Na zwycięstwo
                zasługuje drużyna piłkarsko lepsza w danym spotkaniu.

Nieskuteczność to błędy indywidualne, stwarzane okazje to współpraca w zespole.
                Taka jest idea sportów zespołowych.
      • Gość: dan normalnościfan Re: Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:06
        Faktycznie beznadziejna słaba ta Barca! W zeszłym sezonie, nie dosyć, że mieli
        farta, to jeszcze sędzia im pomagał! W ogóle "płaczek" Xavi jest taki słaby...
        Tak!!! Odebrać im wszystkie zeszłoroczne puchary i skreślić piłkarzy Barcy z
        listy nominowanych do najlepszego piłkarza świata! W ogóle zlikwidować ten klub,
        który tylko na oszustwach sędziów buduję swoją potęgę! A styl jaki Barca
        prezentuje? Te nudne wymiany setek podań? Beznadzieja!

A na poważnie... Wczoraj Rubin zagrał naprawdę świetny mecz. Mieli 2 (dwie)
        sytuacje i 2 strzały na bramkę, więc popisali się stuprocentową skutecznością! A
        strzały FCB w słupki i poprzeczki niestety należy uznać za niecelne. Ale Barca
        nadal jest liderem grupy! Przypominam Wam to, wszystkim ślepo nienawidzącym
        Barcelony!

Pozdro! VeB
    • Gość: patri Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagrodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 09:44
      VIVA Blaugrana!!!!!
      • Gość: ke? Re: Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagro IP: 217.153.82.* 21.10.09, 10:12
        VIVA Polska!
    • Gość: Romek Re: Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagro IP: *.tktelekom.pl 21.10.09, 10:26
      Barca w tym roku trafia na Chelsea i znów nic nie zostanie z magii, chyba, że
      znów podziała magia sędziego. b2b nie będzie.
      • Gość: wislander Magia Wolfganga Starka?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:51
        Z pewnością zadziałała w pierwszym meczu, zwłascza w stosunku do M.
        Ballacka!
    • Gość: Juri gwiazdka się popłakała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 12:11
      jak ktoś ze Wschodu Europy w ogóle śmiał wygrać z Barceloną ? hahha
      brawo Rubin
    • Gość: Madridistas Xavi: Rosjanie wyjechali z niezasłużoną nagrodą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 15:12
      Fajnie a jak oni wyjehali z nagroda w meczy z chelsea przy pomocy
      sedziegoi fuksie to było dobrze.Banda lumpów z gaycwelony
    • Gość: chelsea_fan @slonx IP: *.xdsl.centertel.pl 21.10.09, 18:30
      na początku powiem ci że zasłużyłeś na dostanie słownika ortograficznego ->
      "załużmy" .brawa!

idąc według twojego toku rozumowania ,w meczu Chelsea - Barcelona na Stamford
      Bridge to Chelsea zasłużyła na wygraną - stwarzała sytuacje ,grała ładnie .ale
      cóż ,"wielka" Barcelona nie radziła sobie ,to pomógł im sędzia .no i
      awansowali do finału dzięki pierwszemu celnemu strzałowi na bramkę w 90+3
      minucie .to ci dopiero zasłużone zwycięstwo!

i nie gdybaj co by było na Camp Nou jakby Alex (niesłusznie) oraz Ballack
      (sprawa dyskusyjna) dostali czerwone kartki i Barcelona wykorzystałaby karnego
      ,bo gdyby babcia miała wąsy ,toby dziadkiem była...
      • slonx Re: @slonx 22.10.09, 00:49
        Koleś, ostatnie zdanie mówi wyraźnie, że pojęcia o piłce nie masz.

Alex - Henry - pusta bramka, faul Alexa (alex miał żółtą kartkę) równa się druga
        żółta a to daje nam czerwoną. Ballack - faul taktyczny, zawsze żółta kartka,
        miał jedną na koncie, czerowna kartka jak wyżej.
        Dyskutować mogą tylko zakompleksieni nie znający się na piłce fani Chelsea,
        którzy polubili ją po tym, jak dawno temu za Jose Mourinho przeszli właśnie
        Barcę po zupełnie niesłusznie uznanej bramce Terrego na 4:2...

W meczu Chelsea-Barcelona na stamford Bridge Chelsea murowała bramkę i
        wyprowadzała kontry, nawet, jak miała zawodnika więcej... To jest twoim zdaniem
        ładna gra? Komu ty kibicujesz poza Chelsea? Legii? Pomyśl co piszesz...
        Pomimo, że w tamtym meczu Chelsea stworzyła sobie parę sytuacji, w odróżnieniu
        od Barcy, to Chelsea nie zagrała absolutnie niczego wyjątkowego... A przecież
        prowadząc, grając z przewagą jednego zawodnika należy przeciwników dobić...
        zachowali się jak patałachy i choćby już z tego powodu nie zasłużyli na
        zwycięstwo. po prostu jeszcze bardziej zamurowali bramkę.
        Chwalony geniusz Hiddinka okazał się jednak niewystarczający. Gość zachował się
        jak uczniak. Taki zespół jak Barca zawsze może zdobyć się na jakieś
        nieprawdopodobne zagranie i doprowadzić do wyrównania. Durny Hiddink chyba o tym
        zapomniał, bo zmarnował szansę na to, aby dobić przeciwnika. zemściło się.
        W tamtym dwumeczu remis był sprawiedliwym wynikiem. Tylko fanatycy Chelsea
        oceniają tą potyczkę w kontekście spotkania na Stamford Bridge, a tak naprawdę
        jak już być konkretnym, to sędzia w Londynie po prostu naprawiał fatalne błędy
        swojego poprzednika na Camp Nou, gdzie potężnie skrzywdził Barcę.

a błąd ortograficzny przyznaję, popełniłem fatalny. i co z tego? Czy ma dla
        ciebie jakieś znaczenie, czy kandydat na prezydenta umie rosyjski, włoski i
        francuski, czy nie? Bo dla mnie żadnego. Od czegoś ma się przecież tłumaczy.

Ale tacy jak ty którym zawsze wciskano ciemnotę to łyka... dlatego teraz uważasz
        rzecz nieistotną za bardzo ważną. przecież błąd ortograficzny nie powoduje, że
        zawartość merytoryczna tekstu spada. Może ty tak myślisz, ale to dowodzi że...
        nie myślisz.
        wytknąłeś to tylko po to, żeby zrobić ze mnie debila. ale tylko debil równy
        tobie będzie oceniał zawartość tekstu na podstawie błędu ortograficznego...
        • Gość: chelsea_fan Re: @slonx IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.09, 17:48
          "i co z tego? Czy ma dla ciebie jakieś znaczenie, czy kandydat na prezydenta
          umie rosyjski, włoski i francuski, czy nie? Bo dla mnie żadnego. Od czegoś ma
          się przecież tłumaczy"

po kiego grzyba wspominasz mi o nieznajmości języków obcych? chyba rozmawiamy w
          języku polskim ,nie? a dla mnie ma znaczenie używanie poprawnej polszczyzny
          ,"koleś" .

dla twojej wiadomości nie kibicuje innemu zespołowi niż Chelsea ,a robie to od
          jakiegoś 2002 roku ."murowała bramkę" - dla ciebie murowanie bramki to
          niedopuszczanie przeciwników na obszar o granicy 40 metrów od własnej bramki
          ?przyznaje ,na Camp Nou Chelsea murowała bramkę ,ale widać Hiddink nie znalazł
          innego sposobu na powstrzymanie Barcelony niż skomasowana obrona .geniusz
          Hiddinka pokazał się w pełni ,to Drogba i Anelka nie wykorzystywali 100% sytuacji .

"Pomimo, że w tamtym meczu Chelsea stworzyła sobie parę sytuacji, w odróżnieniu
          od Barcy, to Chelsea nie zagrała absolutnie niczego wyjątkowego"

tak .Barcelona pokazała naprawdę świetny futbol ,wręcz magiczny .ale chyba na
          Camp Nou ,gdzie grali na swoim poziomie .uważasz za wyjątkowy futbol pierwszy
          celny strzał na bramkę w 90+4 minucie ?

"a tak naprawdę
          jak już być konkretnym, to sędzia w Londynie po prostu naprawiał fatalne błędy
          swojego poprzednika na Camp Nou, gdzie potężnie skrzywdził Barcę."

no ,jeżeli uważasz rekompensatę 1 karnego i 1 czerwonej kartki w postaci 4
          niepodyktowanych karnych ,to pomyśl ,bo coś tu jest nie tak .

i jeszcze jedno .pomyśl kto tu jest zakompleksiony .nie dałem ci żadnego powodu
          ,a ty wyzwałeś mnie od debila ,ciemnoty i sezonowca oraz obrażasz Hiddinka
          ,który osiągnął więcej niż ty osiągnąłbyś przez kilkaset lat .
          • slonx Re: @slonx 22.10.09, 19:51
            Dałeś powody do tego, abym cię tak nazwał. wnioskować można po fatalnym toku
            rozumowania, dalekim od logicznego.

4 NIEPODYKTOWANE KARNE? za nastrzelone ręski się nie gwiżdze rzutów karnych,
            więc należał się jeden za faul w polu karnym. 4 NIEPODYKTOWANE? Ty naprawdę masz
            kompleksy...

I napisałem, że Chelsea nie zagrała niczego wyjątkowego, ale też nie pisałem, że
            Barca dobrze grała. Ale ty wyznajesz zasadę "kto nie ze mną, ten przeciwko mnie".
            • Gość: chelsea_fan Re: @slonx IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.09, 20:28
              za to twoje rozumowanie jest naprawdę świetne .

"Pomimo, że w tamtym meczu Chelsea stworzyła sobie parę sytuacji, w odróżnieniu
              od Barcy"

z tej wypowiedzi wynika ,że to Barcelona grała świetny futbol .chyba nie wiesz co piszesz (albo nie chcesz się przyznać że tak napisałeś ,nie wiem ,nie wnikam).

karne .pierwszy - Alves urządza sobie zapasy z Malouda w polu karnym ,tuż za jego granicą (23 minuta).drugi - sytuacja Drogby ,gdy wychodził sam na sam z Valdesem ,widać wyraźnie że Abidal ciągnie Drogbe za koszulke ,a na koniec wsadza mu nogę pod jego nogi (26 minuta).trzeci - ręka Pique w polu karnym ,nie ważne czy nabita czy nie ,ręka to ręka ,nawet Pique sam przyznał że powinien być karny (81 minuta) .czwarty - ręka Eto'o w polu karnym po strzale Ballacka (90+5 minuta).
              z rękami w polu karnym sprawa jest prosta - trzyma się ściśle je przy ciele ,a nie wymachuje czy wyrzuca jak najdalej i najwyżej żeby zablokować strzał ,ta zasada jest stara jak świat .
              www.youtube.com/watch?v=SASM_NzheK0
              polecam ,obejrzyj ,posłuchaj komentarzy .

może i wyznaje taką zasadę(chociaż pierwszy raz słyszę żeby coś takiego wyznawał) ,ale przynajmniej nie obrażam każdego kto ma inne zdanie tłumacząc się przy tym fatalnym tokiem rozumowania przeciwnika w dyskusji .i jeszcze raz zastanów się kto tu ma kompleksy .
              • Gość: chelsea_fan *Re: @slonx ,błąd w cytacie IP: *.xdsl.centertel.pl 22.10.09, 20:30
                *błąd w cytacie :
                "w odróżnieniu
                od Barcy, to Chelsea nie zagrała absolutnie niczego wyjątkowego"
                • slonx *Re: @slonx ,błąd w cytacie 23.10.09, 00:18
                  śmiechu warte. Pomyśl o kontekście dwumeczu, a nie jednego spotkania głupku. nie
                  dopisywałem tego, bo myślałem, że to oczywiste.

Karne - sytuacja Alvesa - zgodzę się.
                  Abidal - chybaś oszalał, nikt nawet się o tej sytuacji nie zająknął, bo Drogba
                  to jeden z mistrzów symulek. Nikt tam nikogo nie ciągnął, a wybicie piłki
                  spomiędzy nóg to czyściutkie wejście.
                  Ręka Pique - mylisz się, bo to jest akurat bardzo ważne. Kiedy ręka zawodnika
                  znajduje się w naturalnej pozycji, to można w nią kopać ile razy się chce, nie
                  wolno przyznać za to karnego. Pique wtedy biegł. Miał wsadzić sobie ręce do
                  dupy, zamiast wymachiwać nimi? Ty jak sprintujesz to gdzie je trzymasz?
                  Ręka Eto'o - bezdyskusyjnie rozsądza sprawę. Po pierwsze, trafienie w bark to
                  nie ręka, po drugie, zawodnik się obracał i jednocześnie chował rękę...
                  ten ostatni przykład bezdyskusyjnie rozsądził sprawę. Jesteś idiotą, który nie
                  ma pojęcia o piłce nożnej, napieprza bzdetami, nie zadał sobie nawet chwili
                  trudu, żeby spojrzeć jak stoi w przepisach... Koleś, nie wysilaj się już, bo mi
                  żyłka pęknie. Z debilami nie dyskutuje, skończyłem.

P.S. Już sam fakt, że napisałeś o kartkach dla Alexa i Ballacka, których nie
                  przyznano, że są dyskusyjne i wątpliwe świadczy o tobie jak najgorzej. Pojęcia
                  nie masz i słuchasz co ci szpaku do głowy tłucze...
                  • Gość: chelsea_fan *Re: @slonx ,błąd w cytacie IP: *.xdsl.centertel.pl 23.10.09, 07:56
                    to nie myśl tyle ,bo to co nie jest napisane w takiej dyskusji ,tego nie ma .

sytuacja Drogby - chybaś oszalał "idioto" ,widać wyraźnie że Abidal go ciągnie
                    ,obejrzyj sobie powtórki .
                    a jeżeli trafienie w ramię uważasz za trafienie w bark ,to pomyśl ,kto tu jest
                    idiotą .a poza tym ,uważasz wystawienie ręki na całą jej długości jako chowanie
                    tejże ręki ?

wyglądasz mi na ignoranckiego pół-inteligenta ,który nie dość jest
                    prawdopodobnie kibicem Barcelony ,to jeszcze zaczyna obrażać ludzi gdy skończą
                    się mu argumenty .zastanów się kto tu jest debilem ,bo obrażanie przeciwnika w
                    dyskusji to taktyka 8 latków .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka