Gość: gość IP: 217.153.205.* 22.10.09, 15:41 A to Polska właśnie - BTW prezes Wojciechowski jawi się jako ostatni srawiedliwy. A reszta, reszta tkwi głeboko w PRL - u, mentalnie. smutne to i niestety prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bart Re: Poligon: Waiting for the sąd IP: *.lei3.cable.ntl.com 22.10.09, 20:40 Kasa misie kasa, jak mawial trener Janusz i mial calkowita racje. Dopoki canal plus dostaje kase za abonament a PZPN i kluby dostaja kase z kanalu to wszyscy beda starali sie to gowno obstawic kwiatkami (i ewentualnie wstawic jakis odswiezacz powietrza nie daleko) Odpowiedz Link Zgłoś
siadczyk Re: Poligon: Waiting for the sąd 22.10.09, 21:15 Bo to też jest tak, że to w końcu "nasze zespoły" i zbytnio wyżywać się na nich nie chcemy. Więc łatwo przyjmujemy to, że media zapominają o poważnych wadach. Z resztą mam wrażenie, że po ostatniej aferze włoskiej, gdzie zdegradowano pare klubów ( i to czołowych!! ) to media dość szybko przyjęły teksty "o lojalnych graczach, którzy zostali z ukochanym klubem w chwilach słabości". A przecież to było "zostanie w klubie, który dokonywał paskudnego gwałtu na idei sportu". Dodajmy, że cześć z tych klubów 2 dekady wczesniej bylo zdegradowanych za to samo. Co powinno troche wyostrzyć oceny. Prawda po prostu jest taka, że chcemy szybko zapomnieć - i nie wsmak nam przypominanie, w jakim bagnie tkwi piłka. Przecież kibic 1 ligowego klubu nie zacznie nagle kibicować jakiemuś klubowi z okręgówki - on chce znowu łazić na mecze swojego klubu wierząc w jego uczciwość, nie bacząc na to jak musi się okłamywać. Odpowiedz Link Zgłoś
furtianludwik Re: Poligon: Waiting for the sąd 23.10.09, 11:23 Oj a ja mam właśnie niebieski sweterek na sobie. :D Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.kalwa Re: Poligon: Waiting for the sąd 28.10.09, 14:38 => Bart Do Canalu+ mam największe pretensje - mieli (i nadal mają) największe możliwości nacisku i to skutecznego, a bawią się w jakieś pozorowane ćmoje-boje, okrągły stół, blablabla, a i to tylko wtedy, kiedy już naprawdę nie da się uciec przed tematem. A żeby im te kwiatki uschły! :-) => siadczyk Tak, chyba ma Pan rację: wszyscy chcemy szybko zapomnieć i jesteśmy gotowi wpierać całemu światu, że czarne jest białe, białe jest zielone, zielone są po 3 złote z hakiem, ale to nie nasza ręka. Najzabawniejsze jest to, że wszyscy i tak doskonale wiedzą, co, kto, kiedy, a czasem nawet za ile, więc nawet kategoria "wierząc w jego uczciwość" nie ma tu zastosowania. Ale czym innym jest udawanie i wmawianie sobie przy zachowaniu pozorów, a czym innym publiczny "gest Kozakiewicza" i demonstracja, że wszyscy nas mogą w pompkę, bo już nie ma degradacji. Znaczy, chyba, czym innym... => furtianludwik > Oj a ja mam właśnie niebieski sweterek na sobie. :D A, wydało się! :-) Odpowiedz Link Zgłoś