Gość: ktm rules IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.11.09, 15:01 Ciekawe czy jest chory czy to po prostu forma dopingu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dr.W Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.icpnet.pl 24.11.09, 15:04 Phi, w kolarstwie wszyscy sa astmatykami, zeby legalnie brac sterydy. Nie dajcie sie oglupic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erfg Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 15:15 ojoj... straszliwa choroba. z nóg zwala normalnie każdego tylko nie kolarzy piłkarzy pływaków... o rentę powinien wystąpić. Mój dziadek w wojnie z astmą przeszedł od lublina do Pragi i jeszcze kazali mu taszczyć skrzynie z amunicją na samochód. pamietam jak kiedys opowiadał ze mało nie umarł jak mu jakiś trep kazał załadować całą ciężarówkę skrzyniami z amunicją. A tu biedactwo siedzi na ławie, zarabia miliony i pokasłuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus no prosze IP: *.dynamic.mnet-online.de 24.11.09, 15:36 bedom mieli siem kogo leczyc te profesory ps chyba te bedom to zrozumiale i te ciagle odkrywane nowe songi falco tyz ale jest jedno ale on brytyjczyk i jeden pan moze sie wku wic i skonczych z profesorami od pozadania cudzej wlasnosci Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 taaajemnica, żeby się szprycować bezkarnie... 24.11.09, 20:36 kolarze powszechnie to stosowali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie wypełniono pol tym lepiej - dodał powiedział Anglika. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 00:10 trudna języka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto3 Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.chello.pl 24.11.09, 15:16 aby waszym dzieciom tez przykleila sie astma.. idioci.. zastanowcie sie co piszecie.. nie dziwota ze mamy takiego prezydenta.. majac tak ciemny i zlosliwy lud.. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_fujara Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 15:36 Gość portalu: otto3 napisał(a): > aby waszym dzieciom tez przykleila sie astma.. > > idioci.. zastanowcie sie co piszecie.. nie dziwota ze mamy takiego prezydenta.. > majac tak ciemny i zlosliwy lud.. Popieram!! Tylko kretyn może żartować z tej choroby. Matka udusiła się z powodu astmy na OIOM w szpitalu klinicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.chello.pl 24.11.09, 15:18 "- tym lepiej - dodał powiedział Anglika." autor mógłby przeczytać najpierw co napisał zamiast od razu wciskać "wyślij". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.merinet.pl 24.11.09, 15:09 Kurczę, to jest Plotek czy Sport.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najaremo ja też mam astme i jaram jointy IP: 195.42.249.* 24.11.09, 15:11 albo prosto z fifki i jakoś żyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: język polski Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 15:11 "(...)dodał powiedział Anglika." no litości proszę drogie pismaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.11.09, 15:12 jestem pełna podziwu,nawet przy tak forsownym wysiłku jakim jest piłka nożna -jak się chce- można pokonać słabości. Ciekawa jestem, na jakie choroby chorują nasi zawodnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mkkrawiec Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 15:21 Wow, piłka nożna i astma? Po tym co się dzieje z moją mamą-astmatyczką-gdy ma ataki to nie pomyślałbym, że można uprawiać z tą chorobą jakiś sport. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_fujara Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 15:38 mkkrawiec napisał: > Wow, piłka nożna i astma? Po tym co się dzieje z moją mamą- astmatyczką-gdy ma > ataki to nie pomyślałbym, że można uprawiać z tą chorobą jakiś sport. Astma ma wiele stadiów, jeżeli już są ataki, nie ma mowy o długotrwałym wysiłku fizycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cracovian Polscy pilkarze... IP: *.hsd1.ga.comcast.net 24.11.09, 15:46 ...czesto maja calkowity paraliz ponizej pasa i sa w ostatnim stadium slepoty. Nawet nie kryja tego specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s chyba Ci chodziło o sędziów... IP: 149.226.255.* 24.11.09, 16:04 z tą ślepotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo normalna rzecz IP: 193.109.212.* 24.11.09, 15:18 ja też uzywam oxis przed kazdym meczem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch Jasne, astma... 24.11.09, 17:50 Taki sam z niego astmatyk jak z 50% kolarzy machających zaświadczeniami o chorobie astmatycznej. I wdychają sobie do woli rozkurczowe leki na sterydach. Kto nie wdycha ten frajer, a ciemny lud i tak każdą głupotę kupi. "Wielka tajemnica" - nawet z wpadki zrobi się dobry PR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.limes.com.pl 24.11.09, 15:19 "dodał powiedział Anglika." jakże po Polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warmiak Astma IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.09, 15:19 Też mam tą przypadłość. Od dziecka jestem astmatykiem, mimo to jestem bardzo aktywny fizycznie. Dzięki uprawianiu sportu objawy astmy są znacznie łagodniejsze. Wszystkim siostrom i braciom astmatykom polecam codziennie godzinę ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Copperball Re: Astma IP: *.aster.pl 24.11.09, 18:21 jak znajdziesz jakieś ciekawsze hobby niż masturbacja to astma zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek1985 Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 15:26 nikt ze stanem astmatycznym nie zostałby dopuszczony do meczu. zdjęcie zostało zrobione w przerwie, dostał zadyszki to pomógł sobie lekiem rozkurczowym i znów oddychał pełną piersią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 24.11.09, 15:47 Kilku piłkarzy cierpi na astmę. Np. Paul Scholes. Wiadomo o tym od początku jego kariery. Jeśli odpowiednio zadbasz o zdrowie, to spokojnie możesz grać zawodowo. Widać, że niewiele wiesz o zawodowym sporcie i zdrowiu. Ale i tak pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat27 Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 15:06 Należy też dodać, że wśród kolarzy jest sporo "astmatyków", chociaż w ich wypadku chodzi o lepsza wydajność płuc, a nie leczenie choroby, ot taki legalny doping. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 15:57 niezła bzdura.. nawet na olimpiadach występują astmatycy sportowcy. Ale to ze Beckham sie nie przyznał ... cóż. Spanikował że nie dostanie paru tam milionów więcej. Teraz mógłby przynajmniej dać oficjalne oświadczenie byłby bohaterem dla paru milionów chorych dzieciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.09, 17:00 Tomaszek ma racje z astmą to sobie można spokojnie siedzieć w domku i spacerować -nawet kochać się ze swoim facetem do końca nie można .inna sprawa jak mocno ta astma poczyniła szkody na nasze płuca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzul Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.clienti.tiscali.it 24.11.09, 20:07 Tomaszku, nie mowie, ze nie masz racji ale dla pelnego obrazu sprawy kilka kwestii Ci wyjasnie. 1) Astma to choroba przewlekla a stan astmatyczny to jej wyjatkowo ciezki atak. 2) W wiekszosci przypadkow astma dobrze leczona ma lekki przebieg i nie wplywa ujemnie na wydolnosc. 3) Granica miedzy lekka astma a zwykla nadrekatywnoscia oskrzeli (ktora sama w sobie choroba nie jest) jest malo wyrazna wiec rozpoznanie mozna nagiac, zwlaszcza, ze sportowca mozna przeszkolic by "odpowiednio" wykonal decydujace badanie (spirometrie). Takie rozpoznanie pozwala legalnie brac leki rozszerzajace oskrzela, ktore moga nieco poprawiac wydolnosc nawet u zdrowej osoby (=doping). I nie chodzi tu o sterydy, raczej o beta-mimetyki. 4) nowoczesne leczenie astmy opiera sie w duzej mierze na regularnym stosowaniu lekow (glownie w inhalacji) o dlugim czasie dzialania aby zapobiec atakom (a nie tylko w razie ich wystapienia). Poza tym osoby z tzw. astma wysilkowa moga stosowac leki zapobiegawczo przed planowanym wysilkiem. Tak wiec to, ze na zdjeciu Beckham korzysta z inhalatora nie oznacza, ze ma atak astmy. Mam nadzieje, ze pomoglem poszerzyc horyzonty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milosz23 Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: 165.72.200.* 24.11.09, 15:31 - David zmaga się z astmą od dziecka, ale jak się okazało, nie miało to żadnego wpływu na jego wyniki. Nigdy nie uznał, że chce powiedzieć to publicznie. Jeśli jednak zainspiruje to innych cierpiących na astmę i pokaże im, że mogą osiągnąć coś takiego jak David - tym lepiej - dodał powiedział Anglika. "...dodał powiedział Anglika." - dodał powiedział???? Super! - dwa w jednym... Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta No i dajcie mu spokoj - ja tez to mam 24.11.09, 16:14 I co z tego? Wielu z tym zyje i prowadzi normalne zycie. Poza tym jest to sparwa bardzo prywatna wiec przestancie robic szmatlawca z Gazety. Zbyt czesto i chetnie dziennikarze probuja zagladac ludziom w spodnie. Troche etyki dziennikarskiej by sie niektorym przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro Re: No i dajcie mu spokoj - ja tez to mam IP: *.unreg.tvk.wroc.pl 24.11.09, 21:41 z gazety nie można już zrobić nic innego bo to był jest i będzie szmatławiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: 77.223.195.* 24.11.09, 16:28 Ja również jestem astmatyczką. Na zdjęciu widać, że David zażywa lek o nazwie Alvesco. To nie jest lek rozkurczowy, tylko kortykosteroid. Nie sluży do przerwania ataku duszności, tylko ma silne działanie przeciwzapalne.Większość asmatyków musi stale zażywać wziewne kortykosteroidy, nawet jak czują się dobrze i nie mają żadnych objawów astmy.Alvesco to jeden z najnowoczesniejszych tzw. pro-lek.w Polsce też dostępny i od niedawna refundowany. Jeżeli ma się łagodną postać astmy możma żyć bardzo aktywnie, objawy mogą być bardzo dobrze kontrolowane. W przypadku astmy umiarkowanej i ciężkiej nie jest już tak różowo.Czasami nie pomagają nawet najnowoczesniejsze leki.( znam to z autopsji).Pozdrawiam wszystkich asmatyków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: 212.59.248.* 24.11.09, 16:45 Dokładnie. To alvesco. Cudo wsrod lekow na astme. Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek1985 Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 19:41 Może masz racje, nie wiedziałem co to za lek, ponieważ takiego nie używam. Ja stosuje Seretide. Leków rozkurczowych nie stosuje, bo nie mam ataków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.chello.pl 24.11.09, 17:01 jest takim samym astmatykiem jak 90 procent biegaczy narciarskich swego czasu bodaj cala szwedzka kadra miala astme Odpowiedz Link Zgłoś
uzman Beckham kanciarz? 24.11.09, 17:19 To częsta praktyka w sporcie profesjonalnym, by udawać chorych na astmę. Wtedy ławtiej się można koksować lekarstwami na tę przypadłość. Tak się dziwnie składa, że większość maratończyków to oficjalnie astmatycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska język trudna język IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.09, 18:02 dodał powiedział Anglika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.aster.pl 24.11.09, 18:17 koncerny farmaceutyczne robią co mogą, żeby zrobić z astmy coś normalnego, bo wtedy ludzie nie szukają prawdziwej przyczyny choroby i grzecznie kupują lekarstwa. A wystarczy nie katować pnia mózgu masturbacją, żeby astma zniknęła. No i warto zjeść czasem wołowinę i ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.forum Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama 24.11.09, 18:17 I dzięki temu może legalnie brać doping, prawda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oldman Re: Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 08:49 Tak jak duża grupa zawodowych kolarzy to też "astmatycy". Lekiem na astme jest międzyinnymi salbutamol bedący na liście substancji zabronionych (czyli doping). Ale jak masz świstek o astmie to możesz go brać i nie ma problemu. Z dusznicą bolesną - da się żyć a nawet trenować (ja żyje i amatorsko sobie ćwiczę), a nawet aktywny tryb życia jest porządany, ale zastanawia mnie ten nagły wysyp astmatyków wśród ciężko trenujących zawodowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salt Lakeczyk Re: A co to za drużyna Salt Like? IP: *.slkc.qwest.net 24.11.09, 18:53 Najlepsza! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salt Lakeczyk Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.slkc.qwest.net 24.11.09, 18:52 Ja mieszkam w Salt Like! :D Go Real Salt Like! Ole, ole, ole, ole, Real Salt Like! Czy to naprawde nie mozna juz przeczytac tego co sie pisze przed publikacja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Red Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 19:45 "- tym lepiej - dodał powiedział Anglika" po jakiemu to ? znam troszkę polski i nie rozumiem za cholerę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kroto Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: 195.116.150.* 25.11.09, 07:19 "dodał powiedział Anglika" No brawo za to hasło... a wystarczy raz przeczytać co się pisze... sprzątaczka by lepiej napisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan X! Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 07:30 Ludzie, co z tego? Mój brat ma również astmę od dziecka i ma tak dobre wyniki w sporcie, że musielibyście go zobaczyć. W podstawówce było dobrze, a w gimnazjum dopiero się zaczęły rekordy szkolne i najlepsze wyniki. Teraz jest w liceum i zgadnijcie co się dzieje! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Piłka nożna. Tajemnica Davida Beckhama IP: 87.204.115.* 25.11.09, 10:57 "- dodał powiedział Anglika." Przepraszam kto to pisał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszon doping i tyle IP: *.chello.pl 25.11.09, 11:50 Astma dziwnym trafem to najpopularniejsza choroba wśród sportowców. Przypadek? Nie - legalne dojście do dopingu. Odpowiedz Link Zgłoś