Gość: vincent83 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.10, 00:01 Wisła skisła buahahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: typer Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.chello.pl 06.03.10, 02:30 Czasami myślę,że jest to przewidziane.Ciekawe czy ktoś śledzi piłkarzy czy nie mają dużych wygranych u bukmacherów?...Oni nawet nie mieli chęci zremisować.Będę się cieszył bardzo gdy im zabraknie tych punktów do zdobycia mistrzostwa,a Paweł przestanie być powoływany do reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 06.03.10, 04:06 "Miszczowie" bez honoru i ambicji.Je.bac nieudacznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
jankilroy ustawione mecze 06.03.10, 08:29 a kto wie czy w tej kolejce nie wyłożą się wszyscy. legia zremisuje z odrą - wymówka - bo tam jest kantoro i takie tam... a lech gra z cracovią, a wszyscy wiedzą, że cracovia pod wodzą trenera "ułóż na lewą i pierd...j na dawidka" prezentuje dobry futbol. Mistrzami wiosny (bo zawsze ktoś taki jest) zostanie korona, która wszystkie (ile ich mamy - 12?) mecze wygra 1-0. po tych aferach, po tych kiepskich meczach, i tym poziomie równającym w dół naszych piłkarzyków, ktoś się jeszcze tym pasjonuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic-ka Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.toya.net.pl 06.03.10, 06:26 Jestem skromnym obserwatorem tego co się dzieje w Wiśle Kraków i jest mi bardzo szkoda trenera Skorży. Uważam jednak, że złym duchem tego zespołu jest Paweł Brożek i jeżeli trener nie posadzi go na dłużej na ławce to tak będzie dalej.Przypominam sobie scenkę jak został powołany przez Leo Beenhakkera na zgrupowanie do Wronek /sierpień 2008/ i odrazu poczuł się kontuzjowany. Kiedy jego koledzy trenowali na boisku, on stał z boku z ironicznym uśmiechem. A co się stało tydzień temu w Bełchatowie? Podobna historia. znów kontuzja, błyskawicznie po meczu wyleczona. Trenerze ,tu nie pomogą karne pompki, tu trzeba twardej decyzji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: 62.148.70.* 06.03.10, 06:47 Piłkarze to lenie. Trener to dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
12.12a1 Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły 06.03.10, 08:23 Cupial powinien wszystkich z Wisly powywalac na zbita twarz a pozostawic jedynie sprzataczki i zatrudnic takiego trenera,który kopaczom wytlumaczy o co chodzi w tej grze.Zle juz bylo w tym klubie w okresie kiedy to nedzny Tottenham wyeliminowal z europejskich rozgrywek Wisle,a Skorza usprawiedliwial ich tlumaczac publicznie ze "przegralismy z bardzo mocnym zespolem".Potem juz bylo tylko zle bo okazalo sie,ze Wisla znowu trafiala na bardzo mocne zespoly np jakas Levatia,a teraz szkole jej dala bardzo mocna Arka.Dzialacze Wisly znalezli sobie bardzo dobry sposób na zycie za pieniadze fundatora Cupiala,a ten zachowuje sie tak jakby co tydzien wygrywal skumulowana sumke w lotto.Powinien najpierw oczyscic klub z nedzy,nieudaczników i pasozytów a potem zabrac sie za boiskowych dreptaczy bo jednak szkoda tego klubu,a mozliwosci jednak ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jankilroy Re: Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły 06.03.10, 08:36 dokładnie! każdy inwestor powinien tak zrobić. niestety widać polscy inwestorzy "bawiący" się w sport przychodzą tu z innymi celami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAR Re: Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.icpnet.pl 06.03.10, 08:39 A ja powiem jedno KOOOOOOOLEJORZ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
apbl Re: Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły 06.03.10, 08:42 po tak głębokiej analizie i trafnych wnioskach znać wieeeelkiego fachowca... daj sobie spokój i wróć do oklejania dachów papą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: 87.204.10.* 06.03.10, 13:18 12.12a1 napisał: > Powinien najpierw oczyscic klub z nedzy,nieudaczników i pasozytów a > potem zabrac sie za boiskowych dreptaczy Czyszczenie klubu z nędzy? Czyli powinien wrzucić co nieco kasy, a nie wszystko z transferów zabierać! Wisła jest ponoć niemożebnie u Cupiała zadłużona i wszystkie pieniądze jakie może mieć pochodzą z transferów! A tymczasem gwiazdki i gwiazdeczki chcą zarabiać i nie chcą się męczyć. Jak mieli skład gwarantujący wygrane i 5x większy budżet, to mogli się przespacerować po boisku. Teraz taki spacer to pewna przegrana. To co jest u polskiego "sportowca" najbardziej przerażające, to zdolność do grania przeciw trenerowi - ergo przeciw sobie. Bo granie przeciw trenerowi ma króciótkie nóżki. Na miesiąc działa, na lata topi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: 81.219.159.* 06.03.10, 10:25 Sytuacjqa Wisly jest niewesola tylko i wylacznie na wlasne zyczenie. Skorza ma tutaj 80 % winy. Po pierwsze nie ma tak zwanego"nosa" co do skladu. Przeciez zawodnicy nie zapomnieli jak sie kopie pilke i strzela bramki. Po drugie tych ktorych wystawil od 1 minuty nie zdali egzaminu, a on ich wymienil na jeszcze gorszych. Majac na lawce Moczynskiego czy Burlige wstawil Lobodzinskiego, ktoremu wychodzi 1 mecz na cala runde. Pewny jestem, ze Maczynski czy Burliga sama ambicja i umiejetnosciami pokonaliby Arke, a tak jest porazka i 3 punkty do tyly i 3 punkty brakuje do zdobycia Mistrzostwa. Ale dobrze ze to sie stalo, bo niektorzy pilkarze Wisly mysla ze juz wszystkie rozumy pozjadali i nikt im nie zaszkodzi. Skorza mowi, ze nic sie nie stalo, bo to poczatek rundy. Panie Skorza to nie poczatek rundy tylko bodajze czwarta kolejka rundy, czyli zostalo jeszcze tylko 11 kolejek. Czy po kazdej kolejce przegranej bedzie pan tak mowil.? Pa Cupial w koncu tego nie zr5ozumie i bedzie..... nie nie bede konczyl, bo pan doskonale wie co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: 93.159.128.* 06.03.10, 10:29 I tak Wisła na koniec sezonu będzie mistrzem , bo taką mamy ligę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwed TEn klub to zwierciadlo tzw Nowej Polski IP: *.tbcn.telia.com 06.03.10, 12:45 Kupoa szmalu i wielkie gowno Odpowiedz Link Zgłoś
der-rauber gratuluję Arce :) 06.03.10, 13:39 Gratulacje dla Arki, m.in. dzięki Wam Lech niebawem wyprzedzi Wisłę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż.Mamoń Alex Ferguson.... IP: *.nplay.net.pl 06.03.10, 14:20 ... może najlepszy trener na świecie przegrał z MU wiele meczów i stanowiska nie stracił. Jeśli Cupiał będzie zwalniał trenera po każdym przegranym meczu, to Wisełka daleko nie zajedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak nieoczekiwana zmiana miejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 14:56 Niestety,w niedzielę może się okazać,że skisłą szmatę przeskoczy c/w/e(L)ówa,czyli dla Lecha żadna radość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.adsl.wanadoo.nl 06.03.10, 14:56 takiej beznadziejnej kopaniny dawno nie ogladalem, jesli mistrzem ma byc ta zbieranina albo rownie kiepska legia to idzie sie poplakac. przeczytajcie wywiad z Koseckim linkowany na onecie, ma facet duzo racji, m.in o tym ze u nas panuje minimalizm, a liga jest ciepla posadka dla pseudo-gwiazdorkow co boja sie wyzwan i zmierzenia swoich umiejetnosic z europejskim poziomem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vega 009 Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.10, 15:59 Nie zna się problemów drużyny od środka - więc my kibice działamy i oceniamy troche po omacku trenera Skorże. Ja powiem tak wszystki drużyny grają fatalny futbol Wisła się do tego dostosowuje;/ jak ktos powiedział minimalizm i brak ambicji. Błedem Wisły jest mała ławka i świete krowy na boisku i dla mnie również takim jest Brożek albo nawet i Małecki który potrafi tylko na każdego wrzeszczeć na boisku jakby już był liderem Wisły. Pawłowi ja mam wrażenie się nie chce już od dawna. Pawełek dalej przyprawia o zawały. Sobol totalnie się gubi na bosiku po kontuzji / oczywiscie jego i Boguskiego nie winie/ nie grali długo w piłkę są cieniem samych siebie. Piotrek Brożek choć komentatorzy go chwalili jak dla mnie ostatnio prezentuje poziom przeciętny. Jirsak również. Brakuje lidera calkowicie! Ja tutaj widze wielka nadzieje w Ba jak wróci i wkoczy na ofensywnego pomocnika po tych 20 minutahc w Belchatowie stać go na wprowadzenie Wisły na dobry tor! Troszkę mieszam wątki ale piszę pdo wpływem emocji - Skorża najwiekszy bład popełnia nie wprowadzając młodych. Na Boga drużyna Kasperczaka to może był twór w którym żółtodziób przeszkadzał by w grze bo piłka chodziła jak po sznurku. Ale tutaj ?? Przecież Burliga Mączynski czy inni nie będa gorsi a swoja ambicja będa zapieprzać za przeproszeniem bardziej niż Brożek na pewno bardzij! Przecież danie szansy jednemu zawodnikowi od poczatku meczu nei wiaze sie nie wiem z jakim ryzykiem!! FAcet sie ogrywa zyskuje pewnosc siebie i czasmai w ciagu kilku meczów rundy wskakuje na wyższy poziom. Ostatnia sprawa ja mam jednak wrażenie że przygotowanie fizyczne pozostawia troche do życzenia obym się mylił. Nie chce tutaj formułować wniosków poczekam do nastepnego meczu. Najgorsze w meczu z Arka było to że nie było nadzieji na remis druzyna jej nie dawała snuła sie po boisku nie miłosiernie. Wisła jaka chce ogladac każdy kibic powinna po starcie bramki nacierać z pasja akcja za akcją neiustannie. I na koneic życze teenerowi aby nie bylo zawirowan aby miał spokój w pracy i aby zareagował zdecydowanie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Arki Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły IP: *.chello.pl 06.03.10, 16:46 Brawo Śledzie Brawo za odwagę,za chęć atakowania.Wprawdzie nie wszystko wychodziło wychodziło. ale na uznanie zasługuje walka, asekuracja i podwojone krycie. Brawa też dla Bartka Ławy.Zagrał dobry mecz, umiejętnie rozgrywał, podawał czy... wtedy,gdy trzeba było zwalniał grę. Brawa też dla trenera Pasieki.Pierwsze brawa w tym sezonie-za ustawienie drużyny i zrezygnowanie z tych cholernych "landar", "zawiesin" do przodu na "aferę". Miałem racje pisząc wcześniej, ze obrona Wisły gra co najwyzej przeciętnie,a Pawełek ma zawsze, ze 2 babole.Z nami też miał.Bodajże nawet 3-4. Ale.... Żeby jeszcze Trytko dysponował szybkością.To Wisła byłaby rozbita w puch. No i "Kowal żeby zawsze nadążał za atakiem przeciwnika, bo stwarza lukę w obronie. Witkowskiemu wybaczam te niemrawe wybicia, bo Nam wybronił mecz. A Wisła??? Dramat i wstyd. Jednemu Sobolewskiemu chciało się grać. Te wszystkie Brożki, Małeckie, Diazy,Kirmy i Jirsak( kto podjął decyzje o zakupie tego grajka,ale chociaż groźne miny struga przy stałych fragmentach gry-więc trefniś z niego)i inni napinacze-to dramat.Gliniane piłkarzyki na polską niemrawą ligę.Przyjęcie piłeczki-oczywiście pod stópką, nonszalancja-bo trzeba się rozejrzeć zagranie piętką-proszę bardzo-ale jak trzeba powalczyć,zryć trawę, zrzygać się zmęczenia-to już nie Oni.Nie dziw, ze Levadia baty baty spuszcza takim cieniasom-smutasom. Osobny rozdział to Głowacki- Boże,nic poza faulami,łokciami, "nakładkami",przecinaniem i brutalną, tępą grą. Nie dziwota, że nigdy nie zrobił kariery, że nie przeszedł do porządnego klubu. Brawo "Śledzie" na tle tej całej białej gwiazdy- gralismy twardo, po męsku.Bez finezji-ale z sercem, duchem i wola zwycięstwa. Oni tego nie mają i nie będą mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jankilroy Ekstraklasa. Niewesoła sytuacja Wisły 07.03.10, 02:38 po komentarzach widzę, że rywale się cieszą, ale czy jest z czego? prawdopodobnie to oni tym razem przyniosą wstyd w eliminacjach do pucharów. ponawiam pytanie czy jest w polskiej lidze czym się pasjonować? olać to zmagania naszych drużyn z niższej klasy są ciekawsze! grają tam nasi koledzy, sąsiedzi i inni, i widać u nich chęci do gry pasję i lepiej ich dopingować niż tych piłkarzyków co by z nimi przegrali gdyby tylko była możliwość takiej gry. pierwszoligowi piłkarze nic nie potrafią i taka jest prawda. jeśli się te pajace nie zgadzają z moją opinią niech to pokażą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Niewesoła sytuacja pseudodziałaczy Wisły IP: *.tktelekom.pl 07.03.10, 19:04 To oni doprowadzili do takiej sytuacji - brak wizji zespołu, nieudane transfery / najlepszy to sprzedaż rozwojowego zawodnika Ćwielonga do Śląska/ a właściwie to brak znaczących transferów, bo takie BaBy to tylko osłabienie zespołu. Doprowadziło to do braku rywalizacji - mamy teraz takich 11 Pawełków na boisku, wielkich cwaniaków ale w gębie. Pseudodziałacze chcieliby za grosze kupić bardzo dobrego zawodnika, ale tylko raz im się to udało /Marcelo/. I mają przekichane mistrzostwo Polski - Lech się autentycznie wzmocnił i nie odpuści ani na krok. Cupiał słuchał pseudodziałaczy i ma za swoje. Nie wywalił kasy i teraz tylko straci. Nie będzie mistrzostwa Polski więc bedzie wyprzedaż zespołu i to wszystko jest g... warte. Odpowiedz Link Zgłoś