12.12a1 Franciszek,to jest kara boska. 09.06.10, 06:44 A kara za to,ze uzyczyles swojego nazwiska Brunkowi w jego kumitecie,to jest "piersze primo"."Drugie primo" to jest to,ze niestety ale Lewandowski to nie Villa,Peszko nie Fabregas,Wojtkowiak nie Puyol,a Kuszczak nie Casillas.A "trzecie primo" to,ze nasi wizualnie nie róznili sie niczym od Hiszpanów,ale gra to juz lata swietlne.A poza tym gdzie tu godnosc u naszych? Jak dziennikarze pytali Hiszpanów,których pilkarzy polskich znaja to odpowiadali szczerze ze zadnego i bylo odplacic im tym samym,tez Franciszek powinien mówic,ze nie znamy zadnego pilkarza hiszpanskiego.A tak poza tym wszystko jest OK,ino wynik zbyt niski bo jakby byl to mecz o punkty to dwócyfrówka nie wyjeta.To,ze mysmy w eliminacjach zajeli "zaszczytne" drugie miejsce i nie zakwalifikowalismy sie do RPA to swiadczy tylko o tym,ze jednak Bóg ma nas w opiece,bo teraz mogloby byc i 15:0 i wszyscy szybko zapomna,ale w grupie na MS takie wyniki bylyby kicha jak nieszczescie i pamietana przez lata.Jeszcze mi sie nasuwa jedna mysl,zeby w Polsce te stadiony tak budowac,aby nam impreze zabrali bo za dwa lata nie wyksztalcimy pilkarzy.Aby o czymkolwiek za dwa lata mówic to juz dzisiaj nasi pikarze powinni skonczyc z gwiazdorzeniem i pilnie pobierac korepetycje(nawet po meczach ligowych) u trenerów ale nie naszych wyrobników,tylko trenerów,którzy uczyli rzemiosla takich Fabregasów,Villów i cala ta spólke. Odpowiedz Link Zgłoś
hel14 Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... 09.06.10, 06:52 Wstyd, hańba, brak godności ... i wcale nie chodzi mi głównie o wysoką przegraną! Te "radosne" zakończenie meczu i prośby gnojków o koszulki "gwiazdorów". A "gwiazdorzy" pokazali jak się traktuje gnojków- jeden w ogóle nie chciał się wymienić a drugi nie chciał koszulki gnojka (widocznie sam butów nie czyści). To w zasadzie mogłaby być sprawa tych gnojków ale ... oni reprezentowali Polskę! Odpowiedz Link Zgłoś
saper_vodiczka Zbieracze koszulek 09.06.10, 08:06 Też na to zwróciłem uwagę. Jak bardzo trzeba nie mieć jaj, żeby w takiej sytuacji prosić o koszulkę??? Przecież to powinno być wydarzenie do wymazania w pamięci, spuścić łeb i pomaszerować jak najszybciej ze wstydem do szatni. A potem zapie...ć na treningach do ostatniej kropli potu, żeby już nigdy więcej takiego upokorzenia nie doświadczyć. "- Tato, tato... co to jest, co to za koszulka? - A to jest synku koszulka takiego pana, który się nazywał Torres. On był świetny a ja byłem do dupy. I jak mnie i cały mój zespół wydymał w roku 2010 to go poprosiłem o koszulkę, żebym mógł mieć pamiątkę z tego wydarzenia... - Tato... ty jakiś pie...ięty jesteś?" Odpowiedz Link Zgłoś
ojca ...a oni na te koszulki cały mecz czekali :( 09.06.10, 08:34 Jak tak można traktować nasze orły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kelvin Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.chello.pl 09.06.10, 10:09 A dziwisz im się, też bym chciał koszulkę Torresa, czy Villi, a z drugiej strony po co im koszulka Sadloka, czy Wojtkowiaka. Mnie martwi inna sprawa, Hiszpania ma zbliżoną liczbę mieszkańców do nas, a poziom wyszkolenia zawodników jest przy naszym naprawdę kosmiczny. Róznica była w każdym elemencie gry (największa w technice) Jak taka Polska ma rywalizować z drużyną, która przerasta ją o lata świetlne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rentier Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.chello.pl 09.06.10, 11:07 Przecież nasi bohaterowie, borzyszcza tłumów, gwiazdy murawy, etc. pokazali jedynie poziom gry jakim nas "zachwycają' w lidze. Doskonały trener, doskonali zawodnicy, którzy są sowicie opłacani za....? No własnie, za co otrzymują tak wysokie wynagrodzenia? Dlaczego trenerzy lecą ze stanowisk gdy się ich przyczepiają? Dlaczego? Hiszpanie w sposób nad wyraz delikatny przeprowadzili rozgrzewkę z jakimś zbiorowiskiem "gwiazdek" z dalekiej prowincji Europy. Szkoda pieniędzy na Euro 2012. Będzie wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilka Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: 81.219.113.* 09.06.10, 07:07 Graliśmy jak amatorzy. Wynik mógł być wyższy. >>>Stwórz własną potęgę militarną w najlepszej strategicznej grze przeglądarkowej Desert Operations<<< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.10, 07:27 Naród chyli się ku upadkowi.W Smoleńsku elity polityczne na skutek bufonady małego człowieczka.W sporcie porażka z hiszpanami a Miro ma się dobrze.W Polsce wojsko USA broni nas przed zagładą.Rząd mówi iż klęski powodziowej niema. Czy to już zbliza się koniec Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trener Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:02 Gość portalu: dziadek napisał(a): > Naród chyli się ku upadkowi.W Smoleńsku elity polityczne na skutek bufonady > małego człowieczka.W sporcie porażka z hiszpanami a Miro ma się dobrze.W Polsce > wojsko USA broni nas przed zagładą.Rząd mówi iż klęski powodziowej niema. Czy > to już zbliza się koniec Polski. Tak to już koniec, idź się powieś. Do niczego w Polsce nie jesteś potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: 80.150.2.* 09.06.10, 07:23 polska druzyna ma klase c klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Sobiech po meczu. IP: *.mofnet.gov.pl 09.06.10, 07:29 Sobiech po meczu zamiast mieć w sobie sportową złość to z uśmieszkiem próbował wyrwać koszulkę od Fabregasa. Postawa godna reprezentanta Polski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Polska myśl trenerska IP: *.mir.gdynia.pl 09.06.10, 07:30 Pokłosie działań genialnego stratego ze Śląska - Piechniczka.. i jego przydu..asów w stylu Majewskiego... oraz całego Wydziały Szkolenia PZPN !!! Efekt wzięcia po 100 tys. PLN za 19 stron maszynopisu... Ojjj, ma nad czym pracować selekcjoner Smuda... A może Prezio Lato go wywali i z powrotem odda kadrę Steve-laptopowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezar85 Nawet kontener z wódká dla PZPN'u IP: *.bb.sky.com 09.06.10, 07:38 zaparkowany pod bramká nie pomógl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 07:46 i bardzo dobrze ze dostalismy takie lanie. nie ma przynajmniej upajania sie 0-0 albo minimalna przegrana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szrek Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:03 "Wstyd, hańba, obciach..." Sporo tego przewija się przez to forum po wczorajszej klęsce z Hiszpanią. Ale odpowiedzcie sobie kochani współkibice na co my tak naprawdę mogliśmy przed tym meczem liczyć? Matematyka nie kłamie więc tylko porównanie miejsc jakie w każdym możliwym rankingu zajmują Hiszpania (aktualny ME!) i Polska powinny temat zamykać. Poza tym sprawa równie, a może nawet bardziej istotna: Hiszpanie znajdują się w kulminacyjnym punkcie przygotowań (przeddzeń wyjazdu) na finał MŚ - tutrnieju, którego są jednym z faworytów. Polska ledwie na progu 2-letniego cyklu przygotowań do turnieju, którego faworytem nigdy nie będziemy, a szczęściem będzie wyjście z grupy... Zatem "z czym do ludu?". I o co to bicie piany???! Jeśli marzy nam się niezły występ biało-czerwonych na Euro2012 powinniśmy sobie życzyć jak najwięcej sparringów z rywalami takimi jak Hiszpania. I spróbujmy zrozumieć: powodem do lamentów i plucia w twarz Smudzie będą takie jak wczorajszy wyniki w ME2012 a nie w poprzedzających je meczach kontrolnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: df Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:32 > wczorajszej klęsce z Hiszpanią. Ale odpowiedzcie sobie kochani > współkibice na co my tak naprawdę mogliśmy przed tym meczem liczyć? no ja liczyłem że w studio nie zobaczę już engela a jak już to na to że nie będzie pier..ł farmazonów o tym jak to polacy grają coraz lepiej. przeliczyłem się. no ale to polska myśl trenerska. pytanie za 100 punktów. w jakim ustawieniu grała polska w korei przeciw portugalii? brawo - trzema napastnikami (krzyszałowicz, olisadeba, żuraw) - tak samo jak smuda z hiszpania a że pokolenie chłopców Wójta to nie dzisiejsze niemoty a Portugalia to nie hiszpania to i wynik był inny.. no o dwie brameczki. To ustawienie krytykowano później jako zbyt odważne i bezsensowne w sumie na tak dobrą technicznie druzynę której trudno odebrać piłkę. Magister Engel jak widac do dzis nie wyciagnał żadnych wniosków Tak właśnie funkcjonuje polska myśl szkoleniowa ale nie podziewalem się ze ulegnie jej trener który badź co badź trenował coś tam w niemczech. A co do tych koszulek to ja jestem za tym zeby zabrać im orzełki z klat i wstawic tam logo pzpn. Wspaniała wizytówka ich pracy i fachowosci. Wtedy te bajweranckie koszulki rzeczywiscie będą się nadawały do tego o czym mówicie - wycierania butów. Taka gra to po prostu wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 09:03 Gość portalu: 4 napisał(a): > i bardzo dobrze ze dostalismy takie lanie. nie ma przynajmniej upajania sie > 0-0 albo minimalna przegrana. No i co to da? Myślisz że teraz odbiją się od dna? Te czasy już bezpowrotnie minęły, dna sięgnęliśmy po porażce z Irlandią Północną, potem już było tylko gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur...... Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.jmdi.pl 09.06.10, 07:54 Jak ktoś kiedyś powiedział to nie piłkarze tylko kopacze, proponuje aby panowie zwani "piłkarzami" odłożyli korki na wieszak i dali sobie spokój z piłką nożną, ponieważ mi jako Polakowi przynoszą mi wstyd. I zamiast rząd dawać kasę na tych patałachów, przekserował by zasoby pieniężne na powodzian. Wstyd kopacze wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oki nic sie nie stalo IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 08:10 nic sie nie stało panowie nic sie nie stało następnym razem jak pojedziecie do Hiszpanii to tylko truskawki zrywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hr Uszaszowski A ja widze swiatelko w tunelu!... IP: *.VIC.netspace.net.au 09.06.10, 09:30 Nie, to tylko jakis kutas zapalil papierosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutnaprawda Polska myśl szkoleniowa IP: *.chello.pl 09.06.10, 08:04 Zagraliśmy tak jak F. Smuda powiedział. Nie jak Szwajcarzy tylko jak Polacy. Czyli tradycyjny chodzony. A jak się gra chodzonego przeciwko facetom, którzy do każdej piłki biegną z maksymalnym zaangażowaniem to takie są efekty. Przekonali się wreszcie co to jest gra przeciwko zawodowcom. Jaka przepaść ich dzieli. Każde przyjęcie piłki przez hiszpana to od razu ze zwodem, z jakims półobrotem, zastawieniem się że trudno odebrać piłkę. U nas przyjęcie na stojąco. więc zabierali im piłki jak dziedziom. No i biegali, biegali, biegali. A nasi truchtali, truchtali, truchtali. Trenerów reprezentacji było wielu, ale żaden nic nie zdziała. Póki będzie słaba liga póty będzie słaba reprezentacja. Tak jest wszędzie na świecie. A nasz najlepszy zespół zeszłego roku przegrał z Lewadią Talin. No to chyba wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 08:05 Hiszpanie grali nie fair. Nie pozwalali naszym pograć. Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxs Japonia? IP: 91.200.94.* 09.06.10, 08:06 Japonia nam tak nawtykala? :) chyba musze to zobaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 08:09 Brawo Smuda. Tak jak Tusk czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio nasi grali jak ostatnie łajzy, jakby piłka była IP: 195.66.116.* 09.06.10, 08:10 dla nich czymś zupełnie nowym,biegali po boisku jakby byli naćpani, to jest dramat!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati Polska myśl trenerska... IP: *.ip.ukrtel.net 09.06.10, 08:10 I wszystko w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakej I to jest prawdziwa tragedia narodowa IP: *.dclient.hispeed.ch 09.06.10, 08:17 A nie jakiś tam samolot prezydencki Odpowiedz Link Zgłoś
kewiz jestem optymistą na euro2012 09.06.10, 08:24 proszę Państwa, nie jest źle, kadra się "zgrywa", porażki się zdarzają i tyle, widzę natomiast światełko w tunelu na euro2012, mamy szansę powalczyć tym składem z najlepszymi - ale pod jednym warunkiem - UEFA musi pozwolić nam jako gospodarzowi, używania paralizatorów i gazu pieprzowego przez naszych piłkarzy - wtedy damy radę i może wyjdziemy z grupy - jeśli użyjemy broni ostrej to mamy szanse na podium. to tyle ironii - kadra Hiszpanii nie grała na pełnych obrotach i wbrew temu co mówili komentatorzy podczas meczu NIE DA SIĘ NAUCZYĆ NICZEGO DOSTAJĄC 1000 razy W PIERD..L nawet od najlepszych - trzeba po prostu nauczyć się grać w piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
ojca ja też 09.06.10, 08:36 Może u nas głupio będzie Hiszpanom odmówić wymiany koszulek ;), nasi wkońcu coś zdobędą. Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Hiszpanie grali na całego. Inaczej by nie wygrali 09.06.10, 12:04 tak wysoko. Przypominam, że przed nami wymordowali 3:2 z Arabią Saudyjską oraz z Koreańczykami 1:0. Z nami podeszli do sprawy poważnie bo mecz grupowy na MS mają za niecały tydzień. Nasi do sprawy podeszli niepoważnie wiedząc, że i tak przegrają. Chcieli przetestować wariant ofensywny bez zaangażowania (trudno o takie w meczu o pietruszkę). Nawet Hiszpanie nie wyszli na nas 3 napastnikami z przodu. Przy takim ustawieniu po prostu szarańcza boiskowa musi poruszać się szybciej niż przeciwnik. Hiszpanie tworzyli szybszą a przed wszystkim poukładaną choć pilnującej swojego tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaaaz Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:24 Ale na Wawel zasluza ! Jak kazdy inny cmok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drago Polska myśl trenerska IP: *.sgh.waw.pl 09.06.10, 08:33 Polska myśl trenerska, super wynik,a na Euro będzie jeszcze lepszy pokaz "fachowości i zawodostwa, profesjonalizmu" krajowych trenerów i grajków, którzy znaleźli się w kadrze przez układy i znajomości leśnucy dziadków z PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik i na koniec to żebranie o koszulki...ale wstyd IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
klosowski333 Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 08:45 Niestety nie moglem obejrzec tego meczu, ale dzis sprawdzilem wynik... i mnie nieco zatrwozyl. Kurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bej-80169 Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: *.chello.pl 09.06.10, 08:51 Gdyby Hiszpanie chcieli mogło być i 12:0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LoLek Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: 188.33.140.* 09.06.10, 08:56 Hiszpania pokazała nam tylko nasze miejsce w szeregu :) 6:0 z Polską to dla ICH drużyny narodowej minimum przed mundialem... Ja osobiście chciałbym, aby nasza reprezentacja częściej grała z bardzo mocnymi drużynami (nawet dostając baty), dzięki temu mielibyśmy z czasem ogranych zawodników... bo obecnie mecze z San Marino są dla naszych piłkarzy jedyną okazją do pokazania się z dobrej strony, ale i to chyba już niedługo ulegnie zmianie... Odpowiedz Link Zgłoś
kewiz Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 09:05 nie da się niczego nauczyć dostając wpier..l z najlepszymi - brak jest podstaw wyszkolenia i nie pomoże tu nawet 100 meczy z Brazylią i Hiszpanią Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Co za cioty! Po jaką cholerę organizować mecze 09.06.10, 08:59 towarzyskie z takimi drużynami! San Marino, Wyspy Owcze, jako wymagający przeciwnicy Cypr lub Albania, z takimi drużynami powinni grywać Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś