Dodaj do ulubionych

Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p...

• poster012 Na pewno Smuda przejdzie do historii polskiej piłk 09.06.10, 06:37
    • 12.12a1 Franciszek,to jest kara boska. 09.06.10, 06:44
      A kara za to,ze uzyczyles swojego nazwiska Brunkowi w jego kumitecie,to jest
      "piersze primo"."Drugie primo" to jest to,ze niestety ale Lewandowski to nie
      Villa,Peszko nie Fabregas,Wojtkowiak nie Puyol,a Kuszczak nie Casillas.A
      "trzecie primo" to,ze nasi wizualnie nie róznili sie niczym od Hiszpanów,ale
      gra to juz lata swietlne.A poza tym gdzie tu godnosc u naszych? Jak
      dziennikarze pytali Hiszpanów,których pilkarzy polskich znaja to odpowiadali
      szczerze ze zadnego i bylo odplacic im tym samym,tez Franciszek powinien
      mówic,ze nie znamy zadnego pilkarza hiszpanskiego.A tak poza tym wszystko jest
      OK,ino wynik zbyt niski bo jakby byl to mecz o punkty to dwócyfrówka nie
      wyjeta.To,ze mysmy w eliminacjach zajeli "zaszczytne" drugie miejsce i nie
      zakwalifikowalismy sie do RPA to swiadczy tylko o tym,ze jednak Bóg ma nas w
      opiece,bo teraz mogloby byc i 15:0 i wszyscy szybko zapomna,ale w grupie na MS
      takie wyniki bylyby kicha jak nieszczescie i pamietana przez lata.Jeszcze mi
      sie nasuwa jedna mysl,zeby w Polsce te stadiony tak budowac,aby nam impreze
      zabrali bo za dwa lata nie wyksztalcimy pilkarzy.Aby o czymkolwiek za dwa lata
      mówic to juz dzisiaj nasi pikarze powinni skonczyc z gwiazdorzeniem i pilnie
      pobierac korepetycje(nawet po meczach ligowych) u trenerów ale nie naszych
      wyrobników,tylko trenerów,którzy uczyli rzemiosla takich Fabregasów,Villów i
      cala ta spólke.
    • hel14 Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... 09.06.10, 06:52
      Wstyd, hańba, brak godności ... i wcale nie chodzi mi głównie o wysoką
      przegraną! Te "radosne" zakończenie meczu i prośby gnojków o koszulki
      "gwiazdorów". A "gwiazdorzy" pokazali jak się traktuje gnojków- jeden w
      ogóle nie chciał się wymienić a drugi nie chciał koszulki gnojka
      (widocznie sam butów nie czyści). To w zasadzie mogłaby być sprawa tych
      gnojków ale ... oni reprezentowali Polskę!
      • saper_vodiczka Zbieracze koszulek 09.06.10, 08:06
        Też na to zwróciłem uwagę. Jak bardzo trzeba nie mieć jaj, żeby w takiej sytuacji prosić o koszulkę??? Przecież to powinno być wydarzenie do wymazania w pamięci, spuścić łeb i pomaszerować jak najszybciej ze wstydem do szatni. A potem zapie...ć na treningach do ostatniej kropli potu, żeby już nigdy więcej takiego upokorzenia nie doświadczyć.

"- Tato, tato... co to jest, co to za koszulka?
        - A to jest synku koszulka takiego pana, który się nazywał Torres. On był świetny a ja byłem do dupy. I jak mnie i cały mój zespół wydymał w roku 2010 to go poprosiłem o koszulkę, żebym mógł mieć pamiątkę z tego wydarzenia...
        - Tato... ty jakiś pie...ięty jesteś?"
        • ojca ...a oni na te koszulki cały mecz czekali :( 09.06.10, 08:34

Jak tak można traktować nasze orły?
      • Gość: Kelvin Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.chello.pl 09.06.10, 10:09
        A dziwisz im się, też bym chciał koszulkę Torresa, czy Villi, a z drugiej strony
        po co im koszulka Sadloka, czy Wojtkowiaka. Mnie martwi inna sprawa, Hiszpania
        ma zbliżoną liczbę mieszkańców do nas, a poziom wyszkolenia zawodników jest przy
        naszym naprawdę kosmiczny. Róznica była w każdym elemencie gry (największa w
        technice) Jak taka Polska ma rywalizować z drużyną, która przerasta ją o lata
        świetlne...
      • Gość: rentier Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.chello.pl 09.06.10, 11:07
        Przecież nasi bohaterowie, borzyszcza tłumów, gwiazdy murawy, etc.
        pokazali jedynie poziom gry jakim nas "zachwycają' w lidze. Doskonały
        trener, doskonali zawodnicy, którzy są sowicie opłacani za....? No własnie, za co otrzymują tak wysokie wynagrodzenia? Dlaczego trenerzy
        lecą ze stanowisk gdy się ich przyczepiają? Dlaczego? Hiszpanie w
        sposób nad wyraz delikatny przeprowadzili rozgrzewkę z jakimś
        zbiorowiskiem "gwiazdek" z dalekiej prowincji Europy. Szkoda pieniędzy
        na Euro 2012. Będzie wstyd!
    • Gość: Pilka Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: 81.219.113.* 09.06.10, 07:07
      Graliśmy jak amatorzy. Wynik mógł być wyższy.

>>>Stwórz własną potęgę militarną w najlepszej strategicznej grze
      przeglądarkowej

Desert Operations<<<
      • Gość: dziadek Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.xdsl.centertel.pl 09.06.10, 07:27
        Naród chyli się ku upadkowi.W Smoleńsku elity polityczne na skutek bufonady
        małego człowieczka.W sporcie porażka z hiszpanami a Miro ma się dobrze.W Polsce
        wojsko USA broni nas przed zagładą.Rząd mówi iż klęski powodziowej niema. Czy
        to już zbliza się koniec Polski.
        • Gość: trener Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:02
          Gość portalu: dziadek napisał(a):

> Naród chyli się ku upadkowi.W Smoleńsku elity polityczne na skutek bufonady
          > małego człowieczka.W sporcie porażka z hiszpanami a Miro ma się dobrze.W Polsce
          > wojsko USA broni nas przed zagładą.Rząd mówi iż klęski powodziowej niema. Czy
          > to już zbliza się koniec Polski.

Tak to już koniec, idź się powieś. Do niczego w Polsce nie jesteś potrzebny.
    • Gość: robert Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: 80.150.2.* 09.06.10, 07:23
      polska druzyna ma klase c klasy.
    • Gość: 77 Sobiech po meczu. IP: *.mofnet.gov.pl 09.06.10, 07:29
      Sobiech po meczu zamiast mieć w sobie sportową złość to z
      uśmieszkiem próbował wyrwać koszulkę od Fabregasa. Postawa godna
      reprezentanta Polski...
    • Gość: gogo Polska myśl trenerska IP: *.mir.gdynia.pl 09.06.10, 07:30
      Pokłosie działań genialnego stratego ze Śląska - Piechniczka.. i
      jego przydu..asów w stylu Majewskiego... oraz całego Wydziały
      Szkolenia PZPN !!! Efekt wzięcia po 100 tys. PLN za 19 stron
      maszynopisu...
      Ojjj, ma nad czym pracować selekcjoner Smuda... A może Prezio Lato
      go wywali i z powrotem odda kadrę Steve-laptopowi?
    • Gość: cezar85 Nawet kontener z wódká dla PZPN'u IP: *.bb.sky.com 09.06.10, 07:38
      zaparkowany pod bramká nie pomógl
    • Gość: 4 Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 07:46
      i bardzo dobrze ze dostalismy takie lanie. nie ma przynajmniej upajania sie
      0-0 albo minimalna przegrana.
      • Gość: Szrek Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:03
        "Wstyd, hańba, obciach..." Sporo tego przewija się przez to forum po
        wczorajszej klęsce z Hiszpanią. Ale odpowiedzcie sobie kochani
        współkibice na co my tak naprawdę mogliśmy przed tym meczem liczyć?
        Matematyka nie kłamie więc tylko porównanie miejsc jakie w każdym
        możliwym rankingu zajmują Hiszpania (aktualny ME!) i Polska powinny
        temat zamykać. Poza tym sprawa równie, a może nawet bardziej
        istotna: Hiszpanie znajdują się w kulminacyjnym punkcie przygotowań
        (przeddzeń wyjazdu) na finał MŚ - tutrnieju, którego są jednym z
        faworytów. Polska ledwie na progu 2-letniego cyklu przygotowań do
        turnieju, którego faworytem nigdy nie będziemy, a szczęściem będzie
        wyjście z grupy... Zatem "z czym do ludu?". I o co to bicie
        piany???! Jeśli marzy nam się niezły występ biało-czerwonych na
        Euro2012 powinniśmy sobie życzyć jak najwięcej sparringów z rywalami
        takimi jak Hiszpania. I spróbujmy zrozumieć: powodem do lamentów i
        plucia w twarz Smudzie będą takie jak wczorajszy wyniki w ME2012 a
        nie w poprzedzających je meczach kontrolnych
        • Gość: df Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:32
          > wczorajszej klęsce z Hiszpanią. Ale odpowiedzcie sobie kochani
          > współkibice na co my tak naprawdę mogliśmy przed tym meczem liczyć?

no ja liczyłem że w studio nie zobaczę już engela a jak już to na to że nie
          będzie pier..ł farmazonów o tym jak to polacy grają coraz lepiej. przeliczyłem
          się. no ale to polska myśl trenerska.
          pytanie za 100 punktów. w jakim ustawieniu grała polska w korei przeciw portugalii?
          brawo - trzema napastnikami (krzyszałowicz, olisadeba, żuraw) - tak samo jak
          smuda z hiszpania a że pokolenie chłopców Wójta to nie dzisiejsze niemoty a
          Portugalia to nie hiszpania to i wynik był inny.. no o dwie brameczki. To
          ustawienie krytykowano później jako zbyt odważne i bezsensowne w sumie na tak
          dobrą technicznie druzynę której trudno odebrać piłkę. Magister Engel jak widac
          do dzis nie wyciagnał żadnych wniosków
          Tak właśnie funkcjonuje polska myśl szkoleniowa ale nie podziewalem się ze
          ulegnie jej trener który badź co badź trenował coś tam w niemczech.
          A co do tych koszulek to ja jestem za tym zeby zabrać im orzełki z klat i
          wstawic tam logo pzpn. Wspaniała wizytówka ich pracy i fachowosci. Wtedy te
          bajweranckie koszulki rzeczywiscie będą się nadawały do tego o czym mówicie -
          wycierania butów. Taka gra to po prostu wstyd
      • tornson Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 09:03
        Gość portalu: 4 napisał(a):

> i bardzo dobrze ze dostalismy takie lanie. nie ma przynajmniej upajania sie
        > 0-0 albo minimalna przegrana.
        No i co to da? Myślisz że teraz odbiją się od dna? Te czasy już bezpowrotnie
        minęły, dna sięgnęliśmy po porażce z Irlandią Północną, potem już było tylko gorzej.
    • Gość: wkur...... Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.jmdi.pl 09.06.10, 07:54
      Jak ktoś kiedyś powiedział to nie piłkarze tylko kopacze, proponuje
      aby panowie zwani "piłkarzami" odłożyli korki na wieszak i dali
      sobie spokój z piłką nożną, ponieważ mi jako Polakowi przynoszą mi
      wstyd. I zamiast rząd dawać kasę na tych patałachów, przekserował
      by zasoby pieniężne na powodzian.
      Wstyd kopacze wstyd
      • Gość: oki nic sie nie stalo IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 08:10
        nic sie nie stało panowie
        nic sie nie stało

następnym razem jak pojedziecie do Hiszpanii to tylko truskawki zrywać
        • Gość: hr Uszaszowski A ja widze swiatelko w tunelu!... IP: *.VIC.netspace.net.au 09.06.10, 09:30
          Nie, to tylko jakis kutas zapalil papierosa.
    • Gość: smutnaprawda Polska myśl szkoleniowa IP: *.chello.pl 09.06.10, 08:04
      Zagraliśmy tak jak F. Smuda powiedział. Nie jak Szwajcarzy tylko jak
      Polacy. Czyli tradycyjny chodzony. A jak się gra chodzonego
      przeciwko facetom, którzy do każdej piłki biegną z maksymalnym
      zaangażowaniem to takie są efekty. Przekonali się wreszcie co to
      jest gra przeciwko zawodowcom. Jaka przepaść ich dzieli. Każde
      przyjęcie piłki przez hiszpana to od razu ze zwodem, z jakims
      półobrotem, zastawieniem się że trudno odebrać piłkę. U nas
      przyjęcie na stojąco. więc zabierali im piłki jak dziedziom. No i
      biegali, biegali, biegali. A nasi truchtali, truchtali, truchtali.
      Trenerów reprezentacji było wielu, ale żaden nic nie zdziała. Póki
      będzie słaba liga póty będzie słaba reprezentacja. Tak jest wszędzie
      na świecie. A nasz najlepszy zespół zeszłego roku przegrał z Lewadią
      Talin. No to chyba wszystko jasne.
    • agnostic5 Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 08:05
      Hiszpanie grali nie fair. Nie pozwalali naszym pograć. Hehe
    • Gość: maxs Japonia? IP: 91.200.94.* 09.06.10, 08:06
      Japonia nam tak nawtykala? :) chyba musze to zobaczyc
    • Gość: kolo Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 08:09
      Brawo Smuda. Tak jak Tusk czyni cuda.
    • Gość: miecio nasi grali jak ostatnie łajzy, jakby piłka była IP: 195.66.116.* 09.06.10, 08:10
      dla nich czymś zupełnie nowym,biegali po boisku jakby byli naćpani, to jest
      dramat!!!!!!!!
    • Gość: Mati Polska myśl trenerska... IP: *.ip.ukrtel.net 09.06.10, 08:10
      I wszystko w tym temacie.
    • Gość: fakej I to jest prawdziwa tragedia narodowa IP: *.dclient.hispeed.ch 09.06.10, 08:17
      A nie jakiś tam samolot prezydencki
    • kewiz jestem optymistą na euro2012 09.06.10, 08:24
      proszę Państwa, nie jest źle, kadra się "zgrywa", porażki się zdarzają i tyle,
      widzę natomiast światełko w tunelu na euro2012, mamy szansę powalczyć tym
      składem z najlepszymi - ale pod jednym warunkiem - UEFA musi pozwolić nam jako
      gospodarzowi, używania paralizatorów i gazu pieprzowego przez naszych piłkarzy
      - wtedy damy radę i może wyjdziemy z grupy - jeśli użyjemy broni ostrej to
      mamy szanse na podium.
      to tyle ironii - kadra Hiszpanii nie grała na pełnych obrotach i wbrew temu co
      mówili komentatorzy podczas meczu NIE DA SIĘ NAUCZYĆ NICZEGO DOSTAJĄC 1000
      razy W PIERD..L nawet od najlepszych - trzeba po prostu nauczyć się grać w piłkę
      • ojca ja też 09.06.10, 08:36

Może u nas głupio będzie Hiszpanom odmówić wymiany koszulek ;), nasi wkońcu coś
        zdobędą.
      • papa_s Hiszpanie grali na całego. Inaczej by nie wygrali 09.06.10, 12:04
        tak wysoko. Przypominam, że przed nami wymordowali 3:2 z Arabią Saudyjską oraz z Koreańczykami 1:0. Z nami podeszli do sprawy poważnie bo mecz grupowy na MS mają za niecały tydzień. Nasi do sprawy podeszli niepoważnie wiedząc, że i tak przegrają. Chcieli przetestować wariant ofensywny bez zaangażowania (trudno o takie w meczu o pietruszkę). Nawet Hiszpanie nie wyszli na nas 3 napastnikami z przodu. Przy takim ustawieniu po prostu szarańcza boiskowa musi poruszać się szybciej niż przeciwnik. Hiszpanie tworzyli szybszą a przed wszystkim poukładaną choć pilnującej swojego tyłka.
    • Gość: qaaaz Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 08:24
      Ale na Wawel zasluza ! Jak kazdy inny cmok...
    • Gość: Drago Polska myśl trenerska IP: *.sgh.waw.pl 09.06.10, 08:33
      Polska myśl trenerska, super wynik,a na Euro będzie jeszcze lepszy
      pokaz "fachowości i zawodostwa, profesjonalizmu" krajowych trenerów
      i grajków, którzy znaleźli się w kadrze przez układy i znajomości
      leśnucy dziadków z PZPN.
    • Gość: dominik i na koniec to żebranie o koszulki...ale wstyd IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.10, 08:37
    • klosowski333 Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 08:45
      Niestety nie moglem obejrzec tego meczu, ale dzis sprawdzilem wynik... i mnie
      nieco zatrwozyl. Kurcze.
    • Gość: bej-80169 Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną p... IP: *.chello.pl 09.06.10, 08:51
      Gdyby Hiszpanie chcieli mogło być i 12:0.
    • Gość: LoLek Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną IP: 188.33.140.* 09.06.10, 08:56
      Hiszpania pokazała nam tylko nasze miejsce w szeregu :) 6:0 z Polską to dla ICH
      drużyny narodowej minimum przed mundialem... Ja osobiście chciałbym, aby nasza
      reprezentacja częściej grała z bardzo mocnymi drużynami (nawet dostając baty),
      dzięki temu mielibyśmy z czasem ogranych zawodników... bo obecnie mecze z San
      Marino są dla naszych piłkarzy jedyną okazją do pokazania się z dobrej strony,
      ale i to chyba już niedługo ulegnie zmianie...
      • kewiz Re: Reprezentacja. Klęska z Hiszpanią historyczną 09.06.10, 09:05
        nie da się niczego nauczyć dostając wpier..l z najlepszymi - brak jest podstaw
        wyszkolenia i nie pomoże tu nawet 100 meczy z Brazylią i Hiszpanią
    • tornson Co za cioty! Po jaką cholerę organizować mecze 09.06.10, 08:59
      towarzyskie z takimi drużynami! San Marino, Wyspy Owcze, jako wymagający
      przeciwnicy Cypr lub Albania, z takimi drużynami powinni grywać Polacy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka