czarnooki-kot 09.06.10, 20:27 ma Pan rację, wierzę w Pana i kadrę :) pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lol Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 20:33 ja rowniez wierze smuda czyni cuda zobaczycie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 21:09 Jednym z cudów Smudy było to, że przegraliśmy tylko jednocyfrowo. Ciekawe jakie psy byłyby wieszane za to na Leo? No ale Leo zaradziłby wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax Smuda: Mam jeszcze więcej zapałek! IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 21:21 Zapał (ki) PLUS Smuda RÓWNA SIĘ ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt-z Co ma się równać? IP: *.fbx.proxad.net 09.06.10, 22:11 ni przypiął ni przyłatał - pożar niekontrolowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polska gała Smuda, za Leo to ty możesz buty nosić, ćwoku. IP: 193.238.180.* 09.06.10, 22:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskie ćwoki Ćwoki "działacze' i ćwoki "trenerzy".Ćwoctwo to IP: 193.238.180.* 09.06.10, 22:37 podstawowy problem polskiej piłki. Ćwoki rządzą od samego dołu, panuje naturalny dobór ćwoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzpn fan HAHA - PZPN wlasnie splunal wam w twarz a wy co ? IP: *.zone3.bethere.co.uk 10.06.10, 00:37 Ze to jak wyglada futbol w Polsce bylo rezultatem pracy jednego trenera ? Toz to qrwa KPINA !!! Albo sie jest dobrym wyszkolonym zawodnikiem i potrafi sie grac w pilke albo jest sie kopaczem - produktem siermieznej i cwaniackiej polityki PZPNu. Nie bylem fanem Leo i calej doopowlzczej atmosfery wokol niego. Ale facet przynajmniej otwarcie wytykal zacofanie calego systemu szkolenia w Polsce. Pamietam dokladnie jego slowa ze nie da sie wytrenowac zawodnikow na skale swiatowa gdy nie ma sie przynajmniej rownej murawy na boisku. Poki co PZPN tkwi w PRLu. Slowa Smudy to kwintesencja obludy, zacietrzewienia i kpiny - Urban by sie nie powstydzil takiego wystapienia. I tylko zaluje ze Tusk ugial sie i nie zamknal tego dziadostwa nawet za cene czasowego wykluczenia repry. Przynajmniej zaoszczedzilbysmy sobie kupy nerwow i wstydu. Kolejne rozdanie w pilkarskim pokerze trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG Re: HAHA - PZPN wlasnie splunal wam w twarz a wy IP: 188.33.183.* 10.06.10, 10:22 Otóż to. Smuda cudownym lekiem na miernotę polskiego futbolu. Dobry żart.Nie lubię go. Nie dlatego, że jest złym trenerem. Nie lubię go dlatego że swoim nazwiskiem firmuje to dziadostwo jakim jest polska pilka kopana. Nie lubię go dlatego ze przyjmujac reprezentacje zniszczyl ruch,ktory jako jedyny mial szanse rozgonic ta cala bande nieudacznikow z PZPNu. Bo tu jest caly problem.Domu nie buduje sie od dachu a pilkarstwa w danym kraju od reprezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Smuda, za Leo to ty możesz buty nosić, ćwoku. IP: *.dyn.optonline.net 10.06.10, 01:22 Pieprzy strasznie ten nasz trener.Jakie on ma doswiadczenie (szczegolnie przed rozpoczciem pracy w Polsce)?,bo prawde powiedziawszy jego kariera przypomina mi troche Nikodema Dyzme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że... IP: *.acn.waw.pl 09.06.10, 21:43 Trzeba nie mieć zupełnie honoru, żeby po takim czymś szukać winy wszędzie, tylko nie w sobie. Jak długo jeszcze będzie pan, panie Smuda, zwalać wszystko na poprzednika? Aż się niedobrze robi jak się czyta o tej spalonej ziemi, o wykańczającym meczu z Serbami - jaka to niesprawiedliwość - nasi tacy biedni, wykończeni, a Hiszpanie takie świeżynki. Jawna dyskryminacja. Gdybyśmy nie byli tacy zmeczeni po tamtym meczu, to pewnie byśmy przegrali tylko 0:5, a nie 0:6. Co za niefart. Spisek normalnie. A najgorsze jest jedno. Jak pan chce być dobrym trenerem, jeśli pan na wstępie mówi piłkarzom i kibicom "nigdy nie będziemy grali tak jak Hiszpanie"? Jak pan chce osiągnąć jakikolwiek efekt, zmobilizować piłkarzy, osiągnąć coś w sporcie, jak pan z góry zakłada, że zbyt wiele to pan nie osiągnie? Precz z takimi trenerami. Ja już nie chcę oglądać pańskich piłkarzy. I tak nie zagrają nigdy tak jak Hiszpania. Przekonał mnie pan. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że 09.06.10, 22:01 Zgadzam się i dodam, że rozbawił mnie tekstem o dobrej taktyce, która się 'sprawdziła' w poprzednich meczach. Wczoraj w ogóle nie było krycia, Hiszpanie na naszych skrzydłach robili co chcieli, a nasi defensorzy nawet się do nich nie ruszali. O podwajaniu krycia nie wspomnę, bo Hiszpanie podwajali nawet pod naszym polem karnym prowadząc już czterema bodaj bramkami. I oczywiście wiecznie winny Benhaker. Zgadzam się tylko z jednym - Smuda źle by postąpił, gdyby bazował na piłkarzach z poprzedniej kadry, którzy za dwa lata będą jedną nogą na emeryturze. Szkoda tylko, że PZPN po raz kolejny wybrał na selekcjonera polskiego patałacha, który w naszej podwórkowej 'ekstra'klasie jest w stanie coś zrobić, ale nie ma pojęcia o nowoczesnym futbolu i nie czyta gry. Powinni byli już po Engelu zrobić ściepę i zatrudnić profesjonalistę, zamiast urządzać konferencje w Sheratonach. PS. Smuda ubierając się w ten śmieszny dresik (zamiast kulturalnie w gajer jak del Bosque) chciał chyba zrobić wrażenie, że jest drugim Górskim ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że IP: *.acn.waw.pl 09.06.10, 22:42 Nie, on chciał sprawić wrażenie, że jest byłym trenerem Hiszpanii. Luis Aragones na Mistrzostwach Europy (które Hiszpania zresztą wygrała), na meczach pokazywał się na sportowo. Smuda uznał, że tak się ubierają trenerzy czołowych drużyn. A co do tej spalonej ziemi i zwalania na poprzedników. Niechby Smuda dostał do trenowania super drużynę - Hiszpanię, Włochy czy Niemców. Albo nawet i Holandię. Zaraz by tę drużynę spieprzył :) Ciekawe tylko jakie wtedy znalazłby wytłumaczenie. No jakieś na pewno musiałby znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że IP: *.chello.pl 09.06.10, 23:05 Na pewno by powiedzial ze zagrali na pol gwizdka....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że IP: *.acn.waw.pl 10.06.10, 00:19 Tak, albo że murawa była źle przygotowana. Albo, że kontuzje. Albo, że kadra hiszpańska już się zestarzała, a nowych na ich miejsce brak, bo kryzys w Hiszpanii. Albo, że wulkan w Islandii wybuchł. Albo, że... Vicente del Bosque zostawił po sobie wspaloną ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwe gadu gadu pierdu pierdu trele morele IP: *.icpnet.pl 09.06.10, 22:43 Co Leo zrobił z Kadrą przed Euro 2008? Awansował. Brawo, to jest dobry wynik, pierwszy awans do ME, podobnie udało się to w ostatnich latach Engelowi i Janasowi na MŚ (czyli żeby nie było - praca Leo świetna, ale bez przesady). Co Lego zrobił z Kadrą po Euro (już w jego trakcie) ? a g* zrobił, byliśmy 5 w 6 zespołowej grupie z 11pkt, Słowenia - państwo mniej liczne niż aglomeracja Warszawska awansowała z 20pkt, nasz sąsiad Słowacja z 22pkt. Zostawił spaloną ziemię, jeden wielki dół do którego był łaskaw nasr* i pójść pracować z Feyenoordem (już oficjalnie, a nie na lewo). To zrobił Leo. Kim mieliśmy bić się z Europą? Mariuszem Lewym, Krzynówkiem, Smolarkiem, Żurawskim etc? Dobrze robi Smuda i niech pracuje, a WY weźcie w koncu kiedyś komuś zawierzcie i nie bądźcie najmądrzejsi, bo prawda jest taka że lepszego trenera w Polsce nie ma (Henry "rozwalę Górnika, Wisłę i kogo by tu jeszcze" Kasperczaka, Skorżę, Zielińskiego z Lecha?). A z zagranicy to już się sparzyliśmy na człowieku który przychodzi otworzyć nam oczy na piłkarski świat, a potem łaskawie nie chce do niego wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Popieram IP: *.web.vodafone.de 09.06.10, 23:21 zamiast oddawac sie konwulsjom po przegranej w meczu towarzyskim, dajmy franzowi spokojnie pracowac. w polszy czas na obrzucanie blotem jeszcze przyjdzie. chocbysmy tego nie chcieli... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: gadu gadu pierdu pierdu trele morele 09.06.10, 23:58 O dziwo piłkarze, którzy w eliminacjach do Euro '08 grali wręcz powyżej swoich możliwości (czasami patrzyłem na tę kadrę i oczom nie wierzyłem) w kolejnych eliminacjach wrócili do swojego 'normalnego poziomu'. Może z jakiegoś powodu Leo stracił autorytet, może za dużo wymagał, może sami piłkarze stracili formę (problemy Smolarka, czy Żurawskiego z grą w klubach) nie wiem. Wiem, że awansowaliśmy z najtrudniejszej dotychczas grupy (skoro porównujesz dokonania Engela i Janasa). Ważne, że był to krok naprzód. Ale już po Euro było widać, że pzpn chce się pozbyć Beenhakera, tylko tak, żeby nie płacić kary, więc przez całe eliminacje robili mu problemy. Nieważne. Ważne, że wtedy było widać jakąś koncepcję taktyczną, a Franek zbiera zawodników z dobrymi opiniami w prasie i liczy chyba, że takie gwiazdy same będą wiedziały jak grać z najlepszymi. Żeby było jasne - nie dramatyzuję po samym wyniku, nie oczekiwałem zwycięstwa, ale jako takiego poziomu. Obawiam się, że powrót Jelenia nie wiele zmieni - w Auxerre miał partnerów do gry, a ile w tej kadrze mogą pojedyńczy zawodnicy było widać wczoraj po grze Błaszczykowskiego i Lewandowskiego (ten przynajmniej pomógł strzelić gola ;( ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: gadu gadu pierdu pierdu trele morele IP: 212.160.172.* 10.06.10, 10:04 Dokładnie - Wygrać grupę z Portugalią i Serbią (teraz wielu krzyczy jaki to dobry zespół :) )to był sukces. A jak pół roku przed wyborami prezesa PZPN trąbi się wszędzie że Lato chce się pozbyć Beenhakkera to raczej nie jest motywujące do pracy. Jakby mój przełożony czy prezes srał na mnie w firmie to też zmieniłbym pracę - I chyba większość zrobiłaby to samo (chyba tylko dzieci nie wiedzą jak duży wpływ na pracownika może mieć zachowanie pracodawcy). A Smuda zaczyna już się asekurować - "Z tym składem za dwa lata możemy powalczyć, a za cztery będą mieli 25-26 lat, czyli osiągną najlepszy wiek." Czyli co panie Smuda - mamy się spodziewać za 2 lata klapy - przez 2 lata nie uda się panu z 38 mln. ludzi i z emigrantów wyszukać 11 grakjków, którzy nie przyniosą Nam wstydu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Popieram. IP: *.siec.idealan.pl 10.06.10, 10:48 Za jakiś czas, kiedy praca Franca zacznie przynosić efekty, ci sami którzy teraz wylewają na niego pomyje, będą się zachwycać.Typowo polskie podejście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdsa Re: Popieram. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:00 ja wiem, że on sukcesu nie odniesie skoro mówi, że jedną taktyką można wszystko... każdy wie, że taktykę trzeba dostosować do przeciwnika, a nie zrobić 4-3-3 i grać tak ze wszystkimi. to jest rzecz której franek się już nie nauczy bo jest za stary i jak beton trwa przy swoim błędnym założeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbukov Re: Popieram. 10.06.10, 20:12 Mnie to nie dotyczy. Janasa od początku proponowałem wywalić i jego 'sukcesy' nie zrobiły na mnie wrażenia. Zapamiętaj mój nick - za dwa lata będę nadal przeciwnikiem powoływania koleżków i znajomych królika pt. 'polska myśl szkoleniowa' - gdyby takowa istniała, to już od juniorów mielibyśmy piłkarzy perfekcyjnie wyszkolonych technicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Popieram. IP: *.chello.pl 15.06.10, 10:18 A ja mysle ze kadra janosika miala szanse ,tylko janaska nalezalo wypidolic zaraz po awansie i zatrudnic jakiegos Italjanca,moze wtedy bylby jakis ,choc polowiczny sukces...........i to samo nalezalo zrobic z benkiem hakerem ,po awansie grzecznie podziekowac i nowy trener ...........a teraz nawet awansu nie bedzie ,wiec franko bedzie mial pole do umoczenia bez mozliwosci ze go ktos wywali.w dodatku co to za trener co robi przeglad 50 pilkarzykow w paru meczach?...........wiec gdzie jest TRZON jego druzyny?.............a moze on ma wspaniala koncepcje i dopasowuje kolejnych 20 pilkarzy do kolejnego przeciwnika,HAHAHAH.............czyli za chwilke A B i C klasowcy moga sie powolania spodziewac........ ps .i jeszcze jedno janas to byl kompletny polglowek ,bo jak mozna bylo nie wziasc na mundial PIECHNY ,on wtedy strzelal WSZYSTKO co kopnal,i nie ma nic do rzeczy ze pozniej juz nic nie pokazal ............a oprocz tego gdzie sa ci wspaniali trenerkowie reprezentacji ,ktorzy NIE ZAUWAZYLI ze byl takowy zawodnik jak Piechna ktory PO KOLEI zdobywal krolow strzelcow we wszystkich klasach w ktorych wystepowal????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Popieram. IP: *.chello.pl 15.06.10, 10:11 HAHHAH,jakie efekty?......efekty juz widac.......kazdy mecz jest tak samo wazny ,a tlumaczenie ze cos tam budujemy i za sto lat wybudujemy,wybacz ale za sto lat to juz bedzie ruina,,,,,,,,,,a jak tutaj cos budowac ,skoro franiu oderwany od rzeczywistosci,bo jak inaczej nazwac te taktyke,a raczej jej brak w meczu z Hiszpanami?...no jak ?,ja WIEM .INDOLENCJA TRENERSKA !!! TAK TO SIE NAZYWA....ten palant po prostu jest kompletnym bezmozgiem ,mysli ze to polska ""akstraklasa"" HEHEH..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że IP: 192.92.94.* 10.06.10, 11:08 A właśnie dobrze że się ubiera w dresik - pasuje do niego, w gajerku wygląda sztucznie i chyba podobnie się czuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucass Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 13:54 najgorsze jest to, że smuda myśli, że jedna taktyka będzie dobra na wszystkich. już w pierwszej połowie XX wieku niejaki Merton dowiódł, że jednej teorii nie da się zastosować wszędzie. i to samo jest w piłce. taktykę trzeba dostosowywać do przeciwnika, a nie grać jedną taktyką na wszystkich. jak tego nie rozumie do dziś smuda to daleko nie zajedzie z tymi sadlokami i innymi łowcami koszulek/autografów. Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Precz z takimi trenerami co mówią kibicom, że 10.06.10, 10:05 Gość portalu: A. napisał(a): > A najgorsze jest jedno. Jak pan chce być dobrym trenerem, jeśli pan na wstępie > mówi piłkarzom i kibicom "nigdy nie będziemy grali tak jak Hiszpanie"? Gdyby powiedział, że ci kopacze (bo przecie nie piłkarze) kiedykolwiek choćby zbliżą się na kilometr do poziomu Hiszpanów to należałoby go wywalić z roboty, bo to by świadczyło, że nie ma zielonego pojęcia o piłce. Ten mecz pokazał realia - jak daleko uciekł nam świat i jaka jest różnica między zawodowcami, a amatorami biorącymi nie wiadomo czemu zawodowe pensje. I ty nawet Mourinhio by "z g.wna bata nie ukręcił". To trzeba by stworzyć od podstaw system szkolenia (np. taki jak w Hiszpanii) i poczekać aż nowe pokolenie dorośnie. Z tym że się nie zanosi, zamiast systemu szkolenia możemy się najwyżej poekscytować tą ligą podwórkową nazywaną Ekstraklasą. Bo już pucharami to niekoniecznie - trafi się taka potęga jak mistrz Estonii czy wicemistrz Albanii i po pucharach. A jeśli chodzi o repre to cóż - musimy się pogodzić, że jak dobrze pójdzie to możemy porywalizować ze średniakami, natomiast światowa czołówka to niestety inny kosmos. I długo tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 21:26 ja rowniez wierze smuda czyni cuda zobaczycie!!!! juz widzimy -cuda doslownie tuskie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 11:38 człowieku, weź nie mieszaj piłki nożnej do polityki, spie... ze swoim nawiedzeniem na inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look7 Smuda wypier.... Kuszczaka z kadry IP: 80.51.108.* 10.06.10, 00:07 on może być drugi trzeci.A jak nie chce to won. Boruc bez formy jest lepszy niż Kuszczak w formie. Wszyscy się już na nim poznali w Man.U. jest tylko zmiennikiem drugim trzecim bramkarzem. Przejrzyj na oczy Smuda. Bramkarze na dziś to Boruc, Fabiański, Szczęsny. W takiej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 02:44 Smuda to głupi sadufany (powielając grafię jego nazwiska) w sobie ślunzok. Ślunzoki na gruba, i tyla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amiran Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.hsd1.il.comcast.net 09.06.10, 20:53 Panie Franciszku ...po tym co przeczytalem w tym artykule to mam propozycje...daj se pan spokoj z trenerka bo jestes pan kolejnym trenerkiem z nasza wspaniala polska mysla szkoleniowa,zalosne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum kurczaki Smudy 09.06.10, 21:53 Dziś w pracy usłyszałem fajne określenie "drużyny": kurczaki (bo przecież nie orły) Smudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskagola Re: kurczaki Smudy IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:23 > Dziś w pracy usłyszałem fajne określenie "drużyny": kurczaki (bo przecież nie > orły) Smudy. jak sie pracuje w drobiarni to takie mysli przychodza do glowy Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: kurczaki Smudy 10.06.10, 08:37 Więc zamiast pracować w drobiarni niech Smuda zacznie szukać piłkarzy i z nimi pracować. Albo lepiej niech odejdzie i zwolni miejsce jakiemuś trenerowi, a nie chodowcy drobiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ Potrzebny był ten zimny prysznic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 20:55 Osobiście uważam, że dobrze się stało, że przegrali właśnie wysoko... Gdyby było 2:0 - byłoby... przegrali bo z mistrzami Europy, ale grali nieźle... A tak - zimny prysznic, który czasem się przydaje (na kacu... ;-) też...) Hiszpani pokazali naszym gwiazdkom, jak daleko im do poziomu europejskiego - szybkość, technika, kondycja, rożnorodność zagrań - bez schematów... Jak wypadł wczoraj nasz atutowy Lewy...? Zero! upss, sorry, pomógł Hiszpanom przy jednym golu - no ale to przypadek był! Ani razu nie zagroził bramce Hiszpanów. Dziwię się, że Borussia chce dalej negocjować z Lechem - nie jest wart nawet tych 4,5 mln... Ważne, aby to chłopaków zmotywowalo do cieżkiej pracy nad sobą! Generalnie Smuda idzie w dobrym kierunku - jeżeli tylko piłkarzyki będą chcieli mieć te same cele co trener, może być nieźle... Poczekajmy z ocenami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt-z Smuda bawi sie w polityke IP: *.fbx.proxad.net 09.06.10, 21:18 BenHooker zostawił popiół, Smuda wygrzebie diament - ale jak mu zapłacą. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Smuda bawi sie w polityke 09.06.10, 21:36 Leo mial b.dobre poczatki i sukcesy -np. mecze z Porugalią cos sie zaczelo potem psuc -dlaczego ? Leo zap[omnial jak sie trenuje czy ktos zaczal mu robic kolo dupy ? PZPN łaski nie mu nie robil. facet mial kasy duzo juz przed przyjazdem do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Potrzebny był ten zimny prysznic... 09.06.10, 21:33 > Generalnie Smuda idzie w dobrym kierunku - jeżeli tylko piłkarzyki > będą chcieli mieć te same cele co trener, może być nieźle... > Poczekajmy z ocenami... przepraszam w jakim to kierunku idzie Smuda ? chyba na lewo w dół... co pokazal do tej pory \-potrafisz to wykazac? rewelki typu wypier...lic starych graczy przyjac nowych mlodych i surowych -to odkrycie trenerskie godne nagrody nobla ? co toznaczy ze pilkarzyki maja miec te same cele co trener ? rabia łaskę ze chca grac ? trener ma ich serdecznie prosic na kolanach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dyndalski_ Re: Potrzebny był ten zimny prysznic... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 22:28 W jakim kierunku - ano walczą chłopaki, widać więcej zgrania, odmładza drużynę... (pomijając wczoraj... osłupieli) co może nadal chcesz oglądać Krzynówka czy Smolarka, którzy po 20 minutach wołają o zmianę? Oni zrobili dużo dla polskiej reprezentacji, ale niestety wiek i kondycja, a może już brak motywacji robi swoje... A piłkarzyki w Polsce potrafią doprowadzić do zmiany trenera (Wisła). Niestety trener nikogo w Polsce nie może zmusić do gry w reprezentacji i co mu zrobisz? Prawda jest taka, że jeśli nie Smuda i jego szorstki charakter, to żaden z polskich trenerów nie wskrzesi ducha walki... Żałosne jest jednak to u polskiego "kibica", że jak coś wychodzi, to OCH, BRAWO... a jak dostają szkołę, to SMUDĘ by powiesili... Pozostawić emocje na bok - myślcie rozsądnie... reprezentacja się buduje i wióry muszą lecieć? Kiedy mają sie otrzaskać w grze? W sparingu z III ligową drużyną i cieszyć się ze zwycięstwa? CEL JEST JEDEN - osiągnąć maximum formy za dwa lata... Za rok, jeśli nadal nie będzie widać postępów, wtedy będziemy się niepokoić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Potrzebny był ten zimny prysznic... IP: *.chello.pl 09.06.10, 23:03 Jaki szorstki charakter u licha?............on ich tlumaczy ( a przy tym i siebie) .a ja bym ich opidolil ,i kazdemu po kolei wytknol to co spitolil,a przede wszystkim to bym ustawil taktyke taka jak Inter z Barca ,i to byla jedna z drog do sukcesu,a co chcial smutek osiagnac tym brakiem taktyki ( bo ja tam zadnej nie widzialem ,ani w tym ani w poprzednich meczach) nie mam pojecia.....I jeszcze jedno te budowanie reprezentacji to takie bledne kolo ,bo co jesli to nie wypali ?.to znowu trzeba bedzie 15 latek czekac na nastepna budowe,HAHAHAH.tutaj trzeba po prstu WPROWADZAC kolejnych pilkarzykow do kadry,bo tylko to zdaje efekty,o tym ostatnio i francuzi i niemcy zapomnieli i mysle ze daleko w tych mistrzostwach nie zajda..a i hiszpanom wroze tylko II max III runde........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskagola Re: Potrzebny był ten zimny prysznic... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:25 Benio Haker zapomnial, ze nie jest w holandii i nie walczy z wiatrakami. Tylko z Polakami! Odpowiedz Link Zgłoś
joly.roger Re: Potrzebny był ten zimny prysznic... 10.06.10, 10:18 Gość portalu: Dyndalski_ napisał(a): > Jak wypadł wczoraj nasz atutowy Lewy...? Zero! upss, sorry, pomógł > Hiszpanom przy jednym golu - no ale to przypadek był! Co chcesz? Co mógł to strzelił... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wqrwiony Smuda! Przepros i Sp...!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:06 Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
sas125 Re: Smuda! Przepros i Sp...!!! 09.06.10, 21:37 tez tak uwazam - s....j i oddaj kasę na powodzian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek dobra rada Re: Smuda! Przepros i Sp...!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 22:52 Jak jesteś taki wqur... to do WC - wydal z siebie nadmiar emocji, bo ci na łepetynę ciśnie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskagola Re: Smuda! Przepros i Sp...!!! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:27 > Tyle w temacie. Dobrze, ze nie jest gadatliwy bo trzeba by bylo edytowac.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yasha Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.dip.t-dialin.net 09.06.10, 21:08 "wiedzialem juz po 20 minutach co sie dzieje", "to przez serbow", "leo b.zostawil spalona ziemie"... ok. wszystko jasne. a przy okazji zapytam: jakie osiagniecia na tzw.arenie miedzynarodowej mial pan smuda? bo, ze trenowal polskie zespoly ligowe, ktore przegrywaja w eliminacjach do eliminacji z druzynami z cypru i estonii to juz wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.konin.mm.pl 09.06.10, 21:16 nie zapominaj o tym, że smuda jest tymczasowym rozwiązaniem pzpnu, ktore miało uspokoić nastroje wśród kibiców. Byle przeczekać do euro2010, gdzie firmy kolesi kolesi z pzpnu zarobią fortuny. reszta sie nie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lnh Chociażby jako jeden z nielicznych grał z Widzewem IP: *.toya.net.pl 09.06.10, 21:57 w grupowej fazie LM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskagola Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:32 Gość portalu: yasha napisał(a): > "wiedzialem juz po 20 minutach co sie dzieje", "to przez serbow", "leo > b.zostawil spalona ziemie"... ok. wszystko jasne. a przy okazji zapytam: jakie > osiagniecia na tzw.arenie miedzynarodowej mial pan smuda? bo, ze trenowal > polskie zespoly ligowe, ktore przegrywaja w eliminacjach do eliminacji z > druzynami z cypru i estonii to juz wiem. Leo Ci nie dogodzil to Smuda pewnie tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenus Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.e-wro.net.pl 09.06.10, 21:13 Franek co TY pie... ,czyli według Ciebie talenty do piłki rodzą sie tylko w Brazylii i Hiszpanii a w Polsce nie?Dowcip roku,u nas jest tyle samo talentów tylko że się marnują.Polscy trenerzy wolą zwykłych kopaczy typu Hajto,Jop,Rybus(co on ku... robi w reprezentacji).Lubiłem Twój Widzew Franek za walkę i ambicję.Jesteś dobrym trenerem wiec nie pie....głupot.Szukaj talentów wśród 18 latków bo 21 przegrywają nawet z Luksemburgiem(WSTYD).Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl taktyczna Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 22:59 pominmy wybor trenera i selekcje pilkarzy bo jezeli nie zdobedziemy m.e. lub m.ś. to zawsze mozna bedzie pi...tolic ze nie ten czy tamten. szanuje franka za to ze chlop ma jaja i nie peka jak wiekszosc przed zagranicznymi ( czyt. lepszymi zespolami ). dal nam wiele radosci i zapewnil kilka niezlych horrorow ze szczesliwym happyendem, ale w jednym sie z nim nie zgodze. nie mozemy grac otwartej pilki z hiszpanami i nie ma sensu tego praktykowac bo z hiszpanami, brazylia, argentyna i jeszcze kilkunastoma zespolami z najwyzszej polki za mojego i trnera smudy zycia ( niestety{:)nigdy nie bedziemy w stanie zagrac. nie bede sie rozwijal nad przyczynami takiego stanu rzeczy, ale tak jest i nie widac ze bedzie lepiej. moim zdaniem reprezentacja powinna grac kilka wariantow i kilka ustawien - chociazby dlatego zeby nie byc przewidywalna. chcecie zagrac z hiszpanami pressing i wymiane ciosow - ok zagrajcie 10 min pierwszej pol. i 10min drugiej - polatacie w kolko jak wolne elektrony w jadrze - przekonacie sie ze nie jestescie w stanie i zmiana taktyki. ja osobiscie lubie football ofensywny i gre z wymiana ciosow ale nasza repre stac na takie podejscia co najwyzej z serbia czy moze z belgia - przeciwko najlepszym grajmy inaczej. patzr inter - barca. wiem, wiem nie da sie tego ogladac - ale ile zespolow jest w stanie zagrac otwarta pilke z barca ? - a 6:0 da sie ogladac? - jak brazylia czy hiszpania nie zagramy nigdy ( smutna prawda ) - ale jak sie mocno postaramy i damy z siebie 120% to moze zagramy tak jak grecja 2004 Odpowiedz Link Zgłoś
sza-ko Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 21:13 Panie Smuda to nie Leo zostawił spaloną ziemie ale pod Leo i polska piłka stale kopali dołki autorytety "polskiejpozal się Boże myśli szkoleniowej" z Antosiem Piechniczkiem i Jerzym Engelem na czele. Po tym ziemia nie spaliła sie tylko w tych dołkach jak zwykle pojawiło sie łajno. Podrywanie autorytetu trenera to specjalnośc polskiego piekiełka to cel i myśl przewodnia Antosia który wątpliwe sukcesy miał już 25 lat. Inne czzasy inna mentalność ludzi. W tych warunkach z przemądrzałymi zwierzchnikami nic pan nie zrobi i wtedy Antoś pierwszy powie "SMUDA ZOSTAWIŁ SPALONĄ ZIEMIĘ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Zły Leo?!??! IP: *.volia.net 09.06.10, 21:13 Skąd my to znamy - kiepska zagraniczna myśl szkoleniowa - to już słyszeliśmy od polskich asów z PZPN.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buahahahaha Re: Zły Leo?!??! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.10, 22:19 Rzady w Grecji i Bulgarii tez wskazuja swoich poprzednikow, jako zrodlo wszelkiego zla... BUAHAHAHAHA!!!! Smuda, tak tlumacza sie tylko pajace ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skrzypek Re: Zły Leo?!??! IP: *.centertel.pl 09.06.10, 22:25 Co jak co ale Smuda pokazał nam na Zagłebiu Lubin ze nie jest złym trenerem i potrafi poukladac zespuł. Nasza druzyna gra za krotko ze soba, są mlodzi i niedoswiadczeni. Z Finlandią i Serbią powinnismy wygrac, ale zabraklo nam skutecznosci, ktorej nie brakowalo Hiszpanom we wczorajszym meczu. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelny_troll_forum Re: Zły Leo?!??! 10.06.10, 09:09 I trawa była za mało zielona I zmęczeni byli sezonem I... już nie chce mi się pisać stałych tłumaczeń przedstawicieli polskiej myśli "szkoleniowej", bo każdy je zna na pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
1prewitt Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 21:14 Co za bzdury o Leo. Miał powoływać na eliminacje MŚ2010 jakichś nastolatków, żeby ich lepiej przygotować Smudzie na Euro 2012? Ktoś tu stracił kontakt z rzeczywistością chyba. Do 1 reprezentacji powołuje się piłkarzy po to by osiągać wyniki teraz, a nie za 5 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxx Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: 132.170.52.* 09.06.10, 21:44 Oj klamie pan Smuda, klamie az sie kurzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor_widmo Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 21:52 A ty chyba w szkole nie miałeś - czytania ze zrozumieniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fanatyk Smudy Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:57 Racja, racja! To Leo podrzucił Smudzie Sadloka i Glika, to Leo powołał Mierzejewskiego i Matuszczyka. Na dodatek jeszcze podstępnie wygrał i zremisował w meczach o punkty z Portugalią, żeby wpuścić dziewicę Smudę w maliny meczu towarzyskiego z Hiszpanią. Leo obraził polską szkołę trenerską, to Leo jest winien! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.chello.pl 09.06.10, 23:12 Zgadza sie czas komuny i zgrupowan paromiesiecznych sie skonczyl ,teraz bierze sie pilkarzy z marszu ,ustala taktyke i do boju ,i jeszcze jedno ,kazdy mecz jest wazny ,ten towarzyski i ten o punkty,jak sie przegrywa towarzyski to tego samego mozna sie spodziewac w walce o punkty.......i panie smuda powiedz pan ile ludzikow liczy finlandia a ile polsza?.........nno i panie smuda powiedz pan wobec tego iloma to bramkami z taka finlandia wobec tego polacy powinni wygrac?...nno iloma?.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poloskagola Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:37 Co za bzdury o Leo. Miał powoływać na eliminacje MŚ2010 jakichś nastolatków, żeby ich lepiej przygotować Smudzie na Euro 2012? Ktoś tu stracił kontakt z rzeczywistością chyba. Do 1 reprezentacji powołuje się piłkarzy po to by osiągać wyniki teraz, a nie za 5 lat. masz prawie racje i tak sie robi jak sie jest krotkowzrocznym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jax zagłaskać kota na śmierć IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 21:20 tak, racja panie S. Nażelowane gwiazdki zarabiające krocie trzeba pogłaskać, przytulić, a najlepiej wejść im w pewną część ciała. Bo inaczej się popłaczą. Rób pan tak dalej, a niedługo hiszpańskie lanie sprawi nam San Marino. Odpowiedz Link Zgłoś
matthew.z Dwa szczęśliwe remisy i porażka 09.06.10, 21:23 Po tych trzech meczach Smuda mając choć minimum przyzwoitości podałby się do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dwa szczęśliwe remisy i porażka IP: *.awf.wroc.pl 09.06.10, 22:05 Hiszpanie budowali swoją drużynę cztery lata a Ty wywaliłbyś Smude po czterech meczach?!...to nie poziom piłkarzy jest niski tylko poziom takich 'ekspertów' jak Ty jest śmieszny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukass Re: Dwa szczęśliwe remisy i porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.10, 14:14 hiszpanie mieli zawsze taką samą drużynę. w euro im się udało, ale na MŚ polecą w II rundzie. trafią na dobrą obronę jak np. Włochów albo Niemców i się skończy. Amerykanie pokazali jak grać przeciwko hiszpanii. naucz się, że do kadry powołuje się NAJLEPSZYCH ZAWODNIKÓW JAKICH SIĘ MA OBECNIE, a nie zawodników-słabeuszy, którzy za może 5 lat zaczną dobrze grać. kadra nie jest od trenowania tylko od selekcji najlepszych. w polsce się tego nie rozumie i stąd ciągłe kompromitacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.D. Re: Dwa szczęśliwe remisy i porażka IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.10, 22:36 A TY BYŚ MIAŁ TROCHĘ PRZYZWOITOŚCI I NIE WYPISYWAŁ BYŚ TAKICH GŁUPOT. PIŁKARZY MAMY TAKICHN JAKICH MAMY I NIE OCZEKUJMY ŻE ZAGRAJĄ JAK BRAZYLIJCZYCY BO TO NIEMOŻLIWE, A TRENER MUSI SKLECIĆ DRUŻYNĘ Z TEGO CO MA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miq Re: Dwa szczęśliwe remisy i porażka IP: 95.108.15.* 09.06.10, 22:42 Ja mimo wszystko wierze we Franza ten wczorajszy mecz to była rozpacz nie da sie ukryć ale w Lechu też bywał krytykowany i wygwizdywany a co zbudował to jego Poczekajmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskagola Re: Dwa szczęśliwe remisy i porażka IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:39 matthew.z napisał: > Po tych trzech meczach Smuda mając choć minimum przyzwoitości podałby się do dy > misji. po tym genialnym stwierdzeniu idz na loda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exhumed do tej pory bylem fanem Pana... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:31 Panie Franciszku! czy naprawde uwaza Pan, ze Leo wszystko popsul??? nie przypuszczalem ze jest pan fanem tzw POLSKIEJ MYSLI SZKOLENIOWEJ reprezentowanej przez A.Piechniczka, J.Engela i podobnych im "trenerow", czy naprawde nie widzi Pan efektow POLSKIEJ MYSLI SZKOLENIOWEJ??? zawodnicy, ktorzy nie potrafia dokladnie podac, ktorzy czesto nie potrafia przyjac pilki, ktorzy snuja sie po boisku nie wiedzac co ze soba zrobic, poniewaz nie maja pojecia jak sie ustawiac, pilkarze bez ambicji, woli walki, do tego skorumpowani dzialacze, syf w klubach i na trybunach - i tego wszystkiego Pan broni??? :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skalpel Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.zone13.bethere.co.uk 09.06.10, 21:31 re:"dwa szcze sliwe rem..." gluuuupi jestes czlowieku jak but z Lewego nogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenot z bedlna może trza było mysleć o meczach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:35 a nie lansować się w komitetach poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sraka Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.138.246.94.ip4.artcom.pl 09.06.10, 21:38 Jesli kadra przerznie wszystkie mecze do euro 2012,a pozniej awansuje do cwiercfinalu to bedziecie Smude po dupie calowac. To pierwszy raz gdy nie gramy eliminacji przez tyle miesiecy. Ciekawy jestem czy da sie cos ulepic z tego materialu,teraz to masakra,np.Dudka,ale wole rok eksperymentow niz 0-0 z Hiszpania w meczu towarzyskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.chello.pl 09.06.10, 23:17 Ja ci cos powiem ,polacy awansuja z grupy na euro w dwoch tylko wariantach . 1.Przekupia sedziow i dzialaczy fifa 2.Przekupia zawodnikow druzyn przeciwnych do obydwu tych wariantow potrzebny bedzie ""fryzjer"" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polskagola Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 09.06.10, 23:42 Gość portalu: niespodziewany napisał(a): > Ja ci cos powiem ,polacy awansuja z grupy na euro w dwoch tylko wariantach . > 1.Przekupia sedziow i dzialaczy fifa > 2.Przekupia zawodnikow druzyn przeciwnych > do obydwu tych wariantow potrzebny bedzie ""fryzjer"" Jak sie jest zle ostrzyzonym to rozne pomysly przychodza do glowy. Jak sie jest lysym to nic tylko do polnaga walic we wlasny beben. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beenhakker 'Benauer" jest oczywiście winien IP: *.chello.pl 09.06.10, 21:47 wszystkiemu jest Leo winien, za słowa Smudy też Leo odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:50 Smuda czyni cuda. Cuda Tuska. Za bardzo wierzy w to co mówi. Ja nie wierzę. Dokąd będą układy wśród zawodników i trenerów to będzie tak jak jest. Jeszcze jedno 6:0 i będzie wesoło. Śmiać mi się chciało jak Engel mówił, że Lewandowski to klasa światowa. A mnie się wydaje, że klasa podwórkowa. Wystarczająca na polską ligę. I właśnie takie wypowiedzi naszych znawców futbolu doprowadzają do takich sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infectious Smuda to mysli chyba ze Hiszpanie i Braz. IP: *.acn.waw.pl 09.06.10, 21:51 nie ćwiczą i nie inwestują w graczy tylko po prostu graczami się rodzą. Prawda jest taka ze dopóki będziemy kaes lądować w PZPN a nie w piłkarzy nasze orły będą tak grac jak graja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re:w zespolowych Polacy to cienkie bolki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.10, 21:58 W siatce od Niemcow wpie prz , w noge zeszmaceni jak malo kto.Wy po prostu nie potraficie grac w zespole, jestescie zera.Polacy- zespolowe zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kg Re:w zespolowych Polacy to cienkie bolki IP: 87.204.173.* 09.06.10, 22:11 Nie wiem, co chcesz zyskać podając się za Niemca (Austriaka, Szwajcara)? Lubisz, jak na na Niemców lecą bluzgi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt-z Jest wściekły i ma rację IP: *.fbx.proxad.net 09.06.10, 23:03 jest to wynik poniżej krytyki. A ty co w tymi Niemcami? Odpowiedz Link Zgłoś
marter7 coś się zmieniło... 09.06.10, 22:13 nie piszesz już o piłce ręcznej, Johannie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzes_l Sciemnia IP: *.gdynia.mm.pl 09.06.10, 21:55 Zewlakow, Dudka, Murawski, Lewandowski, Blaszczykowski, Kuszczak, Peszko, Wojtkowiak. Sorry ale to nie sa nowi pilkarze. Wszyscy grali za Beenhakera. Panie Smuda nie opowiadaj pan bajek PAN BAZUJE NA PILKARZACH BEENHAKERA. Co wiecej to nie sa swieze nazwiska. Kazdy z wymienionych przeze mnie albo reprezentowal juz kraj, albo gral w pucharach badz ma calkiem przyzwoite doswiadczenie (Dudka, Blaszczykowski, Zewlakow, Murawski). Nie ma wytlumaczenia dla tak wysokiej przegranej poza tym, ze mamy slabych pilkarzy i praktycznie nic sie z nich nie da zrobic. Bo to nie kwestia selekcjonera. Bierzesz pan kase z PZPN i udajesz ze wszystko jest ok. A NIE JEST OK. Polska pilke trzeba zaorac. Moze na gruzach cos wyrosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
mira.bella taka sobie mzonka 09.06.10, 22:01 a gdyby guru trenerow pilki noznej zapanowalo nad polska kadra, to czy cos by to zmienilo? nie sadze. pilkarze sa zbyt leniwi, rozpieszczeni, i w zasadzie po co im gwiazdorstwo wypracowane, skoro i tak je maja, mimo porazek. dzieki publice Odpowiedz Link Zgłoś
kosztor Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 22:05 Najwięcej zapału wykazywali nasi piłkarze po meczu w trakcie żałosnego proszenia się o koszulki Hiszpanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespodziewany Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.chello.pl 09.06.10, 23:20 Mnie tez to wq wilo ,to byla zenada i az ponizajace takie laszczenie sie do hiszpanow..........kompletny FATAL,,,,,KOMPLETNY...... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Mam nadzieję że Smuda szybko się wypali. Dla dobra 10.06.10, 02:15 polskiej piłki nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.c196.msk.pl 09.06.10, 22:05 Franz, nie fandzol Ta "młodzieżówka" miała średnią koło 25-26 lat. I nie mamy techniki do gry w piłkę, nawet tej, jak to się mówi, "użytkowej". Technikę to mają Hiszpanie, Serbowie, a nawet Duńczycy czy inni Walijczycy. My nie mamy nic, to akurat nie Twoja wina. No, nie tylko Twoja. Bo w sumie w tej lidze pracujesz prawie tak długo ile lat ma Sadlok czy inny Rybus. To można się było zainteresować szkoleniem juniorów. A to, ze chłopcy są zmęczeni po meczu z Serbią to żart. Jeszcze 10 lat temu wmawiano nam, że polski piłkarz to ambicją i zdrowiem jest w stanie walczyć z najlepszymi. Dziś "najlepsi" grają dwa razy więcej razy w sezonie i w każdym meczu biegają dwa razy więcej - i co ważnie 10 krotnie mądrzej - niż Polacy. Pewnie żrą lepsze prochy, zgadza się, ale to nie tylko dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kg Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: 87.204.173.* 09.06.10, 22:19 Sporo racji z tym stwierdzeniem, że mógł więcej zrobić dla szkolenia juniorów (chociaż powiedzmy szczerze, w profesjonalnej piłce - a takiej u nas nie ma - od spraw szkolenia juniorów są inni ludzie - zarówno trenerzy, jak i w sferze tzw. administracji czy organizacji klubu - trener "pierwszego" zespołu na pewno też nimi się interesuje (Fergusson podobno sam przekonywał rodziców Giggsa, żeby dzieciak poszedł do szkółki piłkarskiej ManU), ale ma od tego sztab). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.c196.msk.pl 09.06.10, 22:39 Oczywiście - pełna zgoda. Kłopot polega przede wszystkim na tym, że z roku na rok organizacyjnie tracimy dystans. Tak na poziomie PZPN czy nawet państwa (choć tu trochę ruszyło, a i społeczeństwo staje się bogatsze, a to może się przełożyć i na sport, ale dopiero za lat naście) oraz klubów. Trzeba by wymusić zmiany. Czasem się zastanawiam, czy złota dekada futbolu polskiego (1972-1982) nie wzięła się głównie z tego, że w latach, powiedzmy 1968-1978, polski sport relatywnie był najbliższy modelowi Zachodniemu. Także finansowo, bo np. mniejszą kasę w twardej walucie równoważyły przywileje dla najlepszych. Typu markowe auta, ciuchy itd. Nie zamierzam też idealizować Zachodu. I nie będę pisać, że każdy trener to ma skład 10 drużyn juniorskich w małym palcu. Ale większość z nich wie, że jakaś tam orientacja należy do zakresu ich obowiązków. U nas średnia przepracowanych kolejek w sezonie to pewnie koło 15, a potem sio z klubu. To co się ma interesować? Będzie potrzebował piłkarza, to zadzwoni do zaprzyjaźnionego menago, a i prowizją się podzielą. Smuda to zresztą jeszcze inny przypadek, bo on się "zakochuje" w piłkarzach i potem się ich trzyma lub porzuca. Jest anegdotka, że jak pierwszy raz zobaczył Lewandowskiego, to chciał by mu w Lechu zwrócili za benzynę. Zabawna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rain Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: *.net.autocom.pl 09.06.10, 22:19 O ile mnie rozum nie myli, o kunszcie trenerskim świadczy to, że w zależności od wydarzeń na boisku, potrafi dynamicznie zmienić taktykę pod przeciwnika. A tu? MAX jedna taktyka przez 2 lata? O co w ogóle chodzi? Kompletnie tego nie rozumiem. Po co wystawiać 3 zawodników ofensywnych, skoro i tak cały czas siedzą na obronie? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 22:09 Leo zostawił spaloną ziemię? dobre sobie..... a stado złodziei i kanciarzy w pzpn wraz ich prezesami: Lato i tym poprzednim, ups zapomniałem jak on się nazywa... może to dobry znak. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 09.06.10, 22:56 smuda ma racje i nie mozna miec do niego pretensji tylko dac mu czas i cierpliwie czekać .to jest młoda druzyna, zupełnie inna od poprzedniej i z inną filozofia gry .gdyby smuda byl koniunkturalistą zamrowałby bramke i wedy może przegralibysmy tylko jeden albo dwa do zera ,ale czy o to chodzi w meczu który jest dla nas nie walką o konkretny cel czy wynik tylko jedną z wielu faz budowania druzyny i tworzenia własnego odpowiedniego stylu dzieki ktoremu dopiero za dwa właśnie bedziemy mogli na powaznie rywalizowac z druzynami na takim pozomie jak hiszpania ,a o to chyba nam chodzi i taki jest nasz strategiczny cel żeby na euro w polsce nie było juz takich porazek i takiej roznicy z takimi rywalami grajacymi na najwyższym swiatowym poziomie.zeby juz nie było jak wtedy kiedy taki np. wójcik na wembley w meczu o punkty wystawił chyba z siedmiu defensorów a i tak przegraliśmy chyba ze cztery do zera ,leo z całym szacunkiem nie potrafił pokonac słowenców czy słabiutkiej słowacji w bardzo ważnych meczach i co? .jak przegrywac to własnie teraz i sie uczyć a nie w meczach o punkty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! IP: 212.160.172.* 10.06.10, 10:32 A co jak na EURO będzie klapa?? Co wtedy napiszesz - że grali dobrze tylko wynik zły. Że mieli dużo rzutów rożnych :) Że kibice za głośno dopingowali :) Co porażka 0:6 może ich nauczyć? Zmobilizować do pracy w wieku 23-24 lat - Co mogą poprawić?? Kondycje? Czego Jaś się nie nauczy tego Jan nie będzie umiał. Proste. I na kształtowanie piłkarskiego talentu składa się rzesza ludzi a nie trener reprezentacji. Patrząc na to co dzieje się w polskim piłkarskim bagnie nie trudno się domyślać co możemy osiągnąć na EURO2012. I nie jest to nastawienie pesymistyczne tylko realistyczne. Ale czy pierników z PZPN to obchodzi - ważne że przez 2 lata mają spokój. A wracając do meczu - wynik poszedł w świat. O tym meczu mówiła nawet CNN :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Smuda: Mam jeszcze więcej zapału! 10.06.10, 22:54 po to była(w przenosni) miedzy innymi ta porazka żeby na euro takiej juz nie było ,nie ma innej drogi kochany ,przypomnij sobie engela janasa czy leo ,ich kariery i prawda o ich druzynach ustawieniu i stylu gry wyszła włąsnie w tych najważniejszych momentach i w najważniejszych turniejach i sprawdzianach .oczywiscie nikt i nic gwarancji żadnej nie da bo dać nie moze ale jestem pewien że smuda zrobi druzyne która wstydu nie przyniesie a jak już straci ze 6 bramek i przegra to przynajmniej sama z 5 też strzeli bo taka jest filozofia i idea tej szykowanej przez smude druzyny i ja ją uwazam za słuszną i pozytywną dla polskiego futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anek Taki jak popierany przez niego Komorowski IP: *.oswiecim.vectranet.pl 09.06.10, 22:27 Wina zawsze u innych- trener, którego szanuję, tak się wypowiada nie szanuje kibiców- może w Sejmie w PO się sprawdzi.. Odpowiedz Link Zgłoś