Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu...

29.06.10, 19:52
Redaktor R.Stec wzniósł się na wyżyny dziennikarstwa. Ale czego
można oczekiwać od dziennikarza sportowego!
Obserwuj wątek
    • Gość: Vlad MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... IP: *.chello.pl 29.06.10, 19:57
      Gdzie mówią po paragwajsku ? Pewnie to jakaś odmiana guarani...
      • papa_s Po paragwajsku mówią kibice Paragwaju 29.06.10, 23:49
        Sformułowanie oznacza kibiców wiernie kibicujących drużynie Paragwaju mimo postawy piłkarzy tej drużyny. Przykład parafrazy.
    • Gość: Polakaustralijczyk Gniot? Polska by chciala takiego gniota! IP: 85.121.241.* 29.06.10, 19:58
      PRAWDZIWE gnioty to Polska w 2002 przeciw Korei i Portugalii i w 2006 przeciw
      Ekwador i Niemiec. To wlasnie przeciw Niemcami to Polacy byli "niespiesznie i
      z przestraszonymi minami" i ten kawal: "Piłkarze, którzy niewiele w życiu
      wygrali, pochodzący z krajów, których reprezentacje też niewiele wygrały,
      sprawiają niespodzianki, czasem nawet zyskują uznanie publiki spragnionej
      doznań estetycznych, aż docierają do etapu, do którego nie zaglądali w
      najodważniejszych snach." piknie podsumuje naszych bohaterskich kopaczy a NIE
      Japonie i Paragwaj!
    • Gość: bartek język paragwajski? IP: 188.33.168.* 29.06.10, 20:03
      • Gość: łukasz Re: język paragwajski? IP: 213.17.159.* 29.06.10, 20:18
        no właśnie...
    • Gość: Wenger Mantra IP: 91.90.61.* 29.06.10, 20:21
      Ja cierpię jak czytam takie artykuły... Nigdy w życiu nie widziałem tak
      poukładanych w swych szeregach Japończyków, a Paragwaj jak zwykle grał swoje.
      Wspaniale jest oglądać również tak grające drużyny na MŚ. Oczywiście pod
      warunkiem, że inne będą grały widowiskowo... choć to nie zawsze popłaca,
      szczególnie w fazie grasz-odpadasz
    • Gość: gosc MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 29.06.10, 20:29
      a jak tam wymarzona rewizja osobista, byla juz, czy dalej takie kiepskie te
      mistrzostwa...
    • Gość: Lingwistka MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... IP: 87.196.240.* 29.06.10, 20:34
      Japonia i Paragwaj WESZLI?!
      na litość boską, niech ktoś poprawi ten tytuł! powinno być: WESZŁY
      uwaga dla autora tekstu: słowniki naprawdę nie gryzą...
    • Gość: ja pan stec mówi po paragwajsku? IP: *.centertel.pl 29.06.10, 20:37
      gratuluje
      • Gość: Ancymon Re: pan stec mówi po paragwajsku? IP: *.uznam.net.pl 29.06.10, 21:33
        Oczywiście, że mecz był bardzo dobry, na poziomie mundialowym w
        100%. I co z tego, że zabrakło bramki w czasie 120min. To od razu
        nudny? Dla takich dziennikarzy jak Szpakowski i jemu podobni, w tym
        z wyborczej, to tylko liczą się gwiazdy klubów europejskich. Tu
        wychodzi zaściankowość Wasza. Dla Was reszta świata to nie potrafi
        grać w piłkę. Zacznijmy od polskiej nudnej piłki a potem krytykujmy
        innych.
    • tylko_bez_inwektyw MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... 29.06.10, 21:29
      Mi się ten mecz w miarę podobał. Lubię piłkę defensywną, a pod tym względem ten mecz stał na dość wysokim poziomie: dużo pressingu, drużyny zdyscyplinowane taktycznie, skrupulatne ataki pozycyjne Paragwaju i Japonia nastawiona na szybkie kontry. Fakt, były błędy indywidualne, ale głównie wymuszone.
    • swiatowy_kryzys gdyby to Polska zagrała... 29.06.10, 21:48
      z jakąkolwiek inną drużyną i nawet gdyby odpadała w karnych, to były by peany
      na cześć polskiej myśli szkoleniowej i naszych orłów na czele z trenerem.
      Takiej Japonii czy Paragwajowi nie dorasta nasza reprezentacja do pięt (nie
      byliśmy wstanie awansować) i chyba to boli was wszystkich, którzy tak
      narzekają na ten mecz :-)
      poza tym mecz jak mecz - nikt nie chciał stracić bramki
    • Gość: Agaru MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... IP: *.chello.pl 29.06.10, 23:04
      Dla mnie mecz wcale nie był "okropieństwem". Jeśli kogoś nie interesowało -
      mógł nie oglądać. Za Japonią byłam całym sercem, ale nie uważam, że źle grali.
      Dla mnie są zwycięzcami, a że bramki nie leciały jedna za drugą to nie znaczy,
      że nudny mecz. Okropieństwem mundialowym to są niedowidzący, "przekupieni"
      sędziowie.
      • Gość: sedzia.u2.pl Re: MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 23:39
        najbardziej zdziwiło mnie, że sędzia dawał za ręce kartki głównie japończykom -
        gdy piłkę rękami zagrał paragwajczyk kartki nie było. no i dziwny faul na
        paragwajczyku w polu karnym - tylko, że faulował parawajczyk. odniosłem
        wrażenie, że sędzia był lekko stronniczy. ale może to złudzenie.
      • papa_s Ty akurat byłaś mówiąca po japońsku 29.06.10, 23:56
        Kibice Piłki Nożnej chcieli zobaczyć Najświętszą Istotę Piłki Nożnej: Bramki. Nie doczekali się. Po takiej Japonii oczekiwano, że zagra podobnie jak z Duńczykami. Zagrali po europejsku i mają za swoje.
    • tow_rydzyk Modle sie za pana Steca .........po watykansku 30.06.10, 06:45

Cytuje Pana Steca :
      "To był moment zabawny. Po nim okoliczni widzowie nie mówiący po paragwajsku
      ani japońsku wzdychali, że po raz pierwszy na mundialu zazdroszczą tym, którzy
      mogli zająć jedno z kilku tysięcy pustych krzesełek na trybunach, ale nie
      zajęli."

Panie Stec prosze sie nie kompromitowac albo poszukac sobie innego zajecia.

Kolejny popis naszej polskiej dziennikarskiej erudycji.

No coz ...najwyrazniej poziom naszego dziennikarstwa sportowego nie odbiega od
      poziomy polskiej pilki noznej....
      • papa_s Módl się za siebie 30.06.10, 20:55
        Określenie "mówiących po paragwajsku" w kontekście "mówiących po japońsku" oznacza mocno zaangażowanych kibiców obu stron mimo widowiska.
        Twój komentarz to przykład braku umiejętności czytania ze zrozumieniem. Dość powszechna dolegliwość.
    • Gość: ryba MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... IP: *.40.19.61.sub.mbb.three.co.uk 30.06.10, 09:01
      to moze ty wyjdz i zagrajhhh ble ble ble
    • Gość: Andrzej MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... IP: 80.50.70.* 30.06.10, 09:33
      Dziennikarz nie wie,że w Paragwaju mówi się po hiszpańsku.Ciekawe
      czy wie jak nazywa się język brazylijski
    • Gość: beton Re: MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi IP: *.energo.krakow.pl 30.06.10, 11:16
      Styl Steca jest może nieco kontrowersyjny i na pewno przekombinowany, ale nie
      zarzucisz mu sztampowego pisania.... Za to warto wiedzieć, że pomiędzy imię
      (skrót też)i nazwisko daje się spację, mistrzu komentarza
    • Gość: Goeben Re: MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi IP: 89.174.219.* 30.06.10, 11:43
      Bo to nie jest dziennikarstwo to poezja ludowa zmiksowana z gniotem:)
    • kgbaca MŚ 2010. Japonia i Paragwaj weszli do księgi mu... 30.06.10, 12:11
      Całe szczęście "wielkie" firmy zawsze oferują wspaniałe widowisko
      jak np niedawny mecz Portugalia vs Brazylia.

Panie Stec, mam wrażenie że wystekał Pan ten artykuł podczas
      porannego posiadu na klopie
    • Gość: olek69 ciekawe czy maja szasne z Hiszpania .. IP: *.rev.snt.net.pl 30.06.10, 15:49
      kursy na Sportingbet: Paragwaj v Hiszpania 7.75 3.80 1.444

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka