Dodaj do ulubionych

Kibole Lecha z zarzutami

IP: 89.124.65.* 25.11.10, 20:10
Zostaw kibica!!! Ty ku..o zostaw kibica!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Kibole Lecha z zarzutami IP: *.wroclaw.vectranet.pl 25.11.10, 21:05
      Jeśli tak faktycznie jest jak tu piszą to można tylko PRZYKLASNĄĆ. Chamstwo trzeba tępic w zarodku. Czas najwyższy aby stadiony były dla NORMALYCH kibiców!
      • Gość: kibic Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.10, 21:31
        Oczywiście nie jaki Rolnik nie popełnił przestępstwa, wszyscy możemy wejśc na płytę kiedy tylko zechcemy ,brak zakazów stadionowych jakie klub może sam nałożyć świadczą że układ kibole-lech to nie fikcja.Druga trybuna ma najtańsze bilety, dlaczego?A no właśnie dla, spokoju,świetego spokoju.
        • Gość: myslacy wypowiadasz sie o rzeczach IP: *.icpnet.pl 25.11.10, 22:22
          o ktorych nie masz pojecia. 90% klubow ma tansza bilety dla swoich
          najbardziej zagorzalych fanow
          • Gość: lejzab Re: wypowiadasz sie o rzeczach IP: 89.74.173.* 25.11.10, 22:51
            wymień kilka
            • Gość: znawca "odchrzańcie" się już od tego "Rolnika" IP: *.xdsl.centertel.pl 26.11.10, 00:28
              Sami piszecie, że uspokajał kibiców, więc czemu miałby być zatrzymywany miesiac po meczu?
      • Gość: zz Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.10, 09:48
        zapomnieli dodac ze wsrod awanturnikow byli kibole Kiepskich Wrocław, ich tez trzeba spalowac
    • Gość: Normalny Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.home.aster.pl 25.11.10, 21:11
      hahahaha
    • Gość: precz Kibole Lecha z zarzutami IP: 89.79.170.* 25.11.10, 21:24
      z patologią.
    • Gość: Oll Kibole Lecha z zarzutami IP: 213.156.124.* 25.11.10, 21:26
      Byłam ostatnio na swoim pierwszym w życiu meczu, w Poznaniu, gdzie grała Polska - WKS. Już na początku zrobiło się niebezpiecznie, ponieważ zaraz po moim wejściu, gdzie czekałam na resztę przyjaciół, zrobiła się zadyma, ochrona nie poradziła sobie z pseudokibicami, którzy ich atakowali i wchodzili na stadion przez siatki chroniące, od razu na pierwsze piętro. Zaczęli rozpylać gaz, którym dostali nie Ci, którzy mieli, a mój przypadkowo tam stojący kolega. Bardzo czułam się nie komfortowo, zwłaszcza, gdy zobaczyłam że na mecz przyszły też dzieciaki z rodzicami. Reszta meczu była już bez zarzutu, bo większość uczestników imprezy okazała się niezwykle miła, nie tylko dla siebie na wzajem ale tez dla piłkarzy, którzy pokazali, że jeszcze potrafią grać ;)
      • bigosonline Re: Kibole Lecha z zarzutami 25.11.10, 22:13
        Gość portalu: Oll napisał(a):

> Byłam ostatnio na swoim pierwszym w życiu meczu, w Poznaniu, gdzie grała Polska
        > - WKS. Już na początku zrobiło się niebezpiecznie, ponieważ zaraz po moim wejś
        > ciu, gdzie czekałam na resztę przyjaciół, zrobiła się zadyma, ochrona nie porad
        > ziła sobie z pseudokibicami, którzy ich atakowali i wchodzili na stadion przez
        > siatki chroniące, od razu na pierwsze piętro. Zaczęli rozpylać gaz, którym dost
        > ali nie Ci, którzy mieli, a mój przypadkowo tam stojący kolega. Bardzo czułam s
        > ię nie komfortowo, zwłaszcza, gdy zobaczyłam że na mecz przyszły też dzieciaki
        > z rodzicami. Reszta meczu była już bez zarzutu, bo większość uczestników imprez
        > y okazała się niezwykle miła, nie tylko dla siebie na wzajem ale tez dla piłkar
        > zy, którzy pokazali, że jeszcze potrafią grać ;)

No i co chcesz przez to powiedziec nie rozumiem to jest mecz.Jak chcesz spokoju to idz do opery,a jak juz musi byc pilka to kup sobie czipsy albo paluszki i ogladaj mecz w tv to nikt cie nie przestraszy.
        • Gość: Tomi - 3C Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:42
          > No i co chcesz przez to powiedziec nie rozumiem to jest mecz.Jak chcesz spokoju
          > to idz do opery,a jak juz musi byc pilka to kup sobie czipsy albo paluszki i o
          > gladaj mecz w tv to nikt cie nie przestraszy.

To znaczy że prawo wejścia na stadion mają tylko zwierzęta, które - zamiast wchodzić na stadion jak ludzie - wspinają się po ogrodzeniach??? WYTĘPIĆ ZWIERZĘTA ZE STADIONÓW!!!
    • Gość: x Kibole Lecha z zarzutami IP: 84.10.249.* 25.11.10, 21:29
      Co oni (gazeta) się tego Rolnika uczepili? Gość wychodzi i próbuje użyć swojego autorytetu do uspokojenia zadymiarzy. Czemu tak potępiacie to co zrobił?
      • Gość: gość Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.10, 21:35
        bo od utrzymywania porządku jest ochrona i policja , a nie facet z "przeszłością"
        • Gość: Q Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: 178.73.48.* 25.11.10, 22:11
          Ale jak sobie nie radzi, to chwała "facetowi z przeszłością", że ich wyręczył bez stosowania przemocy (ani żadnego innego niedozwolonego środka).
          Gazieta swoją nagonką robi z siebie debili.
        • mikolaj.plank Re: Kibole Lecha z zarzutami 26.11.10, 11:25
          Ależ ta prokuratura jest bezczelna przecież GW wydała już wyrok, a tu Rolnik nawet zarzutów nie dostał. Nie do wiary. Żytnicki! Do Ciebie osobno, jeżeli jeszcze raz użyjesz słowa kibol w kontekście kryminalnym, to zostaniesz - zgodnie z kodeksem Boziewicza - publicznie spoliczkowany ;)
    • Gość: donosiciel Kibole Lecha z zarzutami IP: 78.8.173.* 25.11.10, 21:34
      W identyfikacji zielonych, nie policja w Krakowie tylko we Wrocławiu.
    • prison_n Re: Kibole Lecha z zarzutami 25.11.10, 21:56
      A co z kibicami z Krakowa? to oni zaczęli awanturę na stadionie!!!!
      Dalej istnieją święte krowy?
    • slawek.zareba Kibole Lecha z zarzutami 25.11.10, 21:56
      przez taki gnój jestem przeciwny piłce nożnej - to miejsce dla zwykłych bandziorów, którzy bezkarnie (pod szyldem klubu piłkarskiego) szczają sobie na społeczeństwo..
    • Gość: kkk Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.toya.net.pl 25.11.10, 21:57
      Brawo
    • slawek.zareba Re: Kibole Lecha z zarzutami 25.11.10, 21:58
      kibica??? co to jest zatem kibic???? (bo nie 'KTO' tylko 'co' w takim razie)
    • bigosonline Pinokio 25.11.10, 22:05
      Pinokio nic dodac nic ujac wasza legia wlasnie zaplacila kare,ale o tym ani slowa.Bandyci z warszawy zdemolowali wilno piszcie o tym.Wasza zazdrosc poznaniakom to juz chyba jakas choroba psychiczna no ale nie ma co sie dziwic w jakis sposob trzeba nadrobic braki np : organizacyjne,dyscypliny finansowej,kultury,porzadku itd.moze kiedys osiagniecie terazniejszy poziom Poznania,ale wtedy poznan bedzie znowu 20-sia lat dalej.
      • Gość: Przemko Re: Pinokio IP: *.unknown.vectranet.pl 25.11.10, 22:45
        Hmmm młotku to ty chyba masz jakiś kompleks Warszawy, bo zwracasz się do kibiców Legii. Poznań nigdy nie dorówna Warszawie pod względem organizacji, kultury, finansów. Tylko w waszym mniemaniu jesteście lepsi, macie od lat kompleks Warszawy w tej swojej prowincjonalnej, zapyziałej poznańskiej wiosce. Twój Lech to ma bydło a nie kibiców.
        • Gość: ponury_sceptyk Re: Pinokio IP: *.77.classcom.pl 26.11.10, 00:36
          wlasnie, jak mnieman, niezamierzenie potwierdziles slowa bigosa. gratuluje.
        • Gość: true Re: Pinokio IP: *.man.poznan.pl 26.11.10, 08:09
          hehe młotkiem wbij sobie dogłowy plebsie ze Warszawa słabo prosperuje, kibice nie posiadaja zadnej kultury... Pieniązki wypracowane w Poznaniu dajemy do centrali dostając z powrotem ochłapy.. Gdyby nie tak dobrze prosperujace miasta jak Poznań, Warszawka była by cały czas wsią.. choć mentalnie co widać jest wsią i będzie! Pinokio i cała wa-wa śmiechu warte! Uczcie sie od najlepszych wieśniaki!
        • Gość: KKS Re: Pinokio IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 09:18
          Bydło to cie zrobiło!!!
    • Gość: Adwin Kibole Lecha z zarzutami IP: *.toya.net.pl 25.11.10, 22:10
      prawda jest taka ze przed chuliganami z Poznania drży cala Polska :)
    • Gość: krb Re: Kibole Lecha z zarzutami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:18
      wreszcie pisza a hooliganach zmego miasta krb sroda wlkp
    • Gość: Tomi - 3C Słów kilka w sprawie "Rolnika"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 22:53
      Nie jestem kibolem i daleko mi od tego - moim zdaniem powinno się tą całą gó...arzerię wziąć za mordy i powsadzać do obozów pracy - niech tam się wyżyją na czymś pożytecznym, ewentualnie powybijają wzajemnie - dla mnie bez różnicy, będzie przynajmniej mniej śmieci na tym świecie. W każdym razie nie mam zamiaru stawać w obronie żadnego kibola. Nie podoba mi się jednak najeżdżanie dziennikarzy (albo dziennikarza - bo mam wrażenie, że wszystkie artykuły tego wątku pisze jedna osoba) Gazety na osobę nazywaną Rolnikiem. Widziałem film z całego zajścia - i moim skromnym zdaniem policja i zarząd Lecha mogą mu tylko podziękować. W momencie, gdy zwierzęta z Wisły i Lecha zaczęły się rzucać na siebie przy oddzielającej ich szybie, cała ochrona wzięła nogi za pas. Nie wiem jak wytrzymała jest pleksa oddzielająca sektory - ale oglądając film miałem wrażenie, że długo nie wytrzyma. Nie wiadomo więc jakby się to skończyło, gdyby nie ów Rolnik z kolegami, którzy gó...arzom w krótkich, żołnierskich słowach wytłumaczyli, jak się należy zachować na "swoim" stadionie. Nie pochwalam tego, że złamali regulamin, opuszczając swój sektor i przechodząc przez fragment murawy - ale uważam, że zaistniała sytuacja w pełni to usprawiedliwia - i głównie im należy podziękować za to, że nie doszło do eskalacji konfliktu.
      • Gość: Wielka_Wisła zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 23:03
        dawno to trzeba było zrobić, w posen jest tylko frajernia i cioty i tak było od wieków, to kundle są co boją się konfrontacji
        • Gość: Tomi - 3C Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 23:15
          Oho - odezwało się kolejne zwierzę z sieczką zamiast mózgu... :/

A co do tego "bandyckiego klubu" - to chyba zapomniałeś, że Lech jest aktualnym mistrzem Polski, a do tego jako jedyny broni honoru naszego kraju w klubowych rozgrywkach europejskich. I to w jakże udany sposób! A "Wielka_Wisła" to, przepraszam, w której grupie Pucharu Europy gra? Bo jakoś znaleźć nie mogę... :PPP

I żeby było jasne - osobiście jestem kibicem gdańskiej Lechii - ale nie przeszkadza mi to kibicować Lechowi w rozgrywkach europejskich.
          • Gość: pit Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: 89.78.188.* 26.11.10, 00:21
            Wg. ciebie to klub jest wielki ,bo zagrał w grupie Pucharu?
            Co za idiotyzm.
            Jak nie wiesz dlaczego Wisła jest wielka to się dowiedz które kluby w Polsce mają najwięcej zdobytych trofeów i dlaczego to nie jest Lech.
            I nie podszywaj się pod kibica Lechii,bo nie uwierze,że żyją tam takie matołki.
            • Gość: Q Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: 178.73.48.* 26.11.10, 07:10
              wtsk, tylko pod tym względem jest wielka.
              A odpadnięcie Lecha w eliminacjach LM chwały Polsce nie przynosi. Sparta nie była do ogrania.
            • mikolaj.plank Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie 26.11.10, 12:29
              Chętnie porozmawiam trofeach dla Wisły, ze szczególnym uwzględnieniem tych załatwionych po linii resortu generała Kiszczaka.
              Obrońcy tradycji, zwłaszcza tej milicyjnej, tfu na PSA urok
              • Gość: bosh Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: 89.78.188.* 26.11.10, 15:14
                No to wymieniaj.
                Czekamy.
          • Gość: BIEZANOW/KRAKÓW06 Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: 193.164.254.* 26.11.10, 18:32
            przykro mi że docinasz Wiśle... Wisła jeśli chodzi o sukcesy to 12 X mistrzostwo Polski.. to na R22 grali najwięksi... Poczynając od Chelsea, Interu,Realu,Barcelonie, To Wisła stworzyła Polską ligę na wzór tych z Anglii. (Rok około 1910) To Wisła ma zasługi z walkach okupacyjnych Krakowa, To piłkarze oraz działacze Wisły byli dowódcami oraz żołnierzami podczas pierwszej i drugiej wojnie światowej. Gdzie część z nich już nigdy meczu Wisły nie zobaczyła. Najciemniejsze w historii Wisły są lata wcielenia przez państwo Wisłe do organizacji państwowych. Gwardia/milicja rok około 1951/53.

Polecam film o Białej Gwieździe i jej historii.

W Krakowie Lechia jest Szanowana najbardziej, nawet bardziej niż Śląsk.. bo na Śląska dużo Wiślaków się wypieło. Bo to fałszywi "przyjaciele" dla których liczy się tylko Motor. A Póżniej Lechia.. następnie dopiero Wisła. A My zasługujemy na coś więcej, Lechia to zgoda numer 1 dla Nas.
            • Gość: Ave Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.11.10, 10:25
              Fałszywi przyjaciele ? coś ci się koleś na głowę rzuciło ... Śląsk ma 5 zgód i wszystkie traktuje równo - przypomni sobie ile było Śląska z Wami np. na SP w Lubinie czy teraz w Poznaniu na Amice - i powiedz kiedy Wisła wsparła Śląsk w takiej liczbie - jedne przykład.
              Lechia to nasza najstarsza zgoda ponad 30 lat, kilka pokoleń kibiców , Motor 20 lat też nie mało , Wisła 16 lat - każdy ma swoje sympatie, ale zgoda to zgoda - Braci się nie traci !
              Śląsk to nie kalkulatory jak Lech który traktuje zgody jak mu wygodniej (jak Arka była mocna to było ok - teraz lekki kryzys to układ z ŁKS i kop w dupsko dla Zagłębia , wcześniej układ z Widzewem i Ruchem teraz wojna itd , itp.
              Tak więć Wiślaku , pomyśl zanim coś napiszesz
        • maxelpe Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie 26.11.10, 00:13
          Morda, frajernie to poszukaj u siebie milicyjny głąbie, a o konfrontacji nie mówię, bo sraczki jeszcze dostaniesz.
          kraku z onetu jesteś hahahah; wiślaki to jednak przygłupy.
          • Gość: borg Re: zlikwidować ten bandycki klubik i po kłopocie IP: 89.124.65.* 28.11.10, 01:20
            a nie rozbujałeś się czasem? to że jeden gó...arz mordą chlapie to nie znaczy że mówi za wszystkich. chyba ze jesteś taką samą srajdą to myśl co chcesz. pzdr TSW
      • Gość: Neutralny Mam identyczne wrażenie IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 11:43
        To było działanie w stanie wyższej konieczności. Takie samo jakbym przebiegł przez ulicę na czerwonym świetle, aby rozdzielić szarpiących się ludzi.
    • Gość: zezo A co z kibolami Wisły ???? IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.10, 23:26
      Przecież to oni wszczęli rozpierdziel i zrobili rozpierduche w sektorze i sanitariatach.
      Ilu z nich ujęła nasz dzielna policja ?
      Ilu z nich odpowie i zapłaci za zniszczenia ?
      A może GWniania gazeta przypadkiem zapomniała o tym wspomnieć ?
    • Gość: debile Kibole Lecha z zarzutami IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 00:11
      Jesteście karmieni znowu wybiórczą papką. Przypadkowo znowu przed kolejnym meczem jest info o zatrzymaniach... jak dobrze, że to kolejny przypadek, który ma miejsce przed ważnym wydrarzeniem.
      Jestem zwykłymi kibolem (czyt. kibic Koleojorz po poznańsku), nawet moich rodzice, którzy czytaja tą przekłamaną gazetę, widzę że coś tutaj jest nie tak. Wielcy obrońcy prawa, chodzicie na mecze? Raczej nie, te wszystkie historie są wyssane z palca... Żal mi jest ludzi, którzy jedzą papkę, którą ktoś im wciska...
      Więcej rozumu i własnych poglądów życzę.
    • Gość: Kibole?za łagodnie Kibole? K I B L E z Lecha - to odpowiednio brzmi IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 00:18
      fra.jerstwo zarabiające średnią krajową i durniejące coraz bardziej z każdym rokiem życia
    • Gość: Kks Kibole Lecha z zarzutami IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 00:27
      NIESTETY... Żadne zakazy nie dadzą skutku, bo podczas wchodzenia na stadion nikt nie identyfikuje kibiców... Wystarczy że kupią bilet na kogoś znajomego, podając pesel np. matki i wejdą....
    • ulanzalasem Kibole Lecha z zarzutami 26.11.10, 01:45
      Klub jeszcze nie wie, czy i na niego nałoży zakaz stadionowy.

Kto rządzi w tym klubie...właściciel czy Rolnik?
    • Gość: kibic POGONI Kibole Lecha z zarzutami IP: *.mobileonline.telia.com 26.11.10, 04:56
      OK ALE MAM PYTANIE.A CZY KIBOLE SKISLEJ ZOSTANA ROWNIEZ UKARANI?TO TE GNOJKI ROZPOCZELI TA ZADYME A LECHICI POSZLI ICH USPOKOIC JAK TE SZUMOWINY ZACZELI DEMOLOWAC ICH STADION NA KTORYM TYLE LAT BYL SPOKOJ PODKRESLAM A TE FIRMY OCHRONIARSKIE TO NORMALNE SA ABS-y ABSOLUTNY BRAK SZYJI NAPOMPOWANE CYKORY CO LEJA WE CZTERECH JEDNEGO
    • cegla000 A jak idzie ściganie"kibiców"Gwardii którzy 26.11.10, 05:25
      rozpoczęli burdę na poznańskim Stadionie Miejskim?
      Wybiórcza czy obiektywna?
    • Gość: observer Te mlotki ktore bojkotuja GW znowu tu pisza? IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 07:40
      mialo was tu nie byc bo nie czytacie gw podobno.
    • dr.boczek WyborczaPinokio.pl 26.11.10, 07:58
      I dobrze że dostali zakaz stadionowy sam się wku...łem jak zobaczyłem ze nie potrafią na dupie usiedzieć, na większą karę nie zasłużyli, czekam na informacje na temat kiboli wisły.

PS: www.wyborczapinokio.pl
    • artur74 Problem kiboli to sprawa dla rządu! 26.11.10, 08:40
      Dopóki rząd rozwiązywanie problemu z kibolami pozostawia jedynie klubom i PZPN-owi, to nigdy nie pozbędziemy się bandytów z polskich stadionów!
      W Anglii wprowadzono surowe prawo wobec stadionowych bandytów a premier Thatcher potraktowało sprawę niemalże osobiście. Minęło kilka lat i angielskie stadiony stały się najbezpieczniejsze na świecie.
      Kilka lat przed mundialem w Niemczech sprawą bezpieczeństwa na stadionach i zachowaniem kibiców na stadionie zajął się rząd z kanclerzem Niemiec na czele. Uznano to za zbyt poważną sprawę, by pozostawić to jedynie w gestii samych klubów. Klubom, które jak w Polsce nagminnie łamią prawo, lekceważąc zakazy stadionowe, groziły poważne konsekwencje prawne.
      Jedną z najbardziej skutecznych metod w walce z kibolami, okazał się nakaz sądowy, nakładany na osoby, które mimo zakazu przebywały na stadionie. Wydanie nakazu sądowego oznaczało, że w godzinie meczu osoby z zakazami stadionowymi musiały meldować się na posterunku policji w pobliżu miejsca zamieszkania! Za zignorowanie nakazu sądowego groziło więzienie. Tym samym zakaz stadionowy był dla ukaranych dosyć uciążliwą karą. Ograniczał on wprawdzie prawo wolności ale wolność każdego człowieka kończy się tam, gdzie staje się zagrożeniem dla innych. Efekt? Poprawiło się znacznie bezpieczeństwo na stadionach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka