Dodaj do ulubionych

Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZPN

IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.04.04, 19:06
Mało obiektywny ten artykuł .
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz JAK ZWYKLE LEGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:09
      JAK ZWYKLE LEGIA OZRABIA, A INNI PONOSZA KONSEKWENCJE
      • Gość: brum Re: JAK ZWYKLE LEGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:24
        nie dość ze nieobiektywny, to nieco bełkotliwy

jak było widac w TV łagodne baranki z Białegostoku siedziały i dopingowały a
        zła policja polewała ich wodą

te latające ławki i kamienie to pewnie jacyś przebierańcy rzucali

zdejmijcie szaliki z oczu i załóżcie je na szyje :)
        • Gość: Nishio Re: JAK ZWYKLE LEGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 19:34
          Jestem kibicem od urdzenia i nie poraz pierwszy widzę, że tam gdzie Legia tam
          burdy.
          W dzisiejszym meczu wina leży jednak po obu stronach.........
          Nie rozumiem jednej rzeczy. Na miejscu Policji tak bym im skopał dupy(Legii) aż
          by sie posr.... i może znudziłoby im sie robienie gnoju.
          Chamstwo trzeba likwidować- to jedyna metoda.
          Kilka kul w te durne łby, podtruć ich gazem i już by nie zrobili awantury....
          A chipy to bzdura która nigdy nie zda egzaminu.
          LAĆ DEBILI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Khorints Re: JAK ZWYKLE LEGIA IP: 80.50.28.* 14.04.04, 19:40
          HAHAHA!Legia rozrabiała przed meczem:P W TV nie pokazywali jak Legia od
          początku meczu rzucała kamieniami w policję, to wina Legi że kilkunastu kibiców
          Jagi z sektora A wybiegło na stadion Hetmana i rozrabiało. Legia to szmata,
          każdy kto dla niej kibicuje ten może być uważany za zdrajce swej ojczyzny.

Wniosek:
          Policja bała się wyprowadzić szmaciarzy ze stadionu by nie doznać strat
          własnych. Powinni wyrzucić z meczu pseudokibiców i pożądnie ich spałować:P

PS.Kiedy Jaga wejdzie do Iligi wtedy Legia zapamięta nas na długo

PPS. Pożądna rozruba będzie na meczy z Legią:P Ja nie jadę bo mam rodzinę,
          która nie będzie tracić piniędzy n a sprowadzanie mych zwłok z Wawy
      • Gość: x Re: JAK ZWYKLE LEGIA IP: *.kosson.com 13.04.04, 19:49
        Nie - "jak zwykle" bo nie wiem czy zostało zauważone że wszystko zaczęło sie od
        kibiców Jagielloni, którzy wbiegli na murawe jak banda, najdelikatniej to
        ujmując, kompletnych idiotów, przerywając mecz. Wspaniały popis kibiców
        Jagielloni - tylko "pozazdrościć" takiej reprezentacji drużyny i woli walki.
        Szkoda tylko, że duch walki nie udzielił się drużynie.
      • Gość: milosz Pseudokibice wypier...c IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.04.04, 20:15
        Jestem kibicem Legii Warszawa,ale to jest kur..a przesada. Wstyd,wstyd!Niby
        warszawscy kibice sa najlepsi w Polsce,a ja boje sie isc na zylete z moja
        dziewczyna!dlaczego? Bo juz kiedys raz dostalem sztacheta!za dwa tygodnie
        wchodzimy do UE a sloma nadal nam z butow wystaje.
        • Gość: (L) Re: Pseudokibice wypier...c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:51
          na żyletę nie chodzą lamusy i frajery więc jak sam widzisz oglądaj sobie mecz
          przed tv jak masz jakiś problem. Sram na UE i co kurwo jedna powiesz
          • Gość: Warszawiak Popis ku(L)tury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:56
            Powyzszy post proponuje oprawic w ramki i wyslac do Serves pod Paryzem z
            podpisem "Typowa wypowiedz typowego kibica Legii - Kompromitacji Warszawy"
          • Gość: Ces Re: Pseudokibice wypier...c IP: *.euro / *.euro-net.pl 13.04.04, 23:02
            Ty pierdolniety lamerze w kapturze. Puknij sie cegłą w czoło. Zakaz wstepu
            obowiązywać powinien od ilości zębów. Brak jedynek = brak wstępu !
            Srasz sam sobie w gacie , może UE zrobi z wami zarazo porządek! Raz na zawsze!
            Amen
            • Gość: vitas Re: Pseudokibice wypier...c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 02:27
              Możę nawet nie brak jedynek. Wystarczy test na IQ, wszyscy poniżej 20 nie
              wchodzą i już był by spokój
      • Gość: Piotr z Daleka Zdyskwalifikowac Legie !!! IP: 142.52.81.* 13.04.04, 20:52
        dane statystyczne w tym jednostronnym artukule maja sugerowac, ze zwyciestwo
        nalezy sie Legii. Pytam jednak czy burdy tego kalibru sa na meczach Jagielonii
        zjawiskiem normalnym. Jesli nie to przyczyna burd jest legia i jej cienisay-
        kibice. Skoro tak to moze wartoby dla przykladu ukarac Legie i basta

PS. Puchar jest i tak dla Kolejorza !!!
        • Gość: r Re: Zdyskwalifikowac Legie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:44
          Gość portalu: Piotr z Daleka napisał(a):

> dane statystyczne w tym jednostronnym artukule maja sugerowac, ze zwyciestwo
          > nalezy sie Legii. Pytam jednak czy burdy tego kalibru sa na meczach
          Jagielonii
          > zjawiskiem normalnym?

Jeżeli tylko pojawiają się kibice gości - zadymy są w Białymstoku abosolutną
          regułą (mecze z Olimpią ELbląg, Arką, Pogonią Szczecin , Rakowem -cwierćfinał
          PP- kibiców Rakowa po drodze obrzucono siekierami i zostali zawróceni)
        • Gość: Dominik78 w glowke sie postukaj IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.04.04, 23:57
          Piotrze z Daleka!
          widze, ze naprawde musisz byc z daleka i albo jestes ignorantem, albo dlugo nie
          bylo cie w kraju. jesli chcesz oceniac sytuacje po tym, czy normalnie sa burdy
          na meczach jagi czy nie, to moze lepiej doczytaj sobie przepisy a najpierw
          zastanow sie nad soba. bo filozofem to ty nie jestes.

na codzien moga sobie robic co chca, ale jesli dla nich to taki festyn jak
          przyjedzie Legia (tak samo jak dla was zreszta tam w poznaniu) ze zaczynaja sie
          napier..lac z policja, hasaja sobie po boisku itd - to nie za bardzo jest wina
          Legii. poza tym za zabezpieczenie meczu odpowiedzialny jest gospodarz. a juz
          zupelnie na marginesie - przypomnij sobie kibice jakiego zespolu zawsze wystają
          po wielkopolsce na przejazdach kolejowych, dworcach itd i czekaja na
          wracajacych legionistow zeby sie popisac kiedy juz maja przewage liczebną. czy
          to nie są aby cieniasy z Lecha...????
      • Gość: szallik Re: JAK ZWYKLE LEGIA IP: 217.98.47.* 14.04.04, 17:16
        uważajcie nie wypowiadajcie się na www.90minut.pl przeciwko legii bo to grozi
        banem. ja takowego dostałem bo zapytałem admina czy jak wyjaśniał wypowiedź
        kibica jagny, a tamten relacjonował wypisując mniej więcej czas to tylko
        stwierdził, że tamten oszukuje bo nie zgadza się to z jego czasem. różnica
        najwieksza była 7 minutowa dodam. mam bana tylko a pytanie czy ten serwis
        będzie stronniczy bo admin jest kibicem legii. a uważałem, że ta stronka jest
        rzetelna. no cóż pomyłka. huligaństwo trzeba tępić z całą surowością powinni
        powtórzyć mecz bez kibiców. niech się kibice legii uczą, że nawet wygrany mecz
        można też przegrać.
    • Gość: kane tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: *.compower.pl 13.04.04, 19:37
      • Gość: WALKER Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: 5.2.* / *.chello.pl 13.04.04, 20:37
        A co tu ma do rzeczy Warszawa ? Głupota nie zna granic ,a Warszawa to stolica
        twojego kraju ,więc mordy sobie nią nie wycieraj ,bo stawia cię to na równi z
        bohaterami tego artykułu.
        • Gość: viet kong Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 02:32
          Dlatego ze warszawa jest stolica tego kraju wyjechalem z niego na stałe.
          Faktycznie 'mordy' sobie nie wypada nią wycierac, proponuje podetrzeć sobie nią
          coś innego.
        • Gość: r Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: 217.153.71.* 14.04.04, 09:57
          > A co tu ma do rzeczy Warszawa ? Głupota nie zna granic ,a Warszawa to stolica
          > twojego kraju..

Niestety masz racje, Warszawa to nasza stolica i 90% kraju sie tego wstydzi.
          Czesi maja Prage, Wegrzy Budapeszt czyli miasta, ktore sa ladne i sie jakos
          prezentuja, sa po prostu atrakcyjne i nie trzeba sie ich wstydzic. My mamy
          Warszawe, ktora jest po prostu jedna wielka betonowa wioska, wraz ze swoimi
          zapyzialymi mieszkancami...
          • Gość: roberto Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: *.bphpbk.pl 14.04.04, 10:04
            proponuje leczyc te kompleksy i ograniczac prymitywne obrazanie wszystkich z
            definicji bo z Wawy... zacznij wiec od tego a potem posprzataj syf dookola,
            rece umyj i buty wyczysc a moze bede uwazal ze co nieco masz prawo do takich
            ocen i mozna sie wiecej nad nimi zastanowic niz nad takim belkotem
            prowincjusza, ktory najlepiej pokazuje kim jestes
            • Gość: r Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: 217.153.71.* 14.04.04, 10:16
              no i odezwal sie urazony warszawiak, chodzacy z glowa w chmurach, ktory nie
              widzi nic wiecej niz czubek swojego nosa. umyl rece, wyczyscil buty, posprzatal
              resztki slomy i mysli, ze moze wyrazac niby to obiektywne opinie. moze gdybys
              czasami spojrzal obiektywnie to bys zauwazyl, ile tej Twojej Warszawie brakuje
              do innych cywilizowanych stolic europejskich, ale Ty i tak pewnie uwazasz, ze
              przy Warszawie Londyn czy Paryz to male wioski.
              • Gość: roberto Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: *.bphpbk.pl 14.04.04, 10:39
                patrze obiektywnie i wkurza mnie jak ktos z zapyzialej prowincji obraza Wawe i
                jej mieszkancow bo jakis Partyz czy Praga jest ladniejsza... to dopiero prosta
                logika i pelen wprost obiektywizm w Twoim wykonaniu, ale wlasnie tacy jak
                Ty "swiatowcy" zjezdzaja do nas masowo ze swoich wiosek za chlebem (sic!) ze
                swa chlopska kultura i z taka swa logika, to co sie dziwic ze towarzystwo
                dookola staje sie wieksza holota... aby Kolego mily kogos podsumowywac i
                oceniac trzeba samemu cos soba reprezentowac i staraj sie o tym nie
                zapominac... a jak ktos uogolnia na bazie ekscesow kilku prymitywow ocene na
                wszystkich z Wawy, takze i tych normalnych kibicow Legii (w tym mnie) to raczej
                sam sobie cenzurke wystawia...
                pozdrawiam

• Gość: r Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: 217.153.71.* 14.04.04, 10:56
                  ale mi teraz dales... a juz zaczynalem pakowac walizki, aby pierwszym samolotem
                  leciec do Wawy za chlebem. Dobrze, ze mnie ostrzegles. A tak poza tym, to nic
                  nie uogolnialem. Fakt, ze gdzies tam sie kilku gosci z Wawy pobilo z policja i
                  innymi goscmi z Bialegostoku nie ma tu nic do tematu (debile wszedzie sie
                  znajda, a glowna wine za to co dzialo sie na stadionie to jak znam zycie
                  ponosza organizatorzy, bo tych debili wpuscili na stadion), a to czy sie bija
                  czy nie nie zmieni obrazu naszej stolicy, ktory niestety nie jest rozowy.
                  pozdrawiam
                  • Gość: roberto Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: *.bphpbk.pl 14.04.04, 11:11
                    rozowy nie jest, ale dla mnie ok.. ladna ta moja wawa to nie jest, racja, ale
                    ma swoja historie i ma swoj dzisiejszy rozwoj.. jest jak jest i jak sie nie ma
                    co sie lubi to... wole tu niz gdziekolwiek w Polsce (zreszta klub
                    najlepszy :) , a czy na swiecie..? juz wole chyba tu, jeszcze urosniemy w sile,
                    spokojnie
                    zas na lazienkowskiej w wawie juz od dawien dawna nie ma takich bijatyk wiec i
                    w tym cos sie zmienia..szkoda ze tylko w wawie...
                    pozdr
          • Gość: bazyliszek Re: tak sie bawią wieśnioki z warszafki IP: *.chello.pl 14.04.04, 13:33
            Gość portalu: r napisał(a):

> Niestety masz racje, Warszawa to nasza stolica i 90% kraju sie tego wstydzi.

no proszę, 90%! a skąd wiesz, że nie 99?! to, że ty masz pewne kompleksy, nie
            znaczy, że maja je tez inni...
            kolejny, który wie co myślą Polacy! nie myślałeś, żeby startować w wyborach -
            masz spore szanse z Jędrkiem...
      • Gość: Joozek Legia - obciach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:45
        Jestem z Warszawy i mi glupio ze takie wiesniaki mieszkaja w moim miescie
    • Gość: Mikołaj Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.icpnet.pl 13.04.04, 19:46
      Na trybunach były momenty głośnego dopingu gospodarzy. A potem? Szkoda gadać.
      Żal tylko kibiców, którzy przyszli i przyjechali oglądać mecz i dopingować. W
      artykule jest jeden błąd merytoryczny. Asystę przy pierwszym golu zaliczył
      Sokół II. Szkoda, bo miało być fajnie, a kilkudziesięciu bezmózgowców narobiło
      wstydu jednemu i drugiemu klubowi oraz polskiej piłce.
    • Gość: jurrr Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.zamosc.mm.pl 13.04.04, 19:53
      a co tu jest do weryfikowania? 3-0 dla Legii i po sprawie; szkoda Sagana
    • Gość: gal swietny artykul IP: 213.25.112.* 13.04.04, 20:05
      "...drużyna Dariusza Kubickiego nie odniosła nawet remisu."

jeszcze chwila a polscy futboliści zaczną odnosić porażki.

:P
    • Gość: Po(L)ibudziak Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 20:14
      Brawa dla policji, nie ma nic lepszego niż postrzelanie do żywego celu. Norma
      kul wyrobiona. Zastanawiam się kiedy do AT przestaną samych kretynów przyjmować.
      • Gość: Ces Kibicie - idioci nie z tej ziemi. ! IP: *.euro / *.euro-net.pl 13.04.04, 20:37
        Co z naszą policją ? czemu nie mogą zaprowadzić porządku? Toż można było wejśc
        pomiedzy naszych najbardziej awanturujących sie powystrzelać idiotów , był by
        spokój! Tyle ludzi przyszło popatrzeć na gre Jagi. Kutafony w kapturach nigdy
        nie zrozumieją ze sami sobie szkodza. Ile jeszcze mozna takie wybryki oglądać,
        i tolerować ? Zapłąciłem 1zł dla Klubu kibica , Pytam sie na co ?? zebym mogl
        ogladac latające kije od flag ? Bardziej zdecydowanie policja musi z tym
        walczyc , nie ma wybacz. Niektórzy wyrażnie przyszli po to, by zaistnieć w
        mediach.
        Piszecie w artykule ze bylo 12tys ludzi. to smieszne, wiem ze policja na tyle
        pozwoliła, ale gołym okiem widać było ze te 12 to tylko z jednej strony
        stadionu ;-) Razem spokojnie licząć ponad 22tys.
        Pozdrowienia
        Ces
      • Gość: vitas Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 02:44
        Szkoda że tylko gumowymi strzelali. Może wreszcie było by spokojnie.
    • Gość: Adam Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 20:59
      Ku****. Znowu parodia. Dlaczego w tym kraju nikt nie potrafi sobie poradzić z
      bandą kilkunastu przygłupów???? Czy tak cięzko mając kamery i inne środki
      wyłapać dych durni?? Tak cieżko ich wypałować??? apotem jeszcze wrombać karę
      np 2tys PLn???? Nie mają??? ato nic: przyjdziemy do domciu, weźmiemy
      telewizorek, komputerek i 2 tys się znajdzie. Może w końcu bandyci (bo nie są
      to kibice) czegoś się nauczą!!! Nakazywanie grania meczu czy 2uch przy pustych
      trybunach nic nie da!!! Takich debili to nie obchodzi!! Oni przyjdą za 2
      tygodnie i zrobią rozróbę z siłą 2-krotnie większą :| A mia.ło być takie ładn
      ewidowisko... cóż, głupota nie zna granic. Ale tak to jest, kulturę wynosi się
      z domu....
      • Gość: pol Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.chello.pl 13.04.04, 23:33
        Człowieku nie potrafisz nawet poprawnie pisac,wiec nie wyskakuj z kulturą
        wynoszoną z domu bo po tym co napisałeś to moge stwierdzić że jesteś bezdomny
    • Gość: herka WYPRASZAM SOBIE!!! IP: *.chomiczowka.net.pl 13.04.04, 21:06
      "Sympatycy z Warszawy wybrali bliższe sobie sposoby" co za debil to napisał?
      kiedy ostatnio był na meczu? krew mnie zalewa jak czytam takie niesprawiedliwe
      bzdury!!! ''Sympatycy z Warsawy'' od dwóch lat uczą resztę Polski jak się na
      meczach zachowywać powinni prawdziwi kibice.
      Piepszone pismaki (bo nie mówię tu o dziennikarzach), czasami powinny popatrzeć
      co się dzieje na stadionach poza burdami (których notabene coraz mniej). Ile
      pracy jest wkładane w dobrą oprawę. To, że raz się zdarzyła wpadka, wcale nie
      znaczy, że wyrywanie ławek jest "bliższym sposobem".

Zaraz mnie coś strzeli. Pewnie szlag... %&*%$#&*

Dlaczego drodzy pismacy nie opisujecie z takim zapałem jak wyglądała zabawa na
      spokojnych meczach? Dlaczego boicie się wejść na Żyletę? Co z Was za
      dziennikarze?

• Gość: kubaa Re: WYPRASZAM SOBIE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:31
        ""''Sympatycy z Warsawy'' od dwóch lat uczą resztę Polski jak się na
        meczach zachowywać powinni prawdziwi kibice. ""

No to stary, tu to dowaliłeś chyba jeszcze gorzej niż Ci dziennikarze:)
      • Gość: Warszawiak Debi(L)e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:50
        Ucza Polske? Chyba jak niszczyc i demolowac...
        • Gość: studnia Re: Debi(L)e IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 23:02
          Idź chociaż raz na mecz a nie grzejesz dupę przed kolorowym pudełeczkiem.
          Po wypowiedziach widać, że większość tych co tak chcą stać na straży kultury i
          porządku nie wychodzi w ogóle z domu i nie wie co się dzieje na świecie.
          Wszystkie uwagi na temat Warszawy aż kapią od kompleksów, sami się stawiacie w
          gorszej perspektywie. Legia od dobrych kilku sezonów nadaje ton w Polsce jeżeli
          chodzi o oprawę meczów. Jak ktoś o tym nie wie to znaczy, że nie chodzi na
          mecze a mądzrzy się w necie.
          • Gość: Warszawiak Re: Debi(L)e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:07
            Z tego co pamietam, to pare lat temu podpalili swoj stadion i wywiesili jakas
            glupia flage jak w Oswiecimiu. Wybacz - nie mam ochoty chadzac w takie miejsca.
      • Gość: r Re: WYPRASZAM SOBIE!!! IP: 217.153.71.* 14.04.04, 10:09
        > "Sympatycy z Warszawy wybrali bliższe sobie sposoby" co za debil to napisał?
        ten sam, ktory 10 dni temu zatytuowal artykul: "Lech zdechł, Kolejorz!".
        (miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34870,2005468.html) zastanawia mnie co
        takiego gosciem kieruje, ze pisze takie artykuly?
    • Gość: niestety Tylko dworca PKP szkoda... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.04.04, 21:17
      18 lat remontowano w Białymstoku dworzec, a przyjazd kretynów ze stolycy te
      wysiłki zrównał prawie z ziemią. Niech to szlag...
      • Gość: kmj Re: Tylko dworca PKP szkoda... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 08:42
        od razu widac ze nie masz o niczym pojecia frajerze! Kibice Legii nie wysiadali
        z pociagu w Bialymstoku:)))) Poza 30-40 osobami, ktore przyjechaly pociagiem
        rejsowym i zadnego avanti na dworcu nie bylo. Smieszny jestes sympatyczny
        kolego...
    • Gość: z oddali Re:huligaństwo to jedno,ale stronniczość mediów 2 IP: *.n4u.krakow.pl 13.04.04, 21:36
      jak widzę demonizuje się grupę huliganów z Białegostoku,i czy napewno z tego
      miasta? Ale najciekawsze,że prawie nic nie mówi się o warszawiakach i ich
      zachowaniu.Dlaczego nikt nie pomyśli,że to prowokuje ?A może o to chodzi ?
      A tak szczerze naprawdę o co chodzi i dlaczego to odpowiedzi należy szukać ze
      zródeł nieoficjalnych.Może jest tak ,że ktoś nie lubi w PZPN Jagiellonii,i
      czasami pewne wydarzenia nie dzieją się same z siebie? Może brzmi to jak teoria
      spiskowa.Ciekawe czy się mylę ?Odpowiem że chciałbym sie mylić,ale fakty mowią
      co innego na przestrzeni powiedzmy to dziejów.Moim marzeniem jest rozwiązanie
      tej bandy zwanej PZPNem i w zasadzie zorganizowania wszystkiego od nowa na
      zdrowszych zasadach.Bo ta sitwa nie nadaje się nawet do podawania piłek.
      • Gość: Dominik78 Re:huligaństwo to jedno,ale stronniczość mediów 2 IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 00:12
        Jej, nastepny mądrala z oddali.... po pierwsze kolesiu: naucz sie mowic po
        polsku, bo nie mozna nic zrozumiec z tego belkotu. a ortografia to tez nie jest
        twoja mocna strona... Po drugie: glowka cie chyba boli bo naprawde jakies
        dziwne teorie tutaj wysuwasz... Po trzecie: a skąd wiesz ze nikt nie pomysli ze
        prowokują? ale czy to jest jakies usprawiedliwienie dla kibicow Jagi?? biedni
        chlopcy, nerwy ich poniosly... Dajmy walkowera Jagiellonii, a jej kibice to
        tylko tak w afekcie.. buhahaha!!!! Po piate: przeczytaj artykul jeszcze dwa
        razy, a potem wszystkie posty na forum, i wtedy jeszcze raz odpowiedz sobie na
        pytanie czy tu prawie nic sie nie mowi o warszawiakach i ich roli w burdach. bo
        porownujac z tym, co bylo widac w tv- chyba mowi sie az za duzo, wliczajac do
        grona pyskaczy poniekąd rowniez autora artykulu i jego niezbyt celne porownania
        ("kibice legii w sposob sobie najblizszy" czy cos takiego..)

Gość portalu: z oddali napisał(a):

> jak widzę demonizuje się grupę huliganów z Białegostoku,i czy napewno z tego
        > miasta? Ale najciekawsze,że prawie nic nie mówi się o warszawiakach i ich
        > zachowaniu.Dlaczego nikt nie pomyśli,że to prowokuje ?A może o to chodzi ?
        > A tak szczerze naprawdę o co chodzi i dlaczego to odpowiedzi należy szukać ze
        > zródeł nieoficjalnych.Może jest tak ,że ktoś nie lubi w PZPN Jagiellonii,i
        > czasami pewne wydarzenia nie dzieją się same z siebie? Może brzmi to jak
        teoria
        >
        > spiskowa.Ciekawe czy się mylę ?Odpowiem że chciałbym sie mylić,ale fakty
        mowią
        > co innego na przestrzeni powiedzmy to dziejów...
    • Gość: voytek Strasznie mi smutno IP: *.biaman.pl / *.elpos.net 13.04.04, 22:01
      Strasznie mi smutno, że wysiłek wielu ludzi został zniszczony. Byłem na meczu.
      Widziałem jak większość ludzi wychodziła z meczu z żalem i bezsilnością.
      Bezsilnością, że nasze społeczeństwo nie może poradzić z grupą 10-15
      chuliganów, którzy zniszczyli te widowisko. Część kibiców bardzo dobrze się
      przygotowali. Były race świetlne, chóralne śpiewy. Niestety uważam że wina jest
      po stronie organizatorów. Nie powinni zostać na stadion wpuszczeni kibice
      Legii, ponieważ oni głównie prowokowali do zajść, a kibice JAGI dali się
      sprowokować.
      • Gość: Krzysiek Re: Strasznie mi smutno IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.04.04, 22:25
        Zgadzam się, że wina leży w dużej części po stronie organizatorów, ale
        niewpuszczenie kibiców drużyny przyjezdnej byłoby przyznaniem się do własnej
        bezsilności. Skoro organizatorzy nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa grupie
        1 tys. kibiców Legii oznacza to, że powinni byli wpuścić na stadion mniej
        kibiców, żeby tylko mogli oni oglądać mecz w bardziej cywilizowanych warunkach.
        Po drugie- co to za stadion na którym jest kupa gruzu i desek? Na takim
        obiekcie mecz nie powinien w ogóle dojść do skutku, bo stwarza to zagrożenie
        dla zdrowia widzów. Po trzecie- mam wrażenie, że i policja w Białymstoku nie do
        końca wie co oznacza prawidłowe zabezpieczenie meczu piłkarskiego. Po kiego
        grzyba stała ona w dość dużej sile w obrębie stadionu, tak blisko jak to tylko
        możliwe? To może być dla niektórych działanie prowokacyjne (dla tych mniej
        zrównoważonych niestety). I w końcu po co policja daje pokaz swojej siły?
        Decyzja o korzystaniu z armatek wodnych powinna być jednak trochę bardziej
        przemyslana.
        P.S. Oczywiście znów wracamy do problemu polskiego systemu prawnego, który
        powinien zostać dostosowany do takich sytuacji, ale to już temat na odrębną
        dyskusję.
        Pozdrawiam
        • Gość: bob Re: Strasznie mi smutno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 10:55
          Tak jest, organizatorzy zawalili na całej lini. Chcieli wpuścić jak najwięcej
          ludzi aby zdobyć więcej kasy. Ten stadion nie spełnia żadnych norm
          bezpieczeństwa. Dziwi mnie również że PZPN wydał zgodę na rozgrywanie takiego
          meczu o podwyższonym ryzku w takich warunkach i przy tak dużej liczbie widzów.
    • Gość: Sympatyk Futbolu Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:42
      Legia = Wstyd.
      Powinni wykreslic "Warszawa" z nazwy, zeby nie kojarzono ich z naszym miastem.
      • Gość: mama|foka Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.icpnet.pl 13.04.04, 22:49
        problem chuliganstwa (delikatne okreslenie) nie dotyczy kibicow legii czy
        kibicow jagielloni. bez sensu sa dyskusje ktorzy kibice prowokowali, ktorzy
        dali sie sprowokowac, ktorzy sa lepsi a ktorzy gorsi. problem jest fakt, ze
        osoby taki wogole weszly na stadion, a organizatorzy nie potrafili nad tym
        faktem zapanowac. komicznie wygladala akcja policji w momencie gdy kibice
        jednej ze stron weszli na boisku, komicznie wygladal sedzia, ktory nie wiedzial
        jakie decyzje podjac. ogolna paranoja... i stadion klasy C (maksymalnie),
        podobnie jak stadion gks w meczu z lechem tydzien temu. masakra.
        • Gość: Sympatyk Futbolu Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 22:51
          Ukarac kluby! Moze wtedy naucza sie, zeby kontrolowac swoich "kibicow".
    • Gość: x-men A moze obustronny walkower ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:29
      No gdyby to nie była legła to moze by tak było ale tak to pzpn juz sra w gacie
      ze strachu jak ukarac ległe ,moze 1 tys kary ha ha
    • Gość: tomek Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.pl 13.04.04, 23:35
      taka poczytna gazeta prawie wszystko wypunktowała a zapomniała wspomnieć o
      sytuacjach jegiellonii, jej optycznej przewadze, hokejowym zakmu na legii przez
      5 minut i nie odgwizdaniu rzutu karnego dla jagiellonii. republika kolesi.
      panowie gdzie jest wasz obiektywizm??
    • Gość: szkieta8 Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 23:37
    • Gość: szkieta8 ... IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 23:38
      Nie rozumiem jednego. Skoro godzine przed meczem banda kretynów tłukła się z
      policją to dlaczego to bydło później zostało wpuszczone na stadion? Może mi to
      ktoś wyjaśnić?
      • Gość: Polmos Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 23:50
        Bo gdyby nigdy nie wpuszczali bydla to stadion na Lazienkowskiej swiecilby
        pustkami.
    • Gość: Eurodyta Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.04, 23:45
      Ale Gość, który to napisał ma ciężką rękę. Ufff!, całe szczęście, że siedzę
      sobie w domu i nie jestem kibolem - tak to się chyba teraz nazywa - żadnej z
      tych popapranych drużyn (i nie tylko tych).Dalej szkoda moich palcy.
      • Gość: Dominik78 Eurodyta??? najpier naucz sie mowic po polsku IP: 5.2.* / *.chello.pl 14.04.04, 00:28
        No szkoda palcy, faktycznie szkoda. No prosze, kolejny wiesniak, ktorego
        wartoby odeslac do szkoly na reedukacje. Palcow, moj drogi, palcow. mamusia nie
        nauczyla po polsku to moze ja cie naucze.

A poza tym jedna uwaga: forum to bardzo dobra rzecz, dopoki nie zaczna pisac
        buraki ktorych jedynym celem jest wyladowanie swoich ukrytych pretensji do
        calego swiata i zasciankowych komleksow. a ze takich jest niestety w polsce
        duzo, i nie maja nic innego do roboty niz siedzenie i pisanie postow a arkana
        polskiej mowy nie za bardzo są im jeszcze znane - dyskusja na forum przypomina
        walke w blocie za stodołą.

poza tym zapraszam do warszawy na stadion legii - zobaczycie co to znaczy
        najlepszy doping w Polsce i jak wam szczeka opadnie to moze przestaniecie
        wyzywac od bydla. bo na zazdrosci i kompleksach ciezko jest cokolwiek zbudowac.

a ze kilkunastu idiotow jest wpuszczanych na kazdy mecz (oprocz tych na legii -
        bo mają zakaz) mimo ze juz zdazyli co nieco przeskrobac (to nie tylko problem
        Legii czy Jagi, sami dobrze wiecie tam w Poznaniu czy Katowicach), i ze ani
        policja ani sad nie potrafi ich przykladnie ukarac - to juz zupelnie inna bajka
        i mozemy sobie gadac i gadac a i tak nic to nie zmieni.

Gość portalu: Eurodyta napisał(a):

> Ale Gość, który to napisał ma ciężką rękę. Ufff!, całe szczęście, że siedzę
        > sobie w domu i nie jestem kibolem - tak to się chyba teraz nazywa - żadnej z
        > tych popapranych drużyn (i nie tylko tych).Dalej szkoda moich palcy.
    • Gość: Fan Ale znawcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:42
      kibicowania sie wypowiadaja w tym watku. Gratuluje!

Siedzcie dalej przed komputerkiem zlamusiale napinacze.
      • Gość: Stefanski Moje Dziecko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 10:49
        Masz racje, nie jestem znawca kibicowania. Nie chodze rowniez na mecze, chociaz
        mieszkam na Powislu. A dlaczego? Bo nie chce przebywac wsrod takich jak ty.
      • Gość: Demokryt Re: Ale znawcy! IP: 195.205.45.* 14.04.04, 14:05
        Fakt, nie znam się na "kibicowaniu", które sprowadza się do burd, bijatyk i totalnej demolki... Znam się za to na piłce noznej. I może dlatego nie znam i nie chcę znać takich jak Ty.
    • Gość: Fan Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 00:47
      No a z tego co widze to artykul tez pisal jakis bialostocki buc.

• Gość: skalak Co wy k...wa ludzie piszecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 01:17
        tylko jedni drugich oskarzacie. czy nie latwiej poprostu zabrac sie za ta
        bande? Wstyd! Jak mozna walczyc na meczu wlasnej druzyny we wlasnym miescie.
        Jak mozna bic sie z policja gdy na stadionie siedzi zbawiciel klubu (ITI)?
        rozumiem ze cesc z (pseudo)kibicow Legii niechce tych pieniedzy od Waltera.
        Jednego jestem jednak pewien. Legia nie ma co mazyc o mianie druzyny z
        najlepszymi kibicami. Ten tytul nalezy do Poznania. Ps. Za wandalizm nie
        grzywna a wiezienie!!!
        • Gość: x Re: Co wy k...wa ludzie piszecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 01:19
          O wjeździe z bramą już było - chyba się spodziewali, że 800 osób wejdzie
          jednym przejściem... Tuż po tym zajęliśmy wolne sektory za bramką. Na
          stadionie nie było ani ochrony, ani policji. Na trybunach - kilka setek
          Jagi, ale jakoś nikt nie ruszył w ich stronę. Zaogniło się dopiero, kiedy
          służby porządkowe chciały nas ścisnąć w przygotowanej klatce. Moim zdaniem
          mogli sobie odpuścić - i tak byliśmy jedyni na całym łuku, nie było żadnego
          zagrożenia. No ale zaczęli lać tych, którzy stali na skraju i się zaczęło...
          Najpierw bitwa na jakieś kawałki płotu, potem kamienie.

Obrzucanie psów wszystkim, co było pod ręką było bezsensowne, bo w ten
          sposób się niczego nie osiągnie, ale ci nie musieli odpowiadać laniem całego
          sektora wodą z dwóch armatek, bo to tylko wkurwiało resztę ludzi. Strzelanie
          na oślep też jest głupotą. Tak samo bicie dziewczyny, która poszła ze swoim
          chłopakiem do karetki. Ogólnie wszystkie awantury Legii toczyły się obok
          meczu - nikt nie chciał się bić z Jagą, ani przerywać spotkania. Piszę to
          tylko po to, żeby wszyscy mieli jasność, że ten mecz się nie skończył przez
          nas.
          • Gość: vitas Re: Co wy k...wa ludzie piszecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 02:41
            Zapewne żaden mecz się przez"was" nie zakończył. Przycierz wy tylko
            dopingujecie swoją drużyne. Wszystkiemu winna ta zwyrodniała policja,
            BUAHHAHAHHAHAAHH, śmieszny jesteś koleś. Faktycznie po twoim sprostowaniu
            jesteście rozgrzeszeni.
            • Gość: x Re: Co wy k...wa ludzie piszecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 03:09
              w dupie byłeś
              gówno widziałeś!
          • Gość: Oddzwierny Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 10:54
            800 osob jednym przejsciem! Jak tak mozna!? Biedne dzieci spod Warszawy nie sa
            przyzywyczajone do takich strasznych warunkow, wiec zaczely niszczyc.

Ktos tu juz napisal slowo "debi(L)e". Pasuje jak ulal.
    • Gość: sroka To kto k...winny!? IP: *.ny5030.east.verizon.net 14.04.04, 06:58
      Nie rozumiem jednego...
      Jesli to nie kibice Jagi i nie kibice Legji to k... kto inny.
      Slyszalem tylko ze prowokaromi stanowczo wyli kibice tych drugich...
      Nie wyobrazam sobie zeby policja wymierzyla swoja "wodna bron"
      przeciw eleganckim kolesiom z Warszawy czy z Bialegostoku.
      Ktos musial kogos sprowokowac(wkurwic), tak czy nie?
      Walkower dla Jagi; Legia i tak ma Mistrza Polski w tym sezonie
      Dajmy temu ruskiemu klubowi nabrac napedu, to moze nie bedzie incydentow typu
      553 kibicow na meczu Amici czy Polonji
      • Gość: sosna Re: To kto k...winny!? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 08:22
        wiece w miare obiektywnie patrzac to wygladalo tak:
        1. koledzy kibice legii przeskoczyli siatke w celu wyprawy po flage jagi
        powieszoną pod tym czymś, co się nazywa wieżą
        2. ponieważ akurat tam, gdzie weszli nie było ludzi, bo się bali siedzieć
        bliżej niż 100m od legionistów, spokojnie przybyła policja i zagoniła ich do
        klatki
        3. profilaktycznie dostali troche wody z zapalniczki, zeby ostudzić głowę
        4. nagle debile z szalikami Jagi (i w kominiarkach) wbiegli na boisko
        5.sędzia przerwał mecz, przyszły kordony policji z psami(hehehe-pies prowadził
        psa)
        6. zagonili jagiellończyków do swojego sektora, torche dymy było, ale przyszedł
        jacek chańko i darek łatka pod młyn(trybunę) i uspokoili łysych debili
        7. w międzyczasie policja jeszcze raz użyła wody z zapalniczek do ochłodzenia
        warszawiaków, ale ponieważ mimo to byli dalej ochoczy, to im wjebali nieco kul
        gumowych
        8. potem względny spokuj do konca 1 polowy
        9. w 2 polowie w 78 minucie ktos z młyna rzucił zapaloną racę w kordon policji,
        policja się wkurwiła, podjechali zapalniczką, polali trochę wody, sędzia
        zakończył zawody.

ps. rosja jest nieco dalej niż białystok, mogę udzielić korepetycji z
        geografii. i może to zabrzmi jak mowa zakompleksionego wsioka, ale jestem dumny
        z mojego miasta i wara ci od niego!!!!
    • Gość: BT Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.nfosigw.gov.pl / *.nfosigw.gov.pl 14.04.04, 08:14
      Widze, ze wielu z Was nie ma pojecia o przepisach. Mecz ogladalem tylko w TV,
      wiec nie sposob mi ocenic, kto bardziej "przysluzyl" sie do przerwania meczu -
      chuligani z B-stoku czy z Wa-wy. Ale w ogole mnie to nie obchodzi. Za
      bezpieczenstwo odpowiada ORGANIZATOR meczu, kibicom gosci mozna najwyzej
      zabronic wyjazdow na kolejne spotkania. Ktos slusznie zdziwil sie, ze na
      stadionie, na ktorym byl rozgrywany polfinal PP znajdowalo sie tyle "amunicji".
      No comments. Szkoda tylko tych, ktorzy przyszli na mecz, zeby naprawde
      kibicowac. Szacunek dla kibicow Jagi za "obrazek" ulozony na wyjscie pilkarzy
      na II polowe.
      Na Łazienkowskiej dawno nie ma burd, czasem zdarzy sie jakas grupa debili,
      ktora wywiesi jakas faszystowska szmate - tych powinno sie usuwac na stale ze
      stadionow tak jak debili, ktorzy chwytaja za kamienie dla zabawy. A ze na
      stadionie Legii panuje porzadek, nie za bardzo jest czym rzucac. Krzeselka za
      bardzo sie do tego nie nadaja ze wzgledu kiepskich wlasciwosci aerodynamicznych
      i nieprzewidywalnej balistyki :P
      Teraz PZPN pewno zweryfikuje wynik na walkower dla Legii, choc ja wolalbym,
      zeby utrzymano wynik z boiska. Jeszcze jednoi slowo o PZPN: wielu srednio
      rozgarnietych przedmowcow utrzymuje, jakoby pp. z Miodowej stali murem za
      Legia; wiekszej bzdury nie slyszalem - wystarczy powiedziec, ze pierwszego
      karnego w tym sezonie ligowym sedziowie gwizdneli Legii dopiero w rundzie
      wiosennej, bez wahania karali zawodnikow warszawskich czerwonymi kartkami (raz
      nieslusznie, co zweryfikowala odpowiednia komorka Zwiazku), a o zwroceniu
      tytulu Mistrza Polski z 1993 roku nie ma juz co chyba marzyc... Tak,
      rzeczywiscie PZPN murem za Legia stoi :P Ludzie, nie widzicie, ze stare dziadki
      z Miodowej obchodzi tylko ich wlasny interes? To skrajni populisci, gwizdzacy w
      ta strone, w ktora wiatr powieje. A wiatr zwykle wieje z tzw. "terenu",
      majacego od zawsze w Zwiazku wiekszosc. Terenu, ktory (jak widac na zalaczonym
      obrazku) nie za bardzo za "Warszafka" przepada...
      • Gość: sosna Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 14.04.04, 08:26
        tak dla wyjaśnienia dodam, że przeciw jadze zostało podyktowanych już 8 karnych
        ( mimo, że nie są brutalami) a pierwszego karnego sędzia nam podyktował w 20
        kolejce, mimo, że miał już wiele okazji po temu. żadna spółdzielnia, wszyscy w
        polsce kochają białystok i jest im na rękę jeździć na 2 koniec polski na mecz
        ligowy, nie??
    • Gość: Adam Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.04, 08:58
      Debile debilami debili poganiają. Szkoda słów na tych pajaców co wszczynają
      burdy. ale jak ktoś miał trudne dzieciństwo to tak mu pozostało. w domu mam
      bije, tata bije to odreagować jakoś trzeba. A ż ejest się tak ograniczonemu to
      właśnie tak to wychodzi.
    • piotr.domzalski Re: Puchar Polski w Białymstoku. Wynik ustali PZP 14.04.04, 09:09
      Niech mi ktos tutaj cos wytlumaczy... kumpel, ktory byl na meczu (osoba znana
      białostockim mediom i nie tylko, szanowana publicznie) napisał mi po meczu:
      - "stałem w sektorze naszych kiboli - to policja nie potrafila nad niczym
      zapanowac; najpierw zademonstrowali swoja sile stajac przed sektorem, potem
      bezsensownie zaczela do nas strzelac gumowymi kulami i uzyla armatek wodnych"
      - "zrobili po prostu czystke na trybunach; byly przed nami matki z dziecmi i do
      nich m.in. strzelano"
      - "kibice legii dostawali serie srednio raz na 10 min"
      - "takim zachowaniem sprowokowali kibicow; nawet my rzucalismy w nich flagami w
      odwecie"
      - "w pewnym momencie caly stadion - kibice Jagi i Legii krzyczeli wspolnie -
      "gestapo" "
      Może ktoś nagłośniłby całą tą sprawę, sprawdził kroki policji, jak to było
      według członków "gestapo"? Gazeto! Zróbcie coś, żeby taka sytuacja sie więcej
      nie powtórzyła!!! Tam były całe rodziny!!! Szczęście, że nikomu nic poważnego
      się nie stało, bo wtedy gdyby gumowa kulka trafiła jakieś dziecko to oczywiście
      wina tego załóżmy 10-letniego DZIECKA, które pewnie według "gestapo" rzucałoby
      w nich wyrwanymi z siedzeń dechami, nie?
      Pozdrawiam wszystkich! Piotr D. "Rufus"
    • Gość: Radi Legia chools IP: *.han.telia.se / *.han.telia.se 14.04.04, 09:09
      To bylo trudne udawac przed ITI ze jestesmy takie baranki. Ale teraz nareszcie
      jest kasa . drzyjcie skurw...y.
      Legia Mistrz!
      • Gość: Hool Re: Legia chools IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 11:02
        Tyopowe...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka