Gość: robi Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.11, 22:09 chcesz powiedzieć że to o czym jest napisane w tym artykule nie miało miejsca? chcesz powiedzieć że nie wiesz o tym że kibice NIE MOGĄ wbiegać na murawę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.11, 22:12 Kiboli przywitali kilkoro przedstawicieli mediów wyciągniętymi środkowymi palcami. ale kozaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.xdsl.centertel.pl 03.05.11, 22:13 Kibole, macie małe fiutki, wasze dziewczyny kładą się z każdym kto chce, a wasze tyłki służą za pisuary w kiblu. Tyle znaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
gurak.1 Re: Brzydgoszcz to miasto psychola R. Sikorskiego 03.05.11, 22:14 wszystkich rzeczy mozna sie tam spodziewać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaine Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: 38.113.161.* 03.05.11, 22:31 > Kibole, macie małe fiutki, wasze dziewczyny kładą się z każdym kto chce, a wasz > e tyłki służą za pisuary w kiblu. Tyle znaczycie. Myślisz, że ten przejaw wirtualnej odwagi przedłużył twojego małego fiutka? Pewnie tak, o jakieś pół centymetra... i też wirtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykibol Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.xdsl.centertel.pl 04.05.11, 08:04 Kibole, tyle znaczycie, co dziury w odbycie :) kibol to nie żaden kibic tylko zwykła k... bandycka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.net.stream.pl 03.05.11, 22:13 a na zdjęciu komunistyczna firma Zubrzycki, gratka dla GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwardia Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.146.160.194.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 22:14 PZPN,KIBICE ,STADION TO DNO I PRYMITYW GRZEGORZ LATO NA PREZYDENTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogee Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 22:17 czym wy sie podniecacie, przeciez to wszystko poustawiane... to nie jest sport tylko biznes... a wy placicie za jakies badziewne karnety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elem Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.05.11, 22:18 A właściwie to co stoi na przeszkodzie aby wprowadzić takie prawo dotyczące zawodów sportowych jak na Wyspach? Nie rozumiem tego, że przepisy unijne możemy wprowadzać na nasz grunt (często bzdurne i oderwane od rzeczywistości), a dobrych wzorców prawa brytyjskiego jakoś nie można. Sam jestem KIBICEM (tym prawdziwym - nie KIBOLEM), od lat kupuję karnety na obie rundy, trzymam się z dala od zadymiarzy i innych debili. Przez lata poznałem masę ludzi, którzy idą na mecz dla przyjemności (powiedzmy, że coraz mniejszej) popatrzenia na zawody sportowe, chodzimy też na rugby, siatkówkę, kosza, żużel. Jestem przekonany, że gdyby powstał taki projekt prawa bardzo restrykcyjnego dla KIBOLSTWA to podpiszę się pod nim a wraz ze mną cała rzesza ludzi w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomas Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: 83.142.201.* 03.05.11, 23:51 Wgle znasz te prawa? Wiesz że w Anglii są one uznawane za absurdalne? :D Raport Taylora mówił trochę inaczej niż potem ustalano. Anglicy poszli trochę w inną, kuriozalną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elem Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.11, 01:09 Nie, nie znam tych praw. Nie chcę. Niech zajmą się tym ci, którzy piszą prawo. Przepisy są absurdalne? Może właśnie tego potrzeba aby zadziałały i u nas? Powiedz mi w takim razie dlaczego są one skuteczne, zamiast odpytywać mnie ze znajomości ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k0les Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 22:19 Moze ktos w koncu zrobi porzadek z tym kibolskim gow....m??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JagielloniaBiałyst Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.elpos.net 03.05.11, 22:19 NAPRAWDĘ Z BYDŁEM PORZĄDKU NIE MOŻNA ZROBIĆ? ZA WSZARZ JEDNEGO Z DRUGIM, DOPIERDO.LIĆ TAKIE GRZYWNY ŻEBY SIE NIE WYPŁACILI I PO SPRAWIE... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_mariana Kto nawpuszczał te panienki do ochrony meczu? 03.05.11, 22:23 Może jeszcze przedszkolaków do ochrony niech zatrudnią. Skuteczność podobna, a taniej wyjdzie. Tam powinni stać kolesie postury Pudziana a nie jakieś dziunie. Odpowiedz Link Zgłoś
aerobat Re: Kto nawpuszczał te panienki do ochrony meczu? 03.05.11, 22:27 Bohater walki z kupcami w Warszawie - Zubrzycki. duch_mariana napisał: > Może jeszcze przedszkolaków do ochrony niech zatrudnią. Skuteczność podobna, a > taniej wyjdzie. Tam powinni stać kolesie postury Pudziana a nie jakieś dziunie. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lopez Re: Kto nawpuszczał te panienki do ochrony meczu? IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.05.11, 23:02 Z kupcami? Lol:) Mówisz o hołocie, która w debilowaty sposób próbowała nałgać, że ich ktoś oszukał, podczas gdy od dawna wiedzieli, że plany miasta są takie,a nie inne i próbowali podatników na kasę nastukać? Takie rzeczy to nie tylko w erze koleżko....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kto nawpuszczał te panienki do ochrony meczu? IP: *.play-internet.pl 03.05.11, 22:37 "Dziunie" jak to określiłeś są zatrudniane nie do ochrony, a do stania przy wejściach i kontroli kobiet. Przecież faceci nie będą rewidować dziewczyn. To tak w gwoli ścisłości. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: Kibole? Bo nie czytają koszernej? 04.05.11, 00:13 Nie - bo nie umieją czytać w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiji Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 22:26 Tak,tak wszytko to jest uknute przez GW, żydów, masonów, cyklistów i kosmitów. I tak na prawdę to oni wbiegli i tłukli się z policją na murawie. Bądź TVN nagrał tą prowokacje wcześniej i odtworzył niby na żywo. Bo tak mówi mój guru Litar lub Staruch i moi ziomale z kotła lub żylety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.171.46.194.static.crowley.pl 03.05.11, 22:26 Jak tak się kończy Puchar Polski 3 maja to albo to nie jest Puchar Polski albo ja nie jestem Polak, ale jak zmienić nazwę na Puchar Laty to i zamieszki pasują. I niech tak zostanie. Był Puchar Pasztetowej jest Puchar Laty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Wstyd mi, że durnie są z mojego miasta IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.11, 22:26 Jestem Warszawiakiem od 3 pokoleń i szlag mnie trafia, że banda debili robi mi taką opinię!!!!Poza tym poziom obu zespołów dramatyczny!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Wstyd mi, że durnie są z mojego miasta IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 13:19 Wsiawiak z ciebie a nie Warszawiak... Czytujesz gadzinówkę Wyborczą i tyle wiesz co zjesz... Poza prowokowaniem pyrusów kibice Legii nie dymili. Proste? A petardy rzucane w trakcie marszu na stadion to wielka zadyma. KPISZ? Czy w Stec bzdur się bawisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Proste przepisy IP: *.acn.waw.pl 03.05.11, 22:27 Oczywiście nie znaczy to, że kluby piłkarskie nie są bez winy i nie powinny ponosić jakiejkolwiek odpowiedzialności za wychowanych przez siebie kibiców. Wręcz przeciwnie. Kluby powinny być karane, i to bardzo surowo, za wszelkie incydenty mające miejsce na terenie samych stadionów. W końcu według litery prawa to właśnie kluby odpowiadają za porządek oraz bezpieczeństwo imprez odbywających się na terenie zarządzanych przez nie obiektów. Niestety od wielu już lat kluby nie robią praktycznie nic aby wywiązać się z ciążącej na nich odpowiedzialności. Na trybunach wciąż obecne są uznawane powszechnie za obraźliwe transparenty, wciąż dominują wulgarne przyśpiewki, wciąż dochodzi do odpalania materiałów pirotechnicznych oraz większych lub mniejszych bójek. Mimo rzekomych zakazów stadionowych na trybunach ogląda się wciąż te same twarze stadionowych chuliganów oraz bandytów. Praktycznie po każdym przegranym lub zremisowanym meczu piłkarze muszą posłusznie `meldować się` pod trybuna gdzie są w wulgarny sposób obrażani, poniżani a nawet zastraszani. Na stadionie w Warszawie wciąż `rządzi` zapiewajło, który w przeszłości publicznie życzył śmierci jednemu z właścicieli klubu.. Obsługą gastronomiczną stadionu w Poznaniu zajmuje się człowiek, o którego niechlubnych wyczynach słyszała już chyba całą Polska. Już kilka ładnych lat temu piłkarz jednego z Łódzkich klubów biegał po murawie w koszulce z wulgarnym anytsemickim napisem. I co? I nic. Biedaczek nie wiedział co na siebie zakłada. Dziś piłkarz ten jest kapitanem drużyny ze Śląska i w bardzo szybkim tempie staje się ulubieńcem mediów. Można by jeszcze długo wymieniać podobne przykłady Jednakże dla przedstawicieli władz klubowych oraz władz PZPN fakty te wydają się nie świadczyć o niczym. I jedni i drudzy udają, że problemu nie ma a sprawa chuligaństwa i bandytyzmu na stadionach jest wciąż wyolbrzymiana przez nieprzychylne im media. Prawdopodobnie bierność władz klubowych oraz PZNP w walce ze stadionowym bandytyzmem wynika ze strachu o utratę znacznej części apanaży w przypadku podjęcia radykalnych działań w tym kierunku. W końcu to przecież, niestety, właśnie za sprawą stadionowych chuliganów oraz sympatyzującą z nimi rzeszą `neutralnych` kibiców zapełniają się trybuny na ligowych spotkaniach. Ponadto nie można też wykluczyć iż władze klubowe oraz PZNP są zwyczajnie szantażowane i zastraszane przez obecne na stadionach bojówki. I że w praktyce to właśnie owe bojówki a nie władze klubowe sprawują realną władzę na stadionie. Tak czy siak z obecną na stadionach patologią trzeba raz na zawsze skończyć. Aby tego dokonać należy działać ostro i zdecydowanie. Według mnie w trybie natychmiastowym powinno wprowadzić się następującą zasadę: W razie jakiegokolwiek naruszenia szeroko pojętej dyscypliny na stadionie kolejne trzy mecze na danym obiekcie obywałyby się bez udziału publiczności (według litery prawa to właściciel obiektu odpowiada za bezpieczeństwo imprezy) Bez możliwości odwołania. Zaś drużyny których `kibice` uczestniczyli w `incydencie stadionowym` byłby karane odjęciem trzech punktów w ligowej tabeli. Również bez możliwości odwołania. Nie może być tak jak w przypadku ostatnich zajść na stadionie Legii kiedy to po odpaleniu przez chuliganów znacznej ilość rac komisja dyscyplinarna najpierw kazała zarządcy obiektu zamknąć trybunę na następny mecz (brawo!), by zaraz się z tej decyzji wycofać i zmienić zasądzona karę na grzywnę w jakiejś śmiesznie małej (w stosunku do dochodów klubu) wysokości. Jestem pewien, że wprowadzenie tych prostych reguł szybko doprowadziłoby do poprawy sytuacji na Polskich stadionach. Kluby chcąc przetrwać na rynku zaczęłyby w końcu egzekwować zakazy stadionowe oraz zatrudniłyby odpowiednią liczbę profesjonalnych ochroniarzy zamiast, jak to do tej pory bywało, kilku często wywodzących się z klubowych bojówek osiłków. Zwykli kibice, często po cichu sympatyzujący z chuliganami, szybko przestaliby ich kryć i wspierać widząc, że ich działania przynoszą jedynie wymierne szkody `ukochanej drużynie` Owszem, być może po wprowadzeniu proponowanych przez moją osobę rozwiązań frekwencja na stadionach spadłaby w sposób znaczący a trybuny przestałyby być `kolorowe`. Niestety należę do grona osób którym zdecydowanie bardziej zależy na podstawowym poczuciu bezpieczeństwa na stadionie niż na wypełnieniu w całości jego trybun. Zresztą jestem pewien iż w przypadku wyeliminowania stadionowych chuliganów trybuny po jakimś czasie zapełniłyby się ponownie. I to w jeszcze większym stopniu niż obecnie. Jest bardzo wiele osób, które naprawdę lubią piłkę nożną i chętnie chodziłoby na stadiony gdyby te nie były zdominowane przez bojówkarzy i chuliganów. Niestety na razie osoby takie, w trosce o własne bezpieczeństwo, wybierają TV zamiast stadionowych trybun. W tym wszystkim naprawdę nie chodzi o to aby kibice na stadionie byli jak poubierane w garnitury potulne jak baranki. Na stadionie mają być emocje. Ma być głośno. Ma być kolorowo. Chodzi jedynie o poszanowanie poszanowanie podstawowych reguł oraz wartości wzajemnego współżycia. A te, przynajmniej na razie, są w notorycznie łamane. I to w sposób bardzo drastyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D A czy Szanowny Dziennikarz wie, że rasizm IP: *.knc.pl 03.05.11, 22:37 Dziękuję Szanowny Panie Dziennikarzu za tekst ciekawy co rasistowski. Najpierw proszę nauczyć się prezentowania stanowisk dwóch strona a nie tylko jednej. Być może dziennikarstwa uczono Pana w Warszawie na ulicy Mysiej ale niech Pan sobie wbije do głowy. Nie każdy jest kibolem a niektórzy są kibicami. Tak samo jak nie wszyscy są ścierwami i rasistami a niektórzy nie kradną cudzych tekstów a są dziennikarzami. Pozdrawiam i życzę więcej obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 8liga Re: Proste przepisy IP: *.180.80.46.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 22:54 Ile czasu to pisałeś? Jestem pod wrażeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemo Re: Proste przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 23:36 Odpowiedzialność zbiorowa to żadne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechu Re: Proste przepisy IP: 91.210.242.* 03.05.11, 23:37 A na tych stadionach bez chuliganów, na które to mają walić tłumy kochających piłkę osób, będzie przy wejściu rozdawany darmowy popcorn czy może truskawki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czechu Re: Proste przepisy IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 23:57 Truskawki są zdrowe. Zjedz czasem coś poza kiełbasą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Proste przepisy IP: *.zamosc.mm.pl 04.05.11, 00:16 człowieku - lpowiem krótko - lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeż Re: Proste przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 01:24 POPIERAM . Odpowiedz Link Zgłoś
vazqes Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy 03.05.11, 22:28 pzpn ,pzpn je..ć ,je..ć pzpn.....................szkoda że leśnym dziadkom się nie oberwało :(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.cable.net-inotel.pl 03.05.11, 22:29 wszyscy prawdziwi kibice powinni pooddawać karnety.... jak te buce z zarządu załatwią sprawę tych oszołomów którzy w moim imieniu mienią się kibicami lecha to może oprzytomnieją..... odbierzmy im pieniądze to się coś zmieni :/ przepraszam wszystkich normalnych ludzi w polsce.... i gratuluję legii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Szacunek dla pokonanych IP: *.knc.pl 03.05.11, 22:40 Jestem kibicem Legi Warszawa od 1970 roku. Nie jestem według rasistowskich ścierw z Gazety Wyborczej kibolem. Dziękuję drużynie Lecha Poznań za włożoną walkę. Szacunek dla pokonanych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.11, 22:29 Takie bydło powinno mieć zakaz wchodzenia na stadiony, co to ma być... Albo zwiazek powinien ich posadzic razem i niech sie powybijaja, bedzie wiecej spokoju, albo niech zaczna zakazywac im wstepu na stadiony. STADIONY NIE DLA BYDŁA! Odpowiedz Link Zgłoś
alfred_prawdomowny Poznańskie Łajno zdemolowało piekny bstadion w Byd 03.05.11, 22:30 Bydgoszczy. Kto za to zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC Re: Poznańskie Łajno zdemolowało piekny bstadion IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 23:03 Szkoda pięknego stadionu w Bydgoszczy im.znanego medalisty Krzyszkowiaka. Nie można na takie obiekty wpuszczać takiej gangreny. Niestety Polska nierządem stoi. Jest prosta metoda uzdrowienia sytuacji w polskiej piłce. Fryzjer z głębokich lasów we Wronkach ustawiał całą ligę,wszystkie mecze a my jak te barany płaciliśmy i oglądaliśmy te kręcone lody. Wiedzieli podobno o tym wszyscy poza słynnym Prezesem Listkiewiczem. Jedyny "porzundny". Ponieważ przekręty zostały sądownie udowodnione,poleciały kary więzienia mamy prawo dochodzić naszych roszczeń. Co powiecie na zbiorowy POZEW. Bankructwo PZPN pewne.Precz z Kręciną!!! Zróbmy sami porządki w tym szambie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Wsadzić bydło do pociągów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.05.11, 22:30 i wywieźć do rzeźni, a tym , którzy się uchowają dożywotni zakaz stadionowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Wsadzić bydło do pociągów IP: 178.73.49.* 03.05.11, 22:35 Ja wohl herr obersturmfuhrer ! Czy jest jeszcze jakiś rozkaz do wykonania, towarzyszu nazisto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 03.05.11, 22:34 A dlaczego niby maja sie zachowywac inaczej ? Sa nagradzani wspanialymi stadionami, imprezami itp. i praktycznie bezkarni. Jezeli jakos przezyjemy rok 2012 to nalezy polska pilke wyzerowac, zakaz meczow w calej Polsce na rok i potem powolutku zaczac od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: *.aster.pl 03.05.11, 22:34 No i mamy, będzie nas w pucharach reprezentować bydło z Łazienkowskiej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: le Ming Re: Puchar Polski. Zamieszki kiboli w Bydgoszczy IP: 178.73.49.* 03.05.11, 22:59 Bydło z Łazienkowskiej, bydło z Bułgarskiej... Żadna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsuranni skutki pobłażania zwierzętom w szalikach IP: *.icpnet.pl 03.05.11, 22:38 do nich powinno się strzelać z ostrej amunicji i podlewac napalmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLLLLL UEFA będzie zadowolona IP: *.acn.waw.pl 03.05.11, 22:38 Delegat (ci) UEFA zobaczył w Bydgoszczy kwintesencję polskiej piłki kopanej: 1. PZPN, który nie potrafi zorganizować bezpiecznej imprezy dla raptem 13.000 osób 2. Kibiców, którzy za nic mają prawo i na stadionie robią co chcą. Dobrze, że nie chcieli zadźgać piłkarzy 3. Ochronę, która nie wiadomo za co bierze kasę 4. Policję, która interweniuje dopiero wtedy jak stadion jest zdemolowany, zamiast "wjechać w bandytów (nie żadnych kiboli) jak pitbull w kurnik natychmiast po wejściu przez bandytów na płytę stadionu. Wielkie brawa dla Grzegorza Laty i jego paziów. Jest zajebiście chłopaki. Tak trzymajcie i niech was dobre humory nie opuszczają a Euro 2012 naprawdę zapisze się złotymi zgłoskami w historii europejskiego futbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Mysia = Czerska ? IP: *.gwarant.com 03.05.11, 22:39 Zajebiste!!!! Hahahahahahaha. Super! Ale się uchachałem z tej puenty! Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś